Wednesday, 29 October 2008

ting-tong

Assalamualaikum,

amboiii anak2 hayam, very the memaksa bapak hayam update blog, anak2 hayam jaman sekarang memang keji tauuu. neway tokla ku update sikit.

tok aku cerita ting-tong. ari senin ya tek aku suppose to train anak hayam baruk menetas pasal eksperimen. yahhh sik ko vangga, kinek tok anak hayam dah boleh ada anak hayam lain. aiiii biyuk nyawa ku hayam2 tok. aku pun konpius. neway janji ngannya kol 10 pagi la. actually aku dah bangun awal, tapi leka tergele-gele, feeling2 horny atas katil gik. yahhh dah kol 930 dah. aiihh chemm ni tukkk. aku heran juak hari ya tek. kenak mata ku cam sikpat tdo jak lekak kol 9. aku rasa pelik. ala2 segar jak mataku. dah nagga ari kol 930 tek, aku cepat2 la berias. sungguh tauk lambat gia sempat juak bertoner mosituriser segala, 3 step clinique nak, haruslah, ko ingat aku kacak kulit flawless gitok make fair n lovely. matilahhh.

k neway gigih la aku gi lab. urang nackle aku, phewitt aku dah sik ku pian nak melayan, sak nya la cdak ya feeling horny sorang. sungguhpun aku jejaka tampan, aku ttp berdedikasi okeeey. sampe2 kat lab tek, ku nagga, gik sunyik, aihh pahal oo. selalu masa tok dah ramei dah urang. aku nuggu jak anak hayam baruk menetas tek. nei kah sik muncul2. tok nyruh ku datang moha kedak mak hayam sofia tok. yahhh. maka ari dah kol 1030. janji kol 10. sik lamak kakya, magda datang.

aku: oo deng kenak tang sunyik jak lab tok oo. ne tuju urg lain? sidak celebrate deepavali kah??

magda: aii kan gik awal, ne da gilak urg.

aku: aii dah kol 1040 tok. sll dah happening dah lab time tok.

magda: aiiii dengg, tedah ko tok very the village people. baruk kol 940 tok deng, ko sik tauk kah, jam kinek tok dah bertukar. tolak sejam awal.

aku: aiii chemm ni tukk, sik paham ku. adakah aku ala2 alana the girl from tommorow, merentas masa gitewww??

magda: ehh ting-tong ko tok, sik adanya fantasi2 segala pia. nang gtok deng. every last sunday of october. ko set jam ko sejam lewat. n every last sunday of march, ko set jam sejam awal.

aku: aiih ngutikkk


yahhh pelik ndak dunia tok, nang cerita doreamon lah. tp bagus juakla. sik ku lambat tek. sik rusak reputasi ku. so beza masa kita kinek tok, 8 jam, bukan lambat 7 jam as before.

Wassalam.

Saturday, 25 October 2008

weekend @ stonehenge

Assalamualaikum,

minggu tok aku nang kepak koh. sori urg rumah ku sikpat tepon, asma sori juak deng mek xpat kontek ktk, nang gago gilak n lelah gilak ku minggu tok. dah 3 malam aku kerja sampe kol 4 pagi deng. bukan part time ngangk*ng okeyyy larikkk. aku kerla lab la, ngambik sampel every 5 hours sampe 3 hari. huhu. nang lelah. dah la lab ku ya ngutik ala2 juon. tapi sikpalah ne nak molah. nak jadi anak hayam favoret haruslah gigih n hipokrit lite2. haruslah sentiasa puji memuji mak hayam ku, madah baju kacak, cincin kacak, make up kacak. yahhh angkat pel*r kit bah. matilahhhh. yahhh apis ngaja ku bah larikkk gik skali.

tapi nak dalam kepak2 ku ya tek haruslahh raon d hujung minggu, aktiviti wajibul runnah hahaha. mesti kak sema dengki keke. aok bahhh kelak lok aku carik kerja part time. tok ku nak enjoy lok hehe. neway minggu tok tek aku pegi sine coba tekak anak2 hayam??

anak hayam asma: bapak hayam pegi the spring kah??

anak hayam jijah: bapak hayam pegi indestrit kah??


anak hayam jaki: bapak hayam pegi taman negara bako kah??

anak hayam apis: bapak hayam pegi facial bella skincare berharga RM 2500 kah?? (opps pecah lubang... larikkk)


bapak hayam diba: sudehhhhh ape kelasss bapak hayam pergi local scene!! bapak hayam very the allergic pergi tempat sedemikian erkkkkk.

ku gi stonehenge kohh. yahhh apa ko ingat batu belah batu bertangkup! aku, ira, rebecca n ketoi (miak thai) ngabas lah tek stonehenge. sik perlu lah ku cita apa benda stonehenge nak. kitak urg baca jak sitok, mun mok tauk gik. well nya tok one of seven wonder women kah apa ka benda, apa wonder nya pun aku pun sik tauk. yg ku tauk nya wujud 3000 thn lampau gitu. yaahhh zaman2 tushee gik pemos marek bah. well dgn perasaan berkobar2 rindok lah tek nak nagga nak. so ingin juak la nak nagga benda ya kita belaja dolok2 marek. tp dah ku sia tek, tedudok ku!! aihhh. apa ditanggaaaa. batu!!! matilah. ok aku tauk lah batu ya berusia kertu gtu, tapi gunung santubong pun tua juak nakk. heh. dahla bayar entrance mahal. nasib mek urg bayar murah jak, sbb mek urg pegi ngan rombongan univ. ku rasa 5 minit abis dah nagga benda ya. mun jak tek boleh dipegang kah d cium sik juak apa. tok nagga dari jaoh jak. nagga sayup2 kedengaran gitu. aku mok juak tek feeling2 ahli sihir merlin main spirit2 of the coin sia indah nak. tok tek mek orang ngeliling benda ya ala2 tawaf gitu. apakahhhh. aku tek nagga urg semua takjup, aku pun feeling2 takjup la. tp rasa ku ndak d hati kecil sidak ya mesti ngerepak juak.

tp walaupun aku ngerepak madah tmpt tok sikda papa. tp mun kitak urg gi UK tok. harus juakla gi bah. jgn sik nagga kata urg bah. tp nak ma, mun kitak urg dtg sitok aku sik mok neman k sbb aku dah gi hehe. sik sak ati ko ma hehe. sungguh nya hanyalah batu-baturina. tapi yalah mun kitak urg jiwa seni maybe enjoy kali, aku tok jiwa seni juak, tp seni anyaman tikar menkuang kali apakahhh. dah lekak abis nagga batu ya tek kmk urg gilah bandar salisbury yg berdekatan ngan stonehenge ya tek. kmk org pegi lah cathedral salisbury yg merupakan antara cathedral tertua d europe, berusia 750 thn gitu. anyway best juak la, nagga benda2 klasik cam tok. teruslah aku feeling2 harry potter gik dlm ya koh. neway tangga jak gamba2 n video loba ku dibah tok k.

