Friday, 11 July 2008

my sarawak

Assalamualaikum,

yaaah aku kembali dari alam barzakh!! mesti kitak org suka nak... ececece. aku tauk bah, blog aku juak kitak urg bukak first thing in the morning nakkkk. mesti kitak urg frustrated mun aku sik molah post nak. well don hate me becoz the world rotate around me. yaahh toklah nyuruh aku mpun muntah ijo, gadong, engkodok segala! bukan apa dengg. aku gik busy molah presentation ku bah. baruk jak abis rtok tek. yalah dapat kit update.

mmm aku nak cita pa kali tok oooo.. mmm klah kali tok aku nak cita.. mmm ntah papa lah. kitak org baca jak.. aaa ku nak cita kenak aku molah blog tok lam bhs serawak. byk urg nyk aku. kenak sik molah english ka? at least BM la dpt urg lain maca. camne nak madah oo. bukan apa, utk first exp blogging tok. aku nak molah lam bhs ibunda ku. kelak ada masa ku molah blog omputeh, bhsa melaya, waima bahasa spanish, tagalog, sanskrit bagai. hahaha. sikda. aku rasa mun aku nulis dlm bhsa serawak. aku dpt expressive bah. apa yg kitak org baca dlm blog tok. n tok lah ku pun personaliti. camyalah rupa gayo nyo. gitewww.

bg aku bhsa serawak, urg serawak, bendera swak, ompuan serawak, urg laki serawak. apa2 serawak besttt!! mestilah ku madah camya sbb aku urg serawak nak. pure blood sarawakian malay tp ada campur puerti rico sikit larikkkk. honestly aku bangga jadi anak serawak. sungguhpuh artis-artis serawak tok sik byk ney, tp semua meletop. meletop kerr? dak camelia, dayang nurfaizah, sharifah zarina, kak deja (jijah minat benar ngan ompuan tok). dak artis urg lakinya sik kurang hebat ada anding, saiful, bob, rem mmm cam ada persamaan jak nya empat tok.. apa oo tatau?? n tidak lupa idola jijah agik sapar gapar ahahah. to name a few. tidak lupa jessica alba hahahaha.

aku rasa among negeri2 di malaysia serawaklah terfames, selain KL lah nak. sbb byk cdak sitok yg tauk pasal malaysia, the first thing sidak sebut is serawak. sik ko bangga!! bukan sorang, tp 3 org yg tauk. yalah u sarawakian, should b proud. mun kitak urg sik cayak coba kitak orang bukak microsoft word, enable spell error, kakya type sarawak. sikda nak salah spelling. coba type selangor ka, kedah ka, johor, yahhh. sik kitak urg bangga. Bill gates gik recognised swak hahaha. kakya kitak org tauk sik brand crabtree and evelyn, aku rasa ada di the spring klk. nya kedey ala2 bodyshop based in london tok. ala kelas juak la. u know what. they come out with a series of fragrance name Sarawak. dedicated to the beauty of sarawak. kelassss nak.

matilah bau peluh urg serawak

neway reason aku molah post tok tek, actually, ada gik aku dtegor pasal serawak. sebelum aku present, adalah sesi perkenalan gtu. chair person intro lah aku pun biodata, study kat universiti malaysia sarawak lah nya madah. so masa rehat tek. ada sorang lecturer tok, Prof. Mike kah namanya, approach aku.

Prof. Mike: so u from borneo, sarawak?

(mula2 terkejut aku tek, masa ya aku tengah cokot ngambik barang makan dgn gigih, nyemm deng, kakya aku pun noleh sambil ngibas rambut ku. sambil molah muka zoolander)

aku: yes i am. originally from sarawak

Prof. Mike: I always wanted to go to sarawak. i heard it is beautiful

aku: well u should then. it is beautiful.

bla bla bla, ngerepak, ngerepak, sapar gapar, sapar gapar


yaaah sik ko bangga, serawak juakkk nak. tapi nak ku rasa nya approach aku bukan sebab nak nyk pasal serawak, tp terpesona ngan aku bah, kamek cantikkk bahhhh. macam leona lewis katanyaaa larikkkkk ribut larikkkkk

Wassalam

12 comments:

n u r a i n said...

wah. ada link kmk. heheh! awal pagi kmk bukak blog tok eh!

