Wednesday, 28 December 2011

ooo buah hati…

Assalamualaikum,

oooo buah ati sampe jak langkok mata kitak urg?? sik cukup tdo kahh. sudah2 lah clubbing, berpesta sakan bagai tewww. mun mok kacak mesti cukup tdo kohh, cukup makan, cukup aik, cukup senam. ko ingat aku tek kacak, leng-leng jak kahh?? yaahhh.

anyway, lamak ku sik loba-loba oo. bukan apa, dah 3 series tok tek rasa cam sik sesuai jak ku ngelakar over2 oo, tapi jiwa ku tek masih juak meriah. macam tek, minggu tok tekkah nak start boxing sale. so gigih lah abang tek bercarik dak baju dak loar ko dik, dak kasut, dak stokin, dak loar bip, dak sekang, dak bulu mata palsu. haihh mati kita.

anyway, dah ku milih2 baju eh, aku tek madah la ngan kedirik ku mpun. udah2 gik meli baju kedak miak, ko ya dah 3o, sik perlu gik bervarsity jacket, hoddie, beret segala nakk, tapi dah ku nagga rupa dirik ku tek.

“aihh sik cayak aku tek dah 30 tahun koh, kedak miak 22 tahun” (sik ko tek muntah gadong??)

so 2-3 aritok ku gago lah bersoping, eh kitak urg tauk nak apa reti boxing day sale? mun sik tauk baca toklah. anyway, boxing day is ari lekak krimas, 26/12, yang biasanya most dept store, kedey2, semua molah sale 30 % to 60 % at least, nang mur2 lah. nak ngabis stok krismas tek lah. so masa tok, nang byklah urg ramei berbeli barang. meriah lah juak seluruh UK tok. first day, 26/12, aku berboxing d reading, 27/12 berboxing d london, 28/12 berboxing di bicester village, 29/12 berboxing d reading, 30/12, sudah-sudah ler tewww.

sikda juak papa benda d beli koh, meli sobenir k berik urg jak. yalah tek. aku nak balit, back for good. eh ku sikda madah ngan kitak urg kahh. hahaha sori uols! aku balit, ujong bulan tok, 31/12/11. sampe kuching 1 hb lah. memulakan tahun baru d tanah air lah uols. balit for good, balit terusss ehh! aku dah habis studi oii! udah2 gik rasa ku nak ooo. Alhamdulillah.

eh aku lom cerita juak aku dah konvo koh. haih. yahhh nama kita tok tek retis eh, nang lupak bersusei ooo, maap perminat, bak kata kak melah. aku konvo last week. n the best part is semua famili ku datang! ada cik anah! ada cik sar! ada adek! ada mosen! rindok. the best part is aku sukor ada rejeki diberik tuhan dapat juak ngembak urg tua ngaro Queen Elizabeth. sikpat ku nak madah kau bertapa suknya ati ku tek, sidak ada di samping aku sama2 berkongsi kejayaan. k, toklah gamba nya tekkk.

IMG_6940

merasa cik anah nemu snow oiiii

 IMG_2430 

IMG_2089

IMG_2118

IMG_2139

IMG_2322

IMG_3087

IMG_6604

IMG_6648

IMG_6655

maka pegi melancong, nakpa jak muka cik anah na’alah ngerisang susah ati ooo

IMG_6679

cik sar maok bergamba rah tepon mirah oiiiii

IMG_6716

IMG_6727

IMG_6755

IMG_6764

merasa cik anah ke Harrods oiii

IMG_6839

IMG_6822

IMG_6869apa di rindok ooo??

IMG_6920  ooo buah hatiiii

so di saat2 aher tok, rasa jaik ati ku niggal bumi UK. oo buah hati, dah dekat nak 4 tahun aku sitok bah. 4 kali raya dah. sapa nak ngekot blog aku circa 2008 ya haruslah kitak urg ngansa juak nak. byk kenangan nak oo. kenak kepong asuk lah, kenak tackle akak traffic lah, kenak terngak mak hayam lah, gugok parit, gugok lam snow, sik kitak urg pilukkkk. hepi, sedey, tensen, aik mata, aik idong, taik ogek semua adalahhh. rah sitok aku membesar juak, semakin matang kata urg, dolok aku selalu rasa down kedirik, introvert, sik pande kelakar ngan urg gilak, malu sik tentu pasal. dah kinek tok kita grow lah sikit, somet2 manja pun tumboh juak.

bagi aku kejayaan kecik tok bukan setakat PhD jak, kejayaan aku sebagai seorang insan juak, next, aku ingin nak mendalami dr segi rohani gik, i mean coba nak memperbaiki semayang aku, mendekatkan diri kepada Illahi gtu lah. yalah, aku tok semayang laju koh, kadang2 ku rasa cam sik kusyuk jak. takut di murkai Illahi uols! dah byk kurniaan di beri, hamba Mu ini masih juga lupa diri. Ampunilahhh. (ku serius tok, boh kitak urg tergisin-gisin sia)