Wassalam.

kali tok batu seremban pakei cdak gergasi main kali oo


salisbury cathedral

sempat posing indah rompuan tok nak semayang lok

aihhh suk! main daun2 berguguran autumn in my heart bahh. d kpg ku dolok main daun pokok asam sajorkkk.

video

Wednesday, 22 October 2008

zeitgeist

Assalamualaikum,

mlm tadik housemate ku merik ku nagga DVD, zeitgeist namanya. yahhh apakah ittew zeitgeist anak2 hayam??

anak hayam 1: adakah itu hantu poltergiest bapak hayam? sungguh signifikan namanya

anak hayam 2: adakah itu jenama produk kecantikan terbaru di pasaran bapak hayam? ala2 schwarzkopf, garnier, wella n segalanya. glem sungguh namanya kalau ya, haruslah anak hayam membelinya.

anak hayam 3: adakah itu nama komersil baru zed zaidi bapak hayam? kiter... mak kiter... nenek kiter... org sebelah rumah kiter semua minat zed zaidi. tepuk2 klep2.

bapak hayam: sudehhhh, ting-tong sungguh kalian!!


mun tenet kitak urg laju, pa kata kitak urg nagga zeitgeist dibah tok. nyatok adalah documentari pasal propaganda2 segala lah. pasal agama, pasal perang, pasal september 11, pasal semua2 la, pasal ayati tasrip jak sik da. sori kak yati.

anyway zeitgeist tok really an eye opener. sik leh juakla kitak urg cayak semua nya. tp ada part ada kebenarannya bah. tangga k jgn sik tangga. even tho 2 jam, berbaloi rasaku mun ktk urg nagga. dpt kita berdiskusi ilmiah dalam ruangan komen di bwah ini. sik lah nak alah gago kitak urg bercerita loba2 nak. masing2 nak glem. heh rusak2 anak hayam ku.

Wassalam.


Monday, 20 October 2008

farah @ reading

Assalamualaikum,

yahhhh weekend tok tek anak hayam ahernya berjaya menjejaki bapak hayam!! yahhh alu havoc, ribut, salji, gempa bumi segala reading oleh pertembungan anak beranak diva!! kakaka.


ari sabtu ya tek. aku nang sikda polah papa gilak. kira nak ngando lah tek. so aku pun ngando lah sampe kol 1230 ku tdo haha. best aihhh. bukan kedak d msia mun nak ngando rasa kenak panggang jak ko tdo sampe kol 12, mun sitok ala2 sik berasa jak dah kol 12. mun ku balit msia klk mesti ku ala2 sik tahan panas, well i dah biasa dgn cuaca nyaman cenggini. matilahhhh. hahaha. neway tgh ku syok2 tdo tek. ada urang kol aku. aku gik anso2 masa ya. rupa2 nya nak hayam Farah Lorenita Anastacia del Amor!! glem sik! rupa2 nya tek dah lam train. nak otw ke reading. yahhh rompuan tok. bukan nya pande madah awal. suka juak kenak kerepak aku. oo farah, mun nak molah appointment ngan living legend kenak booking awal2 at least sebulan k! sbb kita tok glem so byk la show sia sinek kan. nasib la ngenang nama kitak glem so bolehla mek luangkan masa, mencemar duli.


so bergaut2 lah aku berias tek, ne dak segala k ngolong rambut ke sine, mask, scrub, serum rambut, pupor amoi, minyak bon gik. yahhh. farah jak pun hal tok, alu sik nampak meletup aku. hehe. ariya juak, ada sidak urg msia, urg swak actually, molah open house raya. so ngambik kesempatan ya aku pun ngembak la farah berjarah juak la. kak erna ngambik aku d rumah kakya ngambik gik anak diva di stesen tek.


ahernya, pukul 2.13 ptg waktu UK, berlakulah pertembungan bapak hayam dgn anak hayam nya yang hilang. yahhh sungguh menyentuh hati pertemuan ittewww. then we click instantly! yalah dah nama duak2 rusak, jadilah rusak kuasa duak nak haha. so kakya mek duak gi lah umah open house ya tek. urg nak molah open house tek namanya abg seri, urg kpg sg bedil, ne tauk kitak urg kenal kah. berbini mem, anak nya nang kiyuttt ada. ada kdak muka farah gik kecik kohh. mena ndak farah. yalah farah sentap mem ya pande kelaka melayu, yg penting pande kelaka swak!! sentapp sik kitak farah. nang fluent alu nak. respect mek ngan abg seri. nya di rumah nang kakar swak. yalah sayang kmk tok, waktu kecik2, mak kmk sik ngaja kakar bahasa ibunda kmk, bhs puerto rico matilahhhh.

neway mek duak makan tek nang sik ingat dunia. ada rendang, ada cucur udang, ada laksa swak, ada kek, eh cam cam gik la. ne ndak, lapar dah mek duak bahhh. tapi yalah parah oo rindok nak bertemu ngan urg swak gia. tp dah ku ngira2 nak aku byk gik kakar swak dr kakar melaya sitok sbb kwn2 rpat ku sitok semuanya pande kakar swak, sungguh cdak bukan urg swak. mun kitak org nagga aku tang sik pande kakar swak balit klk, antok palak ku ke dindin k hua hua hua.

yahhh. makan, jgn sik makan. sine nak cari laksa swak d bumi UK

aii anak hayam berolah lok d rumah urg. molah show beyonce indah.

