Tuesday, 1 October 2013

yerdeh oon. dah berbini ko tek??

Assalamualaikum,

yahhh ito ko dia. dah 3 bulan bok ko nak update nakk. hiks. ooo buah ati, nak ngabas supan, nak sik ngabas rasa, cam blom bersedia nak berundur dari dunia glamor. voleyyy. hehehe.

kenak ooo, masa d UK marek tang senang jak nulis, arum bulak ari2 jak ada cerita best k poret, penuh ngan drama, tp dah di sitok. mmm xda apa menarik uols. menarik lah juak, xda stress gilak, xda gik mak hayam neriak, rasa jadi bos dikpun, turun kerja pun sukati ku mpun. kakya tek ada student, anak2 hayam yang menuntut ilmu. harus aku jadi bapak hayam yang penyayang kan, tp tegas katanya. ku sik main teriak2, nganok2, ku main sigek jak, main jelin n molah mimik muka. mun anak hayam tidak mendengar turut kata, harus lah dijelin diva, sambil ngangkat daguk. melibas sayap. vah vah.

ok, ada juak nak ku cerita kali tok koh. adalah something happen sepanjang aku sikda bersiaran tok koh. hiks. ok aku ngarang drama lok lah ooo.

circa middle 2005

masa tok oon tek gik kerja d craun, gik angkat bujang masa ya oii. oklah kerja swasta, gaji tek siklah besa ney, tp ada juaklah rasa encerik duit dikpun. so pande juaklah berbeli dak baju, pakei ngias dirik, dak perfium, dak pencuci muka, besa2 jak tp rasa up juaklah tek. so dah rasa up ya tek, harus lah eserey rasa ngegeh2 nak. rasa best oii masaya lepak d kopibin d sarawak plaza oiii. yahhh. very olskool nak, oo buah ati, ne da gik kopibin SP ya nakk. so masa ya lepak ngan kazen n geng keras juak masaya. sungguhpun ada juak duit lite2, tp ada juak rasa cokot oii. tetap ku rasa mun spend RM12 pake aik kupi is nonsense, even sampe kinek  tok, ttp ku rasa sik puas ati, bukan cokot. maybe oon tok nang urang susah koh, ada rasa suka nyimnpan duit bah, k dudi ari, sik kedak adik ku sorang ya, mun pegi kedey, tauk nak paling mahal nak d order nyaaa.  nektok dah nya dah beranak, harus nak mahal2 jak pakey anak. malasskewww. tp sikpa beli jakkk. klk mun turn oon beranak. harus I nuntut reta haha.

so, berbalit cerita kopi bin tek. masa ya tengah lepak. datang lah 4-5 urg rompuan, mostly bertudung, tinggi2 oii, kach2 juak. terselaplah aku lam ati tek. sine jak datang rompuan kac2 tokk. yahh. masa ya gik umor 24 oii, harus ada rasa ala2 azroy gtu nak ngaco rompuan nak. keless sgt. tapi nak, dlam byk2 rompuan yang datang tek, ada sorang yang mmg menyerlah dari nak lain. putih, paling tinggi, bersi, senyum kacakk. aihhh pendek kata iols tergoda lah, pandang pertama lahh. tapi tek padu dtangga bena2 aihhh kenalll. miak sekulah duhaiii. yerrrr deh. tpi setakat ya jaklah masa ya, rindok2 nagga. sapa lah oon nak nakel nak, meher oiiii. masa ya oon gi kedak macy gray, nektok up sikit, kedak serena williams haha (eh btw kenak ku makin belau ooo. mmm pa di polah sampei belauuu haha).

so masa pun berjalan lahhh….

2006

tahun terakhir d craun. ada juak cerita cinta. suk ngan rompuan, oon trying too hard, rompuan takut, oon alu down. mmm typical lah oon very trying too hard katanya. pasrah jer lewww. lagu tema awan yang terpilu oiiii.

2007

tahun masok UPM Bintulu. masa tok sikda juak dtg ngenja, adalah urg suk, student rindok nagga. yahh dah oon nait stage hehe. besalah ya, student rasa crush ngan lecturer nak. I’ll take that as a compliment lahh oo. tp sik mok layan lebih2. ethically, sik boleh. lagik pun masa tok aku pun dah gago nak nyambong belajar koh. so kurang sikit nak feeling2 azroy makey dirtbike. hiks.

2008

yahhh setat dah oon nait stage. urg kejeron bok gi obersea oiii rasa nya sorng jak lah pernah gi obersea. yahh. boh gia. tandah nya lah oon melayan feeling2 nya oooo. pelik kitak urg, rindok juak ati nya nak ngeso. sik lah nak halah hadek2 upload gamba ke instag. kakya muka hadek2 jakk. sudahlah kau neelofa! haih.

2009

mmm ada jak kisah sedih sitok. tp kekadang best juak feeling2 julia roberts lam my best friend weddings. errrk.

