Sunday, 27 June 2010

perem gil

Assalamualaikum,

ku ke udara lagi, bersama mu kembaliiiii.

sori yer adik kakak. mesti kitak urg kecewa nak. bukak2 oon sik update. bukak2 oon sik update. nuggu lok, oon busy koh uols. nagga world cup. voleyyy?? duu nak. alu salji kuching nak.

ku nang byk kerja lately tok aih. dah nak update. alu sikda mood, alu ku delete. camyalah. actually byk benda berlaku. banyakk gilak. tp yalah ada benda sik bagus d cerita nak. tapi aku nak bersusei pasal perem gil tok lah, mak hayam gil. mencikku.

malasku rompuan ya. sebulan-bulan tok. nang mala jak aku kenak. heran akuuu. meruyan kali nak.

mula2 tek chemtok. nya nyuruh aku setat exp. ok fine. aku setat lah.

perem gil: sarol next week boleh lah ko setat fermentation ya. kedong ada free,  equipment.

oon: tapi ada benda sikda ko mak hayam. nak ne nak pake kamek. byk dah benda di haru sidak lain

perem gil: ko pake jak barang aku dlm oven ya, pake jak. walaupun benda ya tulis ‘do not touch’ tp mun kau perlu pakei jak. mun kau make, aku sik kisah, ambik jak

oon: aokla mak hayam, anak hayam syukur…

setat lah ku experiment ya tek. gigih la weekend molah kerja nak. siang petang malam dingin panas, tidak kupeduli, tetap ku gagahi.

sampe ari senin.

perem gil: sarol, shitok khauuu!!

oon: aihhh apa gik mak hayam??

perem gil: kenak ko make tok?? kan sitok dah tulis do not touch?? kenak ko make juak!!

oon: aihh nakkah kitak madah, kmk boleh make ariya, so kmk makelah

perem gil: aihhh ya lain, tok lain, kau sik taukkah aku perlu stat my own experiment this week?? kau patut tauk!

oon: mmmm (perlu kah aku tauk, kau sik madah aku, ne lah aku tauk?? ko hengat aku dewi guanyin kahhhh. bodsss!!)

perem gil: kerana kau lah kerja yang dpat dipolah 2 jam, jadi 2 hari!!! dahla aku byk kerja kenak nganta paper gik!!

oon: mmmm aoklahhh

caken rompuan ya, jadi ke salah aku pulang. bencik ku aihhhhh

the next day. nya nuggah aku masok opisnya

perem gil: sarol kenak kau?? what happen to us? we don't talk anymore?

oon: mmm (aihhh apaaaa?? talk apa??? sik paham aku)

perem gil: you’re not tallking to me anymore, you seem like avoiding me??

oon: mmm (aihhh aoklahhh, dah ko kedak lady gaga datang period gia, sik ku berani nak dekat)

perem gil: you see, now I'm talking to myself?? please answer me shahrul?

oon: mmmm actually, im scareed of you. i don't want to make mistakes, if  I make mistakes in front of you, you will shout, and I will be stressed. and I hate it

perem gil: get over it, this is serious work. you have to grow up.

oon: mmm

perem: aku tauk kau dr negeri yang semua urg bait, soft spoken. tp sitok lain. kau mesti tabah. kelak kau balit ke negara kau, kau kelak akan jadi boss. kau akan perlu harsh ngan urg.

oon: aoklah, i know you have good intentions, to make me better. i know that.

perem gil: so from now on, aku mok kau iboh stress2 lagik. happy molah kerja. ok

oon: aoklahh

perem gil: can i have a smile from you please?

oon: mmm

aihhhhh ting tong aku. pa nama rompuan tok?? sik paham aku aihhhh. kejap ranjak, kejap nya lah mother Theresa

tapi lommmm. lommm abis cerita tok. ari sigek gik, dah nya setat exp nya mpun

tiba2 tek machine ya pande rusak. alu ditunggah lagik masok lab.

perem gil: sarol!! pahal machine tok rusak??

oon: ne lah kmk tauk. kmk make ariya ok jak. xda masalah papa pun.

perem gil: kenak kau pande sik tauk! maka kau make?? kau mesti bertanggung jawab!

oon: mmmm (celak bes ehhh!!! ne lah ku tauk. dah masa ku make nya ok. dah nya masa kau make nya sik ok. adalah benda dipolah kau nya sik ok!!! jadi ke aku pulang!!! celaqqqqq rompuan son tok!!!!)

dah kakya tek. benda ya tergugok. kotan nya ngerina  nak

perem gil: F*CK. B*LLSHIT. H*LL. IDI*T.

cam2 jak keluar disumpah nya. aku tek pose2 patong cendana jak sia. aku juak disalah

perem gil: you get out. I can’t work if you are here!! I better do this myself!!

oon: ok

nang dasar son medusa!!! bencik aku. pa nama rompuan ya. sik dberik bf nya kali malm tadik nak. celaqqq ehhhh. mencikku lamak tok aku bait2, lemah lembut, respect nya. raya taun tok, jgn arap aku nak merik ko kek lapis agik!!!

the next day aku nerimak emel.

perem gil: dear shahrul. can we have a meeting?

jumpa lah nya lam bailit

perem gil: shahrul. I wanted to apologize. I know I am too much yesterday. I am terribly sorry

oon: that is ok. Im used to it.

perem gil: the thing is. I am under a lot of pressure. many dateline to meet.

oon: OK. I understand.

perem gil: BUT. you have to be blame as well. you are not totally faultless.

oon: OK (aihhhhh ada juak salah aku nak. cakennnn!!!!)

perem gil: you should know, I'm doing experiment, and still you take may stuff. that is totally unacceptable.

oon: ok (Celaqqqq. ada gik cerita tok. ko ingat aku PA kau. maok tauk apa semua polah kau!!)

perem gil: I hope we can carry on doing our work happily. there will come stressful moment I hope you can deal with it.

oon: ok

sik celaq pa nama rompuan tok. sukati nya jak meruyan ngerina. nasib aku tok oon bah. sukor sabar di anok urg. bodo lah aku. tuyuk lah aku.

yalah madah bena. nang stressed aku pasal tok. aik mata dah sikpat ku kontrol lagik. senang jak bercucuran. jaik ati ku ngenang dirikku.

tp sikpalah. sukati nyalahh.  susah2 jak kinek tok nak. tahan jak dolok. sabar jak dolok…

Wassalam.