So, bagi semua yang rajin nyengok blog tok, sori lah lately tok nang x berupdate, besalah aku tek dah free, haruslah selalu ngerayo, so sikdalah masa ku nak update. tapi aku nak ngucap makseh lah ngan kitak urg semua. mun sik kerna blog tok, xda lah ku kenal byk wonderful people yang kinek tok byk menyerikan hidup aku, especially you! and you! and you! and of koz you, Farah Amami Marzuki! (yahhh vangga ko nak). sedey iols ngenang ninggal uols klk. makseh sll juak ngengon iols ke london vagai. jaga dirik oiii. n to semua2 lah rakan blog lain. mmm sik taukku masih ndakkah sidak2 ya aktif berblog, whatever it is. tenkiuuu! kita beramen gik d serawak klk lah.

n op kos, nak ngucap makseh ngan sidak tok, especially, My kazen Apis, best buddy, Jaki and best mak ikan, Jijah. kerna sik pernah lupak nak kontek aku, update cerita d serawak, maksehh oiii. for being my support system.

mmm apa gik oo. so adakah tok the end of the miak nama oon. mmm i think so lah nak oo. yalah bulan 2 klk aku dah rah bintulu, dah setat ngajar, dah da student, mati kita mun student maca nak. nengar kerepak sik tentuan dalam tok nak. sik rupa Doktor langsong nak oo. naggalah, ney tauk ku beralih dari “miak nama oon” kepada “urang bujang ensem nama oon”. ko mampu??

so aher kata, I wish you people all the best lahh, mintak map besar panjang ko dik, dari ujong rambut extension salon sun-sun belakang elektra ker ujong kuku kaki cindy kaler engkodok diskodas gold. mun ada terkasar bahasa, terloba, teranok kah apa kah kita adik-kakak nak ooo.

so Insyaallah, ada rejeki, ada jodoh, tuhan ngijen, kita ketemu di 2012 ya!

IMG_6932klah, aku catwalk ngupok lok!

Wassalam.

miak nama oon

24 comments:

Tina Johari said...

ahhh. molah kmk bcita2 mok g ke cnun juak gambar2 ktk tok. hihihihi

Anonymous said...

aih,iboh lalu stop blogging owh..best ada maca blog ktk..xda k tegisin2 klak mun ktk dh x bblogging gk..

byw..welcome to kuching :)

zara said...

1. Tahniah sebab dah grad..
2. Mekaseh sebab kongsi suka duka crita ktk sinun. Mun ada award blog nok best, nang u deserve it lah.
3. Selamat menabo bakti dgn dak miak swak gik. Or mana2 miak di ajar ktk.
4. Happy New Year!

Ms Tikot said...

Best eh... x sabar maok gi holiday kat sinun.

AmirFX said...

Tahniah bro.. Wasehhh.. Bangga juak la ada nemu blogger sarawak yang udah dapat PhD.. *jangan lupak oley2 untuk aku* haha... Congrats gik sekali.. Hepi holiday... Ko datang kuching ready jetski.. Dah start banjir time tok... Kampung no 6 duak ari aek banjir paras pinggang... Rindok dak ular ngn lipan berenang.. haha...

Anonymous said...

salam...
congratulation...hehe...kmk memang follow ktk pun blog...tp,kt xkenal...rindok ati maca ktk pun blog...sejok ati lepas maca...hehe...anyway,boh laa stop blogging...rindok nangga ktk pun blog tok... welcome back n happy new year...:)

-ck87-

Ella Sabri said...

ahahaha rindok mek maca blog ktk koh.. boh berenti. x best idup mek org para pembaca klak. nway, gudlak lam idup! ;)

[tErOmPaH bIrU] said...

Ooo buah hati.. rindok na rasa hati maca kesah ktk ri tok kooo ;D
makasih juak ngan ktk oh kerna manyak berkongsi crita kat ctok.. nang sik lejuk maca celoteh ktk tok koh.. pandei rasa ceria kedak rona lolipop pelangi gia eh ;P
Selamat kembali ke tanah air gituuu, esok hari..
Selamat kembali bertugas soon..
Semoga cita-cita utk menjadi insan yang lebih baik ya dipermudahkan-Nya dan mencapai kejayaan :)
Chayo! Chayo!

Siti Sahmsiah @ sahm said...

yah..syukur dh habis..bkn senang nak molah thesis oi..aku tok master sik habis2 gik..stress mike...erm..wajib ku sambung phd trus kak tok..ishhh...

Globalized Dayung said...

Kau udah Oon...aku lom gi!!! Dah mak bercall aku iboh extend...balik cepat kawien cepat...hahahaha! Auk lah mak sayang intan payung ku...

Ray said...

Bah-bahhh..

Duak kali mek terbang ke UK nun taun tuk, eh sorry taun 2011 ya, nang alu sikda jumpa kita ehhss...

Ya jak cerita sik abis2...sik kongang dah nak jog the memory k ngingat balit pegi siney sopping siney makan siney di sinun..

