Tuesday, 6 July 2010

Dear kitak udik

Dear kitak,

Lamak kamek mikir nak reply ka sik. Tp memandangkan its not that hard to guess sapa yang dikelakar ktk ya, kmk reply jak la. I think I have the right to tell my side of story. Plus kmk sikda la blog famous mcm ktk nak..so mek numpang ruangan komen tok la.

Anyway, ktk cerita sik lengkap. Ada certain part yg ktk missing. Contohnya part bila ktk ajak mek bergerek for first time and second time, I said NO. Why? Because I know this thing will turn out to be like this someday. And because kmk cuma suka ktk setakat kwn jak bah. When your bestfriend keep asking over and over again plus tyk time birthday gik ya, patut ka kamek madah sik??? There s no harm in trying tapi mun mala kenak press, bila jwb phone ktk merajuk, kakya post benda pelik2 dlm blog, dont u think Ive had enough?

Right now kmk nang pissed off. Now that everything's out in the open let me start by saying this.. I dont care if u wanna write your whole life on your blog, but dont simply involve other people's personal life just to get hits! And to get sympathy. Next time learn to be a man and said anything straight to my face. Not answering my calls then posting shit on your blog seems like a coward to me. Mun sikmok jaga hati kamek pun, jaga hati parents kamek, adik kamek maca blog ktk. Jaga hati adik kamek. Camne rasa mun family ktk kenak anok??? Kita kenal lamak, parent ktk dah mcm family, now semua tok dah tarnish. Kita semua tukar jadi strangers balit. Bena sik?

Back to the story, I know you seems like the perfect BF to some of your readers, but trust me everyone has flaws. Semua urg kesian dgn ktk. Mun kamek sik tauk apa yg terjadi, kamek pun akan kesian sampe beraik mata. Oh ya..pahal mek pande berubah o..mungkin ka kerna lelaki lain. EKKKKK wrong. The answer is simple. Sebab ktk berubah dolok. Dr org laki yg turun pasar make baju Polo T and Bermuda pants berambut pendek kakya pande make seluar fit, jeans tek low cut, mun dudok nampak burit. Kakya make baju kecik, hanging konon2 tek ala2 Chris Martin. Ko ingat org di Emart kesah ka ko sepasang baju dgn Chris Martin??? Kakya obsessed dgn Leona Lewis. Trust me, part ya nang kmk inggar. As a guy, u should know better how to act like a normal guy. Sik perlu nak berlebih2 dalam kehidupan seharian. Tang sederhana jak. Kmk suka org yang simple sbb kita semua start dr org simple jak. Org biasa..then suddenly bila ktk di UK pande nak tukar jadi someone else yang totally different fr the original u. Kakya obsess dgn barangan mewah, maok make wallet Prada and so on. Tolongla hidup di dunia realiti. Benda2 mcm ya cuma artis jak mampu. Ataupun mun duit ko banyak. Tapi mun terkepung2 meli barang ya make duit biasiswa kerajaan, pls la..ada banyak gik benda lain penting lam dunia tok.

And I want to set one thing straight. There s no such thing as the other guy. Kamek kenal fiance mek since 3 years ago as friend of another friend. Kamek duak cuma rapat and went out on our first date on 17.1.2010. Plus kitak tek baruk officially single?? Kamek ingat bkn kita dah break time birthday ktk last year? Are u really that delusional????

And next time mun nak post benda2 yang mungkin menyakitkan hati org lain think twice. I know your parent and they didnt raise u to be like that. So now we're sooooo over as in no more friends, no more connections. Wish u all the lucks in the world and I definitely agree with what your friends said, you definitely deserve better than me. Kamek berdoa ktk success and I mean it. Take care.

Chow!