Rudy said...

hahaha..best entry towk....mun aku ada banyak gilak duit taim tok mok ku travelling the whole sarawak, ambik gambar best best...kak ya ko pomot sinun, duta sarawak di Reading London!

Shahrul said...

dear nurain,

yaahh bebayar ya dengg, sigek link ya cost you bout 5K pound. yahh ne nak molah dah blog kita tok fames, dbaca angelina jolie gik ya. errkk

dear rudy,

aok leh2 klk ku promotion. ambikla sapar gapar jd modelnya. errkk

juan affandi said...

waseh... nang bangga juak jadi urg serawak tok.. sedunia tauk... pemos koh!! untong dirik di london ya di kenal urg... hahaha... kamek tok baru2 juak nak maca blog dirik koh... sik hal nak????

renxokuken said...

Best juak perfume sarawak ya... rasa international nak.. hehehe...

harus ko beli sigek, n cgek gik k aku k hehe.. boh cokot gilak bah..

harus leona lewis juak nak.. kenak sik bjork, at least ada rupa imbas2 idong ktk bah hehehe...neway, Ratu Bintulu, Sarawak ada dtg kuching tok hehehe...dah jadi Ratu, sik da title miss agik hehehe

Bey & Anyss said...

mmm aku nak cita pa kali tok oooo.. mmm klah kali tok aku nak cita.. mmm ntah papa lah. kitak org baca jak.. aaa ku nak cita kenak aku molah blog tok lam bhs serawak. byk urg nyk aku. kenak sik molah english ka? at least BM la dpt urg lain maca. camne nak madah oo. bukan apa, utk first exp blogging tok. aku nak molah lam bhs ibunda ku. kelak ada masa ku molah blog omputeh, bhsa melaya, waima bahasa spanish, tagalog, sanskrit bagai. hahaha. sikda. aku rasa mun aku nulis dlm bhsa serawak. aku dpt expressive bah. apa yg kitak org baca dlm blog tok. n tok lah ku pun personaliti. camyalah rupa gayo nyo. gitewww.

salute eh..nang hebbbbbaaattt!!! bole la jadi idola tok.. :)

Shahrul said...

Dear Juan,

kenaknya di jadikan hal dengg, baca jak dengg, tp mun kitak rusak, jgn nyalah kmk k haha

Dear Renxo,

bjork.. erkkk.. keji sungguh menyamakan aku dengan bjork.

yaaah ratu bintulu ya nang mintak rumbak. dah ku di stok baruk gago ngagak kuching

Dear Ben & Amp (kenakla susah2 gilak nama miak nak angkat dara jaman tok)

yaaahh idola.. terkasima mek eh

fafararah said...

juan ya nang dah lama rusak juak boh erannnn!!

renxokuken said...

ratu bintulu rasa diva gilak, aku msg ngajak kuar alu x direply nya... sik pa, klak ku ngagak nya makei golden chariot ku hehehe

Pakpuj said...

Ekeke...aok..blog ku nang ada gila skit ekeek...ku keja kat dubai tok ekeke...

dukunlintah plk said...

aiiii... aku terbaca perkataan dubai??.. boleh lah mintak pakpuj (pa reti ya?) nulong ncarik kerja pakei aku d cnun... general workers kerja restoren McD pun x hal asal gaji jutajutajuta... weh On, kegilaan aku sik gik d NZ sbb nya make work holiday visa jak.. tok ku dah nemu cara mok masok aussie kerja kilang toyota... n should i say dubai??? hahaha...

Shahrul said...

dear dukun,

ibohhhhhh, kegilaan ittuewww hanya sementara, kau dah kenak pugei YS nong, to be with craun foreverrrr