Wednesday, 3 December 2008

jac @ london

Assalamualaikum,

ola! hye nong-nong sekalian! kali tok ku nak cita ku turun london gik. well harusla promosi nak. air asia nak kah d ke london nek tok, haruslah rombongan urg swak dtg ke london. haruss bang tony merik komisyen ngan aku!

neway, turun nya aku ke london kali tok, nak jumpa kwn ku, colleague ku d upm nun, jac namanya. nya tok study vet kat uni of bristol. sik juak jaoh dr tmpt aku. sejam lebih ngagak reading. 2 jam ke london. yalah masa kt upm bergeng juak. ingin mek duak nak bertemu. so plan lah nak berjumpa kat london ok, bukan lunduk waima landeh sekalipun. ingat tek mek 2 jak nak berjumpa, tpi tek nak, yalah ada sorang adik diva ku tuk, nang sik pat nengar urg turun london. tang tauk2 jak nya. so farah xoxo pun join la juak sekali.

oon n jac @ paddington station

so janji bertemu jac kat oxford street, tauk ktk org pa oxford street nak. klk mun ktk urg turun london tok k air asia, boh sakai indah. sik ngakuk ku ktk urg geng aku hahaha. rindok da nemu muka urg dkenal, kin kacak jak jac tok tangga ku (tp kitak kacak gik deng, boh susah hati). so panjang lah cerita mek urg. so aku pun mainlah peranan jd duta london ngembak sidak tok jln2 oxford street. well area tok jak ku paling familiar rasanya hehe, pgilah selfridge, jac nak nagga katanya.

oon, jac & iman inside the tube

so kakya kepak2, mek org gi makan kat msian hall. bertemu lah ngan adik diva di sia. bertocang segala gik ompuan ya. nang kedak tunc tunc aii lah, bicu mirah2 anak tikus jak sikda tek hehe. bertemu juak ngan kwn farah, iman namanya, glem2 jak nama geng2 farah tok. hehe. mamam mamam nyemmm. kat sia, kmk org nemu 'akak' yang berjaya. mula masa mek org mkn, aku tek sentap bah, nagga rompuan melayu kacak, nang style, ngembak LV etoile occcay. bf nya tek or put, leh tahan juak la. tp nak aku merati, kacak nya tok tang lain jak. tang ada something jak. alu naluri poret ku dtg, masang telinga. ya nya kakar. yahhhh, kuar sora sapar gapar! kakya tgnnya very berurat-urat kekar, kalah bena tgn aku tok bah. erkkk sentap aku, 'akak' rupanya. tp yalah, 'akak' yg berjaya koh, bahgia beroleh or put. hehe.

neway kakya kmk org pun bergerak ke ultimate destination mek urg, westfield. apakah westfield uolls! well, nya adalah shopping complex ala2 pavillion kita d kl nun, tempat shopping baruk bukak kat london tok. nang happening. nang besar, tp sikpat lah melawan shopping complex cdak urg dubai koh, mena ndak encik audio?? kitak urg nang serba serbi loba, sik ku suka hehe. tp besar ne pun nya, kmk org sikpat jalan sine2 gilak. nang angol palak ku. nang ramei benar manusia! ala rasa pegi aji (sungguh ku lom gi aji). just imajine, tiffany & co gik urg bersusun nak masok ke dalam, mun ada urg keluar, baruk boleh masok! boleh sik, sine kah cdak tok beroleh duit. aku nelan aik liur jakla, shopping penjan jakla nak, macam sik besa hehe. tp menalah kotan byk gilak urg, napsu nak berbeli pun sikda (padah jak cokot sik berdu)

aiihh ada juak rompuan tok

neway it was fun, as always, london amazed me everytime. mundak kinek tok kin sejok, dah mala ujan. gak ya jak la. so kitak urg pa gik tunggu, london is calling okkay. lelah queen elizabeth melambey2 ngaik kitak urg. pa gik.

Wassalam.

22 comments:

aVe said...

