Monday, 20 October 2008

farah @ reading

Assalamualaikum,

yahhhh weekend tok tek anak hayam ahernya berjaya menjejaki bapak hayam!! yahhh alu havoc, ribut, salji, gempa bumi segala reading oleh pertembungan anak beranak diva!! kakaka.


ari sabtu ya tek. aku nang sikda polah papa gilak. kira nak ngando lah tek. so aku pun ngando lah sampe kol 1230 ku tdo haha. best aihhh. bukan kedak d msia mun nak ngando rasa kenak panggang jak ko tdo sampe kol 12, mun sitok ala2 sik berasa jak dah kol 12. mun ku balit msia klk mesti ku ala2 sik tahan panas, well i dah biasa dgn cuaca nyaman cenggini. matilahhhh. hahaha. neway tgh ku syok2 tdo tek. ada urang kol aku. aku gik anso2 masa ya. rupa2 nya nak hayam Farah Lorenita Anastacia del Amor!! glem sik! rupa2 nya tek dah lam train. nak otw ke reading. yahhh rompuan tok. bukan nya pande madah awal. suka juak kenak kerepak aku. oo farah, mun nak molah appointment ngan living legend kenak booking awal2 at least sebulan k! sbb kita tok glem so byk la show sia sinek kan. nasib la ngenang nama kitak glem so bolehla mek luangkan masa, mencemar duli.


so bergaut2 lah aku berias tek, ne dak segala k ngolong rambut ke sine, mask, scrub, serum rambut, pupor amoi, minyak bon gik. yahhh. farah jak pun hal tok, alu sik nampak meletup aku. hehe. ariya juak, ada sidak urg msia, urg swak actually, molah open house raya. so ngambik kesempatan ya aku pun ngembak la farah berjarah juak la. kak erna ngambik aku d rumah kakya ngambik gik anak diva di stesen tek.


ahernya, pukul 2.13 ptg waktu UK, berlakulah pertembungan bapak hayam dgn anak hayam nya yang hilang. yahhh sungguh menyentuh hati pertemuan ittewww. then we click instantly! yalah dah nama duak2 rusak, jadilah rusak kuasa duak nak haha. so kakya mek duak gi lah umah open house ya tek. urg nak molah open house tek namanya abg seri, urg kpg sg bedil, ne tauk kitak urg kenal kah. berbini mem, anak nya nang kiyuttt ada. ada kdak muka farah gik kecik kohh. mena ndak farah. yalah farah sentap mem ya pande kelaka melayu, yg penting pande kelaka swak!! sentapp sik kitak farah. nang fluent alu nak. respect mek ngan abg seri. nya di rumah nang kakar swak. yalah sayang kmk tok, waktu kecik2, mak kmk sik ngaja kakar bahasa ibunda kmk, bhs puerto rico matilahhhh.

neway mek duak makan tek nang sik ingat dunia. ada rendang, ada cucur udang, ada laksa swak, ada kek, eh cam cam gik la. ne ndak, lapar dah mek duak bahhh. tapi yalah parah oo rindok nak bertemu ngan urg swak gia. tp dah ku ngira2 nak aku byk gik kakar swak dr kakar melaya sitok sbb kwn2 rpat ku sitok semuanya pande kakar swak, sungguh cdak bukan urg swak. mun kitak org nagga aku tang sik pande kakar swak balit klk, antok palak ku ke dindin k hua hua hua.

yahhh. makan, jgn sik makan. sine nak cari laksa swak d bumi UK

aii anak hayam berolah lok d rumah urg. molah show beyonce indah.

neway kak ya. acara kemuncak. ngembak anak hayam shopping!! hahaha. best shopping ngan parah tok. sik perlu aku nak ngeluar jarum emas ku nak cucuk nya, alu berbeli. best2. baruk sejam nyegok oracle, dah beroleh skarf H&M, tshirt n skirt tulip dorothy perkins hehehe. yaahhh parah. power sik skill mek. ya bok sikit ya. mun mek ngeluar full force nang beborong D&G, DKNY, karen millen, mulberry segala dah kitak ariya. mun dak ada dah juak kasut selfridges ktk tek. mundak kmk sik kempang bah, ari dah malam juak. sikpa2 sik lari reading tok. kitak dtg la tiap minggu sitok. kmk neman ktk shopping pun kmk dah bahagia. hehehe.

apa lagik parahhh. jgn kitak org sik tauk, skirt tulip beli parah ya sama ngan nak d pakei salesgirl ya hehehe

neway farah, nice to have you here, jgn jerak k, dtg gik kelak, kedong dekat n tiket tren pun murah. klk mek madah ktk mun ada sale hahaha. so anak2 hayam lain, bila gik ktk org nak ngagak bapak hayam sitok?? durhakarina kitak org sik ngagak. aku nuggu k!

