Monday, 15 June 2009

modelling

Assalamualaikum,

lately tok ku nagga, byk kwn2 ku suka ngambik gamba ooo, dslr sia sinek nak. mmm berapa kali pun rudy madah aku apa dslr ya ttp juak aku sik tauk juak apa reti. aku tok mun nak gadget2 tok nang bebalrina, siktauk la, nang dr dolok, pasal game, pc, apa2 eletronik stuff aku cepat fed up n boring, iphone kah, mula2 rindok lah terkuit2, kejap jak boring dah ku. cam main ps kah, psp kah, mula2 rindok, tp kakya mun mala kalah main game, terus la aku putus asa, kakya ngerepak madah game ya susahhh, mena bah, ada sigek game ku main dolok, mmm lupak dah namanya, sak ati ku, 7 juta kali ku main ttp jak sikpat munuh bos pak saok, nang impossible, sbb ya ku suka main nipu make god mode, nyawa sik abis2, menang, ati pun senangg haha.

neway, bukan lah cita ku kali tok pasal game, pasal ngambik gamba ya tek. dlm facebook byk ku nagga cdak ngambik gamba, ada sigek tok tek ku nagga ada grup cdak tok ngambik gamba ala2 lam studio lah, ala2 next top model gtu. tp nang kacak gamba ambik miak ya, aku nagga ala2 tahap GQ jak. cdak model2 tek pun stylo2 juak, posing pun pande. adik2 zaman sekarang pantang melihat camera, terus mulut muncung, camouflage extension daguk.

tok ku masok cerita. cerita model tek. believe it or not, aku tek koh pernah jadi model juak koh. errrkkk. yahhh apa ko pikir, oon gigi tebik once a model occayy. aiiih serta merta bulu ku ngerembang, duuu nakkk. gelik nyawa ku ehhh. aku rasa mun dpt dipadam memori tok, nang ku delete ku, asal ku teringat cerita tok, serta merta ku terus ngerijik. ki, sori ki, aku terpaksa cerita, xda benda menarik k ku cerita tok. kitak org baca jak k, ehhh ingga ku eh.

camtok, kurasa somewhere circa 2005 gia, aku ngan jaki @ PLK tek pegilah sigek expo tok, mmm kat indoor stadium kah. kmk duak besalah nak, mun berjalan, haruslah ada mata liar memandang, terutama mun mek duak pose bur*t encuit kat waterfront. haruslah d approach. matilahhhh. errrk. neway tek. tgh mek duak berjalan2 tek, adalah sorang ompuan kat sigek booth tok nuggah mek duak. terus nya nanyak:

ompuan ney kah: kitak mok jadi model kah?

jaki:......


oon:......


ompuan ney kah: kitak duak tinggi bah, pa kata coba jak, kmk org tok, kira agensi modelling pioneer kat kuching tok. carik model2, mun ada show. dpt lah dlm 200-300 gia. k part time bah. kmk org akan sedia pakej grooming n watsover mun ktk org dpt offer jadi model mek urg klk.


jaki: (terus dirasuki roh Marcus Schenkenberg) OMG OMG. do you know who you're talking to! 200-300?? RM?? and where the hell are you from? Elite? IMG? Ford?

oon: (terus dirasuki roh Zed Zaidi jerr) honey,we don’t wake up for less than $10,000 a day!


oon: ki, bangun gik ki, bukan ko ada photoshoot kah?

jaki: ada, mmm majalah mastika jerr, ruangan seksa kubur. apakahhhh?? bukan ko ada runway show juak kah?


oon: ada, mmm, kat choice supermall jerr.


terpana mek duak, aiihhh. actually sik lah ku terpana gilak ngan jaki, no wonder lah nya nak, yalah, muka ensem, besar panjang, tall, white, handsome lah (kembang kuncup sik bur koh). pernah kenak offer jejaka cun mangga gik ya. oppss. tapi sayaaaanggggggg. saya akhiri ayat saya disitu. misteri nusantara occayy. neway aku tek, d tanyak juak k nyaga ati aku jak kali. dah mek duak jalan sama nak. sik nyaman nya nak nyk jaki sorang. so eksen2 lah ompuan ya nyk aku juak nakk. tp ku sik uli, ttp juak ku feeling knk tanyak juak nak. ala2 best bah, k ku cerita lam auto bio nak. ko ada kenak tnyak mok jadi model?? matilah bongkak.