Dear kitak udik,

jaohhh di hati kamek nak nyakit ati kitak, lagik la your famili. kmk kenal dah sidak, ooo buah hati. eh sikda terus nak nyakit ati sidaknya. nang sikda teruss.

kmk cerita ya sbb kmk frust, yalah mun urg frust kadang2 sik pikir pun apa2 consequences. tp rasa kmk sik perlu kitak nak meradang. besalah urg bergerek kakya break. mesti ada rasa ala2 sorang nyalah sorang. n kmk sikda pun lalek nak increase hits kah apa ka benda. eh sik ku lalek. hits ya merik duit aku kah?? nan ado.

pasal cerita kmk sik lengkap kah. that i don't know. ya belah kmk. rasa kmk camya. rasa ktk maybe lain. tp malaslah nak melarat benda tok. but i wanted to say this, i'm not asking or forcing. cepat kitak lupak oo. n rasa kmk kitak sikda madah NO. nang sikda. kmk ingat. at that time it was mutual. kitak kol kmk gik the next day, nak confirm this thing.

n i don't involve other people personal life. it is my life dear. my view. and i am very careful not to hurts others. n kmk xda pun mentioned nama sapa2.

n kmk xda nganok famili kitak rasa kmk. iboh la mentioned family indah oo. kmk suka parents kitak, famili kitak, anak buah kitak. really warm. maybe that's the reason i am attracted to you kali.

perfect bf? ooh jaoh sekali. sbb ya kmk madah. kmk attracted ngan kitak pun sbb kitak terimak kmk seadanya. sbb kmk sik perfect. sik kedak urg laki lain. n mun kitak madah kmk berubah sbb PRADA, baju chris martin segala ya. maybe di luar jak. dlm kmk maseh sama jak. pasal leona lewis, sikdalah ku obses, aku suka nagga nya jak. luguk mek duak sama. albumnya pun aku sik terbeli.

as a guy i should now how to act like a normal guy. mmm yalah kali. balit kmk UK maybe berubah sikit pesen. dah kitak sik suka, so apalah kmk molah. n sikdalah ku obses barang mewah. ada rejeki ku beli lah. sikdalah sampe aku tok kebulur. n yes kmk make duit biasiswa. so? kmk rasa ya my prerogative.

tapi yalah, mun urg dah sik suka, sik suka juak nak. tp that is fine with me. sbb ya kmk mintak break at first place, kmk paham kitak dah sikda rasa papa gik ngan kmk. kmk dpt rasa bah. sik perlu nyalah PRADA.

the other guy? kmk rasa sikda terus kmk mentioned pasal the other guy. kmk sik lalek pun. kmk pro jak hal tok. kita bukan nikah, kita bukan bertunang. besalah masa begerek masa kita nak kenal pasangan. mun sik sesuai carikla urg lain nak. im ok with that. kmk sik la lalek, mun dah kitak ngan urg lain. of kos kmk sedih, of kos family mek rasa kecewa. tp sidak ok jak. lagikpun kita blom official apa2 pun nak. lagikpun sikda gilak urg tauk pasal kita duak, as you requested. boh riso.

am i delusional??? best jak kitak molah statement camya oo?? rasa cam aku tok pathetic gilak. kmk madah kmk officially single sbb kmk dah berhenti berharap. yajak. so kmk dah tauk kitak tunangan urg. kmk sik ngarap apa2 lagikla. kmk pun ada pride juak koh.

pasal komen2 sidak2 pembaca2 blog. besalah. sidak sik kenal kitak, sidak sik kenal kmk. of koz sidak akan mujok2, madah kata2 perangsang. standard lah ya. i deserve someone better, bla bla, bertemu jodoh bla bla bla. sikkanlah sidak nak madah. oon kau lah salah!!

n lastly kmk rasa sik perlu pasal kmk madah semua benda tok alu nak sikda connections segala. alu nak delete facebook. kuching kecik jak. berapa byk musuh nak kitak polah?? polah jak cam biasa. dah 8 tahun kenal, sbb benda tok alu nak sikda connections. kmk sik kisah pun kitak tunang kah, nikah kah, mun kitak nyeruk, kmk datang jak. tp mun kitak berkeras sik maok berkwan kah apa lagik. so what can i do.

n kamek sik paham kenak kitak perlu reply negative kedak ya. sepatutnya kmk yang emo2. at least kitak ada urg dah ngan kitak nak. kamek masih juak katok2 sorang2. rileks la k.

n lastly kmk wish happiness ngan kitak. kmk really mean it. bukan kmk playing good cop or anything. just kmk nang wish kitak happiness. and i really hope jangan sbb benda miak kecik bergerek ntah papa tok alu putus kawan. sik best alu.

dahla kmk nak tutup buku dah tok. sik best blog tok alu masok cerita kisah percintaan sik jadi. kmk kadang2 lupak blog kmk selalu di baca urg. yalah ngeretes jak tangan ku naip apa yang ku pikir.