Wassalam.

12 comments:

farah.marzuki said...

yesss !! kamek first comment lah. dah nama anak diva pun entry mesti lah first to comment!! hahaha

tulah gambar sigek ya. kantoi betis bermasel lebeh. so not very diva pun betis lah oon.. hahaha

lain kali tinggal jak wallet mun nak ngagak oon. cukup2 k meli teket jak cukup lah. dtg time2 orang ada molah makan2 juak lah!!! so jimat duit..


wekekek.so glad lah finally kamek temu abang divaaa!~~ bila next pertemuan diva2 tok? harus lah di tempat vogei de vas dikit.. diva bah!!

hhaa sorry lah ngaco ktk tdo!!! pikey diva sentiasa bangun awal, ngesep dari pagi...!

dayang said...

chess..sempat lagi ko perli aku yekkkk..mentang2 bhs swk aku sik sepluen ktk urang..uwaa..tapi aku peduli apa..hahah..

edzura said...

kahkahakah...akhirnya presiden fan club udah bertemu diva.
apa aktiviti in the future tek? yeahaaa...dpt juak menjejaki oon di reading. dari blog ke alam nyata
wah!! hebat farah sampey ke UK nya ngepong oon..
2-2 gila soping eh...nang sikpat bertemu...
malangnya pic tak duak sikda!!!
diva turun takhta ka dengan kemunculan farah berminisket?
sebab ya sikda bergambar sama ndak takut overshadow oleh farah ka oon?
kakakakaka....boh manas oon. selamat hari raya!

ngegeh said...

yahhh bestt..bestt tak duak soping..mesti ko rindok nak..baruk cuit kit dah masok..mun ko soping dgn mak ikan ko tok..cuit ko pakei jarum berlian dari langit pun lom tentu masok..hahaha..

to farah: mbak jak nya bersoping..sorang ngasut sorang tak duak..

Rudy said...

wah...ney gambar tak duak xda?..whauhauha..patut diva ngan presiden kelab penyokong Oon mesti ada gambar sama tok...

ya baruk sikit jak cucuk si oon tok..munnya cucuk abis..xda gi soping kat oracle ya..mok bond st, Harrrods etc...wuhauhauha...

dukunlintah plk said...
This comment has been removed by the author.
dukunlintah plk said...

gambar parah jak..kiyut.. salam ngan dirik ahh

ney gambar kau?.. mesti dah cabut bulu mansu.. ya lah takut ditanggar cik ana..

epitlegend said...

yay! mek suka farah ngan oon dah betemu. farah riya bingong indah... begegar nyawa arum bulak bila disuroh betemu ngan oon. takut sik click. bulak ada jak sik click. nang click byk kitak duak ya. antu shopping. tok nyuroh aku begagan nak dtg sinun juak! yah yah! farah, ko shopping sik nunggu aku!

oon said...

dear farah,

yahhh ahernya tercapai juak bensn7hedges golden dream ktk hehe

dear dayang,

sikpa2 klk mek ngaja nong.

dear edzura,

yahhh saja mek turun stage kejap. suruh jak anak hayam farah molah show. kepak dah kmek cuk..

dear ngegeh,

yahh kita tiga ngan PLK immun bah. sikpat kenak cucuk sama dirik. tpi mun sorang dah mula nyucuk dirik, yg lain pun ekot juak. (read: cerita meli kontek lens ngan cermin mata di bulan posa sumpahan PLK)

dear rudy,

oon belakang tabir jak kali tok. suruh jak parah perform.

bukan apa di, ada klk aku di amok uncle juki. hehe.

dear plk,

yahhh kwn2 ku mmg suka propah. aoklahh bercabut bulu mangsu, bulu dada waima bulu dibwah itteww. larikk.

dear epit,

nunggu kitak gik tok. dtglaaa

oneng79 said...

Oon.. farah ya adik zul nak? Abg nya zul ya member laki aku, asal ari raya zull balit dr myanmar ada kmek duak ngagak zul di umah. Aku tangga gamba.. n coba ingat cne ku penah jumpa farah tok.. rupa2nya adik zul duhal.. raya tok tek masa kmek org di rumah ya adik n anak buahnya gago klaka ngan farah through internet videocall..

oon said...

dear oneng,

aiih sesi jejak kasih d blog miak nama oon indah.. hehe. nyalah kali ko neng

farah.marzuki said...

haihh. shiapa kah Oneng iniiii..adik jul lah kamekkkk tok.
matilah kamek oon, skpat betapok...
ada jak kenak ripot2, susah lah beraksi diva nektok... ada sampe ke telinga makbapak...!!!

ah.. diva oon juak jadi batu loncatan mengejar impian glamer.