Wednesday, 27 August 2008

pelamin anganku musnah

Assalamualaikum,

atas permintaan pembaca blog ku, miss zara, tok ku nak berik resipi desert nak polah ku ria, urg greek ngaja ku tok dengg. sesuai untuk juadah berbuka puasa di saat ramadhan bakal menjelang tiba. aiiiih sik lamak gik posa ka.. chemmm ni tukkk... aku miss suntong tutok aiiih.

k dah dah.

bahan2 nya tuan-puan:

setin susu manis (susu cap junjung, susu cap teko, susu f&n mana2 lah, jgn susu nak ya jak)

setube.. mm sigek ehh camne oo.. 500 ml or just make sure yogurt sama byk ngan susu. mok manis engkah byk susu or vice versa. make yogurt perasa asli, mun da greek yogurt bagus gik

setengah paket butter.

jus lemon. se ngan2 ne ktk urg maok. sebiji pun boleh.

lemon zest, yaaah urg kampung ku sekalian, tauk sik apa zest. bukan sabun zest nong. zest ya parutan kulit lemon. kelasss kan.

suku paket serbuk jeli, mun mok perisa strawberi beli lah perisa stawberi. mun sik sukati la.

setengah paket digestive cookies, aku sik tauk benda tok ada sik d malaysia, mun sitok nya brand mcvities. ku rasa ada kali. biskut tok rasa nya kedak manis lite. bukan biskut mary deng. apa ko ingat nak molah kuih batik!!

cara molah nya nong:

mula2 hancorkan digestive cookies. make tgn leh, make tukul leh, asal nya hancur. make blender pun leh. masokkan serbuk biskut ya dlm acuan ataupun loyang. panaskan butter dlm pan. dah butter cair, masokkan butter dlm serbuk cookies ya. gaul hingga ala sebati makey tangan. kakya ratakan adunan butter n cookies kat loyang make blakang suduk, sak nya ala rata n kac. kakya masokkan dlm oven. 200 darjah celcius dlm 10 minit. pandey2 estimate la. boh lamak glak klk nya angus.

k in the mean time polah la adunan nak atas ya. masokkan yogurt plus susu manis. kacau sebati, makei nak pa nama benda ya tek. pengadun nak ada wire2 ya ehs. nak ala pakey ngepok ya eh. sik perlu make machine. kakya masukkan serbuk jeli yg telah d cairkan dgn aik panas (boh byk glak aik) kedalam adunan yogurt n susu. kacau gik. kakya masokkan lemon juice. mun sik mok bleh juak. tp jus lemon tok berik rasa kesegaran gtu bah. masokkan kan juak lemon zest ya. mun ktk org gelik kulit lemon ya iboh, tapi dah resipi greek ya tek camya, ekot jakla. kacau se ngak2 nyawa.

k dah kakya keluarkan cookies layer kt dr oven ya tek. masukkan adunan yogurt + susu + jeli + lemon ya kedalam cookies crust kita tek. atorkan adunan sak nampak vogue ala2 paris gittewww. dah kakya masok la dlm peti ais, bukan freezer k. dlm 2 jam gia, bekuk la nya. jeli ya akan nyuruh nya ala keras. mun ktk org moknya ala keras n senang dpotong engkah la byk jeli, tp bagi aku suku paket jeli dah cukup. dah bekuk boleh la dipotong. kitak org engkah la buah2 sak nya nya nampak meletup okeeyy. pa2 jenis buah. tp sik boh la ktk org pande engkah dak dabei dak engkalak indah rasa ku nakkk.

so siap la. kakya berik la nama vogue2 ngan dessert ktk org ya. nama aku tek Dessert Pelamin Anganku Musnah. kitak org kah la nama Dessert Di Hati Kecil ku Menaruh Harapan ka, Desert Langit Ke Tujuh ka, lantak jak kitak org k.

Wassalam.

38 comments:

zara said...

Heheh.. mekaseh Oon. Kalah chef wan mun merik resipi ehh..Bila diajar step by step mcm tok nang senang nak ingat. Bagus ku ncoba. Sitok ada juak jual digestive mcvities ya. Erm.. pastok meli bahan2..lalu ngepok la molah tok. huhu.. best best.. mekaseh chef oon. :)

edzura said...

aokla..mek nak coba juak k bukak posa kelak. kompom meletop!! sitok ada juak mcvities deng. sik rah UK ajak ada...mun makey yogurt strawberry boleh sik oon? mek nak replace ngan nok perisa strawberry eyh.

Rudy said...

aok eh..first posa ko di Ukays gitew..selamat berposa!

digestive cookie ada ku makei roti nok dimakan miak kecik ya...hahah..mun x makei roti keben pun rawk...

xdalah resipi tok internasional...operet jadi local nya lak....

lemon zest - ganti ngan kulit limo nipis...


strawberry engkah buah dabei...

