Wednesday, 30 July 2008

kepak

Assalamualaikum,

aku kepak aiih, yajak dpt ku madah. ive been working very hard lately. kat msia, sik pernah ku nak gigih camtok gilak. yalah d msia byk hiburan, distraction, mun boring2 leh kuar nagga wayang, makan2, lepak2 hopoh.. erkk haruskah. huhuhu. sitok ko nak lepak sine ari sejuk ada di luar ya, nak makan? boh jak arap ada kedey makan murah di luar. mun mok enjoy sitok, gi disco, pub. blom deng, blom sampe sia tahap rusak ku.

sik berasa ari oo, dah 4 bulan dah ku ctok. another 32 months to go. mun aku x extent la. mun boleh aku nang xmok extent. sungguhpun urg madah besanya nang akan extent, at least 6 bulan, so masa paling besa urg abis 3 setengah tahun. yalah lamak oo. kitak org doa lah aku cepat abis oo. tp yang paling ku bangga rekod urg paling cepat molah phd sitok dpegang oleh urg Malaysia nong. 2 tahun, 7 bulan. yaaah kelass sik. tapi nak. ko tauk camne nya bekerja. dari pukul 11 pagi sampe pukul 11 mlm. non stop, everyday di lab. even weekend yaaaah. no wonder lah nak. yaaaah harusss aku gigih umpama makcik cleaner parkson juak. aku sik kisah, aku akan polah watever it takes to finish in 3 years. aku sik mok lamak sitok eh. nang xda life lalu. wpun ada member2 tp yalah, cdak pun tensen2 juak, dah lepak sama, jumpa2 cerita pasal tensen masing2. masalah sidaknya jadi ke masalah aku juak, bersaduk besar panjang. yalah, ndak ku medow koh, nang gia blaja nak. tension belaja lain, tensen kerja lain. huhuhu. yalah benar kata urg ooo. mun boleh, sebelum dtg citok, nikah dolok. kelak mun ko tensen. adalah bini k melepas tensen. aiii camne melepas tensen ngan bini ya denggg. ajar kmk lok, mek sik tauk eh. errrrk

lately aku sll turun awal kol 8 gia, balit kol 6 kol 7 gia lah. tp mun ada ari perlu ngambik sample, sampe kol 1100 mlm ku di lab. selalu dah juak. ngutik sa nyawa ku sorang. tang mala jak ujong2 mata ku majine ju-on. yalah kadang2 ku rasa kepak gilak koh. cam abis jak tenaga aku. tp aku paksa dirik untuk gigih. aku mesti abis cepat. aku sik duli. kinek tok aku dah tauk juak aku pun phd camne, dah dapat gambaran overview what should i do. and aku very thankful juak ngan sofia, mak hayam ranggat tp tekun mendidik anak ayam nya yang bebal ini. huhuhu. berapa kali ndakkah aku kenak kerepak nya. tp sikpalah. i learn a lot from her.

cuma ku nak madah. phd tok bukannya ngira pemande kah sik. yang paling penting ialah rajin and attitude, ko tnyk jak sapa2 yg dah molah phd. mesti cdak madah camya. mmg kenak work hard and attitutde mauu baikk. mun ko bait ngan urang, senang la ko mintak tulong urg ya kelak nak hehe. haruslah bait ngan urg ada sebab. haruslah kan. asma, apa ko ingat ku kawan ngan kau sbb ko best, ku kwn ngan kau sebab senang mak ku komplen pasal streamyx. haha. guro jak dengg. boh ktk alu emo. kelak kmk sik mok beli barang harrods klk. beg plastik harrods leh nak. keke. dah dah melelat. tp yalah tek shukur malaysian pun reputation bagus kat sitok. so aku sik byk problem. sidak madah malaysian n thai peramah, mudah senyum and approachable. chemmm ni tukkk. approachable kah aku. mun approach aku mok aku jadi anak ikan, oke jek, "i tak kesah. i tak menggoda, kalau tergoda bukan salah i" bak kata zila bakarin. dah dah melelat agik. yalah tek, sikpat nak diva2, legend2 sitok. so kat sitok aku terpaksalah kurang kan sikit aura2 diva ku. sikpat la nak pulling2 mariah carey, pulling2 zaiton sameon jaklaaaa.

so ya jak cita kali tok. just that masa tok aku kepak, boring, n horny... eh salahhhh lonely hehehe.

Wassalam.

tiba-tiba..

Kak Eton: SUDEHHH!! (sambil membaling mikrofon) keji kau mengatakan kak eton bukan legend! bukan diva! sungguhpun pun nama kak eton very the village, tapi ttp leona lewis menjadikan kak eton sebagai idola! sebagai inspirasi!

Aku: AMPUNN kak eton! bukan niatku kak eton. kak eton bukan legend, bukan diva, tapi kak eton IKON! lagi vast!

Kak Eton: mmm i can live with that.. ok kau di maafkan. cepat cium palaktut kak eton

Aku: (nangesss)

13 comments:

Rudy said...

Well bro,

setiap benda yang nak dicapai kenak ada pengorbanan, kau dah sacrifice banyak benda untuk sampei ke UK, dan believe it, kau boleh abiskan and soon ada title Dr. Its an honour to know you and yeah, you can do it mate!

doff said...

chaiyyo! chaiyyo!!

psttt..ku rasa nak..hmmm..boh jak lah..hehe..

chaiyyo! chaiyyo!!

