Friday, 8 March 2013

season 4 (feat. Ayati Tasrib)

Assalamualaikum,

bulu mangsu dah di ator

uras kuku kaki dah di korek

bulu idong dah dicabut

taik ogek dah d keruis

OK! it is time!

langkah kanan

maca selawat

langsir pun ditarit

Bismillahirahmanirrahim.

(latar belakang lagu crazy in love ok!!)

YAAAA. ADIK-KAKAK SEMUA, I’M  BACK! I’M BACK, OON IS BACK, ARE YOU READY TO BE ENTERTAINED!!!!

OK SEBELUM OON MEMULAKAN SHOW, IZINKAN OON MENYANYIKAN SEBUAH LAGU YANG DIPOPULARKAN OLEH DIVA 80AN, AKAK FRANCISCA PETER. TERIMALAHHH…

Ku ke udara lagi

Bersama mu kembali

Dengan rangkaian lagu-lagu

Juga pesanan

Ku sebagai penghibur

Engkau mendengar di sana

Kita saling mengharapkan

Di dalam hidup ini...

so sik perlu aku nak madah, pakaba, kabar bait, dah makan, berapa album, no no no! that is so script majlis anugerah2 malaysia. oon terus masok, straight to the point. masok2 terus ngembang sayap!

lindsay-ellingson (1)

ko mampu catwalk bersayap tekoyong?? (gamba harus di paint, sbb terlalu menggiurkan ;p)

tetap adoo nak ooo. ney tek dah nak pencen blogging?? hehehe. bukan apa, mok juak ku pencen koh. tp ketuyak ati ku kadang2 nak naip, tapi, yalah kadang2 sikda jak idea. sikkan ku nak cerita ku ngisik minyak, meli bawang, joging, pong2 d rumah. haih. anyway xda bah, saja jak. rindok bahhh stat balit. ada lah benda  k baca kuu, mun xda urg maca pun xpa. ilang peminat pun xpa. yg penting. k ku mpun bah. k dudi hari kata urang. haih.

oklah boleh juak aku tok bersusei selamak mana ku menghilang, setahun lebih dah nak oo, mmm mun d padah gia cam panjang jak, tp sebenarnya nisik aihh. coba ko mikir tok dah bulan 3, aihhh rasa bulak, rasa baruk marek jak ku shegeh2 pose makan macaroon laduree d covent garden, nektok? kedey ‘famous mama’ bintulu jerr (ehh jangan ko! murtabak dagin nya nyem sekalsss, tp kedey ya ala2 cerid lah, tp ok jer, tutup mata jak). tp bena nak oo. ney sangkak tahun tok bulan sebelas, dah masok 32 dah umor ku. mmm sepatutnya makin matang, mmm pa ku rasa sama ya juak. ingt tek dah ada phd ala2 hebat2, ala2 rupa prof ungku aziz jak nak, very educated nak, tp ku rasa ku kedak fizo omar jak. haih. So sepanjang lebih setahun ku menghilang, mm banyak juak benda berlaku, mostly positif, n aku syukur, byk rahmat Allah limpahkan. Alhamdullilah. yalah masa ninggal kitak nang cepat, lebih2 gik ada dah fb, twitter, instagram, all this so called social networking, nyebabkan cepat jak benda berlaku, cepat jak kitak tauk benda, tang semua jak jadi penauk nak.

anyway, tok sebenarnya nak dikerepak aku.

