Tuesday, 24 November 2009

change

Assalamualaikum,

aoklah-aoklah. ku update lah. malasku uols. uols seumpama mak hayam juak, sikpat nagga aku cuti kahh. haruslah menggesa nak update. bukan apa, selamak ku sitok, nang sikda terus idea nak ku cerita ku koh. kakya tek dahla pc kat bilit adikku tok panas. i tok bukan tahan panas2. well bukankah i baru balik dr negara 4 musim, haruslah ngegeh, ko adaaaa?? aihhh

so dah 3 minggu dah aku kat sitok, hopoh, satok, sp, tj, spring semua ku dah ngabas. tp sigek jak ku vangga. emart! OMG emart is so the new harrods. kakya tek uniform dak nya ala hevatt jak. mun spa sik pass mintak sterwardess MAS, leh la mintak cashier emart, feeling stewardess ko sia. hehe.

makan byk jauk dah ku cerik, laksa swak, rojak kuchei, mee kolok, roti canei, swee kang, kfc, mcd. alhamdulillah semua ku dah encerik. ayam penyet? nyaman juak ooo. tp ku rasa mahallah nak oo sampe 7-8 ringgit. manok nya kecik nak ooo.

kawan2. alhamdullillah mostly dah jumpa. mun sapa2 lom jumpa, nak jumpa, ada seminggu gik ku sitok, so polah lah appointment, i do hilton n pullman jer. matilahhh. sikda bah, guro ku jak nong. sikda ku loba, ku kach jak. aihh.

sikda juak ku sine2 koh, aku nang nak dudok2 ilek2 rumah jak cuti tok, oklah, kinek tok aku dah refresh sikit. nagga muka cik sar n cik anah, adik, kwn2, alhamdulillah sidak semua sihat.

sunggoh mula2 ku dtg kuching lok ku rasa byk yg berubah, jeraya berubah, cekor sikda gik, holiday inn dah tukar nama, bata is the new prada, kedey mee kolok aji saleh maseh juak ttp panas - heran ku kipas angin sidak sik berfungsi kah, sampe tahan nyawa, yang ketiak aku tek sampe nitis2 berkereyak. wayang best2 dah (im so in love ngan tangga MBO, terkenang zaman ku miss ghana dolok. larikk). spring la, boulevard la. tp kuching sebenar sik berubah. kuching maseh kuching.

yang berubah maybe urang, setahun setengah ku ninggal kuching, aku ingat urang maseh sama, tp people change. mmmm or maybe aku berubah nak (i extension daguk jer). anyway sik ngapa lah. yang penting uolls semua kach occayy!

Wassalam.

10 comments:

cokobi said...

ehe...pegi mbo asa cam pegi nerimak anugerah juara lagu jak oo..eheh..sik ka?

Ms Tikot said...

Aih... ada di Kch nya padu. Bila nak gathering ngan cdak Kch nak selalu baca blog ktk tek? Tinggal 1minggu gik. huhu...

Nasuha said...

HAHA x)
bata is the new prada...

kacak laaa... =p

CoKeLaT-RaWkZ said...

BAh aieeehh.. juh kita molah sesi beramas daguk,eh? beramas mesra ngan Oon.. bah bah Miss Tikot, cadang tempat lok? boh mahal gilak hahaahahaha.....

T in FL said...

Deng..mek boikot rojak kuchei. I'll tell u why later.

nenek kebaya said...

yahhh cepat kit takrang. dah nak balit nya ya. polah gik sesi berlaga nenen dengan nya sia *taxi*

aku...ejot said...

at las...ada juak u updat blog....windu mek eh mk baca blog oon tok bah...

Asphyxia said...

Terubat rinduku ada entri baru. Ekeekkeek....sikpa Oon, sekda cerita kat sitok pun polah jak apa2 cerita. Cerita bulak pun kmk rela baca. Kipass kipasss...(ngarap kasut prada). Wakakakak....

sekadar-di-pinggiran-teratai-layu-di-tasik-maduuuu said...

dah ada urg ngembak dating...sikk maokkkkkkk indah...malassss kuuu...

i'm_sicK_n_tiRed said...

aok..kuching nang dah berubah..menten bersi... hehe..

bila the hill mok bukak baaa...