Anyways congrats bro for your graduation. Alhamdulillah, all the sweat, tears and hard work paid off kan? Tis time to come back and berbakti kepada anak bangsa lah lagik...

wa khairul onggon said...

Salam oon.. tahniah udah gered tek jadi doktor tek nak.. ehekk.. Blog harus diteruskan waima sidak student lak maca padah ya taem jadi Diva bah hehe.. Congaratulatos and syabbas Oon :)

MakModen said...

Congrats Oon! ada nemu Kate di epot kuching nak...? eee... best eh dah makey tupi renyok... kamek tok bila lah lagik... cita2 tinggal hangan2 jak... haha... tiup2 sikit kat sitok... ne tauk mok ngekot lak..

oon said...

dear tina,

yahhh apa ik 2013 mokkk

dear anon,

aoklahhhhh, naalah rupa mun ku tek pande rasa kacak ik ku update

dear zara,

maksehh oii yalah piluk jak rasanak ooo huhuhu

dear miss tikot,

bah bah bila gik tekk??

dear amir,

yalah tek, mala jak ujan 2-3 ari tok, tapi bagus lah juak oo sik panass

dear ck87,

ooo buha hati, mundah adik merayu gia, yalah nyuruh abg tok lembut ati nak update lagikkoh, nangga la rupa gaya koh

dear ella,

maksehhhh, aoklahhh, munkmk rajin muk update lagik k. Insyaallah

dear terompah,

yahhh sama lah doa kita, semoga nak bagus2 jak lahh ooo

dear sham,

juh molah phd under aku juh!

dear dency,

yahh kawen jak dolok nun! hehe

dear ray,

aihhh pelik kitak juak, dt london sik madah! mun ada tek gigih juaklah kmk turun ngagak kitak, dpt kt tek berkaol. anyway sikpa2 klk kita gi agik (aihh, sampe byk duit ooo)

dear onggon,

supan i ngan student klk, hahaha

dear milah,

ngansa kak kate kamek balit ria koh,xda teman k nya shoppin kata nya tekk haha. aihhh maka gik biak muda remaja, boleh sambon phd ya bahhh. mek yakin!

qamar muhammad said...

shahrul, rindok eh maca post ktk yg tok, inspiring espeseli semua family ktk dtg konvo. syabas. kdg2 mcm sik sangka ktk lawak cam tok, supan alu jak mun idup2 ha2. sambil maca ayat2 ktk kmk imejin gaya urg kuching kelaka, nang lawak lah! pande rindu unimas indah kmk. bah bukak blog baru jak gik, nama blog br ktk ya tek mmg 'mampu'. selamat berbalit bkerja ke tempat keja ya

Vicke Syarifah said...

haha..kmk suka blog towk..kitak kaya ngan bahasa Sarawak!! seksited mok baca... heee... well keep it up coz kmk baruk mok follow kitak... makasi :)

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
bagi" motivasi
keberuntungan selalu menghampri kita
hanya saja kita yg trkdng tdk brfkir demikian.,.
si tunggu kunjungan baliknya gan.,

Anonymous said...

J'ai peut-être trouvé quelque chose qui est une violation du droit d'auteur sur le contenu associé ... Qu'est-ce qui se passe exactement si c'est indiqué?. Est-ce que le contenu associé clouez-la sur l'écrivain? Ou est le contenu tout simplement supprimé?. Est l'auteur accusés d'infractions criminelles?. Merci ..

Nina J said...

2013 dah oon,... sunyik jak sitok. rindu mok baca ehs..

Anonymous said...

But There are factors with your legs berm width asunder.
Women conflict with cellulite institute especially on thighs and sometimes on corporation,
back of coat of arms and Nates which looks lumpy and ripply.
In fact, liposuction may even worsen the look of your cellulite,
bruises that fly afterwards a couple of days.
You mightiness be provision on going away worse and, the diet remains
the ground.

Also visit my homepage ... newest cellulite treatments

Anonymous said...

I am cгazy abоut the Gгeеn Smokе electronic cіgaгettes.
Have you ever seen somе thing aѕ royal as they actually loοκ?
They're perfect customized options for me. I Love the actual Red Content label Tobacco Smoke they offer.

my site http://www.bison2bi.com/

Anonymous said...

Hey wοuld you mind letting mе knoω which webhost you're using? I've lοaded yοur blog
in 3 ԁifferent browѕeгѕ and I must ѕаy this
blog loads a lot faster then moѕt. Can you
ѕuggeѕt a gоod web hοsting provider at a rеasοnablе
prіce? Cheеrs, I аppreciate
it!

Here is my page: V2 Cigs Reviews

Anonymous said...

We stumbled οѵer herе by a different wеbsіtе and thought I might as ωell cheсk
things out. I like what I see so і am just folloωіng you.
Look forward tо looking οveг your ωеb page уet again.


Hеre is my ωeblοg www.prweb.com

Anonymous said...

ӏ am sure thіѕ aгticle hаs touchеd
all the іnternet uѕerѕ, its really really nice pieсe of writіng οn building up new weblog.


Also visit my webpage http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php