31890_10151518256687941_1165736770_n

pa perasaan kitak urg nagga gamba diatas,terasa sik ngan dirik ko! yaaahh. bukan apa, aku tok nang saknya ati ngan benda nak camtok, mun dah kitak tek nak keluar makan sama2, hanging out sama2, kakya mun dah kau tek mala ngindin tepon, apalah ko ngajak aku tok keluar! bena aku geram aih. tok pun berlaku ngan dirik ku mpun, among my own circle of friends kat btu tok, sori oo mun kitak urg terasa. bena aih, kadang2 sidak tok tang benar jak ngajak keluar, makan kah, nangga wayang kah, lepak di rumah kah. kakya dah sama dudok d kedey makan, semua nya tek ngindin tepon, kakya aku tek tekakok2 sorang. boleh sik! sak ati ku. aku notice benda tok lately lah oo, dgn adanya fb, instagram, bbm n segalanya ya lahhh.

seriously I’m annoyed, ada juak berbunyi, tp kadang2 malas juak lah, I end up eating alone, kakya sidak gago berbbm, kakya sampe brg makan, ambik gamba lok kakya masok instragram??! ok fine lah mun sekali sekala, tp mun dah nak alah2, setakat kuey tiaw kerang, perlukah?? mun ko tek makan dak caviar, truffle segala, kayut juak aku tek nak ngesooo!

mmg aku rasa pelik dgn benda tok, suk ngan fb, suk ngan twitter, I mean boleh ko gia, tp mun ko sorang2 lah. it is really rude mun ko ngan kwn, or family or whoever. sik tauklah ngan kitak org oo, tp aku tok jenis very focus n x pande multi tasking, mun aku tgh lepak2 ngan kwn, so  aku akan kelaka ngan kwn2, sikda ku pande nak bewassap, bbm, instagram segala, mun urg tepon pun kadang2 aku akan cepat madah klk kol balit, sbb ku rasa very rude. tp rasa aku this need to stop lah ooo, ku rasa benda tok sbb smartphone tok lah byk da. dah makin best n mur2. tp aku heran masa aku d obersea dolok, xda jak romputeh gia koh, sidak main jak fb segala, to mun dah dudok makan, mkn lahhh. urg kita juak lebehh, geram ati ku, dah kak pia nak, tepon sampe 3-4 igek, iphone, bbm, samsung, htc. I mean, perlukahhh?? apalah guna ko ada smart phone tp ko perlu banyak??  tp sik tauklah maybe aku jak nang sik suka gajet. suka main iphone ya pun the first 2 months, kakya sik ku lalek gilak agik dah. dah berapa kali gugok dah, mun tepon lmk ku sik rusak ria, sik juak ku nak nukar. bukan sbb ku cokot, sbb ku rasa sik perlu. mun ada urg bait ati merik iphone5, I oke jerr lahhh.

kakya sigek gik, ipad, nemiak bermain ipad or tab. lemahhhh sa nyawa ku nagga, mun pengilan, raya segala, masing2 main ipad, main game or whatever apps. even keluar makan ngan family, sik pande kelakar ngan urg,  berketum dgn ipad. terer gik  ya. nang jaoh gik terrer sidak biak dr aku, nang cerengkan jak tangan sidak. mmm in a way bagus juak, sbb ada apps yang boleh ngajar, tp mun dah terperok rah sia jak, camne sidak nak learn the real world, good manners, attitude?? maybe mak bapak rasa tok adalah cara mudah supaya sak biak renah, ok fine, tp coba kitak urg pikir camne miak ya dah besar klk, maybe nya byk knowledge, tp attitude, zero,  human interaction, terok?? this could be disastrous! please ooo ibu bapak. sbb tech kinek  tok dah lain, cepat n very simplistic. mun kitak sik ngalang, sik mustahil next generation kita jadi kedak cerita surrogate? tauk kitak urg cerita ya, Bruce Willis melakon. mun ada anak, biarkannya main, out door, patong kah, askar kah, kereta kah, biar imaginasi nya berkembang, ku ingat gik marek masa kecik, nang byk imaginasi ku koh, even sendok nasik pun boleh ku imagine jadi mermaid. haih matilahhh.

