Thursday, 2 April 2009

rambut and nc

Assalamualaikum,

hye nong! diaher2 ini, byk sungguh komen saya mendengar berkenaan rambut saya. ooh jika rambut saya tok pandei berkelaka, mesti nya vangga, glem juak diriku. anyway saya respect every pandangan, every kritikan and of course every pujian mmg saya alukan. ada org madah saya kach beram panj, ada urg madah saya ngutik beram panj, ada urg madah kedak orlando bloom (tok saya madah kedikpun la), ada urg madah kedak johnny depp (tok johny depp pun madah ngan saya) tak kurang pula ada mada saya kedak mus may! mmg keji org itewww. tp tak apalah mus may juga insan biasa. saya pasrah sajalah.

so, kenak saya nginang rambut panjang?? mun pandangan saya mpun mmg saya rasa saya better  berambut pendek, aok, yes, benar. mmg saya rasa sy ngenak berambut pendek jak, tp yaalah dah kita tok ala remaja meberontak, rebelious, suka bahhhh, ala ziana zain dlm maria mariana occayyy. erkkkk.

anyway saya tauk, cik sar n cik anah nang saq ati benar anaknya tok beram panj, mun tgn nya dpt kuar dr tepon nang kuar dah tgn nya cerdit nguntin rambut saya. hehe. aok koh cik anah, oon ngakuk nang rupa oon zootick beram panj, luguk segala nak, tp oon maok jaukk. sik uli-sik uli. bukan apa, saya tok mikir camtok. masa tok jak saya dpt nyimpan ram panj, klk mun dah balit upm, ne dpt gik, mujiiii dekan nakk hahaha. klk mun dah balit msia, beranak bini, ne dpt gik nak. so cik sar n cik anah, harap mendapat restu k, klk konvo mek nguntik hehehe OMG! repunzel lah saya masa ya hoh.

anyway, lupak lok cita rambut gorjes saya. anyway minggu ya tek rombongan cdak pengurusan UPM dtg UK ngabas staff nya sitok, cdak naib canselor, timbalan naib canselor, pendaftar n peg atasan lain. sidak tek saja jak ngabas kata dirik, bertanya kabar. anyway cdak pegi kat imperial college london. so kmk org jumpa lah sia. sik ramei juak urg dtg, 6 org gialah, rami gik cdak rombongan dtg dr student sitok. anyway nebes juak berjumpa ngan nc, yaalah bukan pernah berkelaka pun, ngga lam website jak. anyway oklah jumpa cdak, nc pun ok juak, sik sangka boleh berkelaka ngan nc one on one. panjang juak cerita. it was good anyway.

IMG_2107

actually saya bimbang sebenarnya masa ya. takut rambut saya tok jadi isu. panndeyy cuakk nakk. dahla lupak embak getah, so terpaksa la saya nandah mayang mengurai persis sahara yakub. nang nuggu masa jak nak kenak tegor nc. finally nya negor. masa kat dlm lift, sik tahan nyawa nya, angol kali:

nc: panjang rambut?

saya: hehe, saje jer

nc: mmg nak pelihara ker?

saya: ye lah jugak, tp takla jugak, gunting mahal kat sini. hehe

nc: haha. tak boleh pakai alasan tu.

sya: hehe lagipun sejok, nak kasi tebat telinga

nc: takpe2, alasan dterima lah, lagipun kat sini jer ada peluang rambut pjg kan

saya: aah hehe

nc: tp kan, u tak dpt lawan saya

saya: lwn aper?

nc: im telling u, masa kat US, rambut saya panjang punggung tau, 5 thn x gunting

saya: aihhhhhh ye ker

nc: aah lah, mmg intention nak biar panjang

saya: wahhh hebatnyaa

nc: tulah saya paham kalo uoll nak bela rambut kat sini. tp balik malaysia kena gunting tau

saya: aoklahhhhhh

yahhhh rambut abang nc panjang bur*t occayyy. so cik anah n cik sar, sik perlu riso, abang nc dah merik greenlight hehe.

Wassalam.