2010

urg gik tgh gigih molah exp, nulis thesis oiii. sikda masa nak ngenjaa. muji mak hayam ku nak begerek indahhh.

circa july 2011

yah itu ko diaaa.

setat cerita rang bujang ngaco rang dara oii. camne kah, masa ya tgh duduk d rumah jak, abis dah labwork. so writing jak. haruslah stalking fb urg nakk. camne kah tertemu gik nya, yerdehhhh. ngelamun sampe scene kopibin, circa 2005. rompuan yang menyerlah masa ya. aihh ada padu nya lam fb. ish ish. chemm ni tukk, tegor sik tegor. mok negor tp supan, ada juak ku molah pekerjaan tok dolok, negor2 ompuan, tp sik kenak layan. heran ku, aku sik chantekk kahh. ya jak chantek muka ku tek (terus nagga cermin teck kong). tp berani ati, negor juak lah nya lam fb,

tegor kali pertama… xda reply

tegor kali kedua… xda reply

tegor kali ketiga… xda reply

sampeylah ada sigek ari tek, oon tek trun lah london, lepak2 ngan farah, feeling2 up d covent garden, merasa laduree segala.

farah: oon kitak sik mok ngaco ….. kah? kacak nya aihh. tang kenak2 jak kitak duak. sepasang muka ktk duak aih.

oon: OMG, hahaha. ktk tauk sik, kmk ada nak ngaco nya koh, kmk ada msg fb nya, tp nya sik reply. aihhh down lewww.

farah: aih coba gik, ne tauk nya busy kah.

oon: sik lah, kmk rasa nya da gerek, so sik mok layan laki lain kali nak. kahh nya rasa on sik kach, nya rasa oon lug. aihh down lahh

farah: sudah2 ler teww. usaha uols! coba jak gik!

mmm dalam ati cam malas, tp tek ada juak rasa cam magic jak, farah madah gia, cam ada something jak madah, I have to try again, at least one more time.

so oon pun coba lah lagik, say hi agik. kali tok kira last lah tek, mun nya sik rep, so oon paham lah, maybe nya rasa oon terlalu up gilak untuk nya. aihh voleyyy. tetapp kannn. aih harus ok, uols harus kompiden mun mok sentiasa chantek, mun uols pun sik muji uols chantik, siapa lagi uols, lain lah uols Miranda Kerr kann.

tegor kali keempat…

nya: aihhh sorii, nang sik tereply kmk msg kitak, sori, nang gago jak kmk lately tok koh

yeerrr suppp, from that moment on, so haruslah oon merasa feeling2 azroy gik. terus ngator ayat menggoda ala zila bakarin. errkk.

so mek duak pun chat2, kelaka2, n the best thing is, nang ngenak jakk kelaka mek duak. sukalah. rindok ku, nya penetak juak, tp yang pelik nya, nya sikda maca blog oon?? voley? uols sik maca blog oon??! chantekkah theyols sik maca blog oon. sungguhpun nektok dah sik relevant, tp ttp blog oon pada suatu masa dahulu, meniti dari bibir ke bibir, jari ke jari, ko ada sampe2 epot kuching, urg imegresen negor??

kitak oon kah?? aihh kmk minat maca blog kitak aihh

sampe miak kedey perabot negor juak. aihh, mmm, kitak oon kah?

yahhh, hada kah, sik perlu oon upload gamba2 shegeh2 d Paris umpama neelofa, sik perlu oon nayang chanel flab bag sebesar alam seumpama fazura. vah vah.

haih apa d kerepak aku tok. ok dah dah.

so sekembalinya oon di tanah air, setelah selasai perjuangan berumbak ngan mak hayam, bapak hayam segala, oon pun set lah date nak kuar ngannya. circa January 2012

aihh neves aihh, lamak dah sik ngedet, d negeri omputeh dolok, ne da nak ngedet, mbak masok balit terus, kunci pintu. well. hahaha. sempernaaa, sikda polah papa oii, nyabut uban2 jakk haha.

so kmk duak berjanji d full house di hills ya koh, masa ya blom sidak madah nya haram kah apa, ku makan jakk haha. aku sampe dolok, n nya sampe dudi kit.

yer dah jumpa secara live tek, nang chantek nya duhal. suka lah. n kakya setat lah kelaka, suka lah. gilak-gilak. nya suka tetak ngan lawak2 oon. pendek kata, semua ciri2 ompuan yang d carik oleh oon, ada padanya, sik perlu oon nak sacrifice apa2 benda. yerr. oon very feeling2 bradley cooper gteww.

so from that selalu lah berkontek, oon pun rasa nya dah setat suk2 juak ngan oon. madah good morning, good night. mmm sukalah. tp kmk duak sik selalu juak jumpa n keluar sama, yalah mun boleh, mok distance sikit, yalah blom ada papa, yahhh oon ttp juak mok berchienta lindungan kaabah occayy.

so d pendekkan cerita, kmk duak pun decide nak take things further, so tanggal 15 November 2012, Thursday, 1 Muharram 1434,  kmk duak pun bertekol.

so dipendek cerita tek, 9 month after bertekol, on 15 Augusts 2013, Thursday, 8 Syawal 1434, dengan sekali lafaz, oon telah pun diijab kabul. Alhamdulillah.

Chantek kan video tok, but of kos mek duak laki bini nang chantek juak nak oo. credit to Mardi Jose and the team! nang kreatip ktk urg tokk. highly recommended aihh.

