Friday, 29 August 2008

dari jauh ku pohon maaf

Assalamualaikum,

sikda papa jak nak cita kali tok deng. saja muang masa naip tok. mundak tdo jak2 ku ptg2 tok. neway mlm tadik ada famili malaysian sitok molah makan2 ala menyambut kedatangan ramadhan la. molah majlis tahlil gtu. so basically ada lah nya nyeruk melayu2 kat reading tok. sikla ramei ne famili kat reading tok. ada dlm 10 famili gia. yg bujang nya mek tiga. aku, salwa n ira. tp nya duak ya bujang setengah. nuggu masa jak gik nak nikah. kejeron ompuan 2 orang ya. aku juak ttp bujang terhormat terkayo-kayo pasar. ttp like a virgin. k dah dah.

so mek tiga bujang tek, konon2 nya nak sedekah barang makan la k berik tuan rumah. pikir2 punya pikir alu lah nak coba molah my ever famous desert ku ya. ku tauk by this time harus semua org kuching sedang memperkatakan desert ku ya kann. betapa telah becoming a legend!! so ku suruh la cdak duak ya molah, aku jd mak hayam jak ngaja cdak duak. kali tok sik molah perisa strawberi, nak molah perisa mandarin oriental gitewwww. perisa limo jak lah.

yajak tergisin anak hayam ku tok.

tokla hasilnya. vogue kannnn. kali tok ku berik nama desert Dari Jauh Ku Pohon Maaf.. sempena nak posa nak raya segala tok bah. siklah na'alah nama glam2 jak nak.

so dah kakya abis bermasak segala tek. gago lah mek org nak mandi nak berias k pegi tahlil ya. cdak pun makeylah dak baju kurung, aku tek make lah bj melayu. tp nak, sampe2 jak tek. xda pun urg make baju kebangsaan segala ya, cdak make tshirt jak. malu sa nyawa mek tiga koh. keji juak cdak ya. taukla kat negeri omputeh. maka majlis tahlil, makelah baju melayu indah nak. kedey sa nyawa. mek tiga ala dpandang serong jak. kejiii. tp sikpa yang pasti aku ttp glam make baju raya satin paris dlengkapi stud baju diamond bvlgari gtewww. yaaaah. neway happy juakla nagga ramei melayu berkumpul. klk sikla sedeh glak raya. adalah rumah k jarah klk huhuhu.

klah deng, yajaklah kali tok dolok. so d kesempatan sik lamak gik kita nak posa tok, kamek nak mintak maap dgn sapa2 yg mengenali dirik kamek, dr hujung rambut sampei ujong kaki. mun ada terkasar bahasa, terkecik ati, teranok ka, esp mun kmk nganok nyebut nama ktk org dlm blog tok ka, sori deng. tp haruslah mun nama ktk org dah di mention lam tok, haruslah ktk org berbangga, famess aiii. neway mintak maap byk2 ooo. sungguhpun kmk diva! legend! icon! (sudahh kau!) kmk tetap manusia biasa, tidak terlepas dr melakukan kesilapan kohh. mun ada termakan, terminum, harap halalkan k. mun sik mok halal, padah jak ngan kmk. klk mek nganti. tapi rasa ku xda lah sampe aku termakan terminum kat hilton, seafood topspot indah segala nak. keji ktk org tawww.

so sepanjang posa tok sik perlulah aku nak post benda2 loba gik lam tok, entri2 aku klk haruslah ada unsur2 keinsafan dan kataqwaan gitewww (sambil pose2 melipat sejadah).

Wassalam.

7 comments:

Rudy said...

Selamat menyambut ramadhan, semoga segala amalan kita di bulan yang mulia ini diterima oleh Allah SWT.

aOne said...

Selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak.. ekekeke.. tp ada cgek gk mok d ucap tok.. 31hb tok.. tauk x???? kekekeke tauk x apa berlaku 31hb tok?? whahahaha... Malaysia tanah tumpah darah wpun kta Merdeka... ahhahaa.. jd tmbh cgek gk.. Happy Merdeka Day.. ehehehe

renxokuken said...

yah... glam apa makei baju melayu di saat org lain makei bju biasa.. teringat ku kita masa nak pergi majlis konvo cikgu kat maktab samarahan dolok...harus lah kau maok kau paling kacak nak, walaupun sbenarnya aku yg best dress ari ya tek, tp ngenang kau nak, sik pa lah, sampei berkelaie pasal bunga ... (apa nama tek bunga nok berkayu werna warni ya ehh... mcm time org nikah)... hehehe... boh nak kedey bah, at least lain dr biasa nak, glam bah...

ya lah, selamat posa ngan ktk juak. boh lupak sahor.. posa ktk pecah taun ya tek mkn d kfc dah ganti kahh.. (hehehe..fitnah aku ehh).. n

Selamat Hari Merdeka juak.. sik kan dah lupak nak.. mun dah lupak, gi naggar crita EMBUN balit hehehe..

oon said...

dear rudy,

selamat posa juak!

dear aone,

aok eh lupak indah tek, 51 thn merdeka. happy merdeka!

dear renxo,

terselap ku cita ya. ingat u masa ya, lelah ku ngacak. dah la bunga maggar aku kenak curi. sabotaj!! alu balit bilit ku kakya. nang kedey!

doff said...

ehh ko nyebut kedey ya..asa nak gi kedey/kedei meli aek lemenet pakei raya jak bunyi..kedeR la yang..

selamat posa babe..ku ala cuak di pagi ramadhan yang mulia ini..uhukk :(

oon said...

dear doff,

baik mak hayam, slah bah.

selamat posa juak. ku kak ngansa ngr lagu sudirman dr jauh ku pohon maaf huhuhuhu

asma said...

baruk posa..dah sedih..mcm ne dakkah raya kelak??..hehe..mek guro jak deng. selamat berpuasa..:)