Sunday, 15 August 2010

abode

Assalamualaikum,

dah posa kita. kejap jak masa berlalu oo. Alhamdulillah, 3 kali dah aku encerik posa di negeri urg. mm hopefully this is my last ramadhan kat sitok. udah2 la. arap next year aku abis. n dpt posa kat kuching.

so harap kitak urg ngambik kesempatan posa tok mencermin dirik kita mpun lah oo. hopefully, ramadahan kali tok nyruh kita jadi makin bagus. yalah aku tok bukan 22 tahun gik, dah nak masok 29. olahan masih juak sama kedak miak kecik. n di kesempatan tok juak, oon nak mintak maap mun ada salah silap ngan sapa2 lah ooo.

anyway posa kali tok aku encerik rumah baru. hehehe. pindah agik ku. dolok aku diam ngan azmil, duak org jak. nektok mek urg ada 4 org. 2 laki, 2 rompuan. mek duak azmil dibah, rompuan atas. boh bimbang insyaallah, sikda papa berlaku. mek urg sitok musafir, so sikda gik ngan rang bujang lain nak dishare. drpd diam ngan or put cerid. campor laki rompuan, so mek urg decide diam sama, sama malaysian, gik senang. makan senang, susah sama, senang sama gtu. yalah dah jaoh dr famili, sidak tok lah rasa famili. lagikpun rumah tok murah gik dr rumah lamak, jimat 100 pound sebulan uols (bolehlah ngumpol duit ‘biasiswa’ k beroleh PRADA gik. oppss).

anyway best juak diam sama ngan rang dara. sik perlu gago pasal makan. balit2 uni, dah ada brg makan tersedia. best aihhh.

k adik kakak. tok alamat baru rumah ku. 66 Windermere Road, RG27HR, Reading, United Kingdom. mun kitak urg rasa jaik ati ngan oon, antar lah kueh kosoi kah, suntong tutok kah, bubur pedas kah. antar jak k. besar pahala kitak urg koh. hehe.

anyway tok ku engkah gamba rumah baru mek urg.

Wassalam

IMG_4059bilit ku. mak, sik mak jaik ati nagga bilit kamek?

IMG_4056lounge cum dapur. rang dara tengah gigih molah choc fudge cake katanya. makin gems lah aku diam sitok.

IMG_4066 backyard

ada pokok ceri n strawberi uols. kitak org ada apa? pisang? asam? kesian uols kan. lariikkk.

IMG_4063my neighborhood ala2 wisteria lane gtu

IMG_4062  our humble abode. sila2 lah berambeh k

20 comments:

Globalized Dayung said...

Ya lah tek Oon..ku pun dah berpindah ke apartment baru ku koh...tapi kinek tok mok mencarik roommate aja...udah puas tinggal tempat mewah tapi jauh dari Uni ku, better ku gi charik apartment dekat ngan geng2 ku & office...udah bill electric termasuk dlm sewa renting ku jadi ku sik lalek gilak.....no regrets & sigi gi dekat ngan class blajar guitar...ku mok berlalak ronggeng kat c ya time ku bosan2 gila

Globalized Dayung said...

PRADA harus....aku Nine West & Coach....hehehehe

Budak Lurpak said...

kmk org tek baru melimpas Reading, kenak ko sik merik address awal, leh juak kmk org numpang sungkey tek.. apa sungkey ktk org tek? bubur pedas?

f.i.e.z.a said...

Lak mek nganta kek ati parek aaaa hehe tedah jaik ati.kacak juak buah ceri.belakang umah kmk ada betik ngan ciku jak sik adaaaaaaaaaa ceri indah mintak maaaappp haha.mek mok beg chanel eh.lak tak survey rega aaa.(Rasa mampu twija mok chanel ;P)

Mr Duey said...

kacak rumah ya ehh..mun kmk org di kch tok semadi nadai nangga rumah kampung koh..tapi yalah sepanjang pejalan ke kampung ya nang mcm2 jak org berjajak kirik kanan...sebut jak kuih apa mauk kuih bingkol, perauk, apam, tapei apa jak lepas ya makan sama2 ngan family (kitak ada? hehehhe)

p/s: belakang rumah kmk ada juruk jak

Faizal n Fashitah said...

