Thursday, 21 August 2008

ngereco

Assalamualaikum,

pa mok ku cita ooo?? ku nak ngereco kali tok. ktk org baca jak la nong.

sik sabar ku mok abis minggu tok eh. aku nak rilek puas2 weekend tok, nak ngando sampe kol 12. dahla senin tok bank holiday... yahhhh, org2 kampungku tauk sik ktk org apa bank holiday?? apa kitak org ingat staff bank jak cuti?? apa kitak orang ingat hari cuti memperingati Tyra Banks?? bukan ma! bukan!!. well mate. kat sitok sik byk cuti. xda istilah cuti2 london. nang negara tok cokot cuti. kerja jak naalah. yg kita di msia tek haruslah. cuti deepavali, gawai, thaipusam, wesak segala nak. so oleh kerana ya sidak berik bank holiday or public holiday or cuti awam la. kenak namanya bank holiday. sebab hari ya bank tutup!! yaah. yg ku heran haruskah dinamakan bank holiday?? haruskah bank ya very important. double standard oo. camne lah urg kerja drebar bas, nyaga kaunter tiket wayang, model katalog semua2 ya. ndak ku tauk. negeri tok nang pelik2. dahla bank holiday ya sesukahati akaq jak engkah. nya bukan ada tarikh khas. besanya hari isnin. sak panjng kit weekend. kat sitok sesukahati jak nukar cuti. kita nang sikkan nemu cuti masa tgh weekdays. tp bagus juakla camya nak. panjang gikla cuti. tp mun dikira2. nang jaoh byk cuti kita d msia, banding cuti sitok. yalah cdak sitok very the gigih bekerja. kita haruslah lite2 jak nak.

well enough bout cuti bank ittew. bukan ku nak pegi sine2 pun. ehh jap lok. maybe akan gi London kali. ada 2 urg ngajak aku. sorang ompuan france nama anilese, miak france tok yg very the kac muka kedak laetitia casta, ngembak gi festival musik london kah apa ka benda. n kak erna, miak phd, another malaysian from different deprtment ngajak gi medan greenwich kah pa ka benda. ehh nak d belaja kita dlm geografi msa from 3 marek bahhh. yg titik pusat center of the world gituuu.. kelasss sikkk. kitak org gi indestrit jak la ooo. hahaha. keji sik aku. mmm sik tauk ku nak ne satu nak gi. i am sooo hot material rite now, everybody wants to be my BFF.. erkkk.

so this past few days, ku kinek tok dah selalu dtg awal pagi, infact paling awal masok lab. harus gigih awal pagi, mukak frenster, mukak blog ku sapa merik komen. aa btw aku nak molah contest. sapa paling byk merik komen best2 dlm blog aku akan merimak hadiah dari harrods... tp sik leh padah apa hadiah nya. any barang dr harrods. maybe charmbracelet dr tiffany harrods or maybe beg plastik bisin harrods. harrods juak nak. aii ngegeh aku oooo, molah kontest2 bagai. tp idup2 aku sik ngegeh okeeyy. aku kiut, macho, hensem jak. matilah! dah2 ngereco dah gik tok. so neway ku dtg awal tek pun sebab ku make beskal nek tok. jgn koh. beskal ya legend tok sik. aku adalah keturunan ke 4 make beskal ya. apis keturunan ketiga. the first and second owner beskal ya kinek tok, duak2 dah jadi professor. sorang jd ketua jabatan IPTA. sorang kerja kementerian kah apakah benda. apis nek tok jadi doktor dah. lak2 jadi la professor juak nak. jadi turun ke aku tek iboh alu aku jadi pelakon porno eksotik asia nakkkk. lariiikkk. apis madah beskal ya nang telah dturun dr malaysian to another malaysian. kenakla beskal, cobalah ferarri kah, porsche indah tek nak.

so anyway nak djadikan cerita. first time ku mbak dah nak kenak saman. tgh aku tek mengayuh beskal ala feeling autumn in my heart nak meli manok, aku nagga abg polis make beskal kat depan ku. ku jalan jakla. ku ingat tek xda papa.

abg polis: mate, please stop!

aiiii pahal nya nahan aku indah. dahla aku tgh laju tokkk. aiii chemni tuk break tok sik makan. sikpat indah ku berenti. aiihhh. dikit gik ku nak melanggarnya.

abg polis: do u have break on this??

aku: mm kinda. i dunno abg polis, its not mine.

abg polis: you should check your break then!

aku: ok abg polis. i will. im sorry...

abg polis: you know why i stop you at first place?

aku: (sambil gigih2 angkat tangan) i know! i know! because you thought im Leona Lewis kannnn. hik hik. abg polis ni tau.

abg polis: enough!!! dont berangan-angan Leona Lewis watsoever! only your forehead look like one.

aku: keji tau abg polis. mek sentappp.

abg polis: you know how small this pavement is?? n you still cycling on it?? what if there is a pregnant women or an old lady walking. and you're cycling very fast, tell me what happen!!

aku: haruslah pregnant women itu terus beranak n old lady itu terus feeling2 younger again sbb merasa aura legend melimpas!!

abg polis: sudehhh!! you very the ting-tong! you could get someone kill. and btw i could give you ticket for this. its 30 pound man.

aku: oohhh tidaklah saya sedari (sambil meletak tgn atas dahi).. ohh abg polis bukan niatku untuk mencederakan ibu mengandung, kerna syurga itu terletak d bawah kaki ibu n apatah lagi org tua, bukankah warga tua itu teras masyarakat. ohhh adinda sungguh menyesal dgn perbuatan adida.