Wassalam.

51 comments:

egeh said...

aihhh. alu jadi panjang tek padu.

tapi mun dapat, jangan lah sampei putus kawan. kitak duak, duak-duak kawan aku. walaupun sik juak lamak nei ku kenal 'Dear kitak'. tapi dah considered kawan juak bah. sedih indah aku bila dah sampei putus kawan indah koh.

TuGZ said...

be a man.start by speaking like one.

indie/emo/ 21st century fashion?
trash.
all those tight fitting nonsense? shameless.

remember: be a modest muslim. stylish but respectable.


peace out.

AmirFX said...

Boleh polah sinetron entry tok... Ku doakan dear kitak ya bahagia juak...

Anonymous said...

its ok lh on, statement br officially single ya bg kmk sik menunjukkan kitak delusional..ya mcam guro jak, mek bc blog kitak, its ur blog n ur choice mcm ne nk express dalam blog ya..leona lewis kh, ngegeh ngeso shopping prada kh ya bg kmk pake memeriah blog kitak, sampe kmk pun ngekot tetak mun bc blog tok..the first dear kitak ya msh sound macam surat cinta bg kmk, kmk sik notice part nganok family o apa..just mcm berkenang jak..n things like this can happen to anyone..bergerek, diam jauh, berubah ati, mula see things fr different angle..its normal

Anonymous said...

"the first dear kitak ya msh sound macam surat cinta bg kmk, kmk sik notice part nganok family o apa..just mcm berkenang jak.."

mena yaa...

"mek bc blog kitak, its ur blog n ur choice mcm ne nk express dalam blog ya..leona lewis kh, ngegeh ngeso shopping prada kh ya bg kmk pake memeriah blog kitak, sampe kmk pun ngekot tetak mun bc blog tok.."

agreed!

tresville said...

aihh sik best alu jak mcm tok.. bak kata egeh.. duak2 kwn aku juak bah.. biasalah tgh panas jd mcm tok.. mun 2 2 dah cool down klk lepak nanggar wyg, minum starbuck sama2 kedak dolok2, boleh?.. hopefuly masing2 dah mbak pasangan masing2 kakya tetak2 beselak ngan kisah silam.. hehe..

tresville said...

aihh.. sik best ada juak.. 2 2 kawan ku.. biasalah tok gik tengah panas.. boh panas lamak gilak.. mun dah cool kelak harus dapat keluar lepak nanggar wayang, minum kupi sama-sama.. n hopefully semua ngembak pasangan masing-masing sambil kakak kekek tetak loyar burok.. bolehh??

tresville said...

aihhhh.. 2 x dah ku komen pahal sik dapat2.. huhu

Anonymous said...

sedeh maca kisah percintaan ktk...btw ktk seh single??? hehe..

ada jodoh ktk ditentu tuhan so tunggu jodoh dtg jak k,ney lah tauk kaktok oon didatangi the girl persis lisa surihani paling jaik pun watie elite lah...sabar jak oon!

so skrg ktk live ur life to the fullest as a single.
take care oon ;)

Anonymous said...

i wonder why 'kitak' is so defensive and start blaming the other person's attire or taste. why not say out loud "sorry, you're not my taste. i've tried, and i don't think i can live with you". Voila.

no offense, just my 1 sen!

Anonymous said...

delusional? poor choice of word, babe. though you're pretty (which i'm sure you are), you surely gave bad bad bad impression towards the follower of this blog. starting defensive, then putting blame SOLELY to the blogger. it takes 2 to tango, as well as in relationship.. AND in marriage.

tresville said...

aihh.. sik best ada juak.. 2 2 kawan ku.. biasalah tok gik tengah panas.. boh panas lamak gilak.. mun dah cool kelak harus dapat keluar lepak nanggar wayang, minum kupi sama-sama.. n hopefully semua ngembak pasangan masing-masing sambil kakak kekek tetak loyar burok.. bolehh??

dukunlintahplk said...

aihh loba si tresville ya lok tang ada komen nya paling bnyk wahaha :p

f.i.e.z.a said...

ilek bang oon.mena ta ktk mun dah org sik suka ada jak k sbb.sik mek nyalah sapa2 sbb manusia nang camya.hakikatnya.

be strong jak bang oon.nya sik suka ada org lain suka.
balit kch dah ada DR boh lupak ngan geng bloggers ;P

Rain Falls said...

oon,... mek sik mok komen apa-apa. kmk nak quoted tok :

"at least kitak ada urg dah ngan kitak nak. kamek masih juak katok2 sorang2. rileks la k"

ciK LyndaWawa igUana said...

yoh..ada surat cinta di sitok aih,,,

nway..sabar banyak2...

