Thursday, 15 May 2008

mak seh mak!

Assalamualaikum,

aku tek sik tauk pa nak ku post tek, tp dah bersurfing dr blog ke blog, cam byk jak urg post pasal mak, mother's day tek nak. so ku mok juaklah, sik mok kalah.

mun sapa2 yang kenal aku, tauklah aku camne, n family aku camne. aku anak tua. ada mak, bapak n sorang adik rompuan yang renggat hahaha. neway oleh kerana keluarga mek urg kecik so basically nang rapatlah. n mak bapak aku nang realllyyyy lah concern ngan mek duak beradik. yalah nama, sorang laki, sorang rompuan tek nak.

so biasanya anak rompuan akan lebey rapat ngan bpak, n vice versa. aku pun mun dikira2 nang lebey rapat gik ngan mak masa kecik dolok. aku sayang gilak makku. sampe pernah dolok masa kecik, aku pernah molah statement aku sik mok nikah sampe bila2 sbb nak nyaga mak ku sampei mati. aku ingat gik masa ya umor 5 thn ka, masa ya mek duak pose2 nyabut uban kat tepi tangga rasanya:

oon: mak, kmk mun dah besar kelak eh kmk sik mok nikah, mek mok nyaga mak sampei bila2 (dgn nada cute bahhh)

makku: aii benar deng, mun dapat camya, rindok ati mak. ktk akan nikah juak kelak. klk ktk akan ninggal mak duak bapak

oon: ehh sik mok ehh, kmk mok nyaga mak duak bapak sampe bila2 bah.

makku: anakku... percayalah suatu hari nanti kau akan nikah juak. waktu tok blommmmm... klk mun ko datang kenjarrr sik tertahan2 gik koh

oon: apakah ittewww???


makku tok nang very concern orgnya teramatlah concern, nang pembingong. sik kira aku gik kecik ka, sampe ku ketua bangka tok. sik pernah berubah gik bingongnya ngan aku. dr univ sampelah ku kerja. igt masa ku di UPMKB. pernah sekali, aku sik angkat kol, masa ya ku gik tengah mandi, bersesah ala tumirah. nya kol. aku sik angkatlah fon lah nak. so kira2 dlm 2 jam la aku dlm jamban. lekak ku keluar sampe nagga 16 igek miss cal boleh?? rupa2nya sampe dak kawan2 ku di dalat, di miri, d bekenu arum bulak 200 km radius dr btu ya kwn2 aku kol.. ncarik aku... madah makku kol cdak, madah aku ilang... aihhh duehhh aku tek alu kol balit makku igt apa tek nya carik aku benar gilak, rupanya tek, xda apa. saja jak lmk sik ngr sora aku, bingong dahnya. aku kakya ala ngerepak, mmmm kakya ku rasa salah pulak. bak katanya: kitak belom rasa gik ati urg tua. yalahhh.

yalah dah ku fikir2 balit, aku dolok byk lukak atinya, aku merajuk nya sik suruh aku make bas, aku merajuk nya sik suruh aku kawan ngan sapa ku maok, aku merajuk nya sik suruh aku nagga wayang, aku merajuk nya sik suruh aku pegi pasar minggu meli ikan laga. yalah masa gik rebellious dolok.

tp kinek tok, aku dah besar panjang. baruk ku mula rasa makku nang sayang ngan aku. sbb ya nya molah camya. mun nya sik molah camya god knows apa jadi ngan aku kah.

mesti urg madah aku tok dibah ketiak mak jak nak, anak mak. sik independent, sik pande berdikari. yup aku ngakuk, aku anak mak. tp nang patut pun, sebab syurga ku dibah kakinya.

kinek tok dah berjaohan dr mak n famili, aku rasa nang miss benar cdak. yalah take things for granted. yalah tapi rasanya sikla jaoh, sungguh pun aku jauh d perantauan tok, ttp makku kol setiap hari, hehe blom smpat nak rindu dah nengar soranya.

so di kesempatan tok aku nak ngucap HAPPY MOTHER'S DAY to PUAN ROHANA BINTI HAJI DUET. love you so much! I'll make you proud.

Your son,

Oon

Wassalam

beauty do passes down... errkkk

4 comments:

doff said...

mesti ko ala ngansarina nulis entri tok nak?

btw, gia urang. mukak blog kedirik. tok blog kat fs ala miak sekolah form 3 gitewww erkkk

Azahari said...

hehe... ingat juak ku dolok time kat unimas, ada juak mak ko bertelipon ngan aku encarik kau. lom gik mak ko mayar bil aku ngecas nya makei hp aku koh heheh.

neway, just want to add xtra note about shahrul's mother. nya nang pembingong, n memory nya nang besar, sampei sekali tanggar muka aku jak dah nya kenal forever. aku rasa memory mesti 4000terabyte kali. sampei ke mak bapak aku pun nya masih cam walau sekali jak bertemu.. ur very lucky on u got a super duper mother.. hehehe.. just like mine..haha.

happy mothers day. someday, u will be a mother too.. aihh..pa kes.

oon said...
This comment has been removed by the author.
oon said...

hehehe jadi mak?? jadi mak hayam jakla hehehe.. heh mak ku nang gia, otaknya ada scanner k ngingat muka org hehehe