Sunday, 11 January 2009

coaca

Assalamualaikum,

Kuching banjirina antap. aihhhh sik ku suka. bukan apa, aku mok main banjir juak aihh. dah beberapa kali kuching banjer mesti aku sikda, pegi travelling lah, pegi btu lah, eh sakk ati ku, ku mok nagga aihh. tp yalah sentap jak aku nagga gamba2 kuching banjer tok, sik pernah2. tp umah mek urg sik nait aiklah, banjir lite2 jer. tok gamba2 banjir rah kpg mek urg. foto di copet paksarela dr pak dukun.

kak_mina

rumah kak mina. ooo tedahhh, dolok kan main happening gik taman depan ya. taman rasyidah utama occay.

makcik

yerdehh. makcik tok eksen ngepong anaknya, tp sebenarnya nya feeling2 julia rais dlm mira edora. kelass makcik taww.

rumah_pink

tedah rumah tok, nuggu masa gik, tp sikpa kak, rumah ktk ttp paling extravaganza! kek lapis pandan strawbery ok! i like!

mmm pelik2 juak coaca  nektok oo. yalah sama juak keadaan sitok. mun kitak urg gago banjer, mek urg sitok gago kesejokkan koh. cayaklah kata aku, jaoh sengsara ku sitok, sik cayak, tnyk farah. sidak sitok madah, masa tok adalah masa paling sejok, sik pernah UK sesejok tok. sampe mencecah -12 celcius uolss. yahhhh just majine, peti ais gik 4 celc, freezer 0 celc. tok -12!!! leh sik! even sidak omputeh pun gik ngerepak dek dek mek duak farah yg sememangnya suka ngerepak! demam, selsema, batok adalah perkara biasa, aku ctok dah sik tauk gik nak beza aku demam kah sik, sakit tekak iboh padah, pagi2 nak bangun ya nang susah antap. rasa nak jadi beruang kutub jak aku berhibernasi, tp pa leh buat, byk kerja terpaksa juak ku turun lab. mun ktk org nagga aku berkayoh turun lab di pagi hari, kompom ktk org nangis aihh. betapa gigihnya oon membanting tulang ngumpol duit nak meli kasut prada eh salah mencari sesuap nasi. beraik2 mata idong segala.

bukan setakat di luar, dlm bilit pun rasa cam peti ais. mun ko sik make 2-3 lapis stokin, kompom kejong! ya ku madah, ktk nak sik pernah merasa winter mesti rasa cam best jak nak, cam rasa feeling snow white gtulah nak. yahhhh sik perlu ko feeling! sak ati ku tok aihhh! mun awal pagi nak mandik, harus ngerepak dolok, kakya melekat dirik kat heater, dah ngumpul tenaga baruk boleh bergerak. tok ku nak mintak ampun la, subuh selalu juak aku tertinggal, ng sikpat terus ku nak angkat aiiih, ng sik mampu, ngambik aik semayang ya satu bebanan, tajam2 jak rasa tgn, huhuhu, jaik rasa ku, tp yalah. ada sekali aku mandi, lupak on heater, ko nagga aku nerais begegar melompat lam shower. rasa nak putus jantong, terus ku mbak ngucap. aku dah rasa nak sampey ajal indah masaya huhuhu.

tp sitok jarang2 turun snow. sejok2 gtok, sik semesti nya snow, mun ada snow is better actually, sbb mun ada snow, ari sik sejok gilak, sbb snow ya menangkap haba kah gtu, ndakku tauk juak. sidak madah fenomena tahun tok pelik sikit sbb even though winter, tp angin nya kuat, angin tok d bawak dr kutub utara uols, north pole ok! keji abg santa ho ho ho. sbb yalah. selalu sidak madah sik camtok, sejok mmglah sejok, tp tok antaprina sejok. salu cik anah nyk, aku akan madah sik sejok, besa2 jak, malas bah nyuroh urg tua bingong. tp kenyataannya, ng sejok mak.

