Saturday, 22 August 2009

posa 2009

Assalamualaikum,

(terus pose2 membetulkan songkok)

Assalamualaikum,

yaahh 2 kali salam katanya. very islamic cahaya keimanan. so masok dah posa 2009. well, dah duak kali dah oon posa dperantauan. mmm rasanya? mm sikda rasa apa. suasana sikda. kosong. yalah bukan negara kita nak. so what to do. tp mun dr segi dalaman. oon rasa sunguh suci. sesuci lebaran. bukan apa. posa kan ngajar kita, kawal sikit olah, mata telinga. even jari. so sebulan posa tok, INSYAALLAH (yahhh bold katanya) post2 oon akan lebih menjurus kepada tema2 keinsafan busana muslim.

so kitak urg sia, waktu tok dah sungkei nak. mesti rindok ngr iklan kek raya mita cake house nak. ses persona, kedey bunga katai. hebat2 jak oo. mek urg sitok boklah setat ari posa.

marek aku n kak has (malaysian serumah ngan aku) plan nak sahur samalah. gigihla nya tek bermasak. green curry n kobis goreng. so mek duak tek plan kol 230 nak sungkei, sbb kol 3 dah subuh sitok. so malam tadik, dah lekak isyak, kak terawih. dlm kol 1130 gia. ku tdo lah. rasa atiku. kol 230 sahur, boleh la, tdo kejap. alarm pun dah d set. kepak gila ku. nang sik tertahan-tahan mata lok.

kakya tek kuterbangun la. korek idong kejap, sebelum psa isok nak. alu aku mukak curtain

OMG OMG OMG. terus aku pose2 linda evangelista.

aihhh! sinaran mentari dah menjelma! dah terang dah ari! dah kol 6 dah! aihhh chemm ni tukkk. terus ngagak kak has, duehhh paduhal nya terbabas juak. mah nya nyawa ku. dah la aku last makan kol 6 ptg marek. otomatik perut kurasa lapar. chemmm ni tukkkk. alu lah jadi green curry kobis goreng anganku musnah. tengok jak nyawa ku nagga kohh.

so yalah cerita first sahor posa 2009. so dkesempatan tok, oon nak ngucap selamat posa ngan kitak org semua. mintak maap mun ada salah silap oon sepanjang ngerepak ku tuk. bukan niat ku tp niat elyana. jgn lupak terawih, maca quran k.

Wassalam.

(terus pose2 melipat sejadah)


perlu kah oon maca doa bukak posa kedak tuukkk. ada backup vocal gik okkkeyy

16 comments:

Kema said...

Kmk pun minta maaf juak kira ada silap salah tutur kata...

ju3 abdullah said...

tedah...
awal kali jak subuh.. mun subuh nya dah kol 3am.. sungkey kol brapa??

pssttt..
sik sanggup mok ngekot style gita ya.. lom sempat abs lagu doa bukak posa, org lain dh abs makan.. huhu..^^

bunga said...

awal suboh sinun..huhu..

jaik ati ngenang lokk..alu sik makan lah kitak tek? sikpaa..semoga tabah menghadapi segala dugaan di bulan ramadhan..:)

f.loren said...

slamat berposa. betemu posa gik ktk sinun.....

Rudy said...

xpa rol..tebabas 1st day posa..hehehe...dugaan..

selamat berpuasa!

T in FL said...

aku menunggu ucapan Salam Perantauanmu...

khairul onggon said...

Walaikum salam... Oon... Selamat berposa di bulan ramadhan... :)

Ms Tikot said...

Selamat berpuasa.

n i e z a said...

mesti banyak dugaan posa di sinun o. anyways, selamat berpuasa! :)

Kunduran said...

pisan berdiri ku nanggar doa pesen gita gutawa ya....

eMBuN_mALaM said...

tedah ktk lok... mesti shari2 tkenang2 green curry tek nak... owh tedahhh... Slamat posa...

Mr Duey said...

Aku kak makan di area dekat Boyan sia depan ngan sungei ya ehh lalu tek nak Oon terus aku feelin2 aku mcm Gita Gutawa maca doa buka posa..dah lah aku makei baju puteh jauk...feelin ku ajak ya...apa2 pun nak Queen Oon ..selamat posa!

SEN said...

hahaha..berik dgn pusak jak la brg makan ya..sik pun kau berik dgn sebelah kau nok cina ya errrrkk!

selamat berpuasa oon..!

oon said...

dear kema,

sama2 kita bermaafan sih

dear ju3,

sungkey kol 830 leh sik! sik pisan nyawa!

dear bunga,

aoklah, ne lah nak makan ya huhuhu

dear f.loren,

aoklah, sikku suka ko rindok d kuch. bench akk

dear rudy,

nyalah koh, slemat juak!

dear onggon,

yah ada duhal nya, selamat posa onggonrina

dear tikot,

selamat juak nong

dear nieza,

ng byk koh, ne jak nuggu lamak ada jak sungkei!

dear kunduran,

ku majine ko bedoa kedak ya juak lok. leputtt

dear embun,

yalah koh, sehari2 nyelin green cury tek koh

dear duey,

yaahh, ko nang! serba nak overrrr, udah2 gik bulan posa tok rasa ku nak heeee

dear sen,

ruge berik pusak, rela simpan lam petais, k sungkei hehhe.

selamat posa juak sen!

Felicia F. Ramzi said...

yarabi, mun kamek sik mek dpt tahan, serious.. dah la mek dengar bukak puasa dlm kul 8 malam nak? tahan ktk oo.. kamek ari kedua terbabas tido..tapi sikda lah rasa lelah gilak..kali sebab usia dah kin biak tua, sik berasa gilak.. (biak tua- biak dalam kategori umur bawah 30 an dah tua melebih 20)

oon said...

dear felicia,

yalah koh, kol 8 sungkei, leputttt