Tuesday, 27 July 2010

season 3 (feat. nek taib occay)

Assalamualaikum,

tadaaaaaa.

DSC_0834 (1)ko ada mukak season 3 terus pose2 muka gaok bermotif ngeso rambut kach! oon jak ada tauu. (matilah loar bisak)

mundak tek dah nak nang nak nutup dah miak nama oon. tapi ngenang bah. nek taib sanggup turun di kota london ngadap oon, mujok oon iboh nutup. aoklahh nek taib!

hehehe. sikdabah. actually ku dpt emel lah dari sidak yayasan sarawak, Pehin Sri kita nak datang melawat student sarawakian di UK tok. so as miak kenak sponsor kerajaan serawak, haruslah aku turun london nak. mati ditarit balit scholar ku nak.

bukan apa pun nek taib datang, saja jak ngabas, berdialog ngan sidak serawak sitok. salu ku nagga nek taib, ku rasa xda papa. kali tok ku nagga nya rasa cam lain koh. nagga nya ala2 terubat indah rindu ngan serawak. nagga nya teringat waterfront, teringat kpg no 3, teringat indestrit, teringat hopoh, teringat ikan terubok. apakahh.

anyway, rindok juak koh, bukan rindok apa. berkumpol2 sama urg serawak, nang rindok aih. nengar kirik kanak urg kelakar serawak di london. rasa best jak koh. kakya tek tanpa ku sedari paduhal byk adik kakak ku di london tok. rindok eh. sampe balit reading aku ngelakar serawak indah ngan geng melaya.

DSC_0808aih rindokk atiii

DSC_0814ku xda bergambar ngan nek taib. engkah gamba sidak tok jaklah

DSC_0826ngan adek2 di london. aihhh aku paling tua kahhh?? dahlah ku down!

DSC_0823

DSC_0841

DSC08972

nak ngucap mak kaseh juak ngan Farah ‘Podar’ Amami kerna spons tmpt tinggal sepanjang di kota london. diva sungguh berpuas hati dgn layanan yang diberikan. ayam panggang nyemsss uols. and you may not know this farah, that weekend was the most fun i had in these couple of months, nang leput ajak aku ngan olahan ko ya. thanx dear ngembak kmk melupak kejap feeling2 emo2. of koz memori abang sheffield and kak maxi dress harus kekal di dalam ingatan.

DSC08977

DSC08976

farah london yerrr deh. farah, mak rasa nek taib mala nagga kitak. aihh apa gik! lumayan uolss!

anyway, dah aku ngenang balit nak, rasa sik cayak jak aku aku kat sitok, kat UK, kat london, rasa bulak eh. nang berterimak kasih benar lah aku ngan sidak yayasan koh. di kesempatan tok oon nak berterimak kasih lah ngan nek taib, ngan kerajaan negeri serawak, esp yayasan sarawak kerna spon kmk  belaja sitok. mun sikda kitak urg sik spons study kmk, ne lah mampu kmk merasa negara empat musim, ne lah mampu kmk merasa encerik masok harrods.

ne lah mampu in a million years anak seorang drebar, merentas benua, mendamba segulung ijazah. arap sampe ke ujong lah nak ooo.

terimak kasih banyak2 ibu pertiwi ku. kmk nang vangga jadi anak serawak. Insyaallah, segala ilmu yang kamek peroleh sitok, akan kmk curah ngan semua anak watan kita (termasoklah ilmu loba ngesep).

IMG_3944e and lastly ne lah mampu kmk beroleh PRADA spring summer 2010 (sale bah, mur-mur aj). jangan ada yg terasa uols. aihh agik juak. 

Wassalam.

29 comments:

aihhhh said...

yahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh itu ko dia. mun dah dasar so-op, so-op juak. awal juak come-back ko season 3 tok tek kotan nak so-op rambut zamani slam dengan prada biasiswa *matilahhhhhhhhh*

oiiii mun dah bukak season 3, haruslah tukar juak tagline nak? "miak nama o'on: bukan kerana prada" *pecut 100m*

Rudy said...

kacak prada ya oit..hahaha

Big Momma said...

kac rambut ya koh.... kedak hero industan makei baju meriah kaler!!!

John Harding said...

kau paling tua sia kah Onn? mun aku ada, akulah yang paling tua-rina..berdiri sebelah Taib gerenti kedak adik beradik

n i e z a said...

Kacakkkk prada ya ko.
Suka mek diat.
Rambut ktk pun kacak, jeles mek.

CoKeLaT-RaWkZ said...

Motif ngeso! Hahhaha.. anyway, that Prada is a killer! Love it!

Amni said...

Serius kacak rambut! Wow!

Pahal lah kampung no 3? wa mek diam sia.. kmk diam kpg no.2..=)

FaDLi said...

yahhhh...season 3 dimulakan ngan prada.....hehehehe

Khairul Antasha said...

yohhh prada...kacak eh...

yarn said...

season 3 dimulakan dgn prada..
rambut kaccchhhh...!!!
and ailaikeee "ilmu ngesep"
hahaha~~~~

joynstar said...

welcome back!!! ingat mok lari terus tek sikmok pulang ngeblog. aok mek setuju juak kitak tukar semua dah tagline, blog theme, saja ... kata cina tukar ong. mek suka juak prada ya, very sleek. murah pun still prada oi...

mr_abs said...

wahh.ada farah. ada jal ehhh :D

mr_abs said...

eh. ada zeb juak ehsss :D

Anonymous said...

salam oon...suk nangar taib tek..terubat rindu dgn org serawak..ewah..tapi nak tanya..kitak ada dgr cdak molah demonstration against taib di oxford?y'day baca online paper ya..coz pak uban dijemput dalam forum di sia... tedahya koh..

