Friday, 20 June 2008

euro 2008

Assalamualaikum,

lemah nyawaku. kenak ooo, every time aku pergi tempat baru, kerja baru kah tauk ada situasi camtok:

Bang Man (urg Malaysia d UK tok): Shahrul sll main sport ape? main bola? badminton? kite org sll main badminton, jomla join kita org.

Aku: mmmm bg man mainlah, saye ni bukannya pandai sgt main badminton, kureng ckit huhuhu (wpun sebenarnya nan ado, mun badminton berirama pandeylah aku)

Bang Man: takpe kita main pukul2 jer (matilah main mukul2!) main suker jerk. jomlaaaaa

Aku: ok Insyaallah bg man.


ya beberapa minggu lepas. aritok tek ada gik urg nanyak aku

Dimitris: shahrul, do u play football? we usually play on sunday afternoon. come and join us. it would be fun!

Aku: oo is it, that's intereting, but to tell u the truth, im not so good. hehe

Dimitris: ooh thats fine, so do i, we are amatuer too. its just for fun. come!

Aku: mmm huhuhu aku tok bukan setakat amatur dengg, mun aku main bol. ada gempa bumi, snow, ribut taufan, la nina, el nino segala UK tok kelak!

Dimitris: what's that?

Aku: no nuthing. ok i'll see

Dimitris: give me ur number. i'll call u when were playing soon. u have to come!

Aku: matilah!


yaaaah. kenak la. aku alu terselap zaman ku d craun marek. kerna main badminton yalah ku jadi legend tauk sik! aku nyalah dak akub n awg dolok. aku yg main ala2 kpg tok disuruh cdak bertanding. dipaksa gik ya. kakya kalah teruk oleh aku. malas ku nak ngenang balit nang keder sa nyawaku masaya. tapi aku gagahi juak. bencikku.

kakya tek di UPM btu ada gik cita ya, urg ngajak main bol lah, main badminton la, main ping pong la, main takraw la, main bola tampar la. haruskah the world rotate around sport. kenakla urg sik ngajak aku main tapok ka, main telibet, main nenek si bongkok tua ka yaaah.

taukla body aku tok vary athletic kedak urg mala bersukan nak, sik dengg, jgn tertipu berkat ku yoga, pilates segala, hahaha. pernah juak urg madah. badn kedak kau tok, sayang sik main bol, sik bersukan. ko dah da aset, pakeilah. tp ku madah balit kenak mesti bersukan? kenak sik jadi model loa dalam, model pornstar exotic asia ka nak lariikkkk

tp yalah to tell u the truth aku nang kaki bangku. tangan bangku. jari bangku, palak tut bangku, tp bangku bukan sebarang bangku okeyyyy. bangku kerusi sofa itali ala casa pallazo versace. tetap nak!! aoklahhh aku nang sucks at sport. aku sik tauk kenak. nang dari kecik. mungkin sbb gik kecik, mak bapak ku sik nyuruh main keluar. boh main nak berbahaya, klk patah riok. main jak seremban sia kohh. huhuhu. so yalah kali. aku sikla nyalah. dah ati urg tua. dah teramat concern. dolok masa kecik ingat ku. mun masa PJ sekolah nak mesti urg sik mok sama team ngan aku. sbb aku tok serba serbi sik pandei. mun main bol mesti aku di suruh jadi quarter back jak. tugas nya tek nyaga tiang gol. ala2 sik suruh pergi sine2. tunggu jak, iboh bergerak. mun bol dtg bok aku ala beraksi ya. ya pun ala dgn cara mengabui pihak lawan. ala diversion la. errrkk. sedey ku ngenang masa sekolah. dahla tauk jak nak miak kecik kadang2 cruel bah. dah ala aku tok jenis miak kecik yg feeling2 sensitip, jiweng (katan mbak nengar lagu fauziah latiff lah ya, tiada noktah cinta).

tp yalah thats in the past, kinek tok aku dah besar aku dah tauk. setiap urg ada kelebihan dan kekurangan. n aku accept kekurangan aku dalam sport tp kelebihan aku hebat di ranjang nak lariikk sambil dipanah petir.

Wassalam


Ebbyana Yusniza (Ebby Yus): adik2 ni tau, coba tengok akak, jantan2 jugak, tetap bersukan bagai, tapi sekali drag tetap meletops tau (matilah pitam, koma 14 hari)

6 comments:

dukunlintah plk said...

hahahahaha.... gilababi punya entry

Rudy said...

ehehe...senyum tetak goleng2 dpan pc ku maca entry kau....

oon said...

huhuhu ada correction, kazen ku negor, bukan quarterback, tp full back.. haha nampak kali bangap!

doff said...

hahahaha malasku. baruk kenak cempipi sekali dh tauk hebat d ranjang. cemnitukkkkkkkk????

ku madah dgn kau sidak sagi nang sux in sports. finito!

Anonymous said...

ko nang lawak la oon...
sama lah kita koh...tapi ku pedulik hapa...
mun sidak maksa ku buat lawak jak...
dapat sik ko nerimak ku jadi pengerusi sukan padahal aku bangku segala bangku...

Shahrul said...

jijot: yaalah kurasa nang sidak sagi nak camya, mun berias no 1 nak hahaha

anon (sapakahhh, cam jali jak tok): hebat jadi pengerusi sukan!! maybe ko tok ada mbah christiano ronaldo kali hahah