Friday, 6 June 2008

chemmm ni nyebut nya tok!!

Assalamualaikum,

sikda pa baruk balit dr lab tek. gigih ku rtok tek. pa dah kak kenak keji mak hayam nak hehe. k malas nak cita pasal kerja. aku nak cita something yg berguna kit. pasal camne nyebut benda2 d UK tok. hehehe. aku selalu jak salah, or mis com pa pdah urg. sll jak ku syaaarukk. aku kadang2, aok jak. urg tetak, aku tetak juak. wpun kadang bukan benda lwak. tetiba jak ku tetak. kakya sigek meja nuleh aku, heran nagga aku tetak. sungguhpun aku hanya feeling2 saja.

ok lamak ku ctok. byk juak ku ngr pronounciation cdak english man. ada juak ku ngekot kadang2. loba bah. aii bila gik nak. mun dpn urg melayu klk malu. tok kta jak urg melayu. gasak jakla. tp kadang2 susah juak, bukan apa, aku kadang2 konpius. sbb lab aku, urg brit nya mpun sorang jak. ya pun ku sik rapat. yang ada, urg thai, urg greece, punjabi, pakistan, kazastan, aiii matilah english ku klak jadi citrawarna antarabangsa. tp dah nama kita tok lidah malaysia. partikel 'lah' ng sll ada keluar hehehe. sampe gurjot, urg punjabi nyk aku. apa reti 'lah' ya. ntah aku pun siktauk. mun ngabis ayat tang sik lengkap jak xda lah nak. hehehe.

ok neway tokla aku nak ngaja kitak org cara nyebut nama2 tmpt kat UK tok dgn btol. sik la malu klk ktk urg ngabas aku. klk sik ngakuk ku adik kakak klk. pay attention jijah! hehehe (matilah aku balit kuching kenak geramus rompuan tok hehe)

Edinburgh: k, mesti kitak urg nak feeling2 terer omputeh akan nyebut Edinberkh, bukan nong! bukan gia caranya. cara nyebut nya ialah Edinbere gituwwww

Reading: aa tok pun sll urg konpius,bukan Reding as in membaca tp Redding

Slough: bukan Slokh tapi Slow

Berkshire: aaa tok aku baruk taruk cara gaya nyebut nya marek, aku nyebut Berksyaer, tp salah sepatutnya Barkshaa. keji sik, ala pakistan indah!

London: sik perlu ku ngajar nak, sikkkkkk Lundu koh! rindok ati pijal

Surrey: tok ena madah aku. nyebut nya Sari, senang jak, bukan Serrei

k yajak la dolok. klk ku nambah gik. bukan lah ku engkah tok aku nak ngeso kah apa. saja pake sama kita belaja nak. ada kit pahala blog aku tok nak.

ehh lupak sigek gik

Winnie the Pooh: yaa tanyak kak siti ku. hehehe.

Wassalam.

3 comments:

Rudy said...

wah..lamak lamak tok salah di sebut ku duhel...hahaah..nasib ada kau...hehehe..feeling ala-ala brit sikit nyebut

oon said...

hehehe klk ku nambah gik gituu huhuhu

amsieime said...

yah..ilmiah ada entry tok..sapa nganok ko tek?sik pelu ko benti nulis..

aku tek alu maca dari awal agik blog ko..apa nyawa ku rasa nk tetak..