Friday, 3 September 2010

menjelang hari raya... (aihh dah eh, alu syahdu ku)

Assalamualaikum,

so, camne posa kitak urang? atam dah qoran? tamat dah terawih? diharap kita dapt banyak ngumpol pahala lah hendaknya oo. kmk org sitok, alhamdulillah taun tok, ada juak ku dpt terawih kat suro pakistan kat sitok. ada urg ngambik, so panjang kit kaki nak. sungguh sikpat tiap malam. tp bolehla juak. besanya kmk urg sungkei kol 8 lebih gia. kakya ishak kol 1030, leh sik. oleh kerana ishak aher lak pia, sidak paki sitok molah awal kit, kol 10 dah setat. takut klk aher gilak, ngantok klk sidak. so ekot jakla.

malam tadik, malam 27. extraordinanry jak rami, salu sik la ramei pia, tok tek sampe ke jalan2 urg beribadat gitu. semua konfiden ngepong malam 27 ya malam lailatul qadar. malam2 lain sik juak kedak ya. abis 8 rakaat bederuk jak rami urg balit. tp malam tadik meriah koh adik kakak. mun kita di malaysia bederuk ke Lea Center nak, SES persona waima kedai bunga katai.

anyway, yalah harap kitak urg nemu juak malam lailatul qadar. mun nemu, mintak lah nak bagus2. bahgia dunia aherat. arap kita semua berolah baraqah. tapi sik perlu mintak wish muka kedak maya karin rasa ku nak. sayangg muka kachak berba hang. haihhh. larikkkk.

apa ku mok juak pose2 pia ngembak lampu papel di malam lailatul qadar oooo

anyway poskad kitak urg dah sampe kah?? arap sampe lah oo. mun sik sampe haruslah kita nunok post opis ok. matilahh. nang rasa feeling2 remy ishak ku tek (perlu kah remy ishak), nulis raya ngan peminat uols. kepak tangan ku. sori mun tulisan ku jaik, nang tulisan ku jaik koh. kepak ku nulis aihh. aku molah ucapan salam lebaran 2010 jer. apa kitak org chantek ker, mok aku nulis panjang2. sudehh!! haih.

sikda lah ku mintak balas. saja ku rindok ngambik feeling2. tp mun kitak urg rajin nak. apakata kitak urg ambik gamba2 suasana menjelang hari raya, urg bertuntung, hopoh, indestrit, kpg no 3 kah, kpg boyan kah sine2 lah waima choice food satok sekali pun. kakya post jak lam blog kah fb kitak urg. ingin lah ku nak nagga. beraei ku aihh.

anyway tok jak dolok. ada ku ngansa lite2 kat lab tok. ohh ya, nantikan debut video clip raya 2010 k!

Wassalam.

12 comments:

AmirFX said...

Salam Lebaran yg bakal tiba OOn... Ada nerimak dah poskad ya.. Terkejut org rumah aku ada berisik kawan kat London.. haha.. Nway, thanks again.. Kelak post gmbar Lea Centre kat hopoh ya khas k kau....

Faizal n Fashitah said...

Selamat hari raya.. maaf zahir batin Oon. Blom gik ku receive kad raya dari London ko. Kad kajen ku dari Lunduk tok ada ehek. Tedah sik balit Kch beraya taun tok. Sikpa Oon.. lak jengok2 lah blog kamekurang.. lak ada la ku post gambar miak bergaya bebaju raya posing depan ThongHin ngan ko okeh?

Ida Athanazir said...

area my home nei ada org bertuntung.. sik kedak dolok marek. Kacak gambar ya!

selamat hari raya :)

Rudy said...

salam lebaran yang bakal menjelang rol..semoga happy jak k. boh ngansa..anyway maaf mun ada tersilap kata ka, apa-apa ka..kita 0-0

lom ku nerimak poskad dari kau.ehehe..

mun ada masa spare insyallah akan aku ambik gambar in high Definition kei tatapan ko sinun..tuntong taun tok ada contest woo area kampung tak orang sia..anjuran DBKU

ztie said...

salam2... mek maca blog ktk tok tek.
ktk mok kmk ngepost gambar2 dak boyan, panglima seman, kpg nomo 3, indestrit ngn opoh ngn ktk ka ? hehehe

saytunt yang fabulous said...

selamat hari raya on....maafp zahir & batin oi

[tErOmPaH bIrU] said...

yahhh.. ingat la kmk bideo ucapan raya ktk yang lepas2 ya ko hehe.. da class aieee.. sik sabar nunggu nok tahun tok pun ;D

Apa2 pun.. Salam Aidilfitri dari Miri Sarawak tok.. mohon maap awalan akhiran ngan ktk kali2 ada la bahasa kmk nok terlebih terkurang lamak ngomen dicomment box ktk tuk.. ibuh jerak kate urang ;)

kaljis aka onggon said...

Salam oon..

Di kesempatan tuk, saya Kaljis aka Khairul Onggon dari hati yang tulus ikhlas ingin mengucapkan selamat hari raya aidil fitri, maaf zahir dan batin. Selamat beraya dan selamat bercuti ;)

Mr Duey said...

Tedahhh..sitok meriah aieee..org bertungtung dah start baruk jak malam ria berjalan area kampung kitak nangga permandangan kpg makei scooter...nang best ehh baruk jak nak ngaik kitak tapi lupak di London heheh apa2 pun kmk nak mintak maap mun terover/terngegeh/tersexy ngan kitak ok

salam aidifitri dari kuching,
Mr Duey!

Big Momma said...

selamat hari raya Mr Oon!!!

thanks for the card....he he he. sapa kawan kau di london? tanya mak mek. kawan blog lah mak, balasku

eszfarieyna amieyza said...

thank you arr...tok brk jk dpt on9...busy tek bh.....kmk pn tkejut dpt postcard ya...

LilyDkS said...

selamat hari raya perantau .. kad jejakas bebaju mirah sdg bebaris dah slmt sampe ke sibo .. terima kasih .. sine maok ngantar gambar kemeriahan lampo2 d sibo?puluhan ribu lampo begantongan d sekitar sibo tok .. padah kelak .. sik pun add jak smcwg dlm fb nun