Friday, 21 November 2008

november baby

Assalamualaikum,

november datang lagi. apa best bulan november tok? well bulan tok lah byk org2 yg penting dlm idup aku lahir. my geng2 keras, my family, mostly cdak lahir bulan 11 tok. mmm sik tauk juak aku koh, urg lahir dlm bulan 11 tok rasanya nang loba2 lah. neway happy belated besday n happy besday ngan ktk urg semua lah.

3 november - zari @ renxo


aku mula kenal nyatok masa matrik. kakya terus bergeng sampe jaman unimas, terus sampe jaman kegemilangan ku nek tok. waktu jaman unimas aku salu nyusah miak tok koh. ingat ku marek, mun ku takut pegi jamban, miak tok juak la ku gerak ku. aku sik uli! biar nya dah tdo, biar kol 3 pagi. apa tek masa ya urg gago uitm tek ada kak ponti, cindai segala nak. aku tek kat unimas tek gago juak lah ketakutan tek. kakya urg bercerita urg merus gigi make pisok lah. ehh gelik nyawa ku. zari lah salu jadi mangsa. yalah miak tok sukor sabar jak nya nuggu aku berak. sungguh pun nya tdo berdiri d luar jamban. zari, makseh bebanyak ko ngengon olah ku, bukan semua urg dpt nahan tantrum diva. once a diva, always a diva! tp yalah sik rugi nak ko berkwn ngan diva, kan nama ko dah kenak sebut sitok. hik hik. n zari tok adalah urg paling senang d suruh, senang jak angkatannya. wpun nya byk kerja kah apa, angkat juak nya nulong. ya ku ngenang kau koh.

6 november - jaki @ PLK


apa PLK? yaaaahhh Putera Lindungan Kaabah uols! ko ada title pia, sik ada!! mun ko rompuan, mun ko nak dating ngannya, iboh jak, mun mok, harus ko ngembak insan ketiga, munsik syaitan nir rajim jadi insan ketiga katanya, yahhh, mbak la mak ko ka, nenek ko ka, urg sebelah rumah ko ka. mun sik, sikda chan. khalwat katanyaa. kan ki. yahhh respect ku. yahhh harusla berhati2 kan. mundaj jd cita norman hakim n memey. kenal ngan jaki tok lamak dah. dr madrasah gik, sampe majlis islam. kakya temu unimas. tapi kat unimas, aku sik kenal pun. nya dolok negor aku okayyy, nak berkenalan katanya. hahaha. kakya tek temu gik d craun. nang ko stalker aku. jaki tok bagi aku kwn yg ala2 angel2 gitu (sik perlu ko pose angelina jolie rasa ku nak), mun aku rasa aku nak molah jaik nak, teringat jak aku ngannya, terus sik jadi ku molah. yaaahhh PLK nak nama ya. eh ki, aku sik mok kalah, aku mok ada title islamic juak, PLSBSF, Putera Lindungan Sayap Bidadari Syurga Firdaus, yahhh meletupp!

11 november - adek @ iza


yahhh satu2 nya adik ku. adik paling loba a brother could ever have. yalah dah abang nya loba juak nak. nyatok mun bergerek no satu. klk ting tong dlm frenster dlm fb madah nya break la, single la, married la, sedey la, worried la, frust la, ehhhh ndak ku paham miak tok. last2 riso sik nikah, perlu kahhhh. waktu kecik, mek duak nang selalu kelai, even duak urg beradik jak, selalu jak berebut barang, mun bagi duak, perlu mun disukat k pembaris segala, baruk puas ati. tp masa kecik marek nyatok salu jadi mangsa aku, mun aku mok beli barang, aku suruh nya mdah ngan bapak, maksa nya madah, madah benda ya best nang harus d beli, hot item, so nya nangis la mintak beli. puas kenak kubit baruk la nya diam. aku? eksen sik tauk la. hik hik. neway adek, thanx for being there, dah kmk jaoh tok baruk terasa rindu bak kata dafi, bok ko tauk abg ko semangnya gemilang nak. akuilah.

16 november - mak @ cik anah


yahhh tanpa mak legend, sapalah legend. sapa sik kenal cik anah, sampe rohana jalil gik ngambik namanya jadi nama. yes its my mom uols! the most important person in my life. mun sik kerna mak ku, mun sik kerna doa2 nya tok, sik encerik aku masok harrods oii. i believe all that i achieve now is due to her. semua kernanya. sik pernah jemu2 mendoakan kebahagian mek urg sekeluarga. Alhamdulillah, everything turns up ok, arap2 la sampe ke ujong nak ooo. mak ku tok, mun kitak urg mok tauk, urg paling pembingong, paling concern dlm dunia. kotan nya pembingong, sampe ktk urg akan jd bingong juak kakya. mun kmk org tok mampu eh, ku rasa nang tiap bulan nya ngagak aku sitok bah. just imagine tepon sik kurang 2 kali sehari. kadang2 riso juak nyawa koh, bil jak berapa dah kelak. mak ku pikir aku tok d sri aman kah.

