Monday, 8 December 2008

raya aji @ UK

Assalamualaikum,

panggilan hajiii,
telah tiba lagiii,
menunaikan ibadahhh,
tanah suci mekahhh,
melontar jamrahhh,

ehh cemya kah sukati ku jak. wah-wah adik kakak, rindok lah ati kitk org makan dak kari, lemang, rendang, manok masak mirah segala ooo, keji tauuu, oon di sini ala keseorangan di raya aji ini. update blog, bleh. tak suker-tak suker.

baruk jak rasa marek aku ngansa raya, dah masok raya aji, ari sabtu ya tek member kol nyk pa polah ku raya aji, aihhh terus ku jawab, eh dah raya aji kahh, aku tok gago ngitong ari nak krismas nuggu santa klos, matilahh. yalah koh, sedey sa nyawa ku. di negara urg tok, paham ku perasaan tambi nak diam kat green road ya eh, tang da nya sorang jak gago celebrate deepavali d kuching. now i know how u felt kak priyanka chopra.

tp sikla sunyik gilak raya aji tok, lately, cam rami jak dah melayu datang kat uk tok, so happening juak sikit. ari sabtu ya tek, kak erna n bang is molah jamuan pre-party raya aji gtu. nak molah ari raya aji ya mpun ari senin, urg bekerja, so polah jak ari sabtu. aku ngan syazana (miak undergrad bok masok), bertugas jadi usher-usherette ari ya tek. dr kol 11 sampe kol 9 mlm mek duak lepak umah ya, nang berapa kali ndakkah mek duak terkunyap2, asal urg dtg, mek duak makan juak. hehe. saja jak lepak lamak2 umah k erna, neman nya nulong apa2 yg patut. so, nak madah xda papa raya aji d uk tok, sik juakla, happening juak.

oon n syazana

menu raya aji, laksa johor, tp sikda laksa, k sphagetti sajorrrk

raya aji @ kak erna's

so balit dari sia, tetiba malam ya aku dah rasa lain dah, badan ku dah setat panas, waaa demam ku duhal, semalam2 ku xpat tdo, kotan badan panas ya amat. waktu tok lah ku beraie gilak ngan mak bapak ku, aku tok nanak sikit mun demam2 gtok, drama queen bah, mun da bapak ku adalah nya ngurut2 kaki ku, terus bait kakya, mak ku setat lah gago2 bingong2 d rumah mun aku demam. huhuhu. i miss home. kat sitok sapa jakla. nasib ada hosmate ku, panagiotis yg baik hati, ada lah juak nya ngegon aku, nyk dah bait kah, mok makan apa, molah aik teh, thanx pana!

so aritok, senin, aku sik turun lab, masih demam lite2. esok jak ku turun kali. so dikesempatan tok, aku nak ngucap selamat raya aji ngan semua2 adik kakak. mintak map, mintak ampun. mun da rejeki lebey, nait aji gik kitak urg, sik perlu nuggu air asia juak rasa ku nakkk.

Wassalam.

10 comments:

farah.marzuki said...

kata demam.. eihhh tang diam lam rumah ohhh! bench ak !hahaha jeles sikpat makan nyaman sbena nya tok!!

:'(

aya_snooter said...

ehek..raya aji kitak sia gik best dari raya aji kamek rah ctok aieee..ehekk!! selamat..selamatt ari raya Haji ahhh

izza said...

aok eh.. nang bena.. ktk nang manjak mun demam.. kalah kmk... mun demam ya upa nang sakit tenat jak... dek2 gk demam.. ulser lammulut gk upa sengsara..hehe

Rudy said...

ekekee..demam lite ah...bagus panagiotis ya...at least ada juak org ngegon sinun.

insyallah ada rezeki akan ku tunaikan haji. :D

dayangkhaty said...

tedah..demam indah..jgn lpk mkn ubat...

**kmk ngga laksa ya mek ingat mee blacan..huhu**

f.i.e.z.a said...

nang lucu part kak priyanka chopra nyambut deepavali sorang2 d green rd.hahha..pg2 dah leput.
laksa jhr feveret dish mek tp x pndei molah.cdak nang k spagetti as mi nya ko..i loike..
take care aaa.. :)

mat said...

ooo tedah...tapi macam happening jak kitak orang raya cya...kmk kat ctok nang berencang pegi pengilan jak...bersambung-sambung org pengilan..tapi sedih juaklah sik pat balit kampung.

oon said...

dear parah,

dah nyawa demam gitok alu sik bes alu raya aji. huhu

dear aya,

mmm ok juakla, tp yalah sikda takbir kohh, naalah ngr lagu jingo bel jingo bel.

dear adek,

sudehhhhhh

dear rudy,

tok ok lah sikit, sok turun lab gik. ehh malas ehh.

dear dyg khaty,

mek tekgin mee kolok, laksa swak aihhhh. chemm ni tukkk.

dear fieza,

yahhh mun gia, jgn lupak deepavali klk, jarah kan akak priyanka chopra k kat green road!

dear mat,

yahhh rindok ati, pegi pengilan, lamk dah kmk sik pg pengilan koh, ingin inda sa nyawa nak makn nasi minyak kari dagin segala

khairul onggon said...

selamat ari raya Aji Oon.. i sik online reya.. hihi.. Happening juak sinun owh..

AcHiKa said...

aaa sian ktk demam~~aa kmk demam juak pas raya uhuhu (-_-)