19 comments:

ku sapot kau rambut panjang rol said...

yahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh curlessssssssssssssssssssssssss nc ittewwwwwwwwwwwwwwwwwwwww. maka saya dengan ini menyokong 10001% cik o'on berambut ikal mayang sari mengurai bak rapunzel tapi versi luguk erkkk hahahaha tapi ko tetap voguedervasextravaganzaorganzazsazsagaborkebabooooo lah hahahahaha

yang ku sik tahan tek nak "sya: hehe lagipun sejok, nak kasi tebat telinga" hahahahahha TEBAT telinga.

Su iJamm said...

Kacak, tapi mun singan bau, lagik cun. Sik cayak, coba suruh odio molah superimpos..

Rudy said...

wakakaka..tebat tinga..mun rambut aku panjang ada kedak alleycat Tima kaseyyyy...

f.i.e.z.a said...

harussss laa mun gya.nang selamba nc ya eh..nya gik nyokong.nya pun penah jd student obersea ofkos nya paham nak ooo..
makanya, sengan nei la tak mok nginang tok? ;P

mama belian n cengal said...

i respek u dpt nginang rambut pjg!!! susah jaga beb! ya lah i tok beramb pendek jakss..

dukunlintah plk said...

yahh.. blonde-blonde gik.. kaler gold kah, papel kah.. straighten? relaxing kah perm kah?.. mati ku mun ko pandei molah alu mak ko nyalah aku gik ngasut erkk..

izza said...

tp mungkin kah rambut nc itu x kelihatan seperti mus may??????

kopiah senget said...

ooooohoooo dah dapat green light kunon! hahahha ko nk jd cam Big Foot kah! hahaha by the wat rambut aku takde lak panjang cam ko lg! huhu takot nnt jd cam sarang tebuan seh...

Ms Tikot's said...

Stail...rambut pjg bah... tp kmk pun x tahan rambut pjg. hehe...

aR _LonG said...

rmbut panjang...ok lah kali..polah stail m dpn nya kck kit...:)

aritok said...

fringekan, pat k nebat luguk ya ow...

huahahahaa

MAMI_FARIS..... said...

tebat telinga................... wakakakakaka..... lucu ada jak words ya.. tp nang bena koh... masa tok jak ktk dpt berambut panjang... kuss semangat mun ktk dpt nginang rambut bila balit ctok .ne dpt lagik nak rs dirik tek orlando bloom nak?

n i e z a said...

kmk perasan ko, student overseas (laki la) at one time mesti ada nginang rambut panjang. kedak abg mek lok, sama juak. time ya gik kecik, x gago nak nanyak wpun kuries. nektok bok kmk tauk reason nya. :)

Audio said...

Sigek ya lah nang nyaman berisik rambut panjang sinun Oon hoh.. tang nyaman jak palak ba. Ari sejok tang nyaman jak rambut ya ngumbuk palak hoh hehe.. (Ku study dolok sama juak pesen kedak ko.. rambut panjang juak sia ekeke)

T in FL said...

Oon,
nah lagu kei ktk:

Kau umpama bunga yang mekar di hatiku,
ku harap kau mekarlah selama-lamanyaaaaaaa

(lirik lagu Rambutmu Mekar di Hati)

T in FL said...

Oon,
nah lagu kei ktk:

Kau umpama bunga yang mekar di hatiku,
ku harap kau mekarlah selama-lamanyaaaaaaa

(lirik lagu Rambutmu Mekar di Hati)

asma said...

Deng lain kali ikat la rambut ya owh mun official function. Berapa jak rega getah sayur cnun, ada dalam limak posen duit kita nakkkk?? sak rupa kemas sikit..heheh

WhiteTulip said...

lucuuuu eyhhh...TEBAT tlingaaa..hahahhaha...p ok bah rambut panjang..asal pandey mera pei sik berkutu jak..erkk...

Allan Blantocas Lajot said...

very very funny dengar cerit kau rul, hehe tapi tak pe rambut panj kau tu diva gitu, harap harap panjang sampai ke pelir lagi. ops boleh cakap kotor ke kat sini. apo