neway kak ya. acara kemuncak. ngembak anak hayam shopping!! hahaha. best shopping ngan parah tok. sik perlu aku nak ngeluar jarum emas ku nak cucuk nya, alu berbeli. best2. baruk sejam nyegok oracle, dah beroleh skarf H&M, tshirt n skirt tulip dorothy perkins hehehe. yaahhh parah. power sik skill mek. ya bok sikit ya. mun mek ngeluar full force nang beborong D&G, DKNY, karen millen, mulberry segala dah kitak ariya. mun dak ada dah juak kasut selfridges ktk tek. mundak kmk sik kempang bah, ari dah malam juak. sikpa2 sik lari reading tok. kitak dtg la tiap minggu sitok. kmk neman ktk shopping pun kmk dah bahagia. hehehe.

apa lagik parahhh. jgn kitak org sik tauk, skirt tulip beli parah ya sama ngan nak d pakei salesgirl ya hehehe

neway farah, nice to have you here, jgn jerak k, dtg gik kelak, kedong dekat n tiket tren pun murah. klk mek madah ktk mun ada sale hahaha. so anak2 hayam lain, bila gik ktk org nak ngagak bapak hayam sitok?? durhakarina kitak org sik ngagak. aku nuggu k!

Wassalam.

Friday, 17 October 2008

sikda sapa madah 2

Assalamualaikum,

mak hayam sofia ada 6 org anak hayam:

dimitris, abang hayam paling sulong, paling matang, paling byk pengalaman, urg greece juak sama ngan mak hayam. bersikap relax, penyabar n suka membantu adek2 hayam lain.

nui, kakak hayam dr thailand. anak hayam paling gigih, berkerja sampe kol 9 - 10 mlm. weekeend pun bekerja. dah final year, sik pernah sekali pun balit thailand. kotan gigih!

boom, kakak hayam dr thailand juak. masa tok tgh training d france. malu2 nak bercampur ngan urg luar. dont know much about her.

magda, anak hayam dr poland. rajin juak. tp nya tok cepat nebes, cepat stress. asal xpat result terus nebes alu rasa ari kiamat.

mike, anak hayam dr UK tok. actually nya tok miak praktikal, setahun jak nya sitok. anak hayam sikda perasaan. urg nganok nya, neriak nya, ng xda reaction lalu.

oon, anak ayam dr serawak, ada campor darah puerto rico. paling vogue va va voom antara semua anak2 hayam!! perlu nak. nak kata rajin sik juak. sbb sll juak ngando turun aher ke lab. nak kata malas, sik juak sbb sll juak gigih. balit aher. bergantong ngan moodnya. mun nya rasa horny rajin la nya larikkkk.

well kitak urg dah kenal kan mak hayam sofia ku kan. very the ranjak, rengat tp berhati mulia, jujur dan luhur (haruslah di engkah tok, ada nya pande maca tok indah). aku pernah cita dolok aku stress, tense sbb the way nya treat aku. nya adalah org lain dlm lab, n org lain d luar lab. very helpful, nice, sweet but can be very strict, harsh dlm lab. mula2 dolok aku stress bekerja ngannya. even masa tok masih juak kadang2. i have to be careful. sik leh molah salah dlm eksperimen. kenak sentiasa perfect. kadang2 mun nya xda, perfect jak kerja aku. tp mun tetiba nya datang, alu ngereco la aku. apakah pakey nya alu semua anak2 hayam tunduk. sekarang tok hubungan mek duak ok. sbb aku dah boleh independent. harap berkekalan. at least sampe habis phd ku. mun lelak ya nya nak dtg moha kah, sik ku kisah, ku kobek ku jak.

kinek tok. anak hayam magda gik stress ngannya. sian ku ngan adik hayam ku ya. ada sigek hari.

oon: oo dik, kenak ko cam tensen jak??

magda: oon, ku tensionrina! mak hayam nerais aku gik.

oon: aiih pa cita?

magda: aku molah eksperimen, bacteria ku sik tumbuh, nya nyalah aku, sbb aku sik molah lam sterile lah, sikda skill la bla bla bla.

oon: aiii tedah ku ngan kau, chem ni lahh. ko bukannya tuhan nak mengarah bacteria tumbuh segala!

magda: yalahhhh. nya ingat aku tok dewi guan yin segala kahh. aku baruk jak mula, byk la aku sik tauk. sometime benda sik jadi.

oon: yalah magdalena, sabar jak dengg. dah kita tok anak hayam nya. sabar jak. 3 tahun huhuhu.

magda: dahla kat lab tek malu ku. nya nyumpah2 jak. malu ku d dengar urg koh, seluruh2 lab nengar (masa tok dah bercucuran air mata duyung nya)

oon: aihhh denggg, sikpa deng. sebelum kau bertangisan tok, aku dah dolok kenak. sikda sapa tauk aku bertangisan besar panjang. paham ku perasaan kau. mun nak nangis, nangis jak. lepas kan semua.

magda: (dgn sora bergegar-gegar) aku sik tahan camtok on. siyesly aku rasa nak munuh dirik indah. sik boleh ka nya nya kakar bait2 ngan kita. susah gilak kah nak treat aku bagus. sik perlu nak neriak bah. sakit jantong ku. sik pat ku bekerja camtok.

oon: adek hayam, paham ku perasaan ko. paham gilak. tp yalah. kita sikpat molah papa. ingat jak camtok. nya molah camya sak kita pande, maybe cara ya sik sesuai, tp kita mesti deal with it. kita mesti kuat. jgn nyerah kalah k. we can do this together.

magda: yalah on, nasib ko ada, dpt kita bersaduk besar panjang gitok. lega kit nyawa ku tok. makseh deng.

oon: no prob. dah dah. lap gik mata ya. apa ko ingat ko neng yatimah ratu air mata segala!

magda: oon tawwww.


yahhh bukan setakat ya jak. aku pernah nengar nya neriak anak hayam dimitris, tp aku sik paham la sbb nya duak berumbak dlm bhs greek. kakya ku nagga anak hayam dimitris alu lari gia jak, ninggal mak hayam sofia ngerepak sorang2. kelasss abang hayam ku ya.

