Thursday, 5 February 2009

snow

Assalamualaikum,

and im telling you, im not going.....
no no no no way, no no no im living without you.....
i dont want to be free.....
and you! and you! and you! you're gonna love me.....

yahhhhh terimalahh... mula2 bukak tirai terus keluar jennifer hudson occayyyy!!

u miss me! i knoe you did! edehh senyumm lokkkk, hik hik. adik2, kakak2, ibuk2, bapak2 hampun lamak sik hupdate, mesti kehidupan kitak orang murung, gloomy, rasa nak ngantong dirik nak. keh keh keh. sikpa u havent seen the last of me, actually nak, aku sikpat hupdet bukan apa, laptop aku tok, malaskuuu tetipa dtg bulan, menopos kali, terpaksa format, tp oleh kerna aku butarina IT, format pun sik tauk, sesukahatirina jak nekan2, jadi pelik2 lah jadi, rasa nak tikam rah penjanrina jak, malasskuuuu. mmm rasa nak meli laptop baru jak, macbook kah, vaio oooo, lobaaaa

sepemergian aku, xdalah apa2 best berlaku, mmm turun snowrina jak, ko ada snow!! ko ada pose2 narnia!! ko ada molah snowdiva!! sik ada!! mek duak farah jak ada hahahaha. nang terok snow kali tok, belon sikpat terbang, keretapi sikpat jalan, jeraya licin, yalah nang sik pernah2 kedak tok kata sidak.

anyway nama kita tok urg kampung no 3 nak, kagum juakla nagga snow koh, tersengih2 jak, nagga salji jatuh ke bumi, teruslah aku feeling2 molah video klip winter sonata occayy (ketepi kau hazami!)

snow tek, mula2 setat ari senin ya tek, sampe2 uni nagga dah penoh jak kaler2 putih, nang kedak cita narnia kohh, teruslah aku pose2 prince caspian occayyy!! camne ku nak madah rasa snow oo, tang fluffy2 jak, nya sik kedak abc, laicikang segala, nya jaoh lembut gik, rasa nak jilat2 jak, mun sikda urg nagga, mmg dah masok lam mulut hehe. aku ingat aku sorang jak kejeron, rupa2 cek cek, omputeh tek kejeron juak, main tikam2 bola2 snow, aiihh ngerijik rasa nyawa nak nikam2 juak, tp sapa nak ku tikam ku oo, tedah aku sorang2 koh, tiba2 rasa terkenang tushee, zaiton sameon, nursheila amin segala, coba sidak ada sitok tek, dpt la mek urg main sama kohh. tedahh ku.

anyway, aku jalan jak ke uni. sungguh jeraya licin, ttp juak mok catwalk, tang kedak rasa skating jak, tiba-tiba...

paaaaapppp

matilahhhh, makkkk kmk gugokkkk, aihhhh malu kuuuu, aihhhh semua nagga aku. waaaaaaa. sabarjakla, aku angkat gik, ujong2 mataku nampak sidak tetak2, bencikku. aku jalan gik, tetiba...

paaaaapppp

makkkkk!!! kmk gugok agik aihhhh, tulahhh benar, bencikkuuu, i hate snow, aku bencik semua2 kaitan ngan snow, aku bencik snow white, aku bencik hazeline snow, aku bencikkk!!!

Wassalam.

25 comments:

khairul onggon said...

Kekekekeke.. pandei ke snow whit ngan hazelin snow dibencik nya kekekeke.. kenak pandei gugok indah oon??

edzura said...

haie oon kenak sikda pictha? amikla pic ktk molah snowdiva ka...kenak ktk tergugok? kekekeekek..tedah lok mala jak tergugok! u're blog did cheer me up today! i loikeee!!!

Audio said...

Wakakaka!!...mula2 nyaman daa jak muji2 hal snow.. skali letap letup gugok kotan licin,.. alu kenak krepak dak snow ya ekekekekee...!!

Tapi nang mena laa.. sik penah2 snow terok glak kedak ya di UK nun. Taun tok tangada jak camya. Ekstrim cuaca taun tok koh..

Zatil said...

Ahahah!

farah.marzuki said...

hahhaa kamek nasib sikda gugok!! ari mek balit ria tengada snow lebat ya. nang ada la rasa nak tegelincer2 ya. tp badan berat sik jadi nak gugok kali oo! mun sik kamek tok terer ice sketing bah! ahhah ktk penah esketing sik??? juu!

FaDLi said...

hahhaa..nang ada mok main snow ngan zeton sameon indah tek... ko sikpa la juak gugok kat snow ya... mun farah gugok???

AcHiKa said...

aaa sian diva~~ nasib 2 kali jak prrraaapp~~ mun kali ke 3 gne oon??

hakhakhak said...

