Thursday, 11 June 2009

mak ania

Assalamualaikum,

ngut eh, nang ngutik! this week, my polish hosmet, ania, ngembak mak nya dr poland dtg berambeh. kmk org tek nuggu lah tek, rinduk bah, ada urg tua dtg ke rumah nak, semua mek org tok rindu pelukan ibu koh, cik anah sik dtag, jadilah bersaduk nagn auntie mak ania lah. semua mek org tek prepare, sedia ngemas rumah lah, siklah melampar gilak. tp pikir mek urg kagum juak, mak ania ya dah nak masok 80 umor nya masih cakah ngabas anaknya ke UK tok, chemni kah rupa dirik nya, bingong juak mek urg, chemni lah org tua ya nak nait tangga kelak.

cek2 tek nak, maknya ya nang gik cakah benar. aok, makey heel gik you, kagum ku, tp nak part ngootik tek eh. mukanya nanggg kedak, aku madah 97 % persis muka urg niggal kak lela taib! nang kedak, sentap aku! aku nagga nya, nang otomatik terus teringat muka urg niggal! mundaknya a bit tanned and blonde. alu lah ku molah assumption aiihhh harussss nya duak tok adik beradik (nang nek aji ayang lah jah ooo). tp nang bena bah, aku sikit gik mok nyk, tp tek mak ania ya tek sik pande kelaka omputeh koh, hye2 bye2 jak mek duak. kelaka poland jak pandenya. tp ku madah bena2 nang potostat lah mukanya duak. auntie lela urg england nak? maybe bukan lah adik beradik kata ku tek. maybe nya duak kazen kah, alu segal perang dunia ke 2, mak bapak auntei lela lalu lari ke england. tp the looks is uncanny. nang ngutikrinawati.

chem ni nak madah kitak urg ooo. nang muka mak ania ya, nang tolen2 kedak tok, idong nya, senyum nya, tinggi, besar panjang. jaik atiku, tedahh. semoga rohnya dicucuri rahmat. AMIN.

ada juak ku pikir nak ngambik gamba nya k ngeso ktk urg, tp ujong heran nya klak, katanya aku suk ngan nya indah. tangda pande ngerayap nait katil aku malam tok nakk. matilahhhh. mm kali xda jak connection juak nya duak, nang dah tuhan cipta kita tok 7 org sama muka nak, maybe nya tek salah sorang kedak muka urg niggal kak lela, kakya oon kedak orlando blomm nakkkk. aiiih chemmm ni tukkkkk.

Wassalam.

13 comments:

CoKeLaT-RaWkZ said...

klempesss juak ko Oon... dlm ngutik2 ada juak kuar persis Orlando Bloom, ilang stim aku maca hahahaa..

f.i.e.z.a said...

hahhaa.aok eh,jong2 ada orlando bloom indah.ilang ngutik.
ktk sik ngambik gmbarnya indah.nak ka alu itok mek org camnei upanya.

T in FL said...

cheh..tang ada2 jak nya ngerayap nait katil indah. nya dah otometik standby debah selimut bah. abislah ada rasa urg ngeletek tlapak kaki ktk mlm kelak!

dah nangga rosli dhoby tek? still mantak juak sidaknya kakar, nak? rasa mek mun kita blakon bok best oon oh?

anak mak aji ayang said...

aihhh bila masa ko nurun ilmu mak aji ayang?? hahaha

ehhh tang ambik jak sia gambar mak ania ya tek. ala gambar rami2 tek nak. sik lah gambar berduaan jak. lak ada urg lain jeles lak. haha.

farid said...

haaiihhh...rol, jap kak, jap auntie ... ??

nang seh gelorat lah jiwa ktak tek ow, naep pun sek tentu nyawa sampey imeginrina ngayap indahh...yohhhhhh

:D

Monalea said...

hehehehe.nang ada ngeryap atas katil indah.bait2x kitak

Ms Tikot said...

Aih eh... cney ktk colek gambar ya. Ada nya ngagak ktk klk. Gambar ya jk nyuroh kmk seram sejuk jk nanggarnya.

WhiteTulip said...

yohh...nak bisan ngutik nak kedak orlando bloom ya lahh...patut kitak jak jadi william lam pirate or legolas! hahaha...

btw,mok jelmaan kak lela nakk???

Su iJamm said...

ktk tauk sik, urg ninggal lela ya nang mix poland bh. siyes tok. ada lam dokumentari madah. coba ktk cek mena2 ngan anaknya..

oon said...

dear cokelat,

yerrr padah jak sukaaaa hahha

dear fieza,

sigek jak dpt mek madah, nanggg kedakkk

dear T,

mek dah nagga rosli dhobi, aok gik mantak juakla, tp good try la, paling mek suka watak bujang suntong ya, nang kedak urg swak benar nya kakar, or adakah nya ng urg swak

dear anak mak aji,

yalah, klk ku coba snapyy2

dear farid,

yalah kita tok beradik kakak, hehe.
aok ehh nang gelorat nak oo, sikpat selamat gik

dear monalea,

kmk ngunci pintu malam tok, errrk

dear mis tikot,

mek ngambik dr utusan, ngutik mek nagga mak ania ya aihh.

dear tulip,

boh padah urg, nang kmk pun hehe

dear su,

benakahh, aiii sikla kmk tauk, aihhh kin itok la aku tukkkk

kiki said...

Adeh, mlm2 maok ngeremang bulu... ha ha

piah said...

urg ninggal laila MEMAng org Poland! Tpi nya mendapat pendidikan di australia kah apa. warsaw poland mun sik salah. coba ko tanyak ania ya, sine kampung nya kat poland ya. mun warsaw , mmg ada bau2 bacang dak laila taib. alu jejak kasih indah nya dgn kuarga lamaknya. yah, nak kah ko telah molah jasa...

T in FL said...

Dear Oon,

Samalaaa!! mek suka Bujang Suntong juak. Siap ngan tune2 nya sekali masa klakar. Kakya nok jadi bapak Rosli ya pun best juak. Masa nya ngerepak ya nangggggg kedak Hj Bujang.
Tapi nya duak bukan fave character kmk. Mek suka Morshidi sebab nya KACHAKKKKK!!!!! Aummmm! AUMMMMMMM!!!
Huahuahuahuahua!