kakya ngan anak hayam mike nang selalu lah kenak terngak. anak hayam mike tok jenis kadang2 melawan juak. besalah miak kecik. nya pun bukan molah phd. yalah nya sik lalek gilak. tp chemni nya boleh immune gia ooo. nya pernah madah, nya sik takut langsong ngan mak hayam. ada ku kesah katanya. how i wish aku boleh madah camya juak.

kakya ritok tek. masa tok semua anak2 hayam ada lam lab.

mak hayam sofia: nui!! pahal peti ais tok masih rusak! ko sik madah ngan technician kah!

nui: aiihh kmk blom madah, kmk gik tgh defrost nya lok.

mak hayam sofia: dari ria ku nagga ko defrost, naalah-alah. kan nya dah rusak. padahla ngan technician!

nui: aok la

mak hayam sofia: kakya sigek gik. ne barang ku lam tok! sine ko engkah nya!

nui: kmk dah mindah ke peti ais sebelah. dah mek susun.

mak hayam sofia: sukati kau jak! sukati kau jak nyusun. aku dah nyusun barang aku ekot cara ku mpun. tok kau dah ngaco nya. mbak kuar sukati jak!

nui: aiih kmk ada nanyak kitak ariya. kmk dah emel. xda rep pun dr kitak. ya kmk aleh jak. sbb kmk nak defrost.

mak hayam sofia: sudehhh. cam2 jak alasan koh. malas ku dah. heh.

nui:......

lekak ya kmk org alu sik berani nak berbunyi. nang alu senyap jak lab. kakya tek mak hayam kuar. nui pun kuar juak ngambik barang dr peti ais sebelah. nak engkah balit. tdah ku nagga nui. kakya tek dtg si nui kat lab. mata merah. idong beraik. kakya alu ngansa.

magda: nui ko ok kah?

nui: ok jak, mata ku kenak debu

magda: sikpa nui, sikpa. aku paham. aku dah mengalami nya. sabar nui.

oon: aok nui. kmk org sll dah kenak. terok gik dr ya. sabar nui. yajak dpt ku madah. sabar.

nui: i try my best... i try my best... (sambil terkedu2, nahan napas nya. ko nagga masa ya, aku indah asa nak nangis, nang rasa drama swasta segala)

magda: (ngusok belakang nui). lepaskan nui. sikpa its ok.

oon: aok nui. jgn ambik pot gilak mak hayam kita ya. nang dah perangei nya gia. ne nak molah. sikpa lagikpun ko sik lamak gik sitok. kakya ko boleh balit thai. kmk org lamak gik sitok.

nui: huhuhu huhuhu huhuhu

dimitris: nui, ku nak madah ko sigek. ko mesti anggap benda tok sikda papa. jgn benda tok menganggu kau. masok telinga kiri, kuar telinga kanan. boh ambik indah. focus ngan research ko.

mike: ehh pa chietaaaa???

oon: ehh mike ko tok. sshhhh.

dimitris: aku rasa bagus ko balit, kelak mek urg ngemas benda tok.

oon: aok nui, balit jak koh, boh gago benda tok. jgn pikir gilak k.

nui: i try my best... i try my best... im tired... im tired...

magda: sik pa nui. kmk urg ada, kmk urg semua bersama ngan kau

aihhh aku indah gik asa nak ngansa gik. mun kitak urg nagga upanya mesti ktk urg rasa pia juak. bena bah, aku sian ngan nui. sik pernah ku nagga urg segigih nya. nang rajin antap. sik pernah ku nagga nya rilek2 mukak blog, mukak fs or fb.. sapakahhhh. tapi yalah nang jaik atiku.

aku dah mula nebes, next week aku ada setat exp ngan mak hayam gik. nang begegar palaktut ku. harusss ku semayang hajat sik molah salah. tp sikpalah. mun nya nak nganok, anok la. things that don't kill me, won't hurt me, just making me stronger. hopefully.

yalah sikda sapa madah molah phd senang.

Wassalam.

Tuesday, 14 October 2008

weekend @ coventry

Assalamualaikum,

yahhh tuan puan, entri dengkirina datang lagi!! sabtu ya tek aku n rebecca (another malaysian girl, tutor unimas, urg sabah tp expert kakar swak. haruss ndak) berjarah ke coventry, univ of warwick. yaa betol. when i walk to warwick avenue, bak kata duffy. hik hik. coventry adalah bandar yg fames sebab lady godiva. siapakah lady godiva itteww. diva kah diaa. well nyalah the first diva ever!! hormat semua anak hayam! sejarah nya camtok. lady godiva tok adalah bini org kaya, org bangsawan zaman ramlah ram gik pemos marek koh. nya tok berhati rakyat gittew. lakinya tek molah cukai yg membebankan rakyat. nya pun protes la. tapi lakinya sik mok dgr. so nya geram. so nya nait kuda nya telanj as simbolik kepada protesnya ya tek. kakya lakinya sik kempang, baruk la lakinya nurun cukai ya tek. yaaaah diva kan lady itteww. mm boleh la aku nait beskal esok telanj juak simbolik mintak nait elaun biasiswa. hik hik.

actually ku ke coventry ngagak salah seorang colleague d upm yang baruk duak minggu datang ke UK tok. cynthia namanya. cynthia tok lucu orgnya. very naive tp lucu. nang tetak2 jak aku oleh olahnya. nya urg swak yg sik pande kakar swak haha. aku ngan rebecaa mun kakar ngannya kakar melayu baku. make awak saya indah. rasa miak jah 3 jak asaku.

k neway, dr reading to conventry dlm 1 jam setengah gia lah. kepak juak sa nyawa. so conventry tok sikdalah gine2, typical UK town lah, lebey kurang reading juak. tapi nak Univ Warwick sitok kac sekals!! ala2 moden gtu mun nak dibanding ngan uni aku yg very the tradisonal irama malaysia. cdak dahla ada panggung wayang dlm uni. dahla bangunan semua ala2 state of the art, kedak shopping complex. tp shopping ctok sik best gilak rasaku. sik pat juak celen reading koh. tp bagus juak sikla mala belanja. mena ndak. dahla sitok kos of living murah. bayar univ hall sitok dlm GBP 240. tapi kat uni aku GBP 340!! keji nak. mmm nyesal juakku. tapi sikpalah. aku kan ada sugar mummy, queen elizabeth. larikkkkk. neway tangga jak gamba2 tok.

tokla cynthia. tedah baruk 2 minggu d UK kohh. gik ting-tong. paham ku perasaannya.

coventry market. high street kat coventry tok. nuthing much.

with rebecca. coba kitak perati tulisan atas palak aku ya. hik hik.