Digestive cookie - roti keben pun boleh maaa....

ha..jadi local nya koh...hahahah...

pa gik resepi yang ada...rajin2 lah ngepost...slamat beramal..ekekeke

Along Abdul Karim said...

yosh... dah lapar tok huhuhu.. bagus juak berpost-post resepi gitok ehh... boleh juak ncubanya..

Apa2 pun Selamat Berposa sik lamak gik..

Nughol said...

kmk nak buat n berik nama... "dessert muka ko diat".. hahaha.. :p


1st time maca blog kitak tok.. nang hebat!!!

Shahrul said...

dear zara,

sama2 deng. bait2 jak ngepok ya ko deng.

dear zura,

boleh jak kitak make yogurt strawberi deng. asal yogurt jak. duhal da juak mcvities d malaysia hehe.

dear rudy,

aok first time posa d ukays tok, chemm ni tukkk. huhuhu. dahla sungkei kol 8 mlm. erkk.

dear along,

coba jgn sik coba deng.

dear nughol,

hebattt kahh... chemm ni tukk. pecah lubang idung ku tok. ahaks.

farid-iman said...

"duhal da juak mcvities d malaysia ..."

ada koh yangg.. d H&L BDC ada, di Choice Premier 101 ada, di Cold Storage ada... sejak-duak-menjak tak di c num, cam2 jak super/hyper mart tmbuh n tmbul area belah tok ... selain dr kamdar spt dilaporkn ole g-jot..

ada kwn mek 'al-kafirun' mdah air kemeh-setan bjnama Budwi*** - kiranya keless kali, dah da d Cold Storage ... so mun nk feelg2 soping vass g la tmpt gtok

mek sugest mun dh complete PHD n balit ctok, mukak bakery jak tak ... k chelen k.lpis kk dyg ... huwahhuwah

aOne said...

ewah ewah.. dah jd chef nyetok semenjak merantau d negara org.. ekekekek

juan affandi said...

aie... lagu dah tukar ala2 ronggeng ehh... happy dah lah tek di uk??? hahaha... carik resepi lain gik... kakya post jak dalam blog tok... hahaha.... gernti akan di coba.. wahahaha....

fafararah said...

wah makin rami jak fan blog dirikkk koh oon. mati lahh sik lamak gik kamek mok molah fund, ala2 bayar fee lah peryear! hahahaha melampau na juak eh. bah bah.. kalah laa kennysia.com tok!!

Shahrul said...

dear farid,

yaah baruk sigek kuih polah mek, dah rioh urg, haruss byk peminat. ngegeh oo.

dear aone,

ne nak molah deng. mun dak d msia nun, ngoreng telor dah kiak kaong d dapor, takut lukus.

dear juan,

yahhh mood beronggeng sebelum posa deng. klk posa haruslah lagu2 keinsafan (sambil melipat sejadah).

dear farah,

haruslahh farah. ktk juak bah gigih jadi AJK Biro Promosi.Good job, well done. bleh nait gaji tok. haha.

eiM Harris said...

oon!! paham mek bergoleng tetak maca blog ktk!! putus urat perut ku.. :P
keep it up...

p.s ehh kelak balit bukak jak kelas masak ahhh :)

Anonymous said...

This was really interesting. I loved reading it

Anonymous said...

google seo seo org backlinks backlink booster

Anonymous said...

Very interesting subject, appreciate it for putting up. Payday Loans

Anonymous said...

I was suggested this web site by my cousin. I am not certain whether this submit is composed by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You’re amazing! Thanks! Payday Loans

Anonymous said...

I do consider all of the ideas you have introduced in your post. They’re very convincing and will definitely work. Still, the posts are too brief for newbies. May just you please prolong them a little from next time? Thank you for the post. http://lovemypayday.com/Payday-Loans/CA/Castro-Valley/

Anonymous said...

What could perform with every one of the direct deposit pay day loans fees? would it be tax deduction? http://lovemypayday.com/Payday-Loans/WI/Cobb/

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com Payday Loans IN Linton Setelah memastikan bahwa Anda mampu mendapatkan kredit mobil tanpa menjadi pecah sendiri , Anda perlu untuk mendapatkan salinan laporan kredit Anda

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com Payday Lenders IL O-Fallon Buruh dimulai lagi dan saya putri bungsunya itu melahirkan

