Saturday, 23 May 2009

rosli dhoby

Assalamualaikum,

aku tek bok tauk, duhal ada cita rosli dhoby tek. nagga lam blog parah tek. aiii rindok ku aihhh, dudok jaoh2 gtok, tang semangat jak mun nangga benda patriotik2 gia. esp pasal sarawak... aiii rinduku ngan hopoh aiiii.. mmm pa kaitaannn. neway tang best jak rupa cita tok, pelakon best, cinematografi kacak, n paling best klaka swak! suka2! arap klk ada kuar cita tok lam utube. bagi kitak org yg xtauk apa benda d susei ku tok, tangga vid dbah tok k. btw aku suka juak lagu lam cita tok, alu emo2 manja aku tek.





sik ko vangga kacak2 jak rompuan swak dolok marek, sazzy falak, melissa, julia evans, anita yaaahh. tp sayang sik molah shooting kat swak, coba shooting kat thong hin kah, nakkah hebat gik feeling nya ooo. neway rindok nengar sidak klaka swak oo. sikla mantak gilak, makin sazzy lok, kedak asal urg kampong boyan lok.

mmmm chemni munnya nyuruh oon molah skrip ooo. kumajine lok.

sazzy falak: mak, bisak dah...

mak nya tek: pa mo ko tokkk, bisak apo, kamboh lak piyo, ko bisak kelen kahhhhhh!! opps

........................................

cik anah: darah nak mengalir dalam bdannya, darah pejuang juak

cik sar: oon ya masih nemiak, pa nak di tauk menauk nya pasal pejuang?? nak berlawan? berkukut? main geramus rasaku nakk, bertukang sik pande, ngecat rumah amor puro, ngenjin rumput?? ibohh, takut sunburn katanya. bukan darah pejuang diambiknya, ya darah DIVA. malaskuuuu.

aoklahhhh sungguh oon bukan pejuang, nak mantei urg sik pandei, nak berkunto sik tauk, berlawan catwalk jaklahhh. tp gine2 pun ttp oon feeling2 pejuang, mungkin bukan dari segi fizikal, bukan dari segi kekuatan, selagi terdaya oon akan terus berjuang. Demi agama, bangsa, negara dan negeri sarawak. oon salute you, Rosli Dhoby.

Wassalam.

11 comments:

juan affandi said...

yerdeh...
sik payah bejuang pun semangat serawak maseh kental lam dirik bah oon ohh...
harus vangga jadi urang serawak sampei mati!!!
idup serawak!!!!
hahahhaha...

tresville said...

hahaha.. sapa madah?.. sik kan ku lupak cara ko menggenggam penumbok masa ko manas ngan orang itteww..

WhiteTulip said...

yahh!! hehe...rindok ati ada Diva dari swak lokkk..haha...

mpuan swak nang kacak kacak bahh..laki sama juakk...kedak mix mix jak upaa...

idup sarawak!! :D

tresville said...

rol.. OST frame minit ke 2:16-2:20 dan 2:50.. yahh mempersembahkan cik sar melakon masa nya gik mudak2dolok.. yah sik bangga penama ehehehe

AcHiKa said...

berkukut??? onn berkukut ehh~~ divaa berkukut~~ ehehe

n i e z a said...

nang suk nengar cdak klaka swk ko. tp best gik coz kita pandei klaka swk naturally. kmk vangga jadi anak sarawak. :)

khairul onggon said...

Yohh.. nang best oonn.. rintok ku nangga bideo ya.. siney mok oleh bideo ya owh??

jet pejuang jak lah said...

ehhh ada sigek gik contoh semangat pejuang kau rol. masa ko muang pacat/lintah yang tengah gigeh berkukut di sloar mak ikan koh. nak arap jantan kekar sorang ya, harus alu kerin darahku. hahaha. ehhh pejuang lah juak ya nak? erkkk

renxokuken said...

rindu ku nak komen sitok ehh..

nank lucu ktk ya oon... nanga da, ku rasa dolok dak roseli dobi, rentap segala ada ko lalek.. yah.. dah ko jauh bok nak ngenal anak bangsa.. hehehe... sik da bah..

bah... nei pat nak belakon kat thohg hin gik oon.. dah sikda gik dah thong hin kat bangunan klasik ya... dah jadi serba modern u.. hehehh

neway... mok ku naggar crita tok lak

aidilx said...

mun gi sibu dapat kita nanggar live kubur ya..lagik rasa terharu..

publicadz said...

ada nama cik sar ngan cik anah indah..ehehe.. ya nang beraie menar ngan cdak di kpg no.3 ya...eheheh...