University of Warwick (Warrick nyebutnya nongg)

cynthia madah arca kat uni nya tok femos seantero dunia. bena ndak kah cita ompuan tok. aku pun sik tauk apa kabenda tok.

dinner. kejut aku. ada menu beef rendang. tp sikpat la aku merasa. aku makan tomyam seafood jak.

tapi ada sigek peristiwa keji. kmk org baruk kuar dr primark, apa tek berbeli cadar, comforter segala pakei cynthia. k before ya, apakah primark itteww adik hayam?? yaaa primark iteww adalah tmpt shopping yg disuka jijah. lariiikk. primark tok tmpt shopping ala2 murahan d UK tok. tp barang ok la juak. nya kira cater lower end la. barang nya not that bad. n mun dpt offer murah, murah la. tp sik la murah antap ne. mun dah d convert kedak rega barang parkson juak. kat sitok kira ada ranking la tmpt shopping department nya. tok pendapat aku la, berdasarkan experience ku shopping (window sajoorkk): paling dbah primark, diikuti oleh bhs, marks and spencer, debenhams, john lewis, house of fraser, selfridges and paling up sekali of course la, hopoh, eh salah harrods.

k berbalik cita keji kat primark tek ok. nang keji cita tok. kmk org baruk kuar primark tek nak. tiba2 pak guard nahan aku.

pak guard: excuse me sir.

aku: ooo pak guard, i know, i know. im tired of this. let me tell u. im not leona okeeeyy. got it!

pak guard: apakahhhhh. i want to check your jacket, did u bought it?

aku: duehh, of course i bought it.

pak guard: may i see the receipt?

aku: what is this. you think i stole this jacket?

pak guard: no, i just want to see the receipt. we got some people taking stuff out without paying

aku: so u do think i stole this. no i dont have the receipt. see this (sambil ngeso label jacket ku). did u see this? I bought this in Marks n Spencer! d ulangi Marks n Spencer! meli d KLCC gik ya. sungguh pun half price. ko adaaaa.

pak guard: oooh im terribly sorry sir. really sorry. really I am.

aku: sudehh. neway pak guard di maafkan. anyway i know thats not the reason u greet me kan?

pak guard: aoklaaaa kmk dari jaoh dah nagga kitak. kmk tauk kitak oon bah. geram sa nyawa nak negor kitak. ya mek molah cita nahan ktk. sik tahan mek. kmk peminat kitak bahhh

aku: ooohh pak guard. mun nak tegor, tegor jak. sik perlu lah nak coverina molah2 drama segala. naahh ambik sign kmk tok ok. kerja btol2 deng. mun kita rajin kerja, bos suka. senang nait pangkat. klah kmk chow lok. samekom.

pak guard: oohhh oon, why you have to be so gorgeous!

Wassalam
.

Monday, 13 October 2008

iklan maybelline

Assalamualaikum,

AMARAN: video dbah tok boleh nyebab kitak urg sikpat tdo 3 hari, 3 mlm.


hahaha. tetak goleng-goleng. ehh senak perut ku tokkk.

Wassalam.

Friday, 10 October 2008

rasa best

Assalamualaikum,

ku hepi ritok, ku rasa best, kenak? baca jak. lalala.

hari tok seperti biasa ku turun uni. besalah make beskal, ndak2 la ku berjalan. ada gik klak hanjeng sequel. tapi ritok aku rasa lain jak. mmm bangun2 pagi aku dah tetiba rasa kacak. nagga cermin aku terus sentappp. siapakah lelaki kiyut itteww. cam orlando bloom ada juak, cam nicholas saputra ada juak, cam sahed kapoor ada juak. chemmm ni tukkkk. lariiikkkk. yahhh kenak la self confident ku tinggi gilak oo. so aku kayoh la beskal. senyum2 jak aku berkayoh mengenangkan rasa kiyut ku ya tek.



camtok lah rupa kamek berkayoh beskal dengg. biasa2 jak rupa kmk. iboh jak d puji gilak. errkk

so ritok polah kerja cam biasa sampe lah petang. baruk la ku teringat petang tok ada meeting rumsa! apakah rumsa itu adik2, anak2 hayam sekalian. rumsa itu adalah singkatan untuk Reading University Malaysia & Singaporean Association gitewww. so first time la aku gi meeting seumpama ya. sungguh aku kenal some miak malaysian sitok, esp malay. tp sikda formal gathering gia. ingin juak nak datang nagga cam ne kah rupa cdak malaysia lain kah. esp chinese. sbb susah nak beza sidak dgn or cin dtg dr negara china, taiwan, hong kong segala.

so datang2 tek nagga. waaa. byk juak cdak tok. ada dlm 50 lebey gia. melayu, cina, india. ala2 citrawarna malaysia gitu. rindok nagga cdak koh. mostly cdak undergrad yg dtg. yahh berolah nya sidak tok. yalah miak gik angkat dara. terselap ku ngan student2 ku. terselap juak ku jaman aku gik undergrad marek. jaman aku gik anak ikan duyung. apakahhh. nang berolah lalu ku masaya. selalu eskep kelas, nagga wayang, munsik shopping. mena ndak pis? neway zaman kegemilangan ku dah beraher. tok masa sidak gik. nenek dah turun stage dah cuk. tapi jgn dpandang keji atau hina. nenek turun stage ttp make crown. larikkkkk. k dah dah.

so meeting ya tek. ala sesi suai kenal gitu lah. mixing2 gitu. cdak cerita aktiviti cdak. molah msian night segala, bertandak, sport la cam cam la. kakya ada sesi makan2. n then kakya ada sorang nyk aku.

kitak urg swak kah?

aiii aku alu terus pose2 ngajat tampi. nya nyk tek, apalah pernah nengar ku kelaka swak. yaahhh alu bersusei lah mek urg. nyk diam sine. bapa lamak bla bla bla. namanya munirah. miak undergrad final year. diam siol kandis d kuching. really nice n down to earth girl. kurasa nya pun rindok juak kakar swak. selalu jak nak bersusei ngan aku. aku apa lagik. lagik la over excited nakk. actually aku pernah nemu miak tok dolok. ada instinct ku madah nya urg melayu swak. tp aku sik berani negor sbb takut thailand kah nepal kah puerto rico segala nak. nasib juak bertemu dlm meeting.

so mingle lah ngan urg lain. rasa ari raya jak. tp makan keropok ngan minum aik pepsi jak la. tapi yg penting conversation tok nyuruh ku hepi.

