Wednesday, 14 October 2009

the oon wears prada

Assalamualaikum,

aokla, aokla. ku update la. pelik juak kitak urg tok. apalah nak ku kerepak mun sikda apa best nak di kerepak oo. perlu kah aku bersusei aku telanj gele2 lam rumah. oppss.

anyway ku cerita jak la, apa2 ku polah weekend tek. marek gi turun lah london. lamak dah eh ku sik turun koh. nang lamak. mmm sama ya jak, sik nya berubah. sik kedak kitak urg d Kuching cam2 jak shopping complex bukak, hotel air asia lah, sheraton lah, MBO. aoklah, kmk org ne ada ya, mek org ada Harrods jer. hehe. anyway reason turun london marek adalah nak jumpa kwn si azmil ya dtg london. n then nak ngeso juak si azmil shopping experience kat london. yahhh sik lamak fabulosity lah si azmil ya, mek dan nyucok jarum. ehehe.

ngegeh la mek duak tek walkabout kat westfield, harrods, selfridges n of koz, the place where i was born, bond street. matilah. sunggguhpun touch2, coba2, pulei2 n go jer. harus kenak jelin salesgirl, mek tak kisah, sungguh mek sik mampu meli kasut prada, tp mek kach. ko kach??! aihh mah nyawa ku kohh. anyway masa mek duak kuar prada tek nak, tetiba nemu someone famous, nemu menteri occay! sapa ko tauk??

BARRACK OBAMA!

hahaha kenak bulak! mek suka-mek suka. sikda bah mek nemu...

GORDON BROWN!

hahaha kenak bulak gik! mek suka-mek suka. aku nemu menteri malaysia jer. Nazri Aziz kah namanya, menteri nak anaknya tang rusak2 jak rupa ya eh tapi sik kach. errk. ku bersinggol bahu lah tek. mula2 ku sik kenal lah sapa. dlm ati ku tek. mmm sapalah nyatok ooo, tang pernah ku tangga jak. kakya baruk la si azmil madah, nazri aziz paduhal.

tetiba.

nazri aziz: hi oon! aihh lawanya kitak

oon: aihhh datok nazri kah? aihh chemni kitak kenal kamek?

nazri aziz: aiiih ber datok2 indah. sik mok ku ko bedatok2 indah. ko ingat aku kak pah, berdatok segala, panggil I abang naz jer

oon: oo benar, aiih malu mek eh. chem ni kitak kenal kamek tek??

nazri aziz: aihh oon, pelik kitak juak, kmk tok geng suro cik sar, sama mek duak selalu propah belakang mesjid, urg gago semayang, mek duak bergosip. voleyyy??

oon: aiihhh duehhh. pa mo kitak tok.

nazri aziz: lagikpun kitak kan pemos seantero, sapa lagik luguk, gigi tebik rasa dirik ben barnes kat kota london tok nak.

oon: tulah benar. malasku. mencikku koh

nazri aziz: sikda la on, mek guro2 manja jer. bah2 pa polah kitak masok prada tek? yerr ngegeh kau juak. sak jak d kuching kasut bata jadi idaman. opps.

oon: sikda bah bang naz, kmk tek suka jak nagga, coba2, mek tauk mek sik mampu. rindok bah, ngegeh2

nazri aziz: tedah nya, jom masok, ko pilih jak apa ko mok, tok bang naz chia. saffiano,? tessuto?

oon: aihhh bang naz, you speak prada?

nazri aziz: apa ko pikir! ko ingat ko sorang fabulosity? sungguh mek speak prada, mek sik bongkak, mek speak juak pallas, bata, waima juke box. matilahhh.

oon: errk. sikpa bah bang naz. sik perlu lah kitak speedo kmk. sik mok kmk terhutang budi klk. sikpalah. mun kmk maok kmk beli dikpun

nazri aziz: ehhhh sik ngapa, kmk ikhlas tok, bapakko selalu nulong aku bah, berapa kali dah moto kmk rusak d bikik nya, servis moto kmk lah, nukar dak minyak itam segala. lagikpun iboh ko nak eksen, padah jak ko nang maok nak??

oon: (terus pose2 vanida imran) mmmm. yerla, i nak yang tu jerr.

nazri aziz: kan senang cerita, pose2 manjak indah ko sia. dah dah, ambik tok, this moccasins is so in right now. melerts ko balit kuching kelak. mmg urg kampong no 3 bersusei.

nazri aziz: nah ambik 5K pound tok, beli lah ko papa, chanel k mak koh, hermes k bapak koh, miu miu k adik koh, dak adik-kakak, kwn2 lain belilah papa, emporio armani, ralph lauren kah

oon: aihh ney cukup 5K pakei sidak2 tok, tambah kit oo. cokot kitak juak.