Apa benda tunc tunc aii ya?

oon said...

dear ave,

hehehe, farah la tunc tunc ai.

bukak ym, pegi audible, pegi audible from other countrie, bukak vietnam, ompuan nak bercocang, bicu mirah, yalah tunc tunc ai, yalah drindok farah haha

farah.marzuki said...

"Tục tưng ơi, tục tưng à, tục tưng nựng cái nà."

uishh jual nama kamek indah rindok tuc tung aiii. sak jak nya ari2 merik tuc tung aii ngn kamek!

tulah. pras kamek crown di tarit balit... skali gik kamek nemu ktk mesti berumbak balit crownnn jeng jenggg hahhaha

oon tulah. topshop di pdh nya gi ajiii.. nak melontarr jumrahhhh kahhh? sak jak nikam duit ngn sidak topshop. ketulahannn

[ LADYKiKi] said...

wah best kali jak...

[ LADYKiKi] said...

wah best kali jak...

edzura said...

wah bestnya oon...kamek nk pergi eh..2010 mek pegi okay! ngumpul duit lok eh..sik berdu ne nak pergi..

khairul onggon said...

Sora safa gafa?? kekekeke.. nang lucu na juak post tok oon eh.. Lekak-lekik ku tetak sitok..

Rudy said...

2010 insyallah rudy is coming to LDN...hehe...

london bridge is falling down..laa laa laa laa laa...

Kamil L said...

wah shah..mentang2 mek jauh, terus kitak berskandal ngan jaq..... Ini tidak adil :p

f.i.e.z.a said...

christmas sale!!msti meriah.less than 2k mok pegi nektok bah on.harussss..tp cnei mok diam oo?ya dbingong.jong2 lu sampei aport ajak.hahha

MAMI_FARIS..... said...

bena kata kitak za. tiket belon dpt juak d beli kedong murah. sampey cnun cne nk diam? asal kaki cecah airport.. dpt juak mdh ngan org kampong " ooi org kpg ku sekalian.. aku dh sampey london..." hehehe
oon.. sik dpt pegi pun, dgr cerita dr kitak pun jadilah... (",)

asma said...

kamek 4(ko tauk sapa nak??) dari dolok gik berangan pegi.ada jijah msg mek madah tiket murah. tapi seperti biasa kmk salu lambat balas.(sorry jah :D) tapi dgn syarat, ktk mesti nanggung tempat diam dan makan minum mekurg..hehe...ok apa??yajak syarat mek deng..sekian makseh..heheh

mama belian n cengal said...

he he he.... jenaka kali jak nok sora safar gafar ya keluar.... tok mcm ceirta sidak ya nunggah penambang...

renxokuken said...

mcm2 jak, tnc tunc ai indah...

"mer mer an tik" sarol.. lamak ku sik nengar ya hahaha.. nang lagend

wehh... 2010 pun aku insyaAllah (di baca dgn nada pekat, dalam dan penuh tawadduk..) ke London . Juh sekali lah kita semua gi London.. aku dah awal book merempat di umah sarol k.. boh ko sik nyuruh indah oon.. sik ku lalek biar ko tido di luar pntu okey.. heheh

Abang Hajib said...

sik saba nak pegi london tok... tgh nabong tok... kompom sakai ku pegi sinun... hehehe...

oon said...

deqar farah,

kitak ya nang tekgin tunc tunc aii bah hehe.

dear ladykiki,

nang best koh, bah bah, pa gik hehe

dear zura,

kumpol lok, jgn sik kumpol, klk putih mata sik shopping, sik lari london kohh.

dear onggon,

matilah sapar gapar maca. ampunnn bang sapar hehe.

dear kamil,

jgn marahh k, kmk duak sama warganegara bah, kitak ngan urg dibah kitak ya bah, urg nz hehehe. pemos nya ya hehe.

dear fiza,

bah bah, murr dah ya, tdo umah kmk pun boleh, tp sik lah selesa, umah bujang jak hehe.

neway mun dtg, diam youth hostel murah juak, semalam dlm RM50 gialah, nya cam dorm, sikla comfy nei, boleh la.

dear mami,

mun dah cecah