Thursday, 5 June 2008

bersaduk

Assalamualaikum,

huhuhuhu aku nak bersaduk tok aihhh. k blom apa2, kau nak citalah apa polah aku d UK tok sbenarnya, sine aku blaja, apa di blaja, brpa lamak n so on. sik lah nalah urg propah madah aku jalan2 cuti2 london. keji byk urg dengki tau! hehehe

neway aku masa tok nyambong study kat University of Reading (Redding cara nyebutnya). so selamak 3 tahun lah aku sitok. paling lamak pun 4 thn. tapi sik taulah cemni rupa gaya. aku bukan belaja kelas kah apa, just that molah research. full time. masok lab, kuar lab, tdo lab, makan lab. so research aku tok pasal prebiotic, pasal probiotic, microb, mmm mesti kitak urg boring. ehhh aku pun boring juak bercerita. pasal benda2 sik perlu ya bah. coba blaja pasal nagga cita kah, pasal makan kah, pasal shopping kah, pasal travelling nak kah best ooo. k back to reality.

so aku ada dua urg supervisor, Prof Rastall n Prof Glenn namanya. tp yg berkait rapat ialah Rastall teklah atau nuggahnya Bob jak. mun kitak org nagganya mmg kitak org akan madah nang sesuai nya dtunggah bob. tapi sik perlu kitak org majine kedak Bob AF nakkkk. ok. dibahnya byk student lain. bob tok kira hebat juaklah dlam research. dibahnya ada PhD, Master n postdoc. postdoc tok maksudnya lekak phd. apa ko ingat phd ya ultimate kah. sikkk ko deng kakya ada gik. matilah. sik sanggup gik aku. udah2 gik sa aku nak. apa lekak postdoc ya ada superdoc, megadoc, next top model doc. matilah ada ku sik nikah2. k dah melelat.

so dbah Bob ya tek adalah sorang postdoc yang incharge directly ngan aku. yang akan ngurus training aku. sbb nya lah yg resposible terhadap aku gtulah. ambik mudah. nyalah mak ayam aku. bob ya induk manok la. ntah la aku pun dah penin. so mak ayam aku ya tek namanya sofia. urg greece. k lets cita pasalnya tok. nya tok nang la bait. first day ku sampe nya lah yg ngegon aku ke sia sinek. ngembak pg library. nang sia2 jak. thank you so much for her. tp nak huhuhuhu. chemni nak madah ooo. nya ada ranjakrina kit. huhuhuhu. ngan aku blom nampak gilak. sbb ku blom gik stat bekerja lab bena2 dgnnya. tp dgn ada lab mate ku sorang tok. magda namanya. adooh. aku gik takut nagga. nya cam jadi urg lain mun bekerja dlm lab.

so ari marek aku ada meeting ngan nya dgn glenn (my second supervisor) n ngan sorang miak baruk masok, mike namanya. ok dah meeting2 tek. aku nang dah clear nya madah aku. aku akan stat next week. sample sampe next week. so aku ok jak. n then nya madah mike akan stat esok pagi. ok. aku pun ok jakla. balit la huha huha. malam tadik 2 igek cita jak tangga ku. cita katon la apalah. so besanya aku akan tdo kak suboh, kol 3 gia bok ku tdo. n besa aku bgn awal pg aher la kol 11 or 12 mun xda papa. tapi pagi ya nak, ku rasa cam xpat jak ngando. n then magic2 pak sentul, aku mimpi mak ayam aku tek msg aku, 2 kali gi ya, nyuruh ku bgn, dtg lab, aku bgn cek msg, xda pun, so tdo la balit.

kakya tek nak tiba2 Magda kol madah, sofea carik aku. mula2 ku igt mimpi gikla tok. tp tek bukan. aiiii aku nang dah nebesss... chemm ni tuk. sofia madah ngan magda nya nuggu aku dr kol 9 ngan miak nama mike ya tek. adohh. aku konpius. nya nang mdah ngan aku, aku stat next week. ko nagga aku berkemas. nang sik pian nak ngacak gik kooh. menempeq jak taik mata. aku dah imagine nya nganok2 aku. takut ehh. yalah first day molah kerja lab dah sik dtg. aiihhh nang neves ku masa ya. bapak ku nganok aku gik, aku sik takut camya huhuhuh.

sampe2 jak tek aku trus carik nya. ya bertemu kat tangga.

Sofia: heyy anak ayam!!! kemana kau?? mak mencari mu dgn gigih sekali.. engkau ni nak ker tak nak jadi anak ayam geisha sanjungan (sambil pose2 michelle yeoh)

Aku: ooh mak hayam, anak hayam mintak maaf. anak hayam baru sahaja lekak u'uk. dari pukul 9 sampailah pukul 11 baru keluar dr jamban. ampunn mak hayammm. sesungguhnya mak hayam memang beautiful, gorgeous sekaliii.

Sofia: sudehhhh!!!


huhuhuhu. sikdala nya manas ne. nya ala nyk kenak ku sik dtg awal tek. aku pun madahla. aku ala lost communication. sik paham pa dipadahnya. tp ku rasa cam sik puas hati jak. aku rasa dr riak mukanya nunjuk nya cam kecewa ngan aku. (feeling anne hathaway dlm devil wears prada kejap). aku sik suka lah. aku rasa cam salah jak. selamak tok. aku dtg awal lab. xda pun carik aku. terkatok2 jak ku (read: mukak frenster). sik suka ku aihhh. sedey indah ku kejap. sik suka urg nagga ku jaik bah.

tp kakya adik ayam ku, magda calm aku. nya madah sikda papa sopia ya. nya nang camya. boh ambik ati. kadang2 rupanya marah. sebenarnya sik. sebenarnya nya sik ingat pun nak dimarah nya. kita jak kadang2 emo lebey. hehehe. yalah benar juak kali. magda dolok sll juak bersadu ngan aku sofia tok marah nya. tp actually nya dah sedar, bukan manas ya, just that nang camya. boh ambik ati katanya. yalah cara omputeh tok sik sama ngan kita. mun urg cam marah ngan kita, sik sebenarnya marah. mun kita urg melayu tek nang dah alu simpan lah jarum didalam hati. tp sikpalah lesson learn today. jgn tdo aher nagga katon, kakya ngando! kan dah kenak! huhuhu. tp sikpalah. at least haritok aku dah setat juak molah labwork. hehehe ada juak perkembangan. klah yajak saduk ku tek.

Wassalam.

5 comments:

-asma- said...

deng..ktk maok kmk merumbak sofia k ktk ka.??hehehe

oon said...

sik boh jak ma.. ada sik abis phd ku huhuhu, join kak shlpa ku klk

doff said...

matilahhh o'ok dari kol 9 sampei kol 11..harus berlian tiffany nak??

eh, apa lebih ranjak sopia ya dengan ranjak aku?? erkkk

xpa, lak ku meranjaknya balit mun ku ke sinun lak (harus ayat konfiden)

oon said...
This comment has been removed by the author.
oon said...

aok oo baruk ku teringat, nya ada rupa2 kau jah, tp nya nang ranjak agik, sik boleh molah salah sigek, dah kenak kerepak, tp nya bagusla ngajar, byk ku blajar