X (mmm sori deng aku sik ingat namanya tok): ambik course apa kat sini?

oon: saye ambik food biotech.

X: first year ker?

oon: aa, phd first year

X: wow. baru 21 dah ambik phd?

oon: (setat dah rasa best). no im not 21, im old already, im 27!

X: u sure don't look like one.

oon: hik hik i tak pakai botox, i tak pakai susuk diamond. air semayang jer.

sekian saja entri ku rasa ku best.

Wassalam.

ps: kita haruslah rasa kacak, kiut n gorgeous kerna setiap kejadian ALLAH itu cantik, molek dan sempurna. (sambil membetulkan kopiah).

Thursday, 9 October 2008

facebook

Assalamualaikum,

mari belajar berFB dgn mak hayam epit!

epitaph81: oi! dh update blog tek

shahrulsarbini: blommm

shahrulsarbini: lelah ku berkorek utak tokkoh. sik tauk pa nak cita.

shahrulsarbini: ktk sik tdo gikkah

epitaph81: lom, pastok la, mek bemain2 di fb

shahrulsarbini: apa ya fb?

epitaph81: facebook

shahrulsarbini: oo, mek sik pande ko, penin palakku

epitaph81: senang jak. iboh kitak makey application nok susah2 ya, mok mek ngajar ka? kedong mek sekda polah papa tok

shahrulsarbini: ajar la

epitaph81: okay, bukak now. bukan bukak baju ahhh. bukak fb. ahaha

epitaph81: okay. gi home. mek ajar kitak sigek2

epitaph81: kat home ya... kitak sbnrnya dapat nangga apa aktiviti org lain yg ada related ngan kitak. and on ur right side... belah atas... nakkah ada notification smua.... kat siya kitak dapat nangga sapa invite kitak this and that or sapa komen ur pics and bla bla bla

epitaph81: mun kitak sik mok penin... iboh accept application yg urg ajak kitak join... just ignore them

shahrulsarbini: tunggu lok, kmk digest lok, slow utak ku tok

epitaph81: take ur time. aku menganggur. jadi ku jd mak hayam kau mlm tok

shahrulsarbini: baik mak hayam (diva turun stage)

epitaph81: okay. kat dibah belah kerek... nampak sik word application... kitak click edit... and from there, kitak dpt nangga apa application yg kitak dah add dlm fb kitak

shahrulsarbini: application ya sebenarnya nyuruh ku sakit jiwa jak, ada hatching2 egg segala

epitaph81: nampak sik ada wall, info, photos, boxes kat wall ya... mcm2 boleh terjadi atasya...

shahrulsarbini: yahhh dpt nagga porno kahhhh larikkk

epitaph81: oon kohhhhhhhhhhhh tarit tingaaaaaaaaaaa

shahrulsarbini: kmk interested pasal nak ada news feed ya. kita boleh nagga apa disusei urg lain ngan urg lain kah?

epitaph81: poretttttttttt

epitaph81: kat home la smua ya nampak. sapa update apa kat sapa2. sapa dah bercinta, sapa dh break

epitaph81: kat dlm photo ya... mun kitak perasan, ada apa juak dlm kitak pun

shahrulsarbini: ada apa juak dlm kitak pun?? apa ya?? konfius sungguh statement itu

epitaph81: let say nk... if kmk ada pic kitak... kmk tag kitak dlm pic ya... pic ya akan auto pegi dlm album kitak dengan nama ktak di dlm ya

shahrulsarbini: ooo camyaaaa. share2 gambala.. sik ngabis kodak gitueww

epitaph81: ahaha. coba kita sama2 mukak page enon

shahrulsarbini: yaaah enon jadi bahan ujikaji.. bukak baju enon!

epitaph81: nampak sik kat dibah gambar utama nya ada view photos of ernie (12). maksud 12 ya... 12 org yg dah tag/ share ernie. bukan gambar yg nya upload pun

epitaph81: pasya.. kitak nangga kat dibah... ada ernie's album, ya barukla pic2 yg di upload oleh enon. and... actually... pic2 dr album ya... kitak boleh tag juak

shahrulsarbini: so mun kmk komen gamba ya dlm profile urg lain. komen ya kuar juak dlm profile enon?

epitaph81: sapa2 urg yg ada pic ya... akan maca komen kitak. ya akan kuwar kat wall ko skali. and akan kuwar kat notification segala anak2 ayam yg ada pic ya

shahrulsarbini: wall? ya pa gik berita? ampunn anak hayam bebal

epitaph81: aih. nakkah kat profile kitak tek... yalah namanya wall

shahrulsarbini: harukahh ala2 great wall giteww

shahrulsarbini: yg besanya ngan testi fs, wall tok semua urg yg jadi kwn kita boleh nagga wall kita nak dr news feed sidak?? betol sik mak hayam??

epitaph81: betolll

shahrulsarbini: tepuk2 klep2

shahrulsarbini: anak hayam bijak!!

shahrulsarbini: ketepi mak hayam! anak hayam nak naik stage lagi!

epitaph81: ahahah. klep klep

shahrulsarbini: hehehe. pande dah ku pit. paham ku sikit2

epitaph81: practice jak. upload gik pic hebat ko

shahrulsarbini: tunggu jak ko facebook. LEGEND akan muncul!

shahrulsarbini: mak seh pit, jasamu d kenang

epitaph81: harusssssssss

shahrulsarbini: bah2 tdo gik kitak nun

shahrulsarbini: kmk nak berak lok

epitaph81: ceh.. ngalo!

shahrulsarbini: sikku ngalo, ko mok ngan ku berak kahh. juuu

epitaph81: mokkkkk. bau taik legend wangi bah

shahrulsarbini: yahhh, mah nya nyawa ku

yahhhhh best juak padu FB tok. harusss havoc FB dengan ketibaan oon okeyy. see me here!

