Monday, 9 February 2009

nebes

Assalamualaikum,

senin, kol 7 pagi. kenak mata ku tok pande tang sik mok tdo agik ooo. mundak waktu gtok lah ku maseh ngumpol taik mata, dahla ari sejok diluar ya tang best jang begoleng, main tikam bantal selimut, bergolong tas katil. tp cam sik ngantok jak ritok. kenak oo?

dah puas ku bergoleng, sik juak dapat tdo balit. aku angkat jakla, pikir ku tek, bagus ku mandik jak la, turun lab awal jak aku ritok. kedong sikpat tdo gik.

kol 9 sampe ku sampe lab. masok jamban, nagga cermin, masang lipbalm, nyisir rambut, nyisir bulu mangsu, kakya feeling2 prince caspian occayy.

tiba-tiba... a msg from mak hayam sofia:

come to my office now!

OMG! aiihhh pahal tukkk, nebesrina ku aihhhh, apa dah ku polah kali tukkk. eksperimen jalan, result semua dah anta, mmmm apaaaaa aiihhh chemm niii tukkk.

sik tentu rasa atiku. nasib juak aku dtg awal tek. mun aku masih tegeley2 d katil tek lagiklah mati. begegar sa nyawa ku nait tangga ke opis nya. berapa kali ndakkah selawat ku baca ku. aihhhh mak chemm ni tukkkk.

aku ketok bilit nya.

mak hayam sofia: come in!!

oon: hye sofia! pa chietaaa?

mak hayam sofia: apa senyum2! sitok koh! dudok sitok koh!

oon: aoklahhh

mak hayam sofia: ko takut! ko nebesrina!

oon: mmm kinda

mak hayam sofia: tok sebab kerja kau. aku n bob dah berbincang pasal tok.

oon: aihh kenak tekkkk??

mak hayam sofia: disebabkan prestasi kerja kau, kmk org terpaksa merik kau tok! mintak maap, kmk org terpaksa!

oon: aihhhh apaaa. huhuhu. sori mun kmk ada molah salah, kmk baruk belajar bah, mun kmk ada teranok kita kah lam blog, maap mak hayam, bukan apa sak kitak pemos bahh.

mak hayam sofia: sudehhhh, ko ingat aku tushee, sandi suzuki segala! aku sik perlu semua itteww!

oon: so, apa lah nak diberik kitak ya?? kitak nak merik kmk surat gagal phd kahhh???

mak hayam sofia: terimalahhhhh

oon: aihh apa tok..... aihh laptop!

mak hayam sofia: adik2 terimalah, disebabkan kegigihan adik2 membanting tulang, menampi padi, terimalah, bingkisan iniewww.

oon: ohhh tidak, adik2 sunggoh terharurina. oohh sungguh oon tidak menyangkarina!

mak hayam sofia: mak hayam cuma berharap adik2 akan lebih gigih di masa akan datang. mak hayam percaya suatu hari nanti adik2 juga akan menjadi hayam yang berjaya seperti mak!

oon: ooh mak hayam, oon tidak hanya akan menjadi spesies hayam seperti mak, oon akan jadi lebih hebat dari itu, oon akan jadi merak! peacock occayy!

mak hayam sofia: sudeehhhh, adik2 zaman sekarang memang tidak dapat diberi muka, lantas overshadow! simbah asid baru taww!

oon: ooppss sori mak hayam, gurau anak beranak hayam ok hehe.

ye! ye! aku ada laptop free! ye! ye!

Wassalam.

20 comments:

Rudy said...

waaa...tahniah..Mak hayam sofia bait dah nektok oh...

f.i.e.z.a said...

kmk alu nebes juak nggu apa mok dpadah mak hayam sofia.laptop duheeelllss..
congrats!!

mimito said...

Syabas oon...tabik spring sampai hati bougenvilla segala...hehehehe...

farid said...

oon

orang2 yang gaok2 tok sebnarnya k kaber jakkk ... k kusyen cdak mpun in case cdak disappointed ka, frust ka, x to their expectation ka, kan ..?

deep inside dak tok mmg bait sbenarnya once u won thier hearts ..

i guess u did just that!

waisehhh setedey aku!!!

edzura said...

aih oon..bencik mek eh maca entry ktk tok. kamek nebes maca pk apa diberiknya tek. duhal laptop! ah ngegeh ktk eh. but it's worth it lah ho..u deserved it! congrates oon!!!

mama belian n cengal said...

congratsrina!!! he he he!

dukunlintah plk said...

sekda reason agik ko sik update blog tiap ari.

piah said...

wah. sungguh berdaya saing mak hayam kinek tok. sik sia2 usaha ko memfamouskan ibu ayam sofia dalam blog. kurasa ibu hayam ya tauk kau telah mengglemerkannya seantero dunia, jadi dgn adanya laptop baru yang free iteww dapatlah kau menggigihkan usaha ko sak nya kin glamer!chaiyok chaiyok, teruskan usaha sak dapat benda free gik. (apa oh? moto baru? ehehe)

MAMI_FARIS..... said...

first nangga tajuk.. mesti da papa towk.... aishh.. kenak si mak hayam ya bait gilak owh??? maok nya jatuh cintan ngan ktk nak...
well... tahniah ooi... sapa nk merik kita laptop free mun kita sik keja bagus nak? keep up d good work dude...

farah.marzuki said...

err benchhh akkkkkkkkkkk. dapat free kah. rasa bulak jak. rasa jeless tukkk..!!! aih laptop apa!! mek mok tauk. mac book kahhhhh!! aih aih aihhH!!!!

AcHiKa said...

yerr~~oon pat hadiah eh dr mak hayam~~~ lak mek pok tangan ho~~hoyeah!~ v(^_^)v

juan affandi said...

wow... laptop baru... nang di brik free kah or potong allowance??? hahaha.... apa tek oit laptop ya... hahaha... mok tauk...mok tauk... hahaha...sama poret ngan farah!!!

FaDLi said...

best eh...dpt laptop..rindok ati...

Audio said...

Tahniah Oon! hehe. Ermm biasa laa omputih nang camya. Sik lokek janji kita nunjok prestasi kita and convince them jak ehek XD

WhiteTulip said...

congratulations!!!! senang lah kitak mok blogging nektok..:)

asma said...

finally..:)

khairul onggon said...

MacBook Air kah?? Yobbi... rejeki jgn ditulak.. mun nak nulak, tulak kat kmkurg sitok oon.. hehehe..

oon said...

dear semua,

aihhh mak hayam suka aku kahhhhh. chemmni tukkk. haruskah aku ngangkang?? matilah sumbang muhrim!

bukan macbook, bukan vaio, laptop besa2 jerrr. mmm tp bukan acer lah larikkkk.

izza said...

yahhhh.. nya berik terus ka pnjam ya???... mun nya berik pa kata ktk cia mek beli ipod jak... ahhhh.. kkkkkk?..blh2....makseh.. itu sahaja

renxokuken said...

yedeh..ada laptop baru.. harus k ko beblog 4 kali sehari nak..

mcm ada udang next to stone jak... nya suk ngan ktk nak oon... harus mak hayam sofia tukar nama jadi queen sharifah sofiarinawati nak.. heheh.. gine tok.. adakah ktk meng-gigolo di sunun kah... hehehe... (statement jeles ku)