abg polis: sudehh. jgn ko drama2 queen di side walk ini. you should never cycling on the pavement. you should know that!

aku: denggg, kmk sik tauk, bna kmk sik tauk. kmk baruk jak dtg sitok. sik mek tauk sik boleh berkayoh kat tmpt urg berjalan kaki.

abg polis: well now you know. after i give you this ticket!!

aku: apuuuu. dengggg. mek sik mampu. mek org susah. mek sitok dah la makan maggi selalu, supervisor ranjak, sorang2 gik ya. keluarga jaoh di mata. pahamla perasan mek. (ngansa)

abg polis: oklah mate. kali tok kitak di maapkan. lain kali jgn buat lagi tau.

aku: aoklahhhh abg polis mek janji. tp mek ada satu soalan.

abg polis: pa gik nong?

aku: kmk nang kedak leona lewis kahhh??

abg polis: adalahhhh juak... part bulu idong.. hahaha

aku: keji lah abg polis, malas nak layan. ku nak meli manok tok. chiaooo


paduhal. nang sik boleh berbasikal kat tmpt berjalan kaki.. nasib sik kenak saman. mundak tek melayang 30 pound.

Wassalam.

17 comments:

Along Abdul Karim said...

sik pasal2 kmk tetak kedirik maca entry tok ehh...terror juak bang polis ktk ya kelakar melayu ooo.. ;D

aVe said...

qeqeqeqe..
lawak ada jax blog tox eyhh..
hex hex...

edzura said...

sik tahan mek tetak oon...adoh adoh eyh. nang best eyh blog ktk. kmk ngakuk mek peminat blog ktk eyh..leh pat brg dari harrods sik tok? kkekekekekeke

edzura said...

sik tahan mek tetak oon...adoh adoh eyh. nang best eyh blog ktk. kmk ngakuk mek peminat blog ktk eyh..leh pat brg dari harrods sik tok? kkekekekekeke

Rudy said...

Aie, mlh contest owh, berik lah ipod sebundle kah , dinner with leona lewis kah, hehe. Beg bisin harrods, hmm.Rare ya. Kisah kau dgn polis ya, aku lgk goleng2 tetak..Yalah, syukur juak nya x ngeluar ticket nya..

renxokuken said...

tegal kontest ya lah aku selalu merik komen... mun ko mok tauk, bukan ikhlas pun komen2 aku slamak ya hehehe...

aih..pahal edzura main tipu indah post duak kali..oon, disqualified nya nak..hehe.. harus aku menang,mun sik, sik ku mok komen gik haha..

neway..lucu sketsa drama ko ngan polis ya... mun polis m'sia tek, lamak dah kau kenak kenak saman... padah pun ko leona lewis, sik nya tauk, zaiton sameon katanya kelak...

fafararah said...

sbena nya nak oon. kamek lah pembaca setia! kamek la promote2 ngn sidak2 tok. so rasa nya kamek la pemenang. hah! mati laaaaa confident jak ngakuk pemenang oh oon !!

ajuuu leona lewis nyerarattt lokkk kippp bliiiidinggg leppp !!!!!

Rudy said...

Aie, berebut dak tok eh, ku mauk juak tok.

Shahrul said...

chemmni tukkkk... semua org konfiden merasakan dirinya pemenang.. mun dah byk gilak pemenang contest tok, berik beg plastik bisin harrods sigek sorang jak la hehehehe

Salmah said...

Ya ampun.. nasib bait sik kenak saman kitak ya. lawak na juak kitak tok, sikpalah ngereco jak kitak sia.. release tensen:)

back to work

fafararah said...

aiee ! nang kamek confident tok oon! seriyes. ah! beg pestik harrods punnnnn beg pestik lah!! i don care as long as di antar dari london! juan, ain, zura, pakpuj, aone ya hmmmmm. kalau bukan kerana kamek sik daknya tauk blog se best kitak !!! yerr (abis laa kembang kuncup oon kenak puji eh!)

aju lah kejeron dah tok oon. sik sabar ngembak bag plestik harrods kayo2 rah indestrit !!
nebes jak la sidak lain nangga kamek ngembak bag plestik harrods dari indestrit ! haa jgn marah indestrit pun ada harrods!

fabian said...

sarol,

jangan ko maok tipu. aku tauk ko pokai kat sia. iboh loba maok berik hadiah antap2.

Shahrul said...

fab,

hehehe. tauk ko, ku pokai kat sitok. nuggu masa jak ku nak kol agensi kak shilpa larikkkk.

farah,

aiii chemm ni tukkk. kmk lantik kitak jadi presiden fan club kmk lah hahaha.

juan affandi said...

aie..aie... nang ngereco laa... hahaha... bena kata farah ya koh... nya lah promote blog ktk tok... kmk tauk dari nya juak.... nang bes maca blog tok... mun tension baca jak blog tok gerenti sik brani tension ya nak ngagak agik... haha... kamek sik mok bag plestik bisin, mek mok goodie bag plestik nak tebal ya... hahaha... bole sik??? demand lok... farah nang bgs jadi president club.. dolok di sekolah nya president puteri islam... hahahahahaha... dari form 1-form 5.....

Rudy said...

Haha, ko kirim btg pokok dari reading pun xpa jadi hadiah.Hehe

renxokuken said...

beg platik pun beg plastik lah...asal ada... aju kit... address ku ko dah ada nak.. hehehe..

Ernie said...

mencikk eh ngan kauu..tauk ada lawak mcm palaktut haha