04189bf64209bc0edf4167e101418fa8

yahhh rupa tang best nak, tp...

coaca sejok gtok bukan jak menganggu fizikal aku, bahkan emosi juak, mm pelik aihhh, aku rasa cam emosi sik stabil jak, sedih, ngansa, resah, gelisah, cepat nak manas. matilah simptom2 menopos. haha. nen dak, nyengok luarr penjan nangga ari mendong, langit kelabu, awan yg terpilu gtu.  maybe tokla  cdak madah winter blues nak hoh.  huhu.

yalah, mun ktk org rasa nak ngerepak pasal banjir kah apa, ingat jak aku sitok, sik tertanggong oon koh, aku nak balit waaaa!!

Wassalam.

update: mak ku tepon madah umah mek urg dah kenak nait aik juak aihhh, dah nak masok bilit aku dah!! chemm ni tukk... harus aku bertukar menjadi mermaid!

21 comments:

aOne said...

hahaha.. aok oon.. ctok banjir terok ari marek.. ari tok x tauk la.. tp ujan dah stop dah.. ekeke..

harusla ko jd mermaid brenang ke kch.. k nyelamat bilit ko ya.. ahaha

farah.marzuki said...

sik payah nunggu org nanyakk. kamek nyerah dirik sitok . NANG SEJOK.

tak orang banjer, banjer jak. sikda sampe nyucok nyawa. sikda geruk berangat nyedut hawa sejok. haha.

tak org betimbak aek kluar bilit. mek org tok melawan arus anginnn bekuk... eihh pedehhh muka kenak angin sejok yaa...

ehh.. apa2 pun.. sukor jak lah maseh di berik nyawa ehh..you knoi wakk aii meann!?? hehe

Bibi Fabulosity said...

hmmm..kamek org kenak banjey pun emosi sik stabil..kepala rimas, hati berdengus..muehkehkehkeh

piah said...

terimakaseh kerana bkongsi gambar banjir itu. yes... i like the stoberi pandan layer cake house too. sungguh kreatif skali gabungan warna. oi, pa kata ko tayamum amik aek smayang? haha. tapi cne ndak nak ambik tanah o. mun sejok ilak iboh jak mandik, omputeh pun skali sminggu mandik.

edzura said...

aok oon..sidak sitok bertimbak ngan aik. sinun ktk melawan cuaca sejok. nektok cuaca 21 degrees gik kmk dah sik tahan dek dek -12 degrees. harap ktk duak farah sentiasa hangat sik berasa sejok gilak.

azai said...

owh tedah kitak oon, sengsara jak upa owh. yalah kamek tok sukor diam di kuching tok koh.. sik sejok kedak ya gilak. yalah byk jak mbak besabar, dogaan katanya!
pi yalah banjir datang agik setelah 6 tahun belalu. nang penomena mena lah.

Mira said...

kch banjir agik!! mun la tek kch snow agik... apa jd ooh??

*kelip-kelip mata gik majin*... hahaha

khairul onggon said...

Oon.. umah kudi kampung pun kenak banjir... bingong nyawa ngenang urg tua sinun.. apa boleh buat, kita berkhidmat demi negara tok.. asa mok balit sarawak jak mun bole... huhu...

mama belian n cengal said...

rugi kitak sik eksperien banjir di sitok.... gambier street ngan india street nait air jua..

dukunlintah plk said...

petang tok tu mok jadi karamsingh waliar molah liputan di waterfront gik lok.. mun mentimun sik overtime kerana meeting ndak alah ya..

gambar ya.. royalty boh lupak mayar k

Audio said...