Shahrul said...

dear bro rudy,

Thank you mate. Its an honour to know you too. aku akan sentiasa gigih!

oitt jot,

pa cita ko ya? ko nak nikah?? mun menar ko nak nikah sik madah aku, jaga koh, nang ku aro ku majelis ko ya. harus ko nanges berlagu pelamin angan ku musnah

doff said...

hahahahaha sebenarnya ku nak madah..hmmm ng pasal nikah juak lah..tp bukan pasal aku nk nikah..pasal nak..hmmm..sejak ko 4 bulan di negri omputeh nun eh..mcm selalu jak kau mention pasal hal gf..hal nk nikah..hahahahha..yalah angin sinun merik ko rasa ya kali owh..bagus lah..at least ku tauk kau normal..erkkk *berekotttt...

Shahrul said...

keji ko mengatakan aku abnormal!! aku normal lite2, tapi mun ada urg nak sponsor aku, mok aku jadi anak ikan, merik aku juta2 tiap bulan, tergugat juak keimanan. erkkk pecutttt..

tapi nang bena la. siyes ku madah. mun ku balit klk, aku nang asa nak nikah terus. sampe epot kuching, ompuan first ku tangga, ompuan yalah ngan ku nikah. matilah nagga deja moss. erkkkk.

Rudy said...

aie..first ompuan ko tangar nikah trus....apuh..paksa ku nyuruh dak stewardess sia bebaris..kei ko pilih....hehehe...

find the right soulmate.!..kalo x kamu akan menyesal......

p/s aku pun lom nikah..wakakakak...to the ladies out there i'm single and still ebelelebel..wakakakak...

sapa-sapa jak said...

hahaha lawak lah kitak tok.. nang peminat zaiton sameon lah

Shahrul said...

yahhh kmk presiden fan club nya bahh heheh

asma said...

mala jak nyebut harrods, sik juak meli2 dgn mekurg!!..:P

Shahrul said...

yalah ku mdah kohh, kawan aku nang kedak ya, bukan nak nyk kabar aku, cukup kah aku makan, sehat kah aku... tok sikkk, ne beg harrods ku? ne baju fred perry? aku byk meli brag ngan ko masa di aussie. (sapa tatau??) nine west? DKNY? aiiii nyond*l jak aku tok k meli barang kitak org nakkkk :P

Anonymous said...

Bonjour, miaknamaoon.blogspot.com!
[url=http://cialischwa.pun.pl/ ]Achat cialis online[/url] [url=http://viagratitu.pun.pl/ ]Achat viagra en ligne[/url] [url=http://cialismaro.pun.pl/ ]Achat cialis online[/url] [url=http://viagraline.pun.pl/ ]Achat viagra en ligne[/url] [url=http://cialistina.pun.pl/ ]Achat cialis online[/url] [url=http://viagradysi.pun.pl/ ]Acheter du viagra en ligne[/url]

Anonymous said...

[url=http://kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big8.jpg[/img][/url]

בית מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] גדולים אנו מספקים שירותי אירוח מיוחדים כמו כן יש במקום שירות חדרים הכולל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]סעודות רומנטיות[/url] במחירים מיוחדים אשר יוגשו ישירות לחדרכם...

לפרטים אנא לפנות לאתרנו - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

Anonymous said...

רציתי לחלק איתכם במשהו אותו עברתי לאחר הפיגוע בדולפינריום. במהלך שלוש שנים אחרי המאורע, הרגשתי רע מאוד, חסרת שמחה, עייפה ומדוכדכת. עם טיפולים רפואיים רגילים לא יכולתי לשקם את עצמי וכתוצאה מכך פניתי ל- [b][url=http://www.maker.co.il/3_15707/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8/%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A0%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99-%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99-(%D7%9E%D7%A1%D7%90%D7%92%60).html]עיסוי[/url][/b] רפואי אלטרנטיבי. ייעצו לי על מעסה מקצועי מ-Spa-Vip.co.il - עיסוי עד הבית, אשר כולל עיסוי שוודי מפנק במיוחד אשר גרם להתעוררות חושים תוך טיפול אחד בלבד. אין לי מילים לתאר את השינוי אותו עברתי, אפילו אחרי טיפול עיסוי איורוודה ראשוני, הרגשתי נפלא, פיזרתי את השיער ויצאתי מה- [b][url=http://www.academics.co.il/Articles/Article12945.aspx]מסאג[/url][/b]' עם הרבה כוח, מחויכת ומוכנה להמשיך הלאה.

[b][url=http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1679344]עיסוי שוודי[/url][/b] הוא עיסוי משולב עם ריח של קטורת, נרות ומוזיקה נעימה. ההתחלה של עיסוי היא מגע עדין על המגבת אחרי שחשפנו את הגוף מכף רגל ועד ראש. נמרח שמן חם מכף רגל ועד הראש, אח"כ תנועה מלטפת ועדינה מכף רגל ועד ראש ובחזרה. לאחר כמה תנועות עדינות מתחיל הטיפול בצידו השני של הגוף, אחרי אותם תנועות על הצד השני יש שילוב של לחיצות רפואיות כי הגוף התרגל למגע נעים ומרגיע וזה גרם לשרירים להרפות במידה... כל זה בטיפול ספא מפנק של עיסוי עד בית הלקוח.

אישית לא האמנתי כי דברים כאלה יכולים להיות עד אשר חוויתי מסאג שוודי מושקע כלכך, המעסה המקצועי אליי הביתה עם מגע כלכך מפנק שלא האמנתי שיכול להיות. ממליצה לכל אחד ואחת אשר מעוניינים ב [b][url=http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=682132]מסאז[/url][/b]', עיסוי או פינוק מטריף חושים בחג על Spa-VIP.co.il.
[img]http://spa-vip.co.il/_images/apixel.gif[/img]