Monday, 20 December 2010

interbiu

Assalamualaikum,

Ku ke udara lagi
Bersama mu kembali
Dengan rangkaian lagu-lagu
Juga pesanan

Ku sebagai penghibur
Engkau mendengar di sana
Kita saling mengharapkan
Di dalam hidup ini...

yahhh channeling kak fran gitu. anyway, lamak dah sik ke udara ooo. huhu. byk juak cerita. byk juak gamba2 nyuruh kitak urg jeles. tp malas mek nak upload koh.

ritok masih juak snow. cayakkoh reading –17 pagi tok! leh sik sejok gik dari north poles avang santa ho ho ho. leh sik! penin palakku! sejok aihh.

dalam2 sejok2 gitok ku rasa jaik ati koh mun urg nak sikda rumah. sidak homeless sitok eh. byk juak koh. bukan apa, mun kita rah malaysia yg sidak homeless mun sikda rumah leh juak tdo dibah jembatan, tempat teduh. sik nya sejok, nyaman gik tdo malam hari nak. tapi sitok. mun ko sikda rumah, xda heater, sine ko nak gi. sejok antap aih, ya jak dapt ku madah, aku lam rumah tok pun berkumbuk besar panjang. aihh jaik ati oo.

aihh apakah feeling mother theresa tok kah. berbalik kepada persona rohana jalil teknik-mekap-jer

mmm apalah nak ku cerita tok ooo. ok. nak di jadi cerita tek nak. kedong exp dah ala2 nak abis. nak menambah la pendapatan gitu. konok tek nak carik kerja part time lah. saja voring2.

kebetulan tek adala vacancy jadi student helper kat library mek urg. tukang susun buku jer. tolak2 trolley feeling2 steward gtu bah. so apply lah tek nak

kakya tek ada interview juak duhal, kakya ada ujian nyusun buku. leh sik. ngecek berapa byk buku dpt di susun dlm 15 minit. leh sik. tp ku rasa hevat lah. dlm 15 minit ya tek ku dpt nyusun 27 igek buku, 3 igek jak tinggal. vangga sik uols?

kakya ala2 hevat jak interview ya. ada panel2 indah gik. lam ati ku tek. btol kah aku tok interbiu tukang susun buku? or adakah ketua pustakawan library Vatican city gtu??

ada sigek soalan, nya nyk apa ciri yg perlu ada mun nak jadi tukang susun buku tek.

so aku jwablah, menetapi masa, effissien, cepat, pantas lah nak? pia pia lah nak, ku rasa straight forward jak soalan ya bah

dah lekak interview tek. yahh majine lah ku tek gaji 6 pound sejam, keja 2 jam sehari, nyusun buku jak. seminggu 6 kali, sebulan = 6 pound X 2 jam X 6 hari X 4 minggu = 288 pound = RM 1700. wow, pakcik kayo, tiap2 bulan beroleh prada uols! tisu jamban pun ku mok Prada juak tekkk. haihhh.

tp tek nak, marek nya ngirum email.

Dear Shahrul

Thank you for attending the test and interview for a post of student helper. We had a very good field of applicants for these posts and competition was strong.  I’m afraid that your application was unsuccessful on this occasion.

You performed well in your shelving test but, in comparison with the other successful candidates, your performance at interview was weaker for us in terms of demonstrating the level of understanding that we require from student helpers.

I’m sorry to send a disappointing message in this instance.

Best wishes

haihhhh ku sikpat kahhh. ya jak kompiden aku lok. salah kah jawapan aku ria. bukan nang kerja tukang nyusun buku mok effisen, menepati masa n segalanya kah. sik paham kah aku kerja student helper? haruskah aku melapit setiap buku library ngan kerta present kah?? yahhh ku downnn! competition was strong katanya. x factor ker kau??

anyway i pasrah jak lah. yalah urg madah iboh nak bongkak nak. kan dah kene! aoklahhh mek menerima seadanya lah. teknik solekan jer bak kata rohana jalil.

sebenarnya scholarship diberik kerajaan dah cukup dah. Alhamdulillah lebih gik dari cukup, mun pande berjimat nak. iboh buar. cukuplah duit d kumpol k nikah di dewan sekolah jepang nak oo. i tawaduk jer. and furthermore, boh padah urg melaya lah k. biasiswa diberik yayasan sarawak lebih gik dari biasiswa sidak JPA koh, ku dpt extra 150 pound daripada sidak dpat. tpi ku sik madah sidak tok, ku madah sama jak. klk ada sik puas ati, komplen ngan JPA. bukan ko sik tauk. dah nang negeri swak kaya merik student mewah, plus nang kita kach2 nak. so how?? makseh avang taib. hevat avang sekarang yer. gadis lebanon uols! jijah n farah, yalah dolok aku nyuruh promotion dirik sik mok, mundak tek nak first lady sarawak dah kitak duak.

anyway kepada rakan-rakan yg menyambut hari natal yang bakal tiba. oon ingin mengucapkan happy holidays ya! kirim salam ngan avang santa ho ho ho! terimalah iklan john lewis christmas 2010 (ala2 iklan petronas raya kita lah).

Wassalam.

7 comments:

Globalized Dayung said...

JPA ni Oon? Under ministry of higher education kah? Adeish, mun macam nya, lama ku dah mintak Yayasan tek, yelah negeri kita kan kaya (kaya apa numb 4 paling miskin di Malaysia-sedih ku dengar)....Aku malaz mok kerja, mok cuti2 USA...

Anonymous said...

hai oon. saja jak nak nanyak, gne kitak apply scholarship yayasan sarawak bah? mun nyambung master dapat x ohh?

wa kaljis said...

SIk al oon bukan rejeki.. Tapi nang menalah Yayasan Sarawak mun compare nganb yayasan lain, biasanya nya merik lebih koh.. Sinun -17 kah? Situk mala jak berujan lebat suhu 28 derejah celcius pun udah sejok.. sikpat ku mejin betapa sejoknya org sinun.. patut sidak suka madah cool man.. cool.. kekeke... :P

AmirFX said...

Rohana Jalil lom mukak kabinet k make-up nya time ya.. Yalah ko sekpat keja ya... haha... Nway, ctok avang santa tgh mandik d Damai Beach... Panas gilak area kuching tok... hahaa...

sakit perut aihhh said...

aku kalah part idong jak dengan rempuan lubnan ya, nyah. malasku!!

oon said...

dear den,

aoks. dolok ku mintak JPA, sikpat, sbb dah penoh quota katanya. alhamdulillah ada rejeki dpt yayasan

dear anon,

dpt rasa mek. coba kitak apply. tp nya ekot bidang lah. all the best. mun mok tauk apa2 gik fb jak kmk

dear wa,

yahh nang nak bena juak. bukan nya cool agik. dah sampe cold, frost, bekuk luar dlam kohhh

dear amir,

hahaha. keluar dah kabinet dah kak ana. hehe

dear sakit perut,

yahhhh apa kelas idong pia. idong kedak kau lah authentic gituu

Anonymous said...

sorilah oon, kmk tok x ber fb. heheh. tapi gne tak apply dolok? pegi sia kah? or isik online ka apa?

sorilah. manyak tanyak kmk kowhh. hehe