Lois Lane said...

Bang Oon, nasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiib bait la jodoh kitak bukan ompuan ya. Bukan nak nganok apa lah, tapi mek geram juak nangga reply nya. Defensive, kakya nganok sebarang jak. Sampe pesen baju pun mauk dikutok. Alu sampe nyangkut-paut family indah. Nang rasa bagus ompuan ya. Siap engkah tarikh first date ngan tunang juak. Maka sikda pun orang nanyak. Blueeeek.

Sikda guna beraie ngan orang gia. Don't waste the pretty on someone so undeserving.

Ray said...

Hmm...sik tauk pa nak dikato. Ngendeng2 ajak bah, again..c'est la vie.

Sabar jak. Hope everything turns out Ok between the two of u. Sikboh kelaie-kelaie, sikboh inggar2, sikboh bermusuh. Tuhan sik suka kita mutus silaturrahim koh. Doakan ajak memasin bahagia nak?

Ray said...

Hmm...sik tauk pa nak dikato. Ngendeng2 ajak bah, again..c'est la vie.

Sabar jak. Hope everything turns out Ok between the two of u. Sikboh kelaie-kelaie, sikboh inggar2, sikboh bermusuh. Tuhan sik suka kita mutus silaturrahim koh. Doakan ajak memasin bahagia nak?

f.loren said...

aieeeeeeeee. ooonn!

maca "dear kitak" ku sik sedeh. tapi ku maca "dear kitak udik" tok ku rasa luroh ati.


rebuk, luroh ati aih. seriyes oon, orang penah kitak sayang madah kitak gia. sik sukaa ku.

true true, apa ka nyalah PRADA. kali nya jeles ktk sik meli prada ngan nya. yah. aiehh mati lah.

omg sunggoh. controversial, kalah melodi. yalah bila diva ngelua statement. susahhhhh.

tapi oon, nang sedeh lah kamek maca reply nya giaa. down kamek aieeeee. boleh ku mdh ku sik suka cara nya nganok kitak? ku sik suka sik sukaaaa!!

Anonymous said...

mesti mpuan ya asa kitak gay nak?dats y nya simok kitak.but to that girl.outfit chris martin doesnt reflect anything bah.laki ktak bejubah segala pun sik tentu nya bait bah..mun nya tek berwajjah christiano ronaldo..mun playboy apa gunanya.dont ever judge someone based on wat they wear.tp bgs juak kitak sikda ngn nya gik..baruk dikit kitak berubah..jadi stylo jak.and sbb kitak suka LEONA LEWIS alu jadi alasan sikmok kitak.len la kitak makey bra ngn gila ngan christiano tek nakkk...lom gik nya idup bertaun2 gik ngn kitak gik pesya..kitak tek dah macam ada anak dinaso lam perut..lain gik padah nya lak..
urg mun dah sik ska..mcm2 la tuto nya...

Anonymous said...

bila dah sik suka semua keburukan di keluarkan. biasalah ya oon, sabar jer lah. nama gik orang sik suka, dah salah sikmok ngakuk. she puts the blame on u. the way nya nyawab ktk nang apalah...kedak bergerek time sekolah berungkit segala. nang ada gia? sik suka udahlah nak, rahsia dah pecah bah apa tek nya bertunang. entah-entah dalam bergerek ngan ktk nya dah masang sorang gik di kch. sapa tauk nak? kitak duakkan cinta antara benua. nampak sik loyal. ya nya saja sik lalek ngan kitak masa kitak balit reya. ya baruk oo..maka gerek balit semata nak jumpanya pi 2 kali jak kuar oon? sebab apa nya mok ajak rami2? takut kantoi ngan gereknya (now tunang sudah) kali. kuching kecik bah...jalan sia sitok dah bump to each other. mena sik padah aku tok??? choi lah ompuan gia. berlagak bait bila dah salah pande nyalah the other party. Heh...nasib nya bukan jodoh kitak oon. entah2 mun ktk kawen ngannya and bila ada krisis mula nak berungkit segala. giala nak di jadi bakal bini? don't think so. u deserve someone better than her. just focus on your studies iboh di lalek lagik ngan rempuan ya. biarlah orang jaik kita jangan kita jaik ngan orang. take care oon! all the best for you!!!