kakya tek, ompuan ya explain lah segala2 tek pasal agensi cdaknya. show2, apa2 lah, cdak tek selalu kenak jemput citrawarna lah, function2, apa2 lah. mek duak jaki ala gik sentap kejap. gik rasa best kenak offer model tek nak. kakya2 tek, ya nyuruh nulis nama. kelak cdak nuggah, pake sesi photoshoot tek. aihhh aku dah dtg inggarina.

so dpendekkan cerita, cdak kol, duak2 mek duak kenak kol tek, yaahhhh, ala2 lepas first stage ANTM lah tek nakk. aiihhh chemm ni tukkkkk. cdak nyuruh dtg kat studio. sik mok ku madah sine ehh. hehe. mesti pake baju putih, loar jean. errk aiihh gelik nyawa ku koh. mula2 mek duak2 tek ala sikmok la dtg nak, tetak2 jak mek duak. kakya tek alu jaki ngasut aku, padahnya:

jaki: bukan selalu kenak tunggah suruh modelling photoshoot, pegi jak bah, kelak aku neman kau.

oon: duehhhh apahal kau neman aku, aku neman kau, aku book awal jadi managaer a.k.a bapak hayam kau, klk mun da datin2 berkenan, aku dpt komisyen.

jaki: kau lah, kau vogue bah

oon: aii kau lah, kau melerts bah

jaki: aii kau lah, kau diva bah

oon: aii kau lah, aku nanglah diva, tp ko primadonna! legendary! evergreen!

jijah (dalam khayalan): ada kitak duak tok ku antok ku klk, padah jak rindok sia, tang pegi jak sia, bukan selalu bah urg nuggah photoshoot, sunggoh fashion show d everise sajorrkk. tp ada juak nak. dpt k cerita ngan cucuk koh, nenek kenak offer jd model youuu, boh pada sinelah.


kotan perasaan kenjar mek duak tek, pegilah juak, penuh dgn perasaan ingga, tp mahu. bak kata dina. dtg2 sia tek, wah wah. rameilah cdak model2, kira cdak orlak rompuan kac2 kuching lah tek nak. tp ttp mek duak jaki rasa outshine dr dak lain, berkat aik semayang yerr dik kata kak nita. masok2 jak agensi ya tek. kinek2 ku rasa nak balit. aihhh keluar semua urat2 ingga ku, aihhh sikpat ku nerimak benda camtok, sikpat ku aihh. nang dah didik cik anah ngan cik sar, boh nak rasa kac, molah pekerjaan rasa kac, boleh rasa kac, tp kac lite2 jer. eh sikpat ku aihh. adalah mek duak nengar dialog cdak tok tek:

model 1: kmk mmg ingin jadi model, nang cita2 kmk, kmk suka bergaya, kwn kmk madah kmk style.

model 2: kmk actually dah besa dah modelling, salu kat KL, JB, saja jak dtg sitok rindok2


model 3: kmk rasa kmk lebih sesuai catwalk model, badan kmk tinggi, kmk pun dah besa kat runway.

omg omg omg. lemah nyawaku. kenak la ku dtg juak. aiihh sikpat ku aihhhh. nahan ati jak mek duak jaki. cdak tek semua cerita hal modelling tek konok. masing bercerita psal style msing2, nang anxious, bagus juakla mun cdak minat, drpd sidak molah kerja sik bagus nak. ku tok bukanlah apa, sikpat ku scene2 local bah, kmk besa hermes, boateng, azzedine alaïa jerr occayyy. matilahh. kakya tek sesi photoshoot. yaahhh, bodo lalu jak aku pose lok, aiihhh sik suka ku aihhh, kompom nampak gigi tebik ku, dah la rambut nyelepet jak masa ya. kakya jaki pun turn gik. sanggup bertukar baju mek duak tek, apa tek jaki sik make baju putih, aiihh. sikpat terus ku nagga muka jaki bergamba lok, sampe rtok ku teringat hahahahaha. kiiiii bencikk kuuuuu. tangan ko pose kat daguk occcayyy. hahahahha. sampe gtok ari mun ku teringat ku senyum sorang. hahaha.

gamba aku ya tek. duuuu nakkk. ngutikkkkkkk. dah2 ku give up. i will never become a model. nang sik photogenic alu. nampak kali fake, mata kembang, gigi encoer, rambut nyelepet, pal sus cembol. erkkkk. tp nakkk sik juak ku nyalah rupa aku koh. aku rasa urg tukang ngambik gamba yaaaa, kacak dah ciptaan tuhan merik rupa oon. nya ya sik pande ngambik gamba rasa aku. tauk ada nakkkk hahaha. neway yalah first n last ku jadi model rasanya, never again, lainlah mun model jari kah, model palak tut kah. boleh dpertimbangkan. aku rasa mun ku nikah klk nak, boleh sik boh bergambar ooo, ku x pande posing aihhh, leh sik engkah gamba orlando bloom jak, sama bah mek duakkkk.

ku nengar sik lamak kakya modelling agensi ya tutup, bankrap kah. oo tedahhh. kerna gamba oon kahhh. hahaha. bukan apa, cdak designer nak ngambik oon pun sik berani. nagga rupa tang mahal jak miak tok, look beyond avant garde katanya, tang sik mampu jak sidak nak afford oon. so how??

