Thursday, 3 July 2008

satc

Assalamualaikum,

yeahhh aku dah nagga wayang. actually second time ku nagga wayang d uk tok. dr dolok ku nak nagga tp sik berani jak gi sorang. bait ada minggu ya tek geng ngembak nagga narnia. wow terpana aku nagga wayang sitok nang kacak. napa nak dbanding ngan star. bau kemih gik ya (aku tgh mejin bau kemih kat star tok). sitok sungguhpun or put kemeh sik basok. tapi jamban cdak bersi, heran ku. meli tiket pun senang make kiosk jak. sungguhpun tiket 5.65 pound = RM 35 ku sik kisah (kisah sebenarnya huhuhu). tp yalah sik mok gik ku nagga kat star ehh. allergic ku. hahahaha harusss sema, jijah, jaki, apis maca rasa nak cekik aku nak kekekeke.

well neway yalah nagga narnia ya tek. best2 la juak tp ttp sikpat ngalah harry potter sa ku. sik taukku apa kurangnya. watak prince caspian ku rasa, cam xda pun sikpahal. yajak urg sebelah ku nagga cita ya tek mala terliur nagga price ya, mala jak muji ensem. sikku suka.

so oleh kerana dah da experience nagga wayang, keesokkan harinya aku gigih la turun nagga wayang, abis jak kerja lab kol 3 terus gigih pergi town nagga satc. hik hik. mula2 kede juak sa nyawa nak nangga, ompuan juak suka cita camtok. tp yalah dah alang2 ku nagga dvd nya abis. mok sik mok aku mok juak nagga ending nya. ku ingat jak tek ompuan jak nagga, tp tek rami jak org laki nagga, berkapel2, aku juak sorang, pathetic alu.

so ku nak molah review la pasal satc tok. sik perlu ku nak molah spoiler warning nak. sbb ktk org d msia nang xkan la nagga cita tok lam wayang hahaha. bongkak aku kan. baca jak reviwe aku tok. tp basically nang sedey la. aku rasa mun aku jadi carrie lamak dah ku munoh dirik. tang susah alu jak begerek. break sambong, break sambong, mmm mcam pernah ku dgr, hehe tatau! ya jak ompuan sebelah aku, dr mula cita sampei abis, nang bertangisan besar panjang. nang bebunyi2 gik eh. yalah big tek pande lari indah masa nak nikah. dah la kacak2 sidak ya. pande alu lari indah. ya ku sik paham ku ompteh kohh. susah gilakkah nikah oo. mmg la komitmen besar tp mun ko dah syg someone. ko nikah la jak. mun dah berpikir 200-300 kali. jadi andartu jaklah. yahhh. aku phm cdak berpikir camya klk sikpat gik nak main indah ngan urg lain nak. yalah kali. yalah budaya kita sik camya. tp tek last2 nya duak pun nikah la juak. hehehe. nikah kat majlis islam jak, makan roti krakers n aik suamm sajorkk ala2 kak ani bah. hehe.

anyway. best la satc. sik rugi ku nagga. mmg byk review madah sik up to expectation. tp bg aku oklah. ko mok camne gik. dahla lawak hahaha. nang leput tetak jak. tp before kitak urg nagga make sure kitak org tauk juak kit designer label nak. ma ko tauk nyebut blahnik maaa. sik ada bata kohhh. hahaha. n sigek gik ku nak cita pasal baju cdak. fabuloso! nang gorgeous! hahaha. tp impossible. sampekan patricia field penah madah baju2 dlm satc ya nang sik mungkin akan dipakei2 urg sehari2, nya saja menerbit kan persona jak. yalah kurasa. nang baju cdak a bit costumy rasaku. tp kacak. tp mun ko make berjalan indestrit ada urg pikir ko urg niggal saripah gila (inalillah).

to jijah, ko nang harus nagga satc. wpun ko x pernah nagga series nya. mesti ko feeling nya ya kau. tp downscale lah sikit nak. oscar de la renta jadi hock lee. jimmy choo jadi vincci. vera wang jadi baju pengantin agnes bridal sajorrk hahaha.

Wassalam


apa ko ingat ku molah baju tok d hopoh!!

4 comments:

Rudy said...

haha..bau kemih rah star ah..masih bau ya koh...rah jambanya...ewww...

pi xpa..tunggu kemunculan TGV di Kuching lak..(expected to be kat The Spring) tapi yalah x sure samaada TGV nang benar mok di The Spring sia..

doff said...

aarghhhhhhhhhhh SADAP YUUU!!! :p

Shahrul said...

dear bro: entah2 panggung rex nak munsik cathay hahaha

dear jijot: larikkkkkk.. tp nang harus ko nagga best aihh

juan affandi said...

waseh... piker apa satc tek... sex and the city duhal... hahaha.. nang bes lah crita ya ohh.. rindok ati nangga... ya juak pesen baju, ya juak gaya idup ya juak sex life.. ops.. hahaha.. sik meli popcorn indah nangga wayang??? hahaha... nak rempuan sebelah ya kali pernah jadi carrie ya nya grun grun nangis ya.. hahaha... tp baju nya nikah last2 ya sik dapat di ampun... sik kedak baju penganten!!! hahaha... bah.. nikah gik kitak...majlis islam dah sunyik ya... hahaha... j/k....