Monday, 18 August 2008

ngansa gik

Assalamualaikum,

huhuhu. ku nak ngansa gik lok. kinek tok aku sorang malaysian kat department ku huhuhu. marek ku nganta apis balit msia huhuhu. selamak dah nak 5 bulan ku sitok, apis la geng ku. selalu ngegon, byk merik nasihat. nya tok actually pendiam, sik byk kelaka, mula2 ku jumpa nak, nya nagga aku cam semacam jak. kelaka pun sepatah2 jak. mula2 aku rasa lain jakla, sbb nya cam maok sik maok jak melayan kita, yalah tedah kita baruk pegi UK nak, nagga urg melayu cam rindok jak, tpi nya tok cam xda perasaan tangga aku, cam sik lalek jak nya ngan aku.

tapi as we go on, makin lamak kenal. hahahaha. rusak dah nya oleh aku. kekeke. makin ceria, gituu. selalu mek duak bersaduk, hal2 kerja, hal kehidupan, hal2 main bol... mmm nya la, aku tok dgr jak, nya tok nang gila men bol, arsenal team nya la. aku mmm nyokong serawak jakla. so sll lah mek duak lunch n dinner sama, kat kedey kebab lah tek ginnya. mun nya mok kebab ya, kebab ya juak. heh. malasku miak tok. dah lamak kenal nya bok kurasa nya sebenarnya ada olah miak kecik juak, sungguh nya tua 2 thn dr aku. ya ku madah baruk 5 bulan dah nak rusak oleh aku nak. sbb ya lah zari jaoh dirik dari aku nak ooo.. hahaha.. takut rusak agik nak. yalah at least ada apis tok, adalah teman k klaka melayu sitok, bukan xda urg melayu lain, ada, tapi, semua cdak dah berlaki bini. yg bujang teruna, mek duak jak koh. yalah.

marek ku nganta nya, sayuk indah sa ati ku. nya madah gia juak. nya madah nya dolok nya xda geng glak, yalah nya pendiam. huhuhu. terharu aku, ada masa mek duak first time mek duak shopping sama, nya madah sik pernah nya shopping selamak ya, n byk barang dibeli, harus aku disalah sbb ngasut nya byk meli barang hahahaha. haruslah nya kagum nagga skill aku mintak cam2 kat kaunter perfium nakk hahaha. well yalah duty aku deng, mun urg shopping ngan aku haruslah berabis duit kak kenak cucuk jarum hasutan shopaholic, ada duak urg jak immune, duak2 anak pak osen ya, pa nya duak ada aura chokot, yalah xpat ku nyucok hahaha.

balit dari nganta nya, on the way balit umah, ngansa indah aku. aiiih. honestly, sik pernah aku ngansa mun nak berpisah ngan kwn2, no offence ngan kwn2 lain, mmg la aku sedey mun berpisah, tp sik sampe nangis. aku rasa, sbb mun d msia, gine2 gik ada kwn lain. tp keadaan sitok lain bah. even kmk duak baruk kenal 5 bulan dah rasa close benar. sepemergiannya macam2 barang jak d wasiatnya ngan aku; TV, beskal, periuk nasi cam2 gikla, waima kicap kipas udang sekalipun. sik rugi juak ku kawan ngan miak tok hehehe. yalah ritok tek for the first time after 10 years rasanya ku nait beskal hehehe, sik pande nak break indah. hehe.

aritok tek ku dtg deparment, sayu indah rasa ati ku, xda gik member ngan ku lunch, xda gik member ngan ku diner, xda gik member ngan ku semayang jemat, xda gik miak nak sll nyakat aku antu mun ku kerja malam, im alone... huhuhu.

Dear apis, mun ko maca tok (aku tauk kau nang sikkan maca, mun ko maca pun, mesti ko sik paham juak), from the bottom of my heart aku nak madah thank you for everything n sorry for anything. doakan aku gigih, tabah kedak kau kat sitok. i have another 31 months to go. huhuhu.

Wassalam.

With Dr. Hafiz Mohd Isa

7 comments:

edzura said...

wah sedey na juak oon? sian ktk eyh be strong okey...sik lamak 31 bulan ya bah..

doff said...

ehh lain jak komen aku tok..pakei skang rambut oiii..mesti bertambah kejelitaan koh ;)

Shahrul said...

dear edzura,

yalah koh, piluk ati ku tukk

dear doff,

duehhh lain komen ko, 3 thn sitok aku nang sik mok nguntin ko deng. klk balit msia haruslah kedak alesandra ambrosio.. larikkkk

fafararah said...

ah brapa lamak course kitak tok oon.
ah jaik na ati lok!.. sikda junior2 miak meleisia kah!!?? ah angkut jak nak mudak2 gi shopping eh!!

fabian said...

apahal ku dapat rasa pa ko rasa ooo?

Sitok pun aku sorang juak. Ada sigek member kelak alu pulang mensia, jadilah aku sorang2. nang pilu milu jak rasaku.

Bersyukur ko kat negara ada kebebasan sosial and bebas pergi sia sitok tanpa jadi paranoid. Aku dahlah tengah padang pasir!!!!

nanggis!!!!

Salmah said...

Aihh .. balit dah kawan kitak ya. Sik sempat mek nak kenal ngannya. Sedih indah mek maca blog kita, i truly understand semua ya.. sebenarnya perasaan org yang kenak tinggal ya lebih dasyat daripada org yang nak pergi.. hmm soon will be my turn, tp y i am not that happy? Excited well.. sik juak.. mixed feelings.. tp yalah sedih indah mek maca blog kitak..

oklah mek sambung chapter thesis mek. i got a week to submit. Kitak be strong k? Tedah kitak sorang2 ..

renxokuken said...

panjang rambut ko?? prasan leona lah ya..lemah kuu... mun sik tegal ku madah ri ya nak ahekss