Thursday, 21 July 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum,

aku tok boringgggg. boring aihh. nak berjalan, sik tauk sine nak tuju, kakya tek sikda urang juak nak neman ku berjalan. sorang2 feeling2 di French Riviera kakya ujong2 di pinang princess Monaco. so how??

eh lupak ku nak bersusei ngan kitak urang ooo. jeng jeng jeng.

Actually on the 4th of July 2011. mek verjaya uolsss! hehe aihh lommm. lom ku nikah kohhh. boh ko bimbang. kakya juak lom ku dapat title doktor koh, aku bok submit my thesis. Alhamdulillah. aku dapat submit dalam masa 3 tahun, 2 bulan, 21 hari sejak aku first setat molah PhD tok. Alhamdulillah.

Actually dah 2 bulan lepas ria dah siap, apa tek diperap SV ku tek. nya mok nagga k kali terakhir. ndakk ku tauk apa nak dipolah nyaaaa. kakya balit2 aku sitok, meeting, nya madah nya baruk nak nagga. leh sik! arap jak aku tek, balit UK leh terus antar thesis terus nakk.

SV: so, shahrul, we have nothing to talk about right? you finished everything?

oon: haihhhh. lommm! pa ma ko tok babo. ko gik maseh lom ngecek thesis aku!! aku nak print, nak submit!!

SV: ooo sorry for that. I’ll do it today. mmm maybe tomorrow. mmm thursday jaklahhh. aku tek gago ada makan selamat petunggal ku malam tokkk

oon: malaskuuu. ko nang antap, maka dah 2 bulan ku ngantar ria, baruk ko nak nagga. ko nang sengaja nahan aku sitok nakkk.

SV: aoklahhh. sik sanggup aku kelak kau sikda agik kohhhhh. ne da gik urang wajah exotic, palak luguk, gigi encoer rah deparment tokkk

oon: ehhh malaskuuu, aku merik sampe ujong minggu tok, mun sik, aku cancel molah show ngan kau. ambik jak kau jon kortajarena k kau catwalk!

SV: aoklah2. tapi ku rasa sik banyak gik nak di cek. aku rasa kau dah boleh print n antar terus, tapi sikpa biar ku ngecek dolok. last checking uols!

kakya tek next meeting.

SV: hi deng, cak rambut baru kitak. kim salam dirik!

oon: ehhh boh ko nak nukar topik, thesis ku tek gine???

SV: mm shahrul, you didn’t include the cell culture chapter? don’t you want to incorporate that??

oon: aihh choiiiiii. maka kau ya madah dolok sik boh engkah?? kau tek madah kelak examiner penin. boh ko macam2!! lambat gik cerita mun ku nak engkah chapter ya dlm thesis ku!

SV: ehehe aoklahhh saja jak guro2 gedik manja ngan kau. buah pisang, buah nanas, sik alu manasssss

SV: anyway, ko boleh submit, print kan 3 copy kakya submit terus

yahhh sik nuggu2 abis meeting, terus ku print, sik ku lalek ngan urang lain gik nak make printer. ko kacak kah nak nyuruh aku dudi print!! shooh shooh! tok ku print dolok!

teruslah aku submit ngan examination opis. Alhamdulillah, lepas dah sigek beban. sukorrrrr.

nuggu gik VIVA. sik tauk gik bila, nebesssss ehhh. mmm tapi sik perlu lah nak nebes dolok, ilek2 isap gam jak lok ooo. dah da tarikh kelak bok kita stat san meruyan. besa 2-3 bulan lekak submit baruk ditunggah viva.

Anyway ya jaklah kerepak aku. sesungguhnya ku tok nang free masa tok. nak prepare k viva, malas lah dolok. gik awal aih. anyway mun ko free apalah nak dipolahhhh.

apam balik

molah apam balik lahhhhhh. ko ada molahh?? sik ada!

Wassalam.

11 comments:

Cahaya said...

Perey mek maca entry ktk..p pa2 pun tahniah la..=)

AmirFX said...

Oon.. Tang nyaman jak apam balik ya.. Kirum ke ctok ikit lok... Nak ncerik nyaman sik.. haha... Nway, gud luck untuk VIVA ya kelak...

ajjahjenal said...

tahniahhhh! =)

Anonymous said...

cograte..
tahniah.. kmk org pun suk juak aih.. rsnya cam baruk sik lamak ktk start blog tok aih.. ya lbh kurang sama ngan ktk g cnun nak..

papun..
raya taun tok kt srwk kah??

-ju-

Tia said...

congrate ehs.....
kacak kali rupa apam balit ya

Mr Duey said...

aihhh lamak dah sik berblog....tahniah sik lamak gik jadi doktor vangga bapak kitak kelak...jangan lupak nyeruk mun nikah kelak

Siti Sahmsiah @ sahm said...

KO BALIT SITOK CEPAT..AKU NAK MOLAH PHD UNDER KAU...

Mrs. Honey said...

Wah! Tahniah tahniah.... Semoga berjalan lancar semuanya

aL-siDDiQ said...

kotan excited tek, tang kejeron jak bunyi nak ngantar tesis. sik pat di cobo sikit lalu nak manas. hahaha..

apam milo desa ilmu ada sik? Nyemsss~

azizi said...

best eh... kmk gik temenung tepi penjan nunggu sv mek check draft thesis mek....

T in FL said...

ummm nong...sidak princesses di Monaco sikda nok vejin gik koh. Semua dah mak2 urang.