kakya instagram. mmm don’t let me start. omg please lah don’t be narcissist, nak muntah ok. tang muka kauuuuu jak, aok, taukku ya tek instagram kauuu, tp k0 harus ingatt, ada jak urg follow ko nak, sik ko tauk sidak byk muntah gadong, kodok segala. ko rasa suka kah sidak nagga instagram kau molah muka ko kedak ya, sama ya juak tangga ku, pose2 gne pun, mun dah idong ko kdak ya, make filter apa pun, vintage kah, 1960’s kah, twilight kah. ehh camya juakkk kohhh. sik muka ko berubah kedak fazura. sidak marion counter ya iboh jak diekot, aku pun mun berbini ngan sidak mpun AP moto, sungguh muka ku kedak belakang kuali, mmg akan ku engkah lam instagram, mmg byk urg muji, byk urg like oiii. mmm heran lah hati kuuuu ngan adik2 baruk nait tok. tp sikpalah nang pia adik2, klk2 ada juak sidak ingga ke dirik pun kali.

kakya sigek gik tek, nak bangsa urg pengeso ehhh. ya Allah tolong lahhh. sik sanggup ku. tauk ku kau mampu meli louboutin lah, prada lah, gucci kah. 2-3 igek oklah, kadang2 rindok ati nak ngeso nak, aku pun ada juak rasa ketuyak nak ngeso ngan urg, tp tek mun dah na’alah2, heran lah ati kuuuu. kau tek mukak kilang prada kahhhh?? dah kak pia, ada juak tek eserey ngambik gamba dapur gas, gamba dak kerusi meja, tp tek tepi dapur gas ya ada paper bag Chanel? yahhhh. mah sa nyawa ku ngan adik2 ooo. tp yalah perangei sigek sorang, aok jak lahh, mun dah sik tahan gilak nya, hide jak. aku pun dah byk urg di hide, sbb na’alah ngeso, kakya na’alah ngerepak seolah masalah nya jak paling besar di donia tok, heran ati ku, nang idup kau ya penuh ngan masalah kahh?? sampe juak zalim tuhan ngan kauuuu?? yahh, apa kata kita be optimistic sikit, mun kita sll merik aura positif, kata2 positif, Insyaallah, benda positif akan dtg ngan kita bah.

yahh nang panjang pilot episode tok, lamak dah ku merati senario tok koh, just malas nak berbunyi, n I think it is very2 sad. so yajak dolok pilot episode kita. sori oo mun ku ngerepak besar panjang, sebenarnya aku bok kuar makan ngan member, tp sidak semua gago berbbm, berfb, kakya sik berkelakar sama dirik. aku tek jak terkatok2, alu lah semua benda di tangga ku, molah imaginasi, datang ke ayam penyet ya pun ku dah boleh molah cerita. haha.

sori nong ooo, mun sapa2 terasa, aku pun ada juak molah benda2 gtok kohh. ada juak rs nyawa nak ngerepak sik abis2 lam fb, ngeso2 barang, gago berhp, sama jak lah kita koh. tp yalah, sama2 bah kita ngingat sama dirik nak ooo. so kata2 akhir miak nama oon:

“ko rasa zaman ayati tasrib ada fb, instagram n tweeter? nisik adaaa!! tetapi tetap legend ok. sudah2 ler teww neelofa.”

Ayati_KhazanahDariMalaya_A

biasalah adik2 baru nak naik. akak cool jer, persoalannya, mampu ker adik2 buat  tajuk album persis topik sejarah tingkatan 4. non mampu!

Wassalam.

28 comments:

Anonymous said...

YAYYYY!!! Oon is baaaackkk!!!

soya said...

yesssssssss!!!
akhirnya...

selamat kembali:))
rajin2 update haa~~~

Wissolicious said...

welcome back!! stuju ngan apa d pdh ktk ya..x best kuar ngan kwn2 yg 'berteknologi' tggi tok..daknyya jak ada teknologi, org lain xda..hahahahhaha

cafiena said...

ctok fan ktk sorang,lamak skali ternanti, apa kaba orang bintulu eh!!!

pilot pun nampak dah hevat nya!!

rindok ati nak maca blog ktk XD

Anonymous said...

salam..setujuuu! yeay oon is back. riya ada nangga dari jauh koh, tp sik verani nak negur Dr. agik rasa sik fercaya jak nemu oon secara live..haha. good day!