Wassalam.

For every beauty there is an eye somewhere to see it.
For every truth there is an ear somewhere to hear it.
For every love there is a heart somewhere to receive it.


Ivan Panin

13 comments:

CoKeLaT-RaWkZ said...

Ya ampun .. nyaris manchit ailio nahan tetak macha entri tuk. Gila ko Oon posing tangan rah daguk...hahahaha... ahhahaha...

Rudy said...

ahaha..

miak nektok meli DSLR kerana gadget dan bukan kerana passion ajak lagikpun DSLR entry level mur mur jak. below 3K u can get a decent entry level DSLR NIKON, CANON, OLYMPUS bla bla..

as for me meli DSLR bukan kerana gadget, its a passion in photography.

tresville said...

heh gila ko nak.. eran ajak ZCA melimpas bilit aku tok nanggar aku tetak goleng2 sorang2.. huh tangan debah daguk sabot!! kah nang debah daguk??.. erkk.. harus ku molah juak entri versi aku nak kau pose ala2 ruku' lutut bengkok sikit pinggang melentit bur encuit nak.. larikkkk..
ehh mun aku pegi sinun ko rasa laku sik?.. werkkkk ptuihh!

aku bebal juak part gejet2 tok eh said...

HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHA CILAKAK!!!!!

WHY IN THE WORLD THAT I NEVER HEARD / KNOW OF THIS STORY MORI MORNING GLORY NAIK LORRY??????????

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA tulah membelakangi mak ikan lah yaaa

HAHAHAHAHHAHAHAH SERIUS KU DPT MEJIN TAK DUAK POSE OK!!!!

AmirFX said...

Ya ampun... Duhal penah juak menjajak body... haha... Xpat d meijin kedak ney upa tak duak jaki jadi model...

Big Momma said...

ya rabbi.... nang sik berkelip mataku maca entry u tok, ngarap benar ada gambar nungkat dagu tek....HA HA HA HA

kema said...

hahaha...sik dptku meijin ktk...kmk sik pernh dioffer yaaaa...kerna? pendekkkkkkk. kiranya ktk b'tuahlaaa

f.i.e.z.a said...

antok palak laaakkk..part ya adoh eh nang kepak tetak.ada jak idea..tak 2 nang tggi bah.lebih sesuai jd model marc jacobs.waaahh!

LilyDkS said...

funny cerita tok .. ingin ku tgr gamb ya .. upload la pake tatapan
gigi tebik ya bole direpair

aida said...

hahaahaha nyaman kmk tetak eh. selalu kmk baca senyap2 jak blog ktk tok.

n i e z a said...

must have been ur best entry ever! suk mek maca. :)

oon said...

dear cokelat,

aihh sampe sitok mancit ail liyor lokks

dear rudy,

yalah rasa best jak nagga cdak nagmbik gamba, klk ada ku join juak kali

dear tresville,

aii anng benar ki, nang dibah daguk tgn kohh, aihh sikpatku aihhh

dear bebak juak,

yahhhhh, mun ko ada juak masa ya jah, kompom duak2 kita ngempas dirik.

dear amir,

yalah penat berjajak sik juak laku2 mek duak nakkk

dear mama,

yahhhh sikpat dikeluar gamba bertongkat daguk ya, semua horny klk. matilahhhh

dear fieza,

btol kata kitak, mek dua tahap2 marc jacobs jak occayy

dear lily,

xda gamba ya koh, kompeni ya tek sik mok merik, nya madah ya hak agensi, ingga kuuuuuu

dear aida,

aihh jgn maca2 senyap2, maca bisin ngaro2 besttt

dear nieza,

cita ingga ku tukkkk, sak atiii mek ngenang aihhh

Ernie Z said...

aku pat mejin la mun ko pose.. plk?? sekpat kuu mejin! hahaha aku nak tido tek alu bisak tekak ku tetak hahaha