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com Payday Lenders CA Hanford Anderson Cooper menunjukkan hal ini di acara tertanggal kembali dari akhir 2008 di atas laporannya pada 10 kontribusi faktor runtuhnya ekonomi tahun 2008 dan ia berlari seri ini selama seminggu apapun dan setiap malam dua nama atau sumber dapat terungkap dan dengan berakhirnya minggu dalam hal daftar selesai ternyata itu bukan hanya bank-bank yang menyebabkan masalah ternyata rata-rata orang menghabiskan jauh di luar kemampuannya

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com official website Industri ritel online di India kemungkinan menjadi 70 senilai ' miliar pada tahun 2015 sesuai dengan Chambers Associated Dagang dan Industri India

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com read the full info here Perlindungan Overdraft merupakan sarana mewah untuk mengatakan Anda mengizinkan bank mengizinkan akun Anda mendapatkan overdrawn dan mereka juga akan menagih Anda sekitar $ 35 per transaksi yang overdraws akun Anda

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com the Kami percaya itu benar-benar sulit bagi seseorang untuk menunggu untuk jenis lama untuk semua prosedur pendanaan untuk mencapai dan meminjam jumlah untuk tiba pada Anda

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com over at this website Inilah sebabnya mengapa mereka harus bekerja dalam organisasi legal disetujui berbeda dan mendapatkan jumlah yang cukup besar dalam setiap bulan

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com more tips here Kedengarannya seperti aku akan membahas monopoli dari beberapa jenis seperti perusahaan-perusahaan besar mengambil alih ibu dan entitas pop

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com enquiry Apartemen memiliki bangunan bertingkat multi dengan menara 20 Nos yang terbagi atas 33 blok Nos

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com learn more Hal ini belum menjadi marah dan pergi keluar untuk mendapatkan berjalan atau bahkan bir untuk bersantai off

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com you can try these out Ia gagal lebih sering kemudian tidak kecuali telah telah tidur bukannya memiliki alkohol selama sepuluh sampai dua belas jam

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com inquiry Dengan berbagai cara pembelian emas , perlu ada berbagai cara yang mempengaruhi permintaan dan penawaran

Anonymous said...

miaknamaoon.blogspot.com see here now Bagaimana mungkin kali dengan kehidupan Anda mungkin Anda merasa bahwa gaji Anda tidak cukup untuk memenuhi preferensi Anda selama Natal dan juga bahwa dari orang-orang terkasih

Anonymous said...

http://www.cafb29b24.org/docs/buyativan/#54312 lorazepam 1 mg drug test - 70 mg ativan

Anonymous said...

Howdy! I just want to give you a big thumbs up for the great information you have got right here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]http://onlinepokiesking4u.com [/url]

Anonymous said...

Hi there! I simply would like to offer you a big thumbs up for your great information you've got here on this post. I will be coming back to your site for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]online casinos[/url]

Anonymous said...

Hi there! I just want to give you a huge thumbs up for your great info you have here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]http://onlinepokiesking4u.com [/url]

Anonymous said...

Good day! I simply wish to offer you a big thumbs up for your great info you've got right here on this post. I'll be coming back to your blog for more soon.

[url=http://xrumergeek.com]read more[/url]

Anonymous said...

cheat black ops 2 - Cheats BlackOps 2

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheats black ops 2 / Blackops2 cheats

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

hacker black ops 2 _ cheat blackops 2 zombie 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-2-wallhack

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheatsblackops 2 , CheatBlackOps 2 , cheater-black-ops-2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-2-wallhack

_________________________________________________

Cheat pour Black Ops 2 majorcheat.com Majorcheat.com


new cod: mw3 aimbot - triche black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-hack-ps3-xbox360-pc

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Blackops2 cheats / mw3 cheats
http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheats-black-ops-2-mw3-hacks

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheats black ops2 _ cod 9 cheats aimbot,2

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
speed black ops 2 , cheats blackops 2 ps3, , hack black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-bf3-wallhack-aimbot-esp-ps3-xbox360

----------------------------
Black Ops 2 Cheat majorcheat.com level hack bo2 - loby cheat

http://majorcheat.com/index.php/acces-vip-black-ops-2-cheat

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Blackops2 hacker black ops 2 / video games_

http://majorcheat.com/index.php/tutorial-programme-cheat-black-ops2

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

free aimbot games' black ops2 _ cheatin blackops_2

http://majorcheat.com/acceuil/cheat-black-ops-2.html

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
cheats for call of duty black 2 , cheats blackops 2 ps3, , hack black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/acces-vip-black-ops-2-cheat

[url=http://majorcheat.com]aimbot black ops 2[/url]

Anonymous said...

You're so awesome! I do not think I've truly read anything like this before. So nice to discover another person with a few original thoughts on this issue. Seriously.. thank you for starting this up. This site is something that is required on the web, someone with a bit of originality!

[url=http://truebluepokies4u.com]pokies[/url]