Thursday, 20 November 2008

kelmarin

Assalamulalaikum,

kelmarin... telah ku serahkan piala... yang berisikan madu chienta... habis semua segalanya...

tengah ku ngohet beskal sambil menyanyikan lagu kelmarin yg dipopularkan oleh zur eda, tiba-tiba.

STOP!

akak polis: excuse me young man, do you know why did i stop you?

oon: akak polisss, lemah dah nyawa ku nyawab soalan tok, suka berteka teki bagai, im not related to leona lewis okkayy, bukan abg, bukan adik nya, bukan kazen nya, lain mak, lain bapak! im tired of this!

akak polis: apakahhhh?? im serious! you have made a big mistake! and it will cost you!

oon: aiiii apa tukkkk, apa polah ku denggg???

akak polis: are you seriously dont know what u did wrong??

oon: aoklah, ne lah ku tauk, mun kitak nak nackle kmk padah jak, iboh nyuruh mek nebes gitok ehh

akak polis: sudehhhh, you're cycling without lights! in this dark hour! i will fine you for this!

oon: aihhh akak polis, jgn la, aiiiih nang perlu berlampu kah berbasikal mlm2 ari?? kmk benar2 sik tauk

akak polis: harusss!! eh wajib!!

oon: aiih jeraya semua terang, sik perlu rasa mek nak, lagik pun muka kmk bercahaya bah, berkat aik semayang gitewww.

akak polis: sudehhhh, ooo pande ko propah ngan akak polis ooo. i will issue u this fine, its 30 pound.

oon: aihhhh akakkkk polisssss, bohlaaaaaa, aihhhh mek sik mampuuuuu.

akak polis: ehh lebih kohh, apa jak ko mala berjalan, pegi london dah berapa kali ndak, ngegeh ngeso dirik ke harrods, selfridges segala, gi stonehenge lah kau, isle of wight lah kau, loba jak ngengkah gamba lam blog, facebook, frenster bagai. ya tek ko sik mampu??

oon: aihhh akak polissss. mek sentap. huhuhu. mek insapp, mek btol2 insap, mek benar sik tauk, mek akan janji masang lampu kat beskal tok, lampu cabik, lampu pelita waima chandelier akan mek pasang akak polis, lihatlah nanti, harus meletuppp tauuu.

akak polis: dah dah, iboh nak berdrama2 bagai, ari tok dah aher, akak tok kepak kohh, aokla kali tok akak lepas kau, lain kali mun akak nagga sikda lampu kat beskal, jaga koh!

oon: don worry bebeh, esok mek terus meli lampu beskal k. sayangggg akak polis. muah muah. neway, kacak nak rambut kamek oo, kedak orlando bloom nak oo. babaii.

selamat agik 30 pound.

sambung gik lagu.

kelmarin... bagaikan dipanahi bahang mentari... mega-mega berserakan... ke timur laut...

Wassalam.

9 comments:

farah.marzuki said...

NGINNNNNNNNSOT kitak ya oon. berolah nyawab akak polis gia. ktk tok crita bena kah apaaaa?? alu sik jadi lah polis ya fine ktk tek?? nang aura muka leona lewis lah kitak.. pisann maca dialog eh.

AcHiKa said...

pulis rempuan ka?? wah~~

doff said...

heh..taukku skill ko nak eskep ya rolll..mesti ko ngeluar skill ayat-manis-sora-lemah-gemalai-badan-berbelit-belit masa ya nak?? nak?? :D

dayang said...

o-on, coba ko share dgn aku apa do'a2 kau melawan polis trepik tok.. aku maok juak baca2 mun kenak tahan polis kelak.

Audio said...

Ekekeke..aok mena kata si doff ya..kompom bebelit2 jak badan mintak simpati kak polis ekekeke..

zara said...

Hahahahhaaa... *tetak jap*

Benar ka cita tok? Untong gia sik bayar fine ya owh...Dah nama gik diva tek nak ooo.. hehehhe

*sambung tetak sambil mejin giney ndak ka ber-skrip dgn polis itteww... hihi*

Rudy said...

nang ko bernasib bagus jak..alhamdullilah....sik terserlah sirna keinsafan tek?

pi salunya nak, after 2 kali lepas, kali ke 3 mesti da kenak...pi hopefully not...baca bismillah dolok sebelum turun...

aku rasa gus ko engkah lampo cabik nok kei krismas..boh vogue sikit..hehe...

oon said...

dear farah,

cita benalah, tp harus ada unsur propaganda k melazat cerita bahhh ehehehe.

dear achika,

aok, polis rompuan ko deng,

dear doff,

tau takpeee

dear dayang,

sikda k papa, keceng sikit, bukak kancing nampak bulu2 dada. larikkkkk.

dear audio,

lidahhh ka berbelitt, bukan nak ya. aihhhh.

dear zara,

yahhh. yalah koh, susah camtok koh, kmk ingin juak nak menjalani kehidupan org biasa. sik mok juak ngambik keuntungan di atas title diba. tapi yalhhh koh, ne nak molah.

dear rudy,

aokk koh, dah duak kali dah lepas, kenak berhati2 tok. choiiii. haruss meli lampu kaktok.

azai said...

wakakaka lekak lekek mek tetak tok.. jenaka ada jak..
padu sinun mun bebesikal malam ari mesti berlampu cabik juak padu..

akak polis ya sebenarnya teruja nak nengar lagu kelmarin ya.. ya di lepas nya..coba lagu victoria gundah gak.. sik nya betah nak tawar menawar..hehehehe