Rudy said...

sabar jak rol.cool ok..

Anonymous said...

carik orang malaya gikk oonn! mesti tinggi saham u kt upm nnt...tunggu jer la;p

f.loren said...

Ada gik ku tek nak, kurang puas ati ku eh.

Oon, nya mdh gia nang antap la mok ncarik salah kitak. Nang irrational sunggoh alasan nya. Rasa nya miak skuuulah rendah bok angkat dara pun sekda makey alasan gia. Kak leona kembar ktk di salah nya. Bag prada di salah nya.

Nang sehari2 mek itok ngan blog ktk tok oon, sunggoh mek baruk kenal kitak oon, sik lah ku pande nak mdh.. Tok orang nak di sayang kitak mdh gia. Jerak jak nak sayang ngan org mun gia eh.

Antap lah nya nang sik tauk prangei ktk mena oon. Sik perlu lah sayang ngan org nak sikpat nerimak kitak seadanya eh.

Ku gik itok n emo oleh hal tok tek. Ngn rempuan ya, arap nya puas ati lah kak meluah prasaaan tapi sorry lah,rasanya you make yourself a fool here, alasan sik kukoh nak njaik oon. Ya tek two sides of the story nya tek. Hmmmmmph!

Anonymous said...

ya lah rol.. mena ya.. time suka suma kac.. raget.. bila dah sik suka abis suma pakei anok.. nama manusia nang gia.. sekpa rol.. u deserve someone better. chillax ok!

adik beradik tiri leona lewis. said...

onn.. mek sa nya jeles sebab ktk jak makei dak LV n Prada .. ktk bena wak oon sik merik dgn nya s present .. cuba tak merik gagan sa nyawa nya oon .. loba kedirik madah makei dak LV n Prada diberik ktk ..haha towk sik nya terpaksa makei LV serikin kei muas ati nya ..leona lewis kei jadi isu juak .. choi22222 ko jeles kah leona lewis mok dgn oon.. oon bila 1st ktk ngedate ngan leona lewis.. pdh ngan puan ya .. hahaha steatment dipolah puan ya mcm kaie miak darjah enam jak.. semua kei jadi point .. sik ka mangkong palak dikpun ... kawan jak 8 taun .. tapi munuh kwn .. dah dah .. pulang ke aku gik emo ...

p/s ko sa ko kach ka .. ko nak loba pia ..

leona lewis said...

pelik da jak rompuan towk ehh barang dipakei pun jadi isu semasa ..nama dah sik suka .. semua nak bait dipadah jaik .. ehh mun ko mcm oon diam oversea ko pia juak bah .. di oversea ada brand bata kah .. haha ada brg dijual mcm di hopoh. india strit, di satok .. nya nak belanja kei duit kerajaan pun bukan makei duit ko ..

dah dah .. aku gik emo ..

p/s mangkung palak dik pun ..

Anonymous said...

ooo 'kitak', mun dh sik suka, perlu ka nak mungkar hal jaik org kedak ya gilak.dari org sik tauk oon suka makei baju kecik pa indah lalu semua org tauk. puas la ati 'kitak' tek?? mun sik puas ati mun nak nganok kah apa, hantar ke email oon iboh nak nyuruh semua org baca bah! sampey juak sik pandey nak nutup aib org lain!

skinz said...

banyak urg didunia tok pernah putus cinta,kenak tinggal, berkendak..ada juak maybe laki or bini urg p tdo ngan urg lain.ya nang asam garam dunia..cuma maybe kta sik tauk n x dpt ngomen sbb nya maybe disimpan dlm ati or mungkin diselesai between cdak yg berkenaan ajak, tanpa campor tangan banyak2 org.pa yg penting sabar, tabah dan rasional.benda camtok sepatutnya cboh ditulis dlm blog di mana sedunia maca,di mana org akan komen, judge n nganok salah seorg drp takduak.nambah sakit ati, makin di api2.crita yg sepatutnya jadi rahsia dah dijajak sia ctok,mungkin kelak ada nasik tambah k penyedap crita..dah pun dipost, dah pun di baca, and banyak komen bagus,mahupun berunsur fitnah..nambah dosa gk ada, bkn nk nyelesai masalah..ish,ish,ish....profesional kah tok?dari besfren ke bergerek ke jadi musuh.pa pa jak lah..!