Anyway, pendek jak cerita percintaan sebelum kawen mek duak. n akan dsambung selepas kawen, hehe.

So, nak di jadikan cerita boleh lah ku madah, tang mujor joros jak mek duak. rasa mmg dah tertulis d loh mahfuz, kmk duak sama tadika bina, sama sekolah rendah madrasah, sama sekolah menengah majlis islam, kakya sama unimas juak, temu lam fb, jumpa, kenal gik, and bam! terus jadi. nang dah d ator tuhan koh, after so much jerih, payah, aik mata, aik liur, suka, duka, tetak, berkaol nak dolok2, rupannya2 Allah ada better plan, dah dijanji nya. jodoh ku. Alhamdulillah.

Alhamdullilah oon nektok hepi gilak. opkoz ada bercakaran ala2 manja, bercakaran apaaaa. haih. bingonglah atikuuu. haha. besalah gik masih mengenali hati budi masing2. dah kwen, bok tauk, nak nya gtok, nak aku gtok. tp sukalah! yerr.

So dikesempatan tok aku nak ngucap terimak kasih ngan semua, cik sar, cik anah, adek, mosen n mustafa!! urg-urg kuat, jaki, jijah, apis, azahari, eka, baby, seluruh keluarga, rakan-rakan, kenalan and op kos sik lupak to the creative team: photo by leica gago, andaman by bg sham, pelamin by agnes, video by mardi jose, dress maker by bg benz. Alhamdullilahh. majelis mek duak simple n sweet. makseh semuaa ooo.

tapi nak yang paling-paling utama, haruslah maksehhhh to my ever gorgeous wife (yerrr berwife dah ko tek oon?? haha).

1174687_709053139109925_1364000057_n

Dayang Norafzan binti Abang Naruddin

makseh, sebab milih kamek.

makseh, sebab tahan olahan kamek.

makseh, sebab take care kamek.

makseh, sebab sanggup spend the rest of your life ngan kamek.

makseh, sebab cinta, kasih, sayang kamek.

Insyaallah, kamek coba jadi the best, mithali husband, yang akan cinta, kasih dan sayang kitak. kamek berdoa semoga idup kita sentiasa diberkati Allah SWT. Mendapat kebahgian di dunia, seterusnya di akhirat. sama2 kita ke sorgaaa. gtewww. hiks.

1185605_709053185776587_2091624873_n

1170774_711026358912603_1270159769_n

1157628_709978392350733_1140007817_n

akhir kata. oon dah sik teruna lagik. ;P

Wassalam.

13 comments:

Tia said...

Congrats Oon !!!!!!
Aiiiieeee eh... terubat hati kmk yg sedoh tuk maca blog kitak.
Semoga berbahagia.
Gambar rah pokok pisang??? Hahaha

Mon MonaLea said...

lamak sik update blog.sekali update dah berbini org ko...tahniah buat kitak suami iisteri. semoga bahagia dan kekal sampai jannah....

dah di kuching kah oon

onggon said...

Tahniah Oon.. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu.. aminnn... :)

f.i.e.z.a said...

yalah rindok maca blog tok tauk ada ujong nya nyuroh kita pereyyy. hahaha

selamat berbahagia bg oon and beautiful wife. cant wait for your new addition yg kompomlah akan kacak juak macam parents nya heeeee

bekas pengurus lantei katanya said...

Yahhh part belawu ya d ujong2 jungor ku nak negor. tetiba tek angin bintulu nyuroh kau belawu bila dh nikah nak??? hahah

once again, congrats hanak hekan.

Ray said...

Iyerrdehhhh... Congrats!

Nang tauk dah, Jijah egeh udah aplod gambar haha..

Pinkbubblegumprincess said...

congratulations on your wedding :)

zahzee said...

bertangisan maca noktok! sweet ada jak...hehee tahniah dari kmk..semoga ktk duak happy2 selalu :)

Coffee Girl said...

Eh eh tahniah tahniahhhh!! Lama menghilang duhalnya tek membawa diri alu betemu jodoh. Ish ish ish nang steady cerita dealova tok... boleh buat muviieeee! Apa2pun nang kacak lah wife kitak nang sepadan sedondon macam kelapa dibelah duerrr... ♥♥♥

sHaZwA SuLaImAn said...

congratulation oon and mrs oon...lamak xmaca blog ktk dh nikah padu...hehehe...semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...;)

qamar muhammad said...

Padu ada oleh kmk bergugle bahasa srwk tek..baruk nemu ktk duhal dah ektip berblog agik! Sengeh sorang2 kmk maca. Sik sabar nak mesej adik kmk peminat blog ktk juak. Suk juak maca kesah balik tabir ktk bertemu bini. Dah juak nang padan ktk duak bini ya kacchh. Tambah bini ktk berkerengkam, nang idaman kmk la kawen btudung kerengkam yahh ;). Bah all the best sarul. (Qamar, Notts)

Anonymous said...

electronic cigarette, electronic cigarette, best e cigarette, electronic cigarettes reviews, e cig forum, e cigarette

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)