Bes umah baru ko Oon eh. Even area ya pun tang tenang jak. Masa ku nangga backyard ko, ku pikir jamban outdoor tek.. duhal stor ekekekeke. Anyway, selamat menyambut posa Oon. Aku taun tok cam biasa laa.. posa di Kuching ehehehe..

Big Momma said...

sama lah ngan audio. rumah kecik kat backyard ya kedak jamban lamak di rumah panjang nenek ku dikampung nun...he he he

kacak bilik kitak ya...

selamat berposa....

n i e z a said...

Aih, kenak rmh tok exactly kedak yg disuka kmk o?
Ada garage, xda gate, ada pokok ceri, ada barn.
Kedak ngga rmh idaman mek come to life jak.
Sukaaaa!!!
Lak mek duak fieza ngirum brg ngan ktk.
Apa gk mok?
Padah jak.
Hehe..

beatrix_kiddo said...

yahhhhhhhhh..kack skali umah baru ktk..nang ala2 wisteria lane, harus klak ada bree van der kamp mlimpas nyedekah muffin buln posa tok nak...hehe..oon mun kmk ngirum suntong tutok harus lah kmk ngirum ngan tukol skali k nutok nya nak..hehe..neway, slamat brposa k....

nurul_oon said...

hi oon laki!
cute umah tok koh.. mun kmk ada umah tok di malaysia, memang lubang idong lengor lengor sepanjang masa..

haha boleh juak ngirum dak bubor pedas ngan suntong tutok, janji dikirum balit dgn dior.. bak kata pepatah, urg berbudi kita berbahasa.. btw, semoga tamat pengajian cepat

AmirFX said...

Buah ceri ya nyoh aku asa sik thn koh.. Isok aku mok nanam juak belakang umah ehh.. Nway, salam ramadhan al mubarrak... Selamat Berpuasa...

nas said...

nice kitchen~ hepi posa:)

Anonymous said...

sarol, neighborhood ktk kedak lam cerita heri poter eh,

tresville said...

aihh rol.. lupak ku mok wish kau selamat berposa, selamat beribadah d bulan posa, selamat sahor, selamat sungkei dan selamat ari raya (takut kelak lupak agik gus ku wish awal2) :p

selamat posa oiii maap guro plentey said...

aihhh rindoookkkkk ati ada urang dara bermasak kei kau. nei tauk aribulan kompom sik salah dapat kei mbak balit sekali taun depan. nendak cik anah?

Amni said...

mun nak anta, kah nama kitak oon jak ka? full name la.. da sesat barang nak di anta sik nemu tuan. btw, mun anta bubur pedas, kitaka da bahan ka k masak? laksa sarawak sik mok? juh2! kedong bait tok..

Anonymous said...

Amiable fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

Rudy said...

waseh..kacak rumah baru ko..ada pokok cherry..bah selamat berpuasa ngan kau..rol..

oon said...

dear dayung,

i hope you like ur new place k. bait2 mun bertandak ronggeng ya hehe

dear lurpak,

aihh pelik juak, coba berambeh lok reading oo. klk mun dtg padah aa

dear fiza,

yaaahh hati parik for chanel katanya. sedia jak 5 ribu. mek nyelin2 kat penjan chanel jak

dear dueh,

ngegeh loks. aoklahhhh kitak urg byk kueh beraneka, sikpa2 sik lamak gik aku tukk

dear fezal,

gine2 best posa d swak nak ooo huhuhu

dear momma,

yalah kedak jamban nak oooo. hehe

dear niza,

terharu gtu kitak duak nak ngantar barang. byk mek maok koh hehe. loba oo. xda bah k guro mek ajak

dear beatrix,

aihhhh kitak nyebut sutong tutok, terus terliyor2 gik kmk lok!

dear oon rompuan,

yaahhh tok sorang gik, bubur pedas for dior katannya. aoklahhh klk ngantar

dear amir,

selamat posa juak nong! full terawih tek??

dear nas,

thanx! sleamt posa juak!

dear anon,

hehe baruk kmk perasan koh!

dear tres,

yahhh ko sik ngirim apa2 ngan aku tek. maka bisnes hevat nektok

dear posa,

yahhhh. lommmm ku mok urg swak juak. mok juak. aihh

dear amni.

hehehe terharu kmk kitak mena nak ngantar. engkah jak nama oon. rumah kmk tok 4 org jak

dear rudy,

thanx rudy, slemata posa juak!!

Queen Bunga said...

rumah kacakk!