Anonymous said...

pa kata ktk dlete semua post pasal semua tok.. biarla org mok pdh apa pasal kita asal kita jgn mdh.. dlete jak la.. ur family knows u better.. i think u know who i am.. dlete jak la.. kmk xmok diat sapa2 nangis agk.. kmk asa ktk pham..

yg bena,
org yg msh make duit biasiswa n msh belum byr utang.

Anonymous said...

tett...salah kah orang meluah rasa.. nya cerita ajak.. sikda nganok sapa2..

tett..terlajak perahu boleh ditarik, terlajak kata, tok lah jadinya..

yours truly,
orang yang nanyak "tauk ka maksud prerogative??"

Anonymous said...

ada org sik tauk maksud prerogative kah?? oo tedah...

kuku-sik-malu said...

1st of all, mok komen pasal english. superb! tp nak yg kmk sik tahan mok tetak, boleh ngait PRADA n Leona Lewis lam cerita tok. hahahha. funny n pathetic! (some ppl cant take jokes provocatively) mun org ngekot blog tok dr mula,then u know oon tok jenis kedak ne. maybe kmk sik kenal both of u. cara penulisan kta dpt mengenali sesorang. yup.... oon maybe diff with other guys (bkn mok defend ktk ah oon), but then we all unique. we have different personality.to "kitak", me myself penah menjadi srg yg defensive, but trust me nobody is perfect. u get over it when u grow older and u know how to differentiate things wisely. commented dgn nada defensive will not help anything "kitak", lagik menambah api pembaca2 ctok adalah. and one more thing, sukati bloggers lah nak nulis apa. this is their "home". ada kita pg umah org ngaro org ndak tentu pasal? blog is so in now. diary? apa ya, buku resepi kah? udah superseeded adik kakak. ya nama nya hak bersuara. and that's y nya nulis "kitak" instead of your real name dear. mun sik suka, iboh nyeruk dak tok ninek taorg maca blog tok. sigek gik (byk udah tok), xda keterpaksaan dlm hubungan. mintak maaf mun agak kasar komen. lesson learnt utk semua pembaca & bloggers, jgn cerita hal too personal d blog, some followers (x me) cant accept that. so live with it mun kita mok komen yg baek2 aja. sekian.... (will keep on reading your blog)


p/s: sapa sik penah make duit biasiswa k belanja? coba angkat tgn takorg.

juri awam said...

Style of writing: stailo de milo
komen: boh terlajak udahla.. au au juak.. boh sampei yak aa au udahlah.

plente plente juak.. boh sampei jadi planta, kelak kenak sapu rah roti mentega.. ngap!

Anonymous said...

zassssss.....
don't worry bang oon...she's just envy with u coz she didn't speak PRADA,LV or GUCCI.....
She's just speak Emart, Satok and etc...
LOL, such an irrational person blaming on brands....
cloth we wear didn't show our real heart....
just, don't judge books by its cover....

Anonymous said...

Dear all,

Kamek nak mintak maaf secara terbuka dgn Oon for all the harsh words I said. And also to some of you who were offended by my statements (pake duit biasiswa, brg branded etc). I dont mind org anok mek balit because I totally deserve it. I wrote those comments waktu tengah meradang + irrational = jerk. Took me 2 days to go back to my rational self. So I wish I could take back my words, tapi rasanya sikpat la sbb dah terlajak. Unless there's a time machine somewhere ;) Hopefully semua org yang terasa will forgive me. I mean it, bena2 mean it. And as for Oon, sorry for what I did to u. U deserve to be angry, frustrated, etc. Tapi one thing yang kamek sikkan tarit balit is the part where you wrote all this in your blog. Some things are best kept secret. May this be a lesson to u and me too. So in future ktk sikkan ilang kwn gik dgn cara mcm tok. And kmk sikkan ilang kwn gik dgn the way I treated u. So have a great life. To all the readers pls keep supporting Oon, I know your supports mean the world to him.