[tErOmPaH bIrU] said...

wahhh!! kacak rambuttt.. paling nyerlah la masa gamba ngan dak adek2 ya ;D
WELCOME BACK :) looking forward entry2 utk season baru tok hehe..

eszfarieyna amieyza said...

aie, tba2 kasut prada last2 ya kck glak..hahaha
neway, tba2 pulak mek rsa rmbt ktk kacak lam gmbr ya... ^^

Globalized Dayung said...

Oon adoi rambut ko ya....mengalahkan rambut ku....ko ngesep d UK aku pulak nang ngesep abis kat USA.....teringin jua bergambar ala2 model PETITE kat New York City makei boot tinggi, baju musim Fall taun tok......ya baru kita2 ngam2....yooooooshh!!!!

Anonymous said...

ooonnn, sib bait ktk sambung season 3 ngn kadar kelajuan maksima. mun sikda, sik lengkap hari ceria mek tanpa baca blog kach ktk tok eh. ktk mok rehat dr season 2 ke season 3 tek mok ngesep2 bulu mansu, rawatan stim rambut gik nak.hahah.aok, kach prada ktk ya.rindok ati nemu taib cnun.sa london cam ala2 sarawak gik. all the best oon!

oon said...

dear aih,

yahhhh rugi beroleh prada, rambut kach diam2 jak nakk. erkkk

dear rudy,

tenkiuuu rudy. mok pesan. klk ku ngrao PRADA gik

dear big momma,

sapa tek? kedak shahid kapoor kahhh??? larikkk

dear john,

aok. aku paling kertu aihh. tp ttp berjiwa remaja!

dear niza,

guna shampoo shurei jerrr erkk

dear cokelat,

rugi sik ngeso nakkk haha

dear amni,

kmk miak kapg no 3 aihhh

dear fadli,

semestinya senantiasa lova

dear antasya,

sori kmk ngegeh, bukann sik besa hehe

dear yarn,

klk kmk nurun ilmu ngesep. hehe

dear joynstar,

maok nukar, tp kmk nang sik pande kah, belukuk abis ku

dear abs,

sidak ya nang suka ngibun oon occay. hehe

dear anon,

sikda kmk ngr cerita sidak demo. sik tauk kmk koh. sik brani la kmk nak join, mati scholar kenak ambik, sikpat beroleh PRADA lagik nak. erkk

dear terompah,

yahhh ne lah sidak lain dpt nak overshadow oon nak. (ngantok palak ke dindin lok)

dear esfa,

boh tiba2 rasa rambut kmk kachak. NANG KACHAK. aihhh

dear dayong,

apa gik den, pakei baju bulu2 gik. meletop kau k!

dear anon,

yalah rindok kmk nengar koh. maok apa tek mun kmk balit kelak, PRADA, Gucci, kasut bata ok sik hehe

zulkiplyjoharis said...

haha.....
pa cita taib dtg london
rugi aku sik ada....
apa pun dgr jak nak dikata taib ya
nya nyuruh kita pulang ngundi gik
nasib dah pulang haha....

abang sheffield said...

sakit sik kitak bejalan makey kasut prada!? dapat sampe paddington station???

akak "feeling2" maxi said...

ko hengat ko kacak kah makey plaster kakya makey prada? sama jak aku makey blawos bermaxi! yang penting ku buntin.. ada penyambong warisan. ko adaa? bila gik!?

T in FL said...

KU JELES KU JELES kitak nemu sidak sarawak. Kenak Taib sikmok datang ke US kah? Sik mampu mayar tiketkah???? (matilahhhhhhhhhhhhh)

Ani Inherown said...

farah tantek :)

Budak Lurpak said...

apa nek taib ngidang kei makan ktk org? ku ingin makan bubur pedas, pi ku sik pandei molah.. apahal sik nunggah kmk org diatas tok? ramei ada org sarawak di Newcastle, liverpool, bristol and sheffield..

oon said...

dear zul,

yahhh, kmk blom gik ngundi koh hehe

dear maxi,

padah jak suka ngan abang sheffield, ok bah. mesti bany du, lamak dah kerja sitok, sik kisah lal*. larikkkk

dear T,

yahh berkwan gik ngan or melay nun. nag rindok juakk

dear ani,

sukla lah farah kohhh

dear lurpak,

aihh kitak urg sik tauk kah, ada sidka circulate email, nya nugga semua2 miak swak d uk bah. sidak naggong gik belanja transportation mun kitak urg turun london.

kukumalu said...

oon.. mek suka rambut ktk. kasut prada ya, kedak kasut bata deng oh...aihhhhh... turun pangkat padu!

Anonymous said...

oon.. bagus ko usha farah ya.. kiut & kacak bah nya... bait gik ya.... ko padah nya pandei masak nak... hah,.. pa gik... tackle lah ohhh... from: oneng

Queen Bunga said...

hello PRADA.. hehehe. kacak rambut eyhh..*jeles