Monday, 10 November 2008

rohan @ london

Assalamualaikum,

entri kali tok aku nak bersusei dlm bahasa melaya memandangkan aku ngembak urg melaya jln2 london. iboh kitak org tetak!

hye guys! weekend yg lepas aku gi mana?? cuba teka? heh pegi london lah, ada lagi cita ni. mmm dah nama kampung halaman, haruslah sentiasa dilawati gitu kan. hik hik. anyway tujuan sebenar aku ke london adalah menjadi tourist guide untuk seorang member, actually member kpd member, jadi member aku jugakle. its rohan, fellow bloggers jugak yg skang ni tgh further phd kat st andrews, scotland, uolls! tak pernah jumpa secara live pun, kontek2 ym, facebook. so tulah kecantikan bloggers nih, wpun tak pernah bersua muka. tp boleh pulak berjumpa n jadi member. tak gitu cik farah. berkawan biar seribu, berkasih biar satu gitewww.

so kali ni aku nak bawa dia kat mana pulak oo. london eye, big ben, mm tu dah typical, dia pun dah gi. so kebetulan pulak haritu ada match arsenal vs man u. kat stad. arsenal. so kitaorang pegilah, konon2 nya ada tiket. sebenarnya nan ado. saja jer men sure hebohkan stadium ittew. ramai banget org gi tgk. aku yg tak minat bola ni pun, ala2 timbul perasaan minat. tp sbb xde tiket kitaorg pose2 kat luar jerla. stadium ni lawa gakla sbb rohan cakap, masih baru, baru 2 tahun, d spon oleh emitrates gtuu. heh stadium manchester dah, liverpool dah, arsenal pun dah. hehe. anyway it was fun, tawaf stadium tu haha. dahla hujan lebat.

me & rohan @ emirates stadium. arsenal woii.


aihh chemtok duhal rupa bunyi ku kakar melaya oo. nang pekat meliyor2 jak bunyi swak nya. aihh ingga ku eh.

the tower bridge

pastu kita org jln tower london n tower bridge, which aku pun tak pernah pegi lagi. pose2 lagi la. pastu kitaorng makan kat msian hall, rohan rupanya ngidam nasi lemak, tp lain pulak yg dia makan. aa tp sebelum tu aku temankan rohan check in kat msian hall tu. yahhh makcik itewww sugguh berlagak sekals. heh. aku yg temankan rohan ni jer, x leh masok naik bilik dier, tunggu bawah jer. pastu aku bgtau la aku nak tumpang semayang, boleh ke tak kak?

makcik msian hall: adik, kat bawah ada surau, besar lagi tau.

yahhh very the vogue makcik itteww, mmg x kasi can langsong aku nak tgk bilik, dia ingat aku nak curi cadar, tuala, segala kerr. sudeeh. tapi aku peduli apa. aku nak naik jugak. aku nak tgk jugak bilik. makcik tu tak tgk, aku terus curi2 masok lift. hehe. mmm bilik dia okla. kecik sebab utk sorang. comfortable jugak aku tgk. boleh la 15 pound semalam.

pastu kitaorg makan la. aku makan nasi ayam yg very the lama nak siap, tgh kejar ayam kot. mm tp oklah jugak nasi ayam nya. but i miss singapore chic rice terribly waaa. pastu kita org jln hyde park, hyde park ni ala2 central park kat NY lah. bukan reservoir park d kuching adik kakak oiii. hik hik. mmg besar, penuh pokok2, kac sekals, terusla feeling2 autumn in my heart lagi. harusla. n then sampai royal albert hall, kat hujung tmn tu. rohan yg beria2 sebenarnya, aku dah tgk, tp excited jugak nak tgk lagi hehe. pastu jalan2 lagi, this time gi harrods, dekat jer dgn royal albert hall. mmm i dunno why every time aku gi harrods, i'm still amaze. tambah lagi this time, aku pegi malam. waa kac sekals. lampu lip lap. rohan kata macam muzium, yelah org yg masok harrods tak semestinya nak beli kan, tgk jer, cam aku ni, yg aku beli hari tu pun hanyalah fridge magnet sajorkkk. mahal juak bah. 5 pound!