13 comments:

Kunduran said...

haih haih...nya kedak orang berisik psychology disorder. ntah schizo kah, bipolar kah, atau dah sampey umor babo kah. maok dituang ngan browning panas ompuan ya. saknya keruk-kukuk kedak ati parek.

tresville said...

ku dah madah.. coba ko nyerabak nya sekali.. mun soranya 40dB harus sora ko 78dB.. mun matanya mirah harus ko hebat agik mata mirah nyelar kedak kamal hassan.. ruk nya tauk..

saytunt yang fabulous said...

nangf caken ompuan ya koh....harus ko ngengkahnya lam oven kakya tunok kannya

Ray said...

Aih angol juak rempuan ya..

Pakata errmm..asal kelaka ngannya nak, record ur conversation. Then mun nya bertempik berolah peliknya ya kitak main balit jak remind nya apa yg dipadahnya, and stand up to yourself. Op koz..stand up with class la...:)

Ray said...

Aih angol juak rempuan ya..

Pakata errmm..asal kelaka ngannya nak, record ur conversation. Then mun nya bertempik berolah peliknya ya kitak main balit jak remind nya apa yg dipadahnya, and stand up to yourself. Op koz..stand up with class la...:)

AmirFX said...

Aku setuju part kau madah nya sik kenak berik bf nya mlm ya... Kali ada benar... Mungkinnya nak ambik kau jadi bf barunya.... haha...

tErOmPaH bIrU said...

yobihhh.. lebihhh laaa pempuan ya.. seyes lahhh.. iboh la kedak ya gilak ohhh.. sik juak nya sorang jak manyak kerja.. stress nya jak tauk nya.. stress ktk??!!.. stress kmk??!!.. chehhh kmk juak hehe..
sik palah oon ohhh.. Sabar jak ktk lok :) pa kata org tek.. masok tinga kirik, kluar tinga kanan jak kata2 nyakit hati nya ya.. nya tengah stress tek nakkk.. sik pa la ohh.. relax2 jak ktk nyiap exp. ktk ya.. mudah2an sukses ;D

Ms Tikot said...

Nang kompomlah perem ya gil...hehehe

azizi said...

haha... mek sik tauk.. maca entry tok nak numpang manas ka gelik ati tetak... nang penglipur lara yg hebat ktk tok..

sabar nyeh, sik sampe setaun gik ya said...

nyehhh. ku dah madahhhh. mun nya nerngak kau. ko nerngak nya balit. mun nya nyelar mata. ko nyelar mata balit. last but not least. masa ko nak blah dari muka nya, jangan lupak nunjok jarik tengah ko dengan nya. (nang kacak lah ajaran sesat guru yahya). gia baruk bukuk betemu ruas. baruk nya sik berani nak sukatimesen nerngak-nerngak urang. tapi nak, in case result phd ko kelak sik bagus setegal ajaran sesat guru yahya tok, ko boh nyalah aku lah. hiks

Asphyxia said...

Nang penyabar ktk tok Oon. Mun kenak ke kamek, rasanya berak taik ompuan ya kali. Aihh..nangla urang berak taik oh.

Sabar jak Oon. Pikir jak gitok, "Eleh, abisku PHD, sikku nemu ko agik, melainkan ko terhegeh2 encarik aku gik kelak. Masa ya ku kentutku ajak kau kalik."

Hehe, aku ngajar urang pandey, kenak ke kumpun alu jabar petku kalik.

John Harding said...

hahaha.. orang area ya nang kedak ya.. aku pun selalu di-anok perempuan gila orr putt dari HQ kamek orang..dah nya tulis email siap pakai tulisan kaler merah gik...

sabar je yaa..

oon said...

dear kundor,

haih, ya ku suka ngan kau ko ee, tauk ada best balasan nyai roro kidul koh.

dear tres,

blom sampe tahap ya gik koh. lom nya nagga bukuk limak aku gik nak (matilah kekar)

dear saytunt,

yahh sorang gik. suka ku ktk urg tok!

dear ray,

bukan setakat stand up with class. kmk terus masang sayap victoria secret terus catwalk occayy!!

dear amir,

bena koh mir, sik selera ku nngannya. gelik gik ada. berak sik basuh!!

dear terompah,

yalah masok teliga kirik, keluak jak telianga kanan. malas gilak nak mikir olah nya. sik lamak gik ehhh

dear mis tikot,

nang benar!!

dear zizi,

aihhh, leput indah nya. kmk tensi tok aihhhh huhuhu

dear nyeh,

yahhhh bukan ko sik tauk nak. lekak ya:

aihhh rindu mek ktk doktor!! (voleyyy??)

dear asphxia,

kmk terpaksa jak sabar. yalah mun kmk sik sabar, alu di fail nya. etdah penjamin kmk alu kenak bayar biasiswa.

dear john,

malasku sidak or put. ras kach!!