Wakakaka umah kek lapis pandan strawbery ndah ekeke skati jak ko mesen nama umah urang ya ekekeke..

asalsejokjakkremkakitangan said...

ehhh ginei2..xda ku madah winter ya best. wpun ku lom cerik rasa. sbb ako tok ng penyejok. baruk ujan 3 ari 3 malam aku dah berstokin 2 lapis di rumah. adapun mun ku madah winter ya best sik lah lain dan sik lah bukan kerana ala best jak nak berpesen dengan baju2 time winter :D

Rudy said...

yah..sinun kesejukan, disitok kebanjiran..

aniwei, toklah kuasa tenet, walaupun jauh ney pun, masih boleh nanga kch banjir eh...post-psot gambar ko kesejukan di sinun eh,..hehehe

T in FL said...

Ktk tok Oon...sik alah2 ngansa. Posa ngansa, raya ngansa, sunyek ngansa, berayi ngansa, sejuk pun ngansa...CONGEK!

Ya lah gik rasa sapa nyuruh kenjet blaja di sia. Pa tangga mek urang tok, masa winter pun leh gi mandik laut gik, bejemo kedak omputih pergh. Tan is the new pink, doncha know?

T in FL said...

MerMAN la, MerMAN!
Mun merman cam cita Zoolander ya best juak Oon.

izza said...

bes aie banje.. p asa mok nangis juak ngga aik msk umah.. syg alu diat umah... skt pnggang kmk berangkat dak krusi ngn bpk.. cuci rumah gk.. mun ktk ada muak juak.. eh tp nak da beza ka mun ktk ada??? ktk penah nulong ka??? mun x salah ngecat pun stengah2..heheh

oon said...

dear aone,

klk ku berenang sia, tungggu hehe

dear farah,

paham ktk rasa ati kmk nak ooo hehe

dear bibi,

yalah semua urg nektok dtg bulan kali hehe

dear piah,

happening oo umah ya. sikpa lah sejok pun sejokla, ujian bahhh (dgn nada penuh kesabaran)

dear edzura,

yalah mek duak tok sama ngagat dikpun.. chemm ni yaaa

dear azai,

kali kuching nangis kali, merindukan diba hahaha

dear mira,

mun dah kuching snow, terus insap semayang 24 jam jakla kita. ndak ku berani

dear onggon,

nang benar ya, pa boleh buat..

dear mama belian,

yalhhh koh kejonjet jak rasa nyawa nak rasa eh

dear dukun,

harus ko jadi karam singh walia.. mazidul pun bleh asal jagn ko jadi ZAKIah anas hahaha

dear audio,

kompom glem umah ya kaktok hehe

dear asalsejok,

yahhhh aku tok sik penyejok tok jadi penyejok juak huhuhu

dear rudy,

klk ku engkah gamba ku pose2 abg eskimo haha

dear T,

dah kita tok diba air mata hahaha haruslah ngansa sentiasa.

dah cukup dh mek tan, sik mok gik eh.

aok merman hehehe. lawak aihh zoolander ya

dear adek,

keji tau! mendedahkan rahsia keluarga!

BlueFabian said...

pa ko ingat ko sorang jak tek winter wonderland?

Aku kat Saudi tok pun sejuk keantapan. Ku paham situasi ko tek sebab aku pun mala jak berheater, mandik pake aik panas and berpesen scarf di leher gitu!

Aku paham! Sikboh ko nak madah seluruh dunia sensara ko tek!

MakModen said...

macam ne owh... mun di uk nun banjir juak.. alu bekuk aek banjir lem rumah... cemni nak surut owh mun aek dah bekuk.. imejin indah kaki tek berendam lem ais bekuk.. ehehe.. alu ice skating lem rumah tek...

Zatil said...

Tedah nya lok. Kamek urang rah sitok gik masa ujan nang begegar-gegar jak tuboh nahan sejok. Dek-dek gik tak urang sinun.

oon said...

dear fab,

harusslahhh ku molah press conference occayyy hehe

dear mak moden,

sampeii jak tinggin imiginasi lok

dear zatil,

alhamdulillah tok dah kurang cikit