oon: mak, boh la mak mala kol kmk oo. kmk sehat, klk mun kmk free, kmk kol lah. mahal klk bil mak.

cik anah: aiih mak nak nengar sora ktk jak bah. nyk pa makan, dah semayang. ya jak.


oon: sama jak bah jawapannya mak, sik mek lupak semayang. boh mak bingong glak bah, pande mek nyaga dirik eh. apa dibingong mak gilak tok???

cik anah: kitak sik tauk gik cemni rasa ada anak koh... (dgn nada merajuk)


oon: aoklahhhhh, kol lahhhhhh


urat merajuk, jiwa sensitip ku tok, oleh purih mak ku tok la huhu. neway mak, mun mak maca (which i noe, kitak maca dah nek tok). thanx for being there. i reallyy appreciate it! doakan kejayaan kmk sitok. love u. (aiihhh ala2 ngansa lite2).

23 november - sapa ooo?? tatau??

24 november - jijah @ ngegeh babe



yahhh tokla mak ikan aku, mak hayam, mak beruang waima mak flamingo sekalipun! antara urg yg bertanggungjawab mendivakan diva. mutit aku di rumah penginapan Ah Seng, menggilap bakat yg terpendam, dan ahernya aku menjadi primadona!! lihatlah dunia. *tolak mak ikan ketepi* haha. kenal nya tok masa masok craun, taun tok dah 5 thn la kenal. ingat ku marek masa mula2 kenal, masa bok mula2 masok kerja. ya ampunn kekwat nya perempuan iniiiiieww. aku senyum sik di balas nya balit. harus nya sentapppp kali nangga bakal legend nak. dah lamak barukla mek duak clique, cek2 tek mek duak beza sehari jak, sama bintang sagi gik ya, which sucks at sport tp loba at ngesep. mun ku ada kakak, aku majine mesti kakak ku loba camtok. actually byk ku belaja dr nyatok, contohnya: camne nak terlecok sambil looking fabulous. hahaha. neway nyatok kedak PLK juak, byk nyaga aku. mun nya nagga tang olah rupa gaya ku nak masang bulu mata pelsu haruslah palak ku knak terajang, haha.

so yalah cdak nya. mun ada yg berkenan padah jak, semua gik single okkayy (kecuali nak 16 hb ya la, sori cik sar ngempun) n to farid, happy besday juak eh, 26 november, nak propah pasal kitak sik tauk nak madah pa. yg mek tauk haruslah kitak org yg loba juak nak. don hate me becoz im beautiful occcayy. sapa2 besday bulan 11, nak ku lupak, ku engkah sitok, sori oo. ehh happy besday lahhh ngan semua urg. oon love u!

Wassalam.

20 comments:

farah.marzuki said...

happy birthday lah to semua smua tok. to uols from iols.

nouxxx sekeliann harus lahh di vangga2; sik kira kawan , hadek veradekk hayyam, makbapak. smua mesti di ingat, jgn ingat birthday dikpun jak!!.

aih. apa mok di beli k birthday prejen kitak tok oonnnnnnnnnnnnn..??

edzura said...

beli bulu mata pelsu ngan oon farah! wakakak...happy birthday oon!!! mlm tadik nemu kazen ktk si apis rah mekdi! berisik dah apis eh!

AcHiKa said...

ow~~ktk unimas juak ho~~baahh ktk matrik sine?? labuan?? chermai (pending)?? wah~~senior ku seorg diva~~ waseh~~ neway~~ HappY BesDay NovEmbeRBabY~~

azai said...

happy birthday oon! esok birthday kitak owh! semoga panjang umur, dipermurahkan rezeki dan dipermudahkan dalam semua hal, sihat sentiasa & dikurniakan kekayaan dan yang penting, tetap legend.. hehehe

rugi da jak sik lahir bulan november tok owh.. mun sik tek, dpt kamek jadi loba juak (mcm lah dpt milih).. hehehe

aih, lain juak rupa zari? nang gamba mensea marek lah ya.
happy birthday to semua November Baby!

happy belated birthday juak kat adik mek 18 nov hari ya.. hehehe (sempat promote)

renxokuken said...

yah,, ada juak muka ku.. aku diva juak duha, sik ku tauk...*tolak diva sarol ketepi....* hehehe...

kau tok, mun nak propah aku, ngkah lah gmbar ku baru after platic surgery ku tahun 2003 dolok.. sik juak tang nerd jak upa aku...

newaqy.. thanx lah sebab mention nama kmk, trharu ehh...

tp jeng jeng jeng...