Wassalam.

Wednesday, 8 October 2008

hanjeng 2

Assalamualaikum,

ada gik cita tok.

aku ndakkah dah pindah umah baru. mun nak pegi uni dlm 20 min la berjalan kaki. mun berkayoh beskal autumn in my heart dlm 10 min gia lah. lebey kurang jak dr umah lamak ku ke univ. ada lebey 2-3 min jak la saku. so, mun nak pegi uni dr rumah aku tok, terpaksa melimpas taman ala2 padang. citra garden namanya. yaaaah kelass citra ayu kann. sampe nama nya di ambik jadi tmn. sikla kacak ney pun padang ya, kedang padang sekolah jepang jak.

tp ko tauk, rupa2 nya taman ya, taman keji!! taman ya duhal taman designated k hanjeng bersiar2, keji kan. mula2 dolok aku suka jalan pg univ. kadang2 malas juak berkayoh. so ada sigek ari tok. aku berjalan catwalk la. dr jaoh ku nagga. aihh byk nya hanjeng. berkepong2 indah. mun bertali aku sik kisah. tok nang dtandah2 jak gia. dah jak besar2 cam2 kaler jak bulu. dah la besar panjang. ehhh takutku. dahla baruk kak fobia ngan hanjeng nak dolok. tp sikpa aku jalan jakla. diam2 jak ku berjalan tek.

tapi tek nak. dari jaoh ku nagga 3 ekok asuk berekot. berekot ke arah aku. bah bah. aiihhhh. chemm ni tukkk. aku dah nebes. ko nagga aku dah sik tentuan. dak selawat, ayat kursi, semua ku baca ku. arum bulak abis dah yasin ku baca masa ya. aiiiih dah kin dekat. dah kin dekat nya makk!!. aku keruk jak. sbb bapak ku madah mun asuk ngepong. iboh lari. makin dkepong nya. apa aku keruk pose2 patung chendana, masih jak nya ngepong aku! chemmm nilahhh. dah dekat2 tek. nya sik erkam, tapi cium2 aku pulak. nyelir2 lidah. imajine koh, 3 ekok asuk, tinggi2 cium2 kau camya. aku rasa masa ya nang terkemih aku. aku sik duli lagik!!

help me!! help me!! (sambil tangan melambai2 di udara)

yahhh sik ku duli gi pecah lubang sora ku ya. ya jak tuannya nagga gia2 jak. dah nya nagga aku terkiak kaong gia. baruk nya ngagak aku.

don worry mate, they not gonna bite you. they like you!

keji!! sik ku pian nak disuka nya gia. ya jak anak tuannya nya tek, tetak2 jak nagga aku. keji ko!! bencikku cita tok ehh. sikpat nginang benda lain kah. coba lah nginang hamster ka, tupei ka, burung keruak ka. tok sik, jadi ke aku alu sakit jiwa!!

ya ku heran byk2 omputeh sia, aku juak d kepong sidak. sidak dapat sense kali oo, kita rasa takut ngan cidak. heh bencikku. neway aku bukan la bencik pun ngan asuk. aku takut sbb klk lelah gik kita bersamak kakya, dahla suka ngeromon kita, ala2 manja2 rasa kiut la tek. sikkk ku suka kohh!!

kmk kiut kahhh

ndak2 la aku berjalan kaki gik pegi univ, make beskal jak aku. mun nagga tang rupa asuk dtg kenja, lantak jak laaa. hambik kau!

Wassalam.

Sunday, 5 October 2008

post raya

Assalamualaikum,

aiiii chemm nilahh. aku bok tauk duhal blog ku tok dibaca dak famili2 ku juak. dak kazen mazen segala. huhuhu. sikpat lah ku nak over2 loba2 lam tok nak ooo. aiii. susah oo dah pemos gitok ooo. mak, mun mak maca tok, sebenarnya byk cita pebulak. mek lom rusak gik bah. kmk maseh oon anak mu yg mak kenali dulu. cita kmk kenak cium urg german ya. cita feeling2 mek jak. kmk act mimpi jak bah. matilahhh. yahhhh ada mak ku dtg sitok ngeramus anak nya tok hehe. tp sikpa2 haruss makcik rohana sik jadi dtg antu, sbb anaknya pemossss bahhh. legendary bahh. aiih chemni tukkk ko ngantok palakku ke dinding lokk.

tp sikpalah deng. mun dak kazen mazen, wa, udak, adik kakak, semua2 nak baca, baca jak k. mmm maybe sidak sik sangka oon yg pendiam, budak baik lite2, rupa2 nya rusakk. matilahh. hahaha. baca tanpa prejudis k. oon hanyalah oon, anak cik sar, anak cik anah (dgn nada tawadduk).

k kali tok. aku pun sik tauk pa nak cita. aku actually demam lite2 tok. penin palakku. raya sitok officially abis malam tadik. sampe kol 1 pagi aku lepak umah kak yati. makan mi bandung, rendang segala. ne ndak demam kohh. mak mun mak maca tok, boh mak bingong. sik kuat ne demam mek tok. demam lite2 jak. sik perlu mak nak ngeluar duit KWSP nak meli tiket beragak mek sitok koh. hehe.