nazri aziz: aihhhh yaahh kuar dah true colors materialistik fasha sanda ko nak. nah ambik tok 20K.

oon: ya baruk, nang baik budi kitak tok, mak seh bang naz, semoga kitak panjang umor, murah rejeki, ada rejeki lebih, beri lagi

nazri aziz: malaskuuu. dahla-dahla. aku gik nak shopping tok. kim salam dak cik sar, cik anah, adik kakak d kuching k.

nazri aziz: btw, coba gunting gik rambut ya. cik sar selalu bersadu ngan aku bingong ati ngan anak nya berambut panjang persis taylor swift. bingong rasa ati urang tua koh, takut nya kau tangda pande bercuk bul mang indah koh. guntin gik ehhh. kacak la sa ko tek.

oon: aoklahhh

aihhh nakkah best mun benar oooo. tok nyingo aku pun sik. keji bang naz, nya sik taukkah aku ikon! sudehh. kitak org ya nyuruh ku update, nak kuar dah cita pebulak.

Wassalam.

18 comments:

amsieime said...

x sah nk o sekda cerita bulak..? malas ku..haha ;p

SEN said...

mun aaaaaaaajak la bang naz ya mok merik duit ngan kau..abis dipakey anak nya jak ya bah..x sempat mok merik ngan kau bah..eheh

Faizal n Fashitah said...

Tauk ada crita bulaknya hehehehe...

sasharanggat said...

gambar baru ko berambut pendek ya.. adakah kau dah beguntin rambut?? ataupun bulak semata2?? tapi mika ko lam gambar ya la terit semacam kedak muka ka rosma bekak becucok botox wahahahaha.. adakah????? wahahahahaha..

izzatul nabila said...

sapa nazri aziz??? heheh..

Kunduran said...

ya ruk nang antap, seranto-ranto pebulak dialog ya, sikit pun xda unsur kebenaran. sabila ku nengar ko gi london, ku ingat jak akan muncul gambar poster armani beckham yang sebesar alam ya tek. kah poster ya dah dirunggut bala dak kak pon sinun? erkkkk...

Rudy said...

hahaha...ko dah guntin rambut tek duhal..patut engkah pix sebelum selepas...

Ms Tikot said...

Yarabi... mall prada ya. Mesti hand beg & kasut kat sia kacak2.

KHaiRuL aNTaSHa said...

hehe..kacak rmbut baru ktk eh..

sasaranjak said...

ehhh sik kesah la ko dah nguntin kah lom nguntin kah. aku terpana nangga pic profile ko berambut pendek ya. sebab nakkkk...sebab nak....lak lah ku susey dengan kau

aok kakya tek. menar kata sasharanggat ya. harus muka-ketat-terit-soooo-botox-kak-rusemah.

kema said...

hahaha...rasa kmk!!!!...rambut pendek tokkkk. masa ktk belum berangkat ke UK agk...

Asphyxia said...

Ilang beraieku nangga blog tok dah diupdate. Harusss cita bulaknya kuar. Sikpa, mak tak kesah. Asal berupdate. Bulak jak agik, mak suker...

AmirFX said...

Pebulak ada jak ceritanya lok.. haha..

sasharanggat (adik sasaranjak.. sasaranjak tok nang suka numpang glemer adiknya!!) said...

mok gambar rambut pendek ya bulak jak sebulak cerita tok.. tapi tetap juak ku mok speku cucok botox 2 botol ya benar.. bwahahahaha :p

sasaranjak (nang suka numpang glem so what?) said...

aok eh gambar paspot menseya bana. tapi ku mok speku juak cucok botox injek collagen pancar laser segala. teehee :D

oon said...

dear amsiemie,

aoklahh, best bah high imigination

dear sen,

bena bah sen, cerita bena bah tuk

dear fezal fashitah,

aihh bena tukkkk

dear adek,

abg nasya aziz, lagik ko

dear kunduran,

kali juak, kenak haru pondan karim versi harrods errk

dear rudy,

hehehe. sikda bah, superimpose jak

dear miss tikot,

aokla kacak, tp k tangga jakla

dear krol,

rambut jer kerrr (maok juakkk)

dear kema,

shh diam2 jak

dear asphxia,

haha, sudah puas kalian, klimaks?? erkk

dear amir,

bena aihh

dear sasha adik beradik,

malaskuuu. sik perlu kitak duak speku ku botox. aoklah ku ngakuk, ku make botox, voleyyy. very the ifa raziah

grrkatie said...

kacak rambut baruu! hehehe.. ngesep jak rupaa....mun makey telok blangak ngan sabok nang gap lahh..hahaha. :)

Anonymous said...

bruk jak saya tok follow blog dirik..nang lawak abis...kwn saya promote blog dirik...adoh2 perey saya tok tetak ko..papa pun crita pebulak dirik nang mantap..