23 November ya... mun ktk org maok tauk bday siapa.,.... ;)

Namanya Sarol... miak yg satu masa dolok, nak ku tauk gi penakut nauzubillah.. selalu ya ngembak aku ke toilet, k neman nya bercuci dak muka nya, berscrub segala... dah lah bukan nya pandei cepat, very detail, arom bulak, nang ilang alu black n pink head kat muka.. aku tek, naggar jak, walaupun ada juak lah kadang2 aku nyaruk juak mintak St.Ives nya ya... hehehe

neway, salamat hari jadi to diva juak k.. coming soon tomorow... hehehe.... boh nulis surat tas tisu gik k.. sik lamak gik mok jadi Doktor.. wish u all the best k... n have fun.. ;)

azai said...

padu ya alkisah birthday boy 23 november tek.. semuanya kenak polah detail. keja pun molah sedetail2, sampe meletup, patut juak mak hayam muji..hehehehe

gaban said...

kirim slm adik ktk oon....hehehehehe....

Rudy said...

Happy birthday semuanya dalam list itew, dan x dalam list...Semoga Dimurahkan rezeki dan dirahmati Allah SWT selalu amin (doa untuk rakan-rakan blog yang lain juak yang memnaca).


Nota kaki to Diva :
anyway, happy bday to u too bro and I'm proud to be ur fan..eh friend..hehehe..dari sekolah rendah dolok sampei nektok dan sampei bila-bila hopefully u dont ditch ur fan eh friend here..heheheh.. All the best dan semoga terus bersinar bersama sinaran paspot kegemilangan...hehehehe

izza said...

kenak ktk kejam glak kah picccc yaaaaa..... ngegeh owhhhh
pic nya pun kah kck2... dh pic azahari nk lmak juak d kah tak... sabotaj org eh... ngegehhhhh...anyway hepi bday.. phal mek xda prezen owh...

oon said...

dear farah,

mak sehh nonggg, besday present?? fyi kmk nerimak chanel, prada, gucci, yajak k, hahaha.

dear edzura,

makceh!

hahaha, apis dah berisik?? apa tek gago nya madah dirik nya tek kurus kohh, kedak isis katanya. larikkkk.

dear achika,

kmk matrik kat paris dolok koh, yahhh. hehe. kmk matrik kat maktab semarahan dolok bahhh. neway makcehh!

dear azai,

maksehhh!

ya tek masa nya lom masang susuk kata diriknya. nek tok dah meletup kata diriknya agik.

happy belated juak ngan adik azai!!

dear renxo,

haruss berscrub segala k, mun sik sik kulit ku flawless ocayyy.

nulis tas tisu?? hahaha lawak kenangan ya, maseh ko nyimpan kah. mun ko jual lam ebay ya, dpt 7 juta pound okkayyy.

dear azai gik,

sikla detail ne zai, zari ya propah jak lebih. mak hayam muji sbb kmk chantekkk jak.

dear gaban,

kim slam boleh, tp abang nya harus dpt komisyen ok!

dear rudy,

maksehhhh nong,

aku pun vangga juak jadi kwn kau. harap klk mun ko pemos ala saiful nang jgn la ditch aku juak. bersama kita meniti kegemilangan okkayy!

dear adek,

ehhhh sikda nak milih2 gamba2 segala, ingat tok frenster kah, ber camwhoring segala! abis kacak dah gamba ktk mek engkah ya kohh. mok engkah gamba ktk darjah 6 kahhh.

present sikda, dah berik tp sik sampe, embak mak ngaro pos opis.

Kamil L said...

shah..selamat hari jadi kat kitak :)

krol said...

hi..hepi beday...

Audio said...

Yobih leput ku.. sikpat ku nangga si Jaki@PLK ya posing camya eh wakakakakaka...!!~~ anyway, hepi belated beddei all! XD

oon said...

dear kamil,

maksehhhh

dear krol,

maksehhh

dear audio,

miak ya nang ada saal sikit, sungguh nya PLK hehe. neway ma kasi! ma kasi!

asma said...

deng perlukah ko mention iris? bukan ya antara kita tiga jak kahh??dah 4 kali aku nenga nama perem ya minggu tok.hehehehehe..neway,have a gud 27th year.:)

oon said...

dear asma,

isis la, bukan iris, bego apis klk, idolanya bahhh. apis wannabe isis. yahhh nama ujong2 pun sama, ya nya rindok glak kohh.

f.i.e.z.a said...

jaki ya mukanya familiar ko.mun x silap nya kwn abg mek sama unimas.penah dtg umah masa raya..

oon said...

dear fieza,

nyalah kali, mukanya nang mengarei pasar hahaha, ampunnn kii

asma said...

apis, ko x ngamok ka maca komen shahrul pasal isis??? tolong la komen..haha

oon said...

dear asma,

leh sik ko nang stonefire, tp nak, nang nya pun madah diriknya kedak isis chemm ni lahhhh. larikkkk.