hyde park. motif sebenar gamba tok adalah nak ngeso parka kaler engkodok ku tok, ada lining bulu2 pusak parsi okayyy. harus disaman peta. hik hik.

royal albert hall. baruk jak 6 bulan lepas ku molah konsert sitok kohh.

pastu jalan gi oxford street, sbb rohan nak tgk nite life kat london, which aku pun tak pernah tgk lagi. waaa excited aku. dah la nak krismas. mmg bermandikan cahaya. org shopping cam tak ingat dunia. best best. pastu for the first time ever, aku masok selfridges! suka2 klep2 aku prefer selfridges dr harrods, sbb selfridges ni besar n luas, org pun tak sesak. byk choice lagi rasanya. tp harrods ni legendary lah, ikon, x dpt nak challenge jugak. dah penat2 tu kitaorg lepak la starbucks jap, n tak lama pastu dah penat so balik lah. rohan balik msian hall. aku balik la reading. anyway it was fun. aku harap ko pun having fun jugak yer rohan. anyway sapa2 yg nak dtg london, bgtau la aku, aku boleh bawak jalan2. harus tourism london bayar aku. nanti cuti krismas ni byk pulak yg nak dtg london ni; akma, cynthia n faisal. can't wait for you guys! boxing day ocayyy. tak sabar rasanya. harap2 by that time dah masok elaun.

Wassalam.

rohan @ harrods

22 comments:

farah.marzuki said...

wow lahh . rugi lah kamek sik ngekot kitak duak kayo2 ria. gus mek ninggal dirik jak ria rah london. semadi teperok rah bilit durjana tok...!! ahhh.

apa polah ktk makan nasik ayam sia. gus kitak datang ari jemat ria. mek molah nasik ayam version london hokkeyy !!! ahhaa

sine arsenal stadium tok??

ahh. bila westfield tek oon!!

suhaizi said...

weh Shah! cmne ko kenal si Rauhan nih haa adeh kecik tul dunia nih hahaha ko sma university ke apa... best la ade geng tuh.. leh g jln2 jek tok! hehe

suhaizi said...

weh Shah! cmne ko kenal si Rauhan nih haa adeh kecik tul dunia nih hahaha ko sma university ke apa... best la ade geng tuh.. leh g jln2 jek tok! hehe

edzura said...

harus ku gigihkan carik duit k beli teket belon ke london!!! jeles tok oon..kazen mek dah sampey UK juak..nya di Bristol. Ada tpt diam senang nak gi sinun...

murni said...

onn..first of all...nak bgtau..i looikkkeee ur jacket la...bulu2 gittewww...ske2~~!!

ha..maybe if jd la..blik summer nnt..ingt nak stop kat london..then bw sy jln2 plak ekkk..hehe..*menghabiskan.duit.kerajaan*

syoknyerr rauhan berjln di london!

ngegeh said...

yahhh ku nang tauk mesti ada cgek entri spesel pakei ngeso baju nkodok berbulu ya..tang konpiden jak kau bulu pusak parsi..sekali tek bulu ngot2 erkkkkkkk

MAMI_FARIS..... said...

eeee... bestnye......
bilalah dpt terbang ke london owh?

Audio said...

Ermm...singkol ku baca entry ko makei bahsa melaya Oon eh eheheehe..

Anyway, nang kacak EMIRATES stadium ya eh ehek. Eh, sidak EMIRATES molah ya hoh? eh aok eh hehe.. Hmmm.. mesti one of tokey besar DUBAI/ ABU DHABI mpun tok. Eh?.. Dubai agikk??? ekekekeekke....

Rudy said...

