Sunday, 18 May 2008

weekend@kew

cuba tekak sine aku ber*k tok hehehe

Assalamualaikum,

oo ngekk! post tok aku nak bercerita k nyuruh ktk urg dengki. hehehe. weekend tok tek aku ngan cdak grup studen international reading univ pegi melawat Kew Garden. The Royal Botanical Garden kohh. ala taman istana Kak Bet ku bah. hik hik. well tok tek la first time ku gi London, tapi sik la masok center London. ala2 outskirt gtu.

so the trip takes about 40 min from campus. kol 10 pg bertolak. mostly yg pergi adalah first timer,excited lah nak. wpun nagga bunga sajorkkk. mmm btw kepada sapa2 yang sik suka bunga2 cinta tok akan rasa Kew Garden tok boring. tp yalah kita tek sik pernah nagga bunga omputeh juak nak. jadi rindoklah juak. mun bunga podin, bunga derjas, bunga kelen mem segala sik ku petah juak nak gi.

so sampe2 sia tek. aku ala kagum. taman ya nang ala besar. bukannnya kedak reservior park ya kohh.nang kacak landscape nya. ada tasik, kolam, ada angsa, ehhhh nak sll magine2 kita ya adalah kat taman tok. so penarik kat taman tok ialah nya mpun green house. bukan1, bukan 2, bukan 3, bukan 4, bukan 5 tpiiii ada 6 green house gitu. mun mak jijah naagga haruslah pitam. hehehe. every green house nya ada tema. first2 aku ke green house tropika. aiiii... alu ngansa aku nagga pokok nyior, rinduku msia aiiiii. kat green house tok nang semua tumbuhan tropika ada. mostly dr kita pun SE asia la. ada bertingkat2 gik ya. ehh nang besar la.


oon @ kew

inside taman tropika.. im home!


selain daripada ya, ada juak tamn tema jepun, tema mediteranean, tema kaktus, tema air, tema bali, ehhh selagi ada tema ambik kau. tema urban batik jak xda. matilah! kakya tek ku nagga swan. waaa bestnya.. suk indah ku, dahla kacak, mun bagong kita di anta sitok, self concious ajakla huhuhu.


taman tema jepun gitttewww


taman tema ala2 kaktus

tok dekat taman evolusi, ala semua tumbuhan2 tok nenek prehistoric ada ctok kohh

rasa ingin jak aku pose2 molah video klip atas daun teratai iteeww

taman mediterannean

tok ala2 tumbuhan di kaki gunung


taman ala bali. mmm tok sik perlu rasaku. arum bulak rumah nenek ku pun dah ala bali. hebat gik dr tok hik hik


Istana Kew. masok sitok pun mok bayar. sik petah ku.


keji tau swan tok. aku berik roti, tangan ku di gigitnya.

perlu pose2 kat tangga kann. hik hik


overall taman kew tok nang best, tapi mun pegi sekali lah, sekpat duak tiga kali, klk muntah ijo ko kelak, nagga dak daun-daunrina. mun urg suka pokok2, nang akan enjoy this place. arum bulak semua pokok di dunia ada kat taman tok, tapi pokok sagu, ncarik juak aku, xda koh. so aku suggest sapa yg ada dtg london, dtg la ctok, kac sekals. sik rugi. tapi tiket masok mhal juak la. mun dikira tek pakei nagga pokok GBP12 mmmm bagus gik meli baju nak ooo. hehehe.

so maybe next 2 week aku nak gi Isle of Wright gik. hehehe ekot trip juak. setakat tok ku dah gi Oxford, Bath n Kew. hehehe. ehhhh bukan aku dtg ctok nak belaja kah. aii matilah dah sebulan ctok, research blom stat2 gik waaaa. sekpa la ilek2 isap gam lok. klah chiaoooo

tapi gine2 kacak pun taman kieew iteew, ttp sik best mun gi xda ngan member sepalak. jaohh best Taman Boyak Jong huhuhu.

miss u guys. huhuhu.

Wassalam.

2 comments:

Rudy said...

wasehman...kacak ado jak taman itew..!

doff said...

BOLEH????? ng sengaja nyuroh ku dengkirina nak???

btw ada sigek pic garden ya ku rasa sama dgn pic garden nak kat entri dlm ati ada taman ku ya nak??