Monday, 29 November 2010

raya aji kakya urang ninggal kakya cuti-cuti busana muslim gitu

Assalamualaikum,

Tampi ngalah tampi
Ngadik tampi ngalah
Padi ngabang
Esok hamba datang
Tumpang makan nak
Tumpang makan

duehhh tetiba teringat lagu kak ani.  anyway, salam siaran adik-kakak. well, camne raya aji ktk urg tek? mek? dahlah boh tanyak! mek down!

mundak tek betol jak mek dah ngeset experiment  abis2 ngam2 sebelom raya aji. dah nyk nan cik anah. madah raya aji ari rabu. tp cek2 tek sitok raya ari selasa. so mek raya di lab jer uols. tp tetap juak mek menunaikan ibadah semayang raya aidiladha uols. sungguh gigih turun lab konok tek saintis terulong persis albert einstein katanya. tapi tetap tanggungjawab akhirat ttp diutamakan occayy (terus pose2 ngator sabok). yalah tek raya aji aku koh. the next day barukla ku dpt cuti. adalah molah laksa berik nizafizabobet. makseh gik sekali. so hopefully udah2 raya aji, raya benar sitok. udahla. next year mek d serawak! sik ku petah gik di sitok.

anyway ya jak cerita raya aji tek. kali tok ku nak bersusei pasal ex hosmate aku, sorang tok. mun kitak urg ingt silvia. ada cerita nya sitok

silvia tok urg slovakia. gik biak juak, ku rasa cam 31-32 gia jak umornya. bait gilak n ala2 mak2 gitu. dalam rumah kmk urg dolok, nyalah yang byk megang tanggugjawab rumah ya. rajin ngemas, rajin bermasak, rajin juak ngerapak, besalah ala2 mak2 gtu nak.

nya actually dtg sitok nyambong degree. sbb nya madah dolok masa sekolah nya byk main. yalah nektok baruk nak belaja. jaik juak ati ku ngr. tp nya nang gigih lah. rajin belaja. sungguh dah umor ya (aihh oon kau 16 kahhh). byk juak memori bersamanya tok. yalah sik pernah2 berhousemate ngan orput nak. mula2 tek ras cuak juak. apa tek urg madah tek orput tok semua jak boleh. asal ko maok jak, sidak maok juak. aihhh chemm ni lah i nak nyaga teruna i tekk. aihhh.

sikda la gine2 pun rasa ku. sam ajak or put, or hit, org cokelat. yang penting kita manusia hambaNYA uolls. sikdalah alu ko mukak pintu alu nya ngangkang depan kau nak. propah jer korang tauuu. sebenarnya rindok juak masa berhosmate ngan sidak cam2 urg. byk ku belaja aihh. budaya sidak. kelakar orput pun rasa hevat jak. nektok diam sama ngan melaya, kelakar melaya lah i. sik uols ingga.

anyway masok cita silvia tek. tiba2 minggu ya tek nerimak emel dr hosmate mek urg madah. kakak nya emel madah silvia dah tiada. dah 6 bulan dah.

Hi Silvia’s friend,

Just to let you know, Silvia passed away in Napoli on 13th of June. She fell senseless on the beach in Gaiola and didn’t revive. Silvia died in hospital at 1:35 pm Silvia had heart virus (Miocardiopatia). It started a month before she left us, when it started we (me and our mother) were in Napoli.

She was getting better, she already went to work. So her dead came suddenly. We still haven’t official reason, and autopsy documentation. Silvia was buried in Bratislava on 23rd of June. In the beginning of July we (mother, brother and me) went to Napoli to take all Silvia’s things, we also went to Gaiola. It’s very nice place. The last what Silvia saw, was what she loves to, sun, sea and Napoli. I’m sorry that you didn't get this information earlier. We informed many Silvia´s friends through Facebook and through other friends.

May she rest in peace, n take care.

Lucia

sentap mek urg uols. dahla, dah 6 bulan baruk kmk urg tauk. nang jaik ati ku ngr berita tok. yalah. dahla gik mudak. yalah. bila2 masa jak kita boleh dijemput, ALLAH sik madah bila2. so prepare jak lah nak oo. (sambik pose2 melipat sejadah).

sil we’ll be missing you Sylvia (baju mirah)… rest in peace dear…

so oleh kerana ya, haruslah oon reflect diri dengan cuti-cuti spiritual journey busana muslim gitu (feeling2 julia roberts eat pray love lah ko tek?? aoklahhh). di mana uols?? yahhh.

olehh itewww haruslah oon ngabas peninggalan Zaman Kegemilangan Uthmaniah di ANDALUSIA, SPAIN (ambik kau, capital letter gik ya, ko ada?? bali? bangkok? jerrr?? larikkkk)

Wassalam.

11 comments:

f.i.e.z.a said...

tauk ada pose melipat sejadah ktk ya koh haha

o la tedah alu sik abis la degree nya tek oo.
jaik ati

rip to sylvia

saytunt yang fabulous said...

owh tedah...

Faizal n Fashitah said...

RIP Syl. Yahhhh alu nak gi Spain ko tok.. jeles ku nenga eh erghhh huhu..

wa kaljis said...

tedah ngan kwn ktk ya oon.. part tuk lah paling ku tetak goleng2.. " sikdalah alu ko mukak pintu alu nya ngangkang depan kau nak. propah jer korang tauuu.g".. lol!

Cik Lurpak said...

Yahhhh.. dpt ryanair 20 for return ka? Ibuh lupak berlagu kedak M.nasir di sia.. heheheh..

Mun org put ngankang nerimak ajak,alu penuh negara tok dgn colorful baby nak oo.. heheheh

AmirFX said...

Sian ehh.. RIP untuk Sylvi... Nway, mun dah ko pergi tempat dak uthmaniah bagus ko ngerja umrah terus jak... Langsung mun dpt g haji terus...

ko pahal? *aihhhh* said...

RIP Sylvia

kakya tek. perlu kah di sebut bali bangkok??? malaskuuuuuuuuuuuuuuuu

Anonymous said...

Terima kasih untuk hal-hal yang baik

Globalized Dayung said...

Aiks....oh tedah...May God blesses her soul...

Bali, Bangkok, Singapore, ya dudi ba, bila2 ja boleh jalan...auks ku bulan 5 ke London Pok!!! Mun sempat ke Lyon, France..ko dah abis time ya kah?? Mun sik ku nerjah kau kat c ya...

Anonymous said...

Ini merupakan sumber yang berguna indah yang anda menyediakan dan Anda memberikan gratis tidak ada biaya. Saya suka melihat situs web yang memahami nilai dari sumber yang berguna memberikan kualitas secara gratis. Ini? S yang lama apa yang terjadi di sekitar datang sekitar program.

Fadli [www.mytravellicious.com] said...

piluk ati maca.....! sik pegi melawat kubo nyaa?