Wow..Entry London lagi..sememangnya aku tidak jemu membaca entry Londonmu sampailah aku memijak kakiku disana..ehehhe

sememangnya aku singkol membaca entry kau lam bahsa melaya....

tapi xperkan..skali skala aku nak bace gak!.hehe..

dukunlintah plk said...

yahh.. nasib bait ko ngkah gambar ko kali tok.. sik macam entri senow ya gambar tangan sajork.. mun ko sik ngkah gambar ko tek harus ku speku dah becab bul mans.. hehe..

nei kau lamak sik chat? (kah aku yg lamak ilang?)

edzura said...

kacak baju papel ya oon!!! farah pun favret kaler ya. Mine too!!! wow! baju ada bulu-bulu eh..gelik-gelik jak mun kenak rah tinga nak oon? hehehe...update gik blog oon, boh mala main taik jak jak

oon said...

dear farah,

yahh, kitak sik nyemput, mundak tek dtg kmk koh.

sikpa lain kali mek mok berambeh,a da nasi ayam, nasi goreng belacan segala polah ktk k!

klk sesama gi westfield, nuggu elaun mek masok deng hehe.

dear suhaizi,

tak sama uni la, dia kat scotland. dia tu kwn kepada kamil, kwn aku jugak le. bila lagi kau nak mai nii.

dear edzura,

yahhh haruss gigih ocaayy. mek duak parah nuggu k.

dear murni,

u likeeee. hehehe. harusla ada bulu2 kan. baru gemilang haha.

btol ke nak dtg. dtg tau. nanti bawak jenjalan. saye tunggu okeyyy.

dear ngegeh,

harus okeyy. sikla ku tauk bulu apa koh. ku propah jak bulu pusak. bulu palsu jak rasa ku. mun bulu benar mahal lah. munsik bulu kaki queen elizabeth nak haha.

dear mami,

terbang, jgn sik terbang. oon menanti!

dear audio,

hik hik sekali sekala speking melaya bah deng. amboii mentang2 lah dubai. tetap nak. tp nang kac la.

dear rudy,

hehe haruslah kalian tidak jemu bukannn. jom lah pakat mai sini. gituuuu.

dear dukun,

nang suka juak speku aku bercuk bul mang, aku bercuk bul lain okaayy.

kau ya menghilang. aku ttp setiaku disini.

dear edzura,

kacakk kahh. chemm ni tukkk. gelik2 bulu2 ya lah best koh. sti* bahh. aiihh kenja lokkk

muqay said...

arsenal fan club ker?

sempat ker menonton arsenal game.

izza said...

ingga eh tulis k bahasa melaya indah.. boh gk eh... ingga....

aya_snooter said...

best hooo best!! sekpat g sia tumpang baca lam tok jak la hoh! ehekkk...arsenal menang time ya nak?? ehekkkk

oon said...

dear muqay,

minat arsenal?? minat lah jugakkk kekeke. tak tgk pun. tak beli tiket. mahal bannget, next time ler.

dear adik,

haruslah, diva nak menjelajah pasaran melaya.

dear aya,

aokkoh, arsenal menang, 2-1. aihhh wow amazing kmk tauk koh hahhaha

f.i.e.z.a said...

oon,

ktk nang lucu..bah, mek mok g UK juak one day.mudahan dapat laki kaya gilos gaji beriban riban pound sterling.waaahhh..

khairul azman onggon said...

One day i'll come to London.. aahhh speaking london aku.. Nang best cita ko ya oon.. kelak ku dtg sinun ngagak ko ngan Rudy hihihi.. Kipidap oon.. interesting gaya bahasa ko ya.. Teruskan usahamu ultraman!!!

oon said...

dear fieza,

dtg jgn sik datang. sik perlu laki kaya gilos deng. klk air asia ada. bila kah yaa huhu.

dear onggon,

yahhh haruss u tok dtang. berambeh jak ngan aku ngek.

piah said...

sarol
hilang sgala kedivaan ko kaka mlaya. alu kurang menarik. alih bahasa gik ehh. sbg seorg cekgu ku nak madah , skolah dah stat cuti oi.sbulan lebih, maka aku memulakan profesion sbagai SURI RUMAH TANGGA.
request dari aku, boh kaka mlaya gik, ilang keseronokan ku maca, alu sik feeling agik. enti dik nemu bejakok iban, manah agi, ulih bai bhs iban ke peringkat international.bisi kaban iban dik diak? anang dik nda blaja bjakok. ilak ulih dik jadi pelakon sambilan iklan maybank (jadi sulu indu dara watak utama ia), jadi rimau dik, ndak ka manahhh

Rudy said...

apuh piah bejako iban, ndak ulih tuk..heeheh jako iban juak aku...

epitlegend said...

ru going to liverpool game tis weekend?