Monday, 11 July 2011

FAQ

Assalamualaikum,

mmm apa nak ku cita ritok. sebenarnya mun kitak urang maok tauk, aku baruk jak beberapa minggu ya tek balit Sarawak koh. apa hal ko balit?? yahh adik nikah uols! mula2 tek malas lah nak balit, apa tek gago writing, kakya tek sik juak ku berduit nak, pulang2 balit nikah 2 minggu jak. tpi yalah ngenang koh, sorang ya jak adik, ne da gik, kakya nyambut juak adik ipar nak ooo. Alhamdulillah, rejeki diberik tuhan, tiket aku balit ariya sik lah mahal juak. make emirates gik ya. so, ok lah. bolehlah nak. anyway dah dekat nak 2 tahun juak aku sik balit bah.

anyway, besalah mun balit keluarga tek nikah, haruslah lelah nak, berangkat dak kerusi dak meja (mmm ada kah ku ngangkat, ku rasa ku nagga jak, datang2 aku rumah tek nagga dak meja dah kemas dah. so i rilek jer lahh). tp yang lelah nya masa pengilan lah, nyambut urang datang, looking your best, maka tek ari tek nak kah panas nakk. aihh chemni kitak urang d malaysia dapat pengilan, tengah hari terit make dak baju melayu, baju kurung indahh oo (aihh sampe lawa bunyiii). tapi bena bah, nang panas hari ray, I not use lahhh. haih.

tp nak, kelaurga kita nikah, tang piluk juak ati ooo. yalah kin gik kmk duak, duak beradik jak. aku madah benar, rasa cam blom bersedia jak, nerimak ada urang lain masok dalam keluarga kecik mek urang. yalah rasa pelik jak aku, kenal pun sik ngan adik ipar tek nak. dah kakya, nakkah aku sorang tek urang laki d rumah tek, kakya tiba2 ada gik urang laki, so mek down lah juak, perlukah ada diva baru gik nak nait stage kampong no 3??? haih gila. haha sikda bah, rasa blom selesa bah, tp dah lamak2 alhamdulillah nagga tang bagus jak olahan adik ipar ku tek, ngaji bagus, semayang bagus, arum bulak menantu idaman lahh. suk lah ko tek sen?? hahaha. dah la masa maca nikah, cik sar bertangisan besar panjang kohhh. masa maca apa ka benda ya tek, ala2 perutusan k kita melepas anak kita ya ehhh. cam madah,  melepas tangung jawab nya ngan menantu nya tek. yahh. piluk juak nengar masaya, cik sar yang somet pak saok tek pande juak feeling2 neng yatimah. mampu??

anyway, alhamdullilah, majlis pun dah selesai, adik ku pun dah nikah. tahniah lah. kamek cuma harap kitak duak berkekalan ke aher hayat lah. cepat kit ko beranak, ku mok nimang anak buah! nama kelak ku milih! haih. hehe.

WYN_1043

DSC_0133  WYN_1389  WYN_1439  DSC_1195 DSC_1306 DSC_0904 DSC_0934

DSC_1021

so dalam majlis adik ku kawen tek nak, harus lah oon encuri attention. sapa nyuruh ko maksa ku datang, nakkah aku dah stole the limelight?? haha. so banyaklah faq urang. ulang2 jak ku nyawab soalan urang.

adik-kakak: bila ko abis tek oon??

oon: Insyaallah ujong taun tok abisla kali. doa2 jak

adik-kakak: ko balit raya sik??

oon: mmm sik tauk kamek nak madah dolok. nagga rupalah, kmk tengah writing thesis nektok, mun sempat kmk balit lah

adik-kakak: aihh kamek ingat kitak yang kawen tek? bah kitak bila gik?

oon: kamek kahh. mmm ujong taun, tapi sik tauk taun bila. haha. (tetak sik ikhlas)

adik-kakak: aih adik kitak udah. kitak tek bila??

oon: sikpa suruh jak nya dolok, lagikpun kmk gik feeling2 mudak, nya tua ija bah

adik-kakak: dah da calon ko tek?

oon: mmm calon? (terus musing belakang, sambil berlalu catwalk, ku downnnnn, umor nak masok 30 maseh lom papa!!)

adik-kakak: aihh oon, coba embak mem sorang??

oon: mmm aokkkk..

terus cik anah nyelepat: ehhh jangan nak macam2 muka nya diat nak ngambik mem!!

terus cik sar nyambong juak: sik boh jak bang carik mem, susah kita berkawan nga urang lain bangsa kita tok, kenak kuat ilmuuu.

(haih, sampe juak kamboh, sik ku gila ngan mem bah, sik basuk berak)

tapi nak dalam semua soalan2 ya nak, adalah sigek soalan sorang makcik ku:

makcik: ada ko jumpa lady gaga sinun oon??

oon: (terus ngempas dirik)

Wassalam.

16 comments:

AmirFX said...

Yahhh.. Soklan makcik last abis ya juak steady.. Kejeron kalinya nak bertemu Lady GAga... haha...

f.i.e.z.a said...

hhaha aok eh amir oo soalan ya juak d tanyaknya.

cantek adik ktk kawen.
baruk adik
lom nangga abg nya kelak
siap!

haih! ;P

i3rasaila said...

yoh... nang antap mak cik ya..
byk2 benda, lagy gaga ditanyaknya.
XD

ztie said...

ingin juak kmk tauk ada ktk nemu lady gaga sinun? hehehehe tahniah pakey adik! fAQ gik lok... ktk bila gik?

Nur68 said...

yah Oon, balit duhal...congrats....nerimak adik ipar...oh tedah, biasalah faq ya nang wajib..hehehe...sabar jaklah Oon

jeans lusuh said...

hahahahha...
soalan akhir ya unexpected hahahaha

SEN said...

tahniah adik oon! padah dgn makcik ya lady gaga gik gago, ssh takduak mok hangout sopping sama2 berulam sama2..eheh..

Siti Sahmsiah @ sahm said...

kau ingt faq ya berenti stakat ko kawen ajak??!!dah kawen pun ada gik faq nya..dah branak pun ada gik faq nya koh...gagoi jak nanyak..bak kata kak lehot: kau tek kacakkk????!!!!

Tia said...

nang curik attention menar gamabar kitak ya.... dah lah ditengah, paling tinggi juak...hahahah

RaMa-RaMa Fareeza said...

hehe tahniah ngn adik oon...
nang mena ka mem x basuh berak owh??? kali berintinjak jak kali owh....

*curiosity is very high

RaMa-RaMa Fareeza said...

hehe tahniah ngn adik oon...
nang mena ka mem x basuh berak owh??? kali berintinjak jak kali owh....

*curiosity is very high

princess ayu said...

hahhaha ujong2 ya juak lucu kahkahkah

[tErOmPaH bIrU] said...

yahhh.. senasib duhal kita kenak tahun tok ;P
apa2 pun.. tahniah utk pasangan pengantin dan keluarga nya (ktk ngan mak pak ktk la yaaa) ;))
semoga berbahgia dan berkekalan hingga akhir hayat :D
bah.. ktk bila gik? hihi..

Chenal said...

mun ko blajar d SARAWAK mesti makcik ko tukar soklan...ado ko nemu KAK LEHOT? huahahahhhh

zulkiplyjoharis said...

salam, Dr. Onn...
balit swk kitak tek....
yah....sekampong no3 dtg penggilan
ingat kita yg nak nikah dgn mem huhu

Anonymous said...

kmk ada gi pengilan nikah adik ktk...nak best skali pantun nek su ahim .... masa nikah anak hanif dolok di bcck pun nya berpantun juak...nang best....