Monday, 29 December 2008

akma @ london

Assalamualaikum,

ola adik kakak! lamak ku sik update oo. bukan apa, aku mala sikda kat umah koh. gago berjalan. actually nek tok arum bulak, bukan arum bulak, arum benar, ng turun nait london jak kerja ku. every weekend, ada sanak saudara-sahabat handai datang menjenguk kota london. so haruslah aku sebagai duta kampung no. 3 d kota london melayan tetamu yg hadir occayy.

so this time, akmar, seorang lect upm sama ngan aku juak. act nya tok kat denmark, nyambong phd juak, bidang apa ko tauk?? landskaping! design2 taman, design aik terjun. rindok ehh. jeless ku. yg aku tok?? beremei ngan tai*! ko ada?? sik adaaaa!!! malasku.

neway. nya tok dtg london cuti krismas ya tek, nak bercuti2 london jak. dgn husband, haris n anaknya baby shah yg kiutt, sperti uncle shah nya juga (haruslah sik mok kalah). so as first timer cdak d london tok, so aku tunjuk lah tmpt2 harus d agak mun dtg sitok. buckingham, big-ben, royal albert hall, bla bla bla. cam2 la. so sikda papa juak nak ku cita koh. yalah rindok nemu kwn dtg koh. kakya, cynthia pun ada juak, nyengok dr warwick, dtg juak d kota london. rindok lah juak. bah2 ktk urg bila gik tekkkk?? tangga jak gamba2 tok k deng. klik sitok untuk cerita yang lebih detail dr puan akma.

akma, baby shah n haris d depan pintu pagar rumah mak bet. mak bet sikpat melayan mek urg masaya, gik gago betetak dak manok k jingo bel katanya.

me n cynthia @ eye of london.

british museum. aku terselap pos opis kuching aih. chemm ni tuk.

yerrr. sampey harrods dah ktk duak oo.


yahhh. ada mbah2 bapak sik. bapak hayam oon hehe.

yahhhh. kelas air asia tok. sampe ke london ada iklan nya. yaah pa gik tunggu ktk urg??

to akma, thanx datang, hope u enjoy urself. arap kitak sik jerak (tny haris apa reti). Insyallah mun da rejeki kmk nak berambeh kat denmark klk, nak pose2 kat patong mermaid k. nanti kan diriku d kota copenhagen!

Wassalam.

10 comments:

mim.ya.ra.alif said...

jd tourist guide la ktk ooooh??
eh, ktk lect upm paduhal..

f.i.e.z.a said...

part pagar mak bet ya nyuroh mek tetak pg2 tok.hehhe..
mek mok juak g london k airasia.abg kmk ada madah MAS ada molah promotion RM650.00 jak pegi balit london mun beli tiket awal 2 or 3 bln.dak kwn nya pegi bln 2 lak.murah ooo.harus tak jd tour guide kmk mun mek sampei cnun. ;P

khairul onggon said...

Yoh.. best da juak dapat jln2 oon owh.. Sekda dapat komisenkah, sik kiralah jadi tourist guide atau bapak hayyam hehehehe.. Kelak kmkorg datang merami sinun iboh larikkk oon aok.. Hehehehe..

Audio said...

Wow!~ Class laaa Air Asia hehe. Sampei kota London pun dah terpampang iklan nya hehehe.. XD

Audio said...

Wow!~ Class laaa Air Asia hehe. Sampei kota London pun dah terpampang iklan nya hehehe.. XD

MAMI_FARIS..... said...

aok owh... nang kedak pos opis lah museum ya.... inginlah rasa ati nk make baju tebal2 cam ktk ya koh...

AcHiKa said...

tiut baby ya onn~~~

pinkbutton said...

shah, are u paid to become the tour guide? hehehhe. or u helped yourself with sumthing from harrods?? hehehehhe

baby syahmi cute kan!!

changkir said...

mak bet ya, kata jak betetak sidak manok, ko sik tauk ku nemu nya di pasar minggu koh, gik berpilih dak tempei... lari dr london katanya, sik tahan sejork.. urg tua bah.. hehehe

nang tour guide ktk ya, harus ko tour aku juak kelak, 2010 k hehehe..

FIRST CLASS.. INTERNATIONAL..PARIS

oon said...

dear all,

masa tok promotion tour guide free. next year, tour guide ada charge k. 50 pound sejam. semua tmpt oon ngemabak. bermacam2 servis disediakan. serviss apaaaa??? tatau?? matilah kak shilpa! kakaka