Anonymous said...

ratu sudah kembalians uols! auk aku nak numpang nganok juak. aku lately malas nk mukak Instag ya gik bukan apa tahap pengeso kwn2 yg maha apa tah sik tauk lagik.

1. dolok erobik di blkg pustaka x mok show off, tetiba baruk sign borang Level Up Fitness, alu begambar dpn cermin ngeso makey reebok. uwekk

2. ckit2 The Hills, Starbucks, paling jaik tapau air Chatime alu bebaris ngesor gambar. nang ki*ak lah. tp bila makan di kopitiam ah seng sik juak mok ngeso gambar? heranku.

3. tgh bekemas bilit tido, ngemas2 dressing table, tetaplah nyusun segala botol perfume sak botol kosong! tah2 gred AAA. super ki*ak!

4. asal jong minggu, Damai Sentral, check in Damai, WTF!

5. byk lagikla yg x dpt disenarai.. nang ketuyak!

Tia said...

Yeh yeh yeh..... Suk hati kmk kitak dah start blogging balit... Nang mala jak nunggu update baru kitak....

Anonymous said...

ngahahahhaha ferlewww kewwww nyahhhh. I FEEL YOU bak kata anak mak mah adik badol ya (sumpah ku sik ingat nama nya). ko sekda balit kch? Marek ku jogging (errr walking actually) nemu cik sar.

-mak ikan-

n.azzah said...

so happy your back!! yey!

boongafarra said...

ya ku madahhhhhhhh ehhh..mun dah si oon muncol,ngerodak sa nyawa mala nak perey ..hahhaha :D
lmk dah sik nengar KETUYAK..
sendok jadi mermaid?ampus nyawa kamek kohhh

Anonymous said...

Haha nnt yg xfhm kmk tanya kt opis ye...rajin2la ketuk blog tok lg ye..

Anonymous said...

-mama hot 3boys sblh opis ktk-

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahah lamak x nangga oon ngerepak..nang mena dikerepak ktk ya :)

choen said...

Yah!! Ya diva kita molah comeback!! harus ku sembah ratu.

Anonymous said...

yahhh diva kita kembali lagi... selamat kembali oon... ktk very the positive minded n blog ktk bukan sekadar 'tin kosong'. kmk suka blog ktk..

LOLITA SABLI HASSAN said...

fisrt maca blog tok...bahasa nang superb...patutla zaki pun bahasa macam tok juak...geng keras duhal....haha....best2...

Anonymous said...

yeyyy Oon is back!! paminat setia dari hospital sebelah tok nunggu update..

[tErOmPaH bIrU] said...

Welcome back Oon ;D
setuju bebenar ngan padah ktk ya.. pernah juak rasa gia~ sedeh!

Anonymous said...

OON THE LEGEND!

joynstar said...

Yay rindok aku!!! Welcome back to paghii hihi...molah kenduri lok... :)

oon said...
This comment has been removed by the author.
oon said...

maskehh uolsss, lucu sungguh adik-kakak tawwww. klk saya tok rajin2 mengupdate ahh hehe

Raihana Abdul Rahman said...

ilang stress molah thesis tok mbak baca blog ktk....hahahha....update jak lekas....hehehe

Anonymous said...

kmk tertinggal perauk...
yeayyyyyyyyy oon is back!!!

Anonymous said...

Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you are a
great author. I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back from now on.
I want to encourage that you continue your great job, have a nice day!


Look at my web page: click the next site

Anonymous said...

Good blog you've got here.. It's difficult to find
high-quality writing like yours nowadays.
I really appreciate people like you! Take care!
!

my web-site :: certificate programs in nutrition

Anonymous said...

I every time used to study article in news papers but now as I am a user of web therefore from now I
am using net for articles or reviews, thanks to
web.

My site :: Stock Market

Anonymous said...

It's appropriate time to make some plans for the future and it's
time to be happy. I've read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

my web page gold