Chow!
-Dear Ktk-

azizi said...

oon, senang cerita, kitak delete jak la semua cita tok... gud for both side.. x kan kawan lamak2, last2 jadi musoh kedak tok

Lois Lane said...

Hahahaha..pande nganok Oon nulis in public...maka nya dirikmpun pun comment in public juak. Like pot calling kettle black.

Dah kira bagus Oon sik nulis nama kitak. Tok blog nya, mun nya jaik tek nang ditulis nya nama kitak, diengkah nya gambar kitak, sak terdudok kitak nangga. Nasib nya bukan orang gia. Coba rasa bersyukor sikit.

Better still, iboh jak kitak baca blog tok. Abis crita.

Anonymous said...

dat gurl is definitely a b!tch! ras kac! mun meli PRADA tek berlebih2 la..WTF..i dont see anything wrong obsessed with Leona Lewis..seriously the gurl wants to control ur life, and make u to become someone tat ur not, get a life gurl, u can't control everyones else life..go abg oon! keep on blogging!

Anonymous said...

one word - that dear kitak ya...pathetic..sian...walopun jarang ngekot blog oon tok..tp Hello...tok mesti sik ngekot perkembangan fesyen tok..mesti diam di sukut dunia (utan)...pg kl..tangga style sidak nun...mun nak padah pasal makei baju fit2..habis ya tek..sidak mat rempit tek? GAY kah sidak makei barang2 nak sendat2? geram ku...mun ku nemu ompuan tok...nang ku ikat rah keta...drag all around kch....sak nya tauk reti DONIA

Anonymous said...

erm...mek nang setuju post rompuan ya kdk miak skolah kelas ujong yg putus cinta. sik kdk post bang oon..kdk org yg dh ready mk move on. mek rasa rompuan ya lom move on gik lah, wpun dh btunang. antap li gk nyimpan rasa. rajin jwak nya nak ngeso "pathetic" nya owh. sik malu li. Plg lucu nya mdh part fashion ya. xda kaitan lalu jak. mun da duit lebeh, pa salah meli brd branded?? Tegal nya tek suka meli brg india street, urg lain mesti meli cya juak ka?? Pa jak lah.
Sabar jak bang Oon..semua org mengalami putus cinta...yg penting ktk move on. And now ktk dh tauk true colors rompuan ya. Most important, ktk dh mk dpt gelaran DR. ya tunang nya xda dpt melawan ya. hehehe. All d best!! She x deserve u!! P/S: Maya Karin dh hmpir single ya. Tang sesuai jak ngan ktk. hehe

yarn said...

kmk pun sekda komen apa...juz nak quote sigek -->

"sik perlu nyalah PRADA"

Anonymous said...

dear oon, sabar jak..biasalh mun kta begerek pasya putus kta x kan rasa dapat terimak ngan madah "xpalah kmk 2 xda jodoh"..kta msti rasa knk nya molah ku kdak tok,apa salh aku, dh ku polh yg tbaik apa gk nya maok..pas kta pikir camya msti kta ingat bnda salh yg nya pernah polah..kta patah hati bh msti kta ingat benda yg salah n x best pasal org ya nak...p yalah ktk luah rasa dlm blog so hal tok jd public, kmk rasa ada salah n ada betol juak apa yg ktk polh...ktk besusei dlm blog utk luah apa yg ktk rasa sbb ktk tauk follower ktk sntiasa ada k dgr ktk bersaduk nak..n kmk org tok suka dgr saduk ktk..nang dr dolok nang blog tok k ktk besusei kongsi cerita..p yalah tek pabila hal2 camtok d kongsi "dear kitak" mesti terasa waima nama nya xda d mention nak..besalah ya...

n to dear kitak ya..mun x mention nama pun nya tauk ktk nuju ngan nya bah..kmk org follower tukang berik komen,tukang dgar oon bersaduk mmg lh mek org akan support oon n berik semangat ngan nya..besalah ya..x boh lah d eran..x boh lh dear kitak alu nak terasa ati..p dear kitak x perlu lh madah tegal oon gago mention PRADA n so on ya oon lalu eksen..xda lh kmk rasa, apa yg kmk paham suma ya k oon beguro bh..memeriah suasana blog nya..org eksen ngan org beguro lain bunyi nya...p mun kta ada berisik beg PRADA bulak lh kta mun x asak ati nak...hehehe..pasya duit biasiswa xda lh org nak lurus glak make duit pake blajar bebeli buku ajak segala..harus ada beli benda lain juak..hehe..