k bagi aku raya tok umpama sukatan hidup kita. setahun demi setahun raya. dah ku nagga gamba2 raya dolok2 eh. ku rasa aku makin ensem tahun ke setahun. larikkkkkk. sikda bah aku rasa makin kertu kohh. dolok masa gik angkat dara, tang terit jak body. kinek tok nak, tang ngeleber jak semua2. yalah aku dah nak masok 27 dah. waaaaa. tensen aihh. siyesly aku jeles ngan miak umor 21, 22, cam sidak byk pilihan, byk option dlm idup. yalah anak2 ayam ku yg gik nang angkat dara ya. masa tok pikir bena2 apa nak polah kitak urg kohh. benakah apa yg kitak urg study ya akan kitak urg guna masa kerja. pikir bena2 n plan btol2. cam aku tok. sikpat nak lari gik. mun da rejeki klk dah da phd. mesti idup ku ala2 boring, ala2 skema. jadi saintis lah tek konoknya nak. mmm. mun di ikot rasa hati. aku tok teringin sebenarnya nak jadi penari las vegas nak make bulu2 flamingo ya ehh hahahaha. antap. sori adik kakak. sikdalah. maybe dah d takdir aku jadi camtok. so aku ekot jakla. asal cik sar n cik anah bahagia. oon pun bahagia. i was born to make u happy.

k berbalik cita raya tek. pa gik cita raya tek oo. yalah ya. dah tua dah aku. tp ttp meletop va va voom! tok gamba2 raya ku dr thn 2003 sampe lah kinek tok. sikda gilak berubah nak oo.

raya 2003. umor 22. baruk nak nait stage. momoknya pipi ku.

raya 2004. umor 23. semua2 mok jadi oon's bff. chemm ni lahhh.

raya 2005. umor 24. oon dah setat2 nak glam.

raya 2006. umor 25. lekak operate tulang pipi. haha.

raya 2007. umor 26. tok sebenar nya bukan gamba raya pun. ku xda bgamba duhal raya ya tek. sori ma, i have to put this pic. i look damn hot, cute, irresitable here larikkkk. aokla kitak cute juak.

raya 2008. umor 27. oon beralih ke peringkat antarabangsa bahhh.

hehe. klah yajak kali tok. mala kenak kersik epit tokk. oleh kerana tok entry last citrawarna hari raya. aku nak mintak maap gikla zahir batin ngan kitak urg semua. kita setat 0-0. kaktok leh la kita berumbaq lagik hehe. aaa aku nak madah makseh juak ngan sidak2 yang ingat aku, merik kad raya ngan aku. mimi, adnawani, edzura (suka mek kad berik kitak kohh), to asma n apis. maksehh deng, sampe dah kuih raya berik kitak urg. sungguh pun berkuap lite2. ku makan juak. kecik ati urg klk. hehe. to mak bapak. makseh kuih hati parik n kuih lapis ya n kad raya paling over pernah ku terimak. sik berenti jak nya berlagu. hehe. neway terima kasih semua! muah-muah!

Wassalam.

koleksi kad raya paling banyak pernah ku terimak since form 2

Thursday, 2 October 2008

raya @ UK

Assalamualaikum,

dah raya ke ketiga dah sitok. baruk balit dr london tek. ada conference. kali tok ku nak cita citrawarna hari raya d UK gitewwww.

well, spt dah ku padah. sidak sitok raya sehari awal dr kitak urg di msia. mula2 cam malas jak nak raya. kurasa nak tdo jak seharian. nak gi lab pun malas. tp pagi2 ya cdak famili malaysia sitok kol. ngerak ngembak semayang raya. mmm ekot jakla. sitok pelik kit. mun ko rasa ko nak raya ari selasa. leh juak. mun nak ari raya ari rabu leh juak. ada kedak suro raya selasa. ada kedak raya rabu. mmm oleh kerna msian hall dah madah raya selasa. raya jakla nak. hehe kurang sehari posa dr ktk org di msia. rindok juak aku. neway pagi ya tek. semayang la raya kat komuniti hall urg paki. mula2 ku igt semayang dlm suro ka, dewan ka nak. sbb ada dewan besar. tapi tek sikkk. rupa2 nya sidak molah semayang kat luar. aiih dahla ari hujan, sejok pagi ya. dak kapet semua basah. chemm ni lah. ikot jakla. kakya tek semayang make kasut. bolehhh. mm kmk org ikut jakla. cdak madah sunah Rasulullah SAW. sbb cdak madah Rasullullah SAW sik pernah semayang raya indoor. mmm ya ku x pat nak madah papa. sbb aku tok sik arip gilak nak. neway it was ok. new experience. ne nak cerik semayang make kasut. lam ujan gik nak. very the keinsafan aku lekak ya kohh. so lekak ya ada feast la, makanan cdak paki. so ok juakla cdak ngidang cam2 jak. terasa juak suasana hari raya bersama benazir bhutto bah.

so balit dr sia. ku beraya umah bang shukor, phd kat sitok juak. sayu juak ati ku. sungguh ada rendang, ketupat segala. teringat juak aku rumah. masa tok mesti mak ku gago berias lekak abis masak. kakya mesti aku pose2 anak soleh nyium palak tut mak bapak huhuhu. sikpalah nyium palaktut queen elizabeth jakk la. kakya kin ramei lah urg dtg umah bg shukor. dah lamak kakya kmk org pun pg lah berjalan, nyerbu rumah msian2 lain. dari pagi ya sampe kol 10 mlm baruk ku balit yaaaa adehhh. nang lelah sa nyawa aku. esok nya ada gik bejarah. aku nak feeling2 sendirian beraya d rantauan pun sikpat. nang meriah alu jak. sampe cdak PR sitok madah sik pernah raya kat ctok semeriah ya!! yahhhh dah nama Legend tiba bah. harusslahhh meriahhh suasana hari raya!!! hahaha. suka2 klep2!

ada bakat anak pak sarbini tok masang sabok


kak yati ni tawww. haruss overshadoww!



gigih menjamu selera


frens as families in the UK

neway raya d perantauan tok is not that bad. n msian sitok bait2 belaka. sungguh aku tok bujang, n sidak berfamili. sidak sik lupak ngan aku. selalu ngangkut aku ke sia sinek. seminggu2 tok ku sik perlu gago mikir dinner n lunch, tiap ari ada jemputan rumah terbuka hehehe. yalah cdak tok la foster famili aku kat sitok. trimas ngan kak yati, bg man, bg shukor, kak muna, bg is n kak erna n semua geng2 Msian lain kat sitok. u make me feel like home. well dah official lah kinek tok UK is my second home! aiihhh lobaaaa!!! larikkkk.

Wassalam