LOL..matilahhhh two in a row..kira dapat celen lah mak ikan koh gugok slo-mo kat satok 3 ari gik nak raya nak??? nak??? nak??? LOL

azai said...

ahaha.. lawak eyh. leput mek tetak oon! pulang ke dak adik beradik snow dianok. ya baruk.. hehe

izza said...

hahahhaha... ya jak pat mek pdh....

MAMI_FARIS..... said...

hahahahah.... yalah ktk lamak sik update..... beraie kmk org dctok... bercarik ngan oon... ne nya napok dirik kah...... paduhal tek org gugok entam snow....huhuhu

ross said...

cney lamak ngilang ya...rindu juak nak maca entri baru kitak ya koh..stat gik..suma nunggu crita kitak kat sinun bah...

Rudy said...

ahaha..pengalaman bersama snow..oh tedah...gugok..sabor jer!

mama belian n cengal said...

kamek masih tertanya-tanya sampai ke ari tok.... apa hal kitak sik pat jauh ngan sidak zaiton sameon dan seangkatan dengannya owh? boleh molah sigek entry pakei eksplen sik?

kmk nang ngaku miss kita, malar jak terjenguk2 nunggu entri baru kitak... so terhiburina lah kmk hari tok tek...

syabasrina.. he he

yarn said...

ahh...aku suka blog tok!!

slalu2 la hapdet...hehe..

oo tedah ktk gugok. lenkali puji jak slalu snow2 ya k...hehe~~~

Kema said...

Patutlaa..ktk sik update..kmk dah mauk naik poster mencr org hilang...haha. Gugor jak ka? Sik guling2

T in FL yang sik GAI said...

Oon...sigek perkataan jak kei ktk:

GAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!

aOne said...

im speechless.. ahhaha.. len kali mun gugok.. polah2 pengsan terus.. kaber maluu.. wakakakkaka

Felicia F. Ramzi said...

ehehe, lain kali mun ktk gugok gik, ktk eksen alu berlakon sakit kaki, cramp kah apa kah..sejuk bah, so sure org sikkan netak ktk..

mimito said...

Syah, kmk pun benci snow...huhu...ooo...tedah ktk gugok...kontrol cun x? teringat kmk gugok basikal hari ya...tp kmk tetap maintain ayu ok...jatuh slow motion gitu...ktk jatuh mcm nangka busukkah? hahaha...

Anonymous said...

kitak tok onn... happy bah baca blog kitak tok.. lekek2 tetak sorang2 dalam opis bah....

kem salam la dengan org yang netak kitak ya.. ehehehe....

regards
dalima

oon said...

dear onggon,

jeraya licin aihhhh, rasa ski jak rasa

dear edzura,

klk mek engkah gamba pose2 loba k hehe

dear audio,

nang benar ya, tang pelik2 jak coaca kali tok, ari nak kiamat nak ooo huhu

dear zatil,

sampey ati kitak tetak ngan urang gugok lok huhu

dear farah,

yahhhh, kmk tok besa catwalk d red carpet jak koh hehe

dear fadli,

tedah bah zaiton sameon, ingin juak rasa atinya nak main snow koh

dear achika,

mun kali ke 3, terus beli tiket air asia balit kuching huhu.

dear azai,

mek bencik snow!

dear adek,

kenjjjj

dear ross,

yalah koh, kmk rindu kitak urg juakkk

dear rudy,

jgn sik cerik gugok kohhh huhuhu.

dear mama belian,

terima kasihrina!

bgi kmk, cdak norshiela amin, tushee zaiton n cdak2 seangkatan adalah the true primadona! hehehe.

dear yarn,

thanx yarn, kmk pun suka blog tok! hehe

dear kema,

kmk guguk sambil pose2 hindustan lagi tawww

dear T,

what is gai?? sorry i dont know that word. is that italian, greek perhaps? larikkkkk

dear aone,

yalah koh, len kali kmk terus pose2 histeria jak hehe

dear felicia,

benar kata kitak ya, next time mek akan molah!

dear mimito,

haruslah kontrol hensem!

kmk gugok sik cam nangka busok, cam strawberi jak hehehe

dear dalima,

huhuhuh, sakit burit mek aihhhh

WhiteTulip said...

ooo tedahh..gugok indahh...bait sik tergoleng2...ehehe..coma2 dak snow white dibencikk...tedahhh...hahahaha....

renxokuken said...

adeh adeh.. ku lain cita, tergugok letap letup mbak tetak maca blog kau tok.. hehehehe kakaka kekekekerina

clouds over her head said...

oon..

boleh sik aku teringat...bkn niatku nk mengungkit cerita lamak utk memalukan kau..tp kejadian kau tegugok mengingatkan aku kau gugok parit rah skolah dolok.

ampun...(sambil nahan tetak)