Anonymous said...

dear oon, sabar jak..biasalh mun kta begerek pasya putus kta x kan rasa dapat terimak ngan madah "xpalah kmk 2 xda jodoh"..kta msti rasa knk nya molah ku kdak tok,apa salh aku, dh ku polh yg tbaik apa gk nya maok..pas kta pikir camya msti kta ingat bnda salh yg nya pernah polah..kta patah hati bh msti kta ingat benda yg salah n x best pasal org ya nak...p yalah ktk luah rasa dlm blog so hal tok jd public, kmk rasa ada salah n ada betol juak apa yg ktk polh...ktk besusei dlm blog utk luah apa yg ktk rasa sbb ktk tauk follower ktk sntiasa ada k dgr ktk bersaduk nak..n kmk org tok suka dgr saduk ktk..nang dr dolok nang blog tok k ktk besusei kongsi cerita..p yalah tek pabila hal2 camtok d kongsi "dear kitak" mesti terasa waima nama nya xda d mention nak..besalah ya...

n to dear kitak ya..mun x mention nama pun nya tauk ktk nuju ngan nya bah..kmk org follower tukang berik komen,tukang dgar oon bersaduk mmg lh mek org akan support oon n berik semangat ngan nya..besalah ya..x boh lah d eran..x boh lh dear kitak alu nak terasa ati..p dear kitak x perlu lh madah tegal oon gago mention PRADA n so on ya oon lalu eksen..xda lh kmk rasa, apa yg kmk paham suma ya k oon beguro bh..memeriah suasana blog nya..org eksen ngan org beguro lain bunyi nya...p mun kta ada berisik beg PRADA bulak lh kta mun x asak ati nak...hehehe..pasya duit biasiswa xda lh org nak lurus glak make duit pake blajar bebeli buku ajak segala..harus ada beli benda lain juak..hehe..

yours faithfully,
beatrix_kiddo
(gago juak ku molah kdak surat nak)

Anonymous said...

to dear ktk,

should i mention ur name here? mcm x adil jak coz everyone knows ur talking bout oon n no one knows who u r n still ktk mok dtg moha.. bgs ktk boh komen jak ria.. so xda org gago ngn ktk since oon xda mention ktk pun.. mun mok meradang pun pa salah msg jak oon since he's the only one yg tauk ktk grk nya dlok (as what've u requested before). did oon even mention about apa yg nya x suka pasal personaliti ktk? or dressing ktk? no one blame u for getting engaged. so knk mok moha? jga ati family ktk? so how about oon's family? penah pk x? nya x nganok ktk pun. yg ktk pegi nganok baju nya polah apa? mun bapak nya gk dpt nerimak nya as what he is. then sapa ktk mok pdh semua ya? maybe ktk xtauk cmne rasa lonely nya asa belajar sorng2 n jaoh.bukan nya ktk kenal glk ngn oon pun.. 8 thn ya xkenal papa pun. ktk x tauk ssh senang oon dr dlok nak. so gne ktk boleh pdh pasal nya as if nya lupak drik n make duit biasiswa. kmk asa ktk x kenal nya langsong. i guess kmk pun dah x kenal ktk. indah kabar dr rupa. enuf said.

Anonymous said...

dear kitak urang semua-mua..
oon kawan aku. x-oon ya pun kawan aku. both make mistakes (who doesnt?). both realize it (i guess). so udah2 lah k kitak urang membela sorang atau menganok sorang. jgn kitak urg gik jd batu api. chow..

Anonymous said...

sorry ar mintak maap adik kakak, bukan nk jd batu api kowh..cuma ad statement2 yg x brapa betul, n sik seron gil..jd kita perbetulkanlah..ndak giaaaaaaaa???

quote antap 2010:

"sik perlu nyalah PRADA"

Anonymous said...

aihh...piluk rs ati bla baca post dear kitak lok....agik2 la part ktk mdh gitok; "n one little point i forget to tell you. actually kmk balit, plan kmk nak nunang kitak"....aihhh...sedeh sa nyawa kmk baca eh...x hal lah...byk2 sabar jak oon...

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.

Anonymous said...

What degree could I get involving music AND creative writing?



Also visit my page; Paginasamarillas-Atl.Com