Wednesday, 28 May 2008

weekend@london

coba tekak sine tok?? apa ko ingat indestrit!!

Assalamualaikum,

hi deng-deng sekalian, hehehe, kali tok ku nak cita k nyuruh ktk org dengki gik. hehehe xdalah, saja jak. nama kita urg kampong nak, sakai nagga tempat urg bah, tpi ku sik kisah!! well sapa2 yang sik paham entry2 aku selamak tok, sorilah, khasnya urg melaya, or cin, or put, huhuhu sori ku xpat nak bersusei dlm bhasa lain, sik expressive gitu, sik feeling2 urg kampong ku maca kelak. klk lah mun ku rajin ku molah sigek gik blog ala international gittuewww. matilah kenny sia, perez hilton masaya. haruslah aku kenak assign terus jadi columnist page 6. NY times. ehh cerita pasal NY, aku dengki ada sorang member ku di UPMKB study kat cornell klk, bencikku dah kat NY gik ya. mm tapi sikpalah aku kat london, n hujung minggu leh gi paris, n not forgetting milan. hahaha 3 fashion capitol sekali. ehh pa jak ngerepak ku tok. sori melelat indah. just wanna say tahniah to zafri, yg akan further ke cornell univ bulan lapan tok. n mind u cornell tok ivy league. rank international no 5 gik ya! OMG divalicious lah si jep ya kelak. neway congrats bro!

k dah dah! k minggu tok tek, aku berjalan lagik! aiii na'lah nak oo. hehehe, tok gi sine??? aku gi central london gitteww. ko ada asma! ko ada jijah! ko ada pis! ko ada ki! huahuahua haruslah aku balit kuching klk kenak paluk make high heel evado jijah.. eeee mun nak maluk aku pun pakeilah manolo oo. k dah dah!

so gi london dr reading to kejap jak, 20 min jak. aku, ira (tutor unimas, urg melaya tp pande klka swak) n salwa (tutor usm urg melaya, nang dah ku mbak ku klaka swak) so pglah london pukul 8 pg gia. so sampelah kat stesen london paddington around 830 lah. sampe sia, skali gikku feeling2 harry potter. stesen ya nang dlm harry potter ya eh. hehehe.

so plan mek org tek, xda lah nak ke sene. saja nagga central london, nagga big ben segala ya lah. so ambik map, kmk org planlah nak gi. so mula2 mek org gi h museum of natural history. ko tauk apa musem ya! museum yalah cdak melakon night at the museum ya eh!! yaaahh dats how a museum should look like, ada dinosaur2 segala. so masok lam ya free lah. so best juak nagga benda2 ya (sungguh pun dlam hati ku, bila lah gik nak nagga harrods tok). kitak org tangga jak gamba tok. nang kacakla n besar.

kacakk oooo (kamek kah kacakkkk.. makseh2!!)

adakahhh dinosaur gitok d museum kuchinggg.. chemmni tukkk

so pasya kmk org jln2 gik, kebetulan sebelah museum ya, ada gi museum. museum sains katanyaaaa. so masok freee juak lah. so kakya kmk org jalan2 carik makan.makan sine?? mkn di malaysian hall. mula2 aku igt tek malaysian hall tek nang hall, nang dewan lah magine ku tek, nang vast lah rasa ku nak. tapi NAN ADO. huhuhu ala kantin skolah en buyong gtuuu... huhuhu makan lah mek urg sia. sungguhpn makan mahal. so makan jakla. dah rindu masak urg melayu. satay 5 cucok. 4GBP!! ambik kau!! RM25 gia lah huhuhuhu. dlm malaysian hall byk lah nagga muka urg malaysia. ada cdak bait2. tp ada juak cdak ala2 nyeling gtu. yalah kita tek baruk datang nak. kali cdak sentap kali cucu queen elizabeth dtg! matilah!

so pasya kmk org gi sine ko tauk.. hahahaha.. kmkorg gi ROYAL ALBERT HALL! hahahaha perlu nak, kak CT ku bah! sungguh pun mek duak pernah kelahi, tp yalah jaik ati ku ngannya kinek tok, ala2 meltdown dgr ku. xpa ti, nang giya idup berumah tangga koh, ada pasang, ada surut. tp ku nyalah kau juak. dolok ko mok ngan kau, ko sik mok. siiiiiiiik mok dgn Kay juak nak. mundak nakkah dah d UK juak ko tek. kakya dpt ko spon aku kasut prada kat harrods. lariikkkkk. k dah dah! ok kat RAH tek, sikpt lah masok dlm kat luar sajork. wpun diluar aku sik kisah yang penting dpt nyuruh sema jeles! hehehe.

need i say more? hihihihi

so kakya ko tok cne mek org gi??? hahahaha mek urg gi HARRODS! mak anak mak dah sampe HARRODS!! its like sejak aku jadi fashion shopping literate tok (window sajoork) nang aku nuggu a moment like this (sambil2 posing nak berlagu a moment like this d RAH) hehehehe.

well... nak tulisan kat atap ijo ya spells HARRODS, not HOPOH darliingg..


waaaaaaaaaa... xpat ku nutup mulutku. nang hebat! nya bukan nya hebat nya besar kah apa. nya sik besar, besar kedak hopoh gia (keji tau, selalu menyamakan dengan hopoh). tp sentimen dlm ya. the feeling of luxury. semua jenis designer label jak ada koh. prada, hermes, LV, ferragamo, D&G, mcqueen, huhuhu tp ylah, aku mampu nagga sajork hahaha, kakya coba2, jgn sik cerik make kasut gucci kata urg. haha taukku koh aku mampu primark sajorrk. hehehe. neway yalah tek feeling2 lain jak masok dlm harrods tok. yalah mun ku ngenang ku cucuk taib tek. sitok jak ku shopping koh, yalah aku tok cucuk hj duet hehehe. tp sungguh nya ala2 kelas camya. salesgirl nya ala2 bait. dahla kacak. nya sik nagga rupa ktk camne. semua layan jak. ku rasa nya nagga aku pun tauk. yg aku tok sakai bok first time. tp xda ku oleh papa sia. sungguhpun mug xda. hehehe. xpa klk ku dtg gik k, 3 tahun ku ctok oiii.


tok dlam harrods, jaikla ati kak diana ku. nak dlm piramid kaca ya cincin tunang nya duak. bes sekals diamond nya!

so journey ya tek sik end kat sia jak so pasya mek org gi lah jalan2 ke oxford street. tmpt ala2 shopping untuk urg kedak aku lah, ala sik mampu bah. tok ada primark. btw primark tok tmpt shopping yg ala2 murah la kat UK tok, ala teck kong bah! tp barang berkualiti juak la, fashionable juak. sik juak rugi mun shopping ctok. so jalan2 dah nak patah kaki mek org. sik juak meli papa nak. hahaha

so kakya mek org pun pegilah london eye. hehehe sungguh dolok aku engkah gamba london eye kat wallpaper pc aku, rasa sik cayak jak ku d kat ctok. huhuhuh aku rasa aku berada di kampung halaman.. larikkkkkk hahaha.

sa bulak jak ku dah kat ctok

no, that is so not the one at titiwangsa hihi

so overall ya jak aku pun first exp. d kota london. tiring but fun. lain rasanya, banding KL kah kuching kah, im proudly to say. negara kita sik jaoh ketinggalan. kita byk bangunan tinggi, modern infrastructure. yalah bangga juak ku. tmpt shopping rasa ku, sikpat juak cdak melawan pavillion KL. even the spring ku rasa ada celen! mun hopoh mmmm diam jak aku. tapi gine2 mun hari raya, sik sah sik shoppin di hopoh n satok, mena ndak... aii rindu ku aiiihhh

sekian saja oon melaporkan dari kota london (ngegeh ku oooo... sik uli!)

Wassalam

5 comments:

Rudy said...

wow...LDN ah..

great entry shahrul..!

asaku gambarko x pat click besar..check balit setting dalam control panel ya....

doff said...

K.E.J.I.!!!

oon said...

hehehe... keji kan huhuhu

rauhunt said...

untung blajar kat Reading ya ..senang2 boleh pegi London ..aku kt St Andrews ni susah ..jauh woo. tp aku rasa maybe bulan November ni buleh pegi kot sbb masa tu ada course kat Plymouth ..habis course tu bleh la kot singgah London dulu.

oon said...

yup rauhunt, kalau ader peluang kt leh jumpa, sama jenjalan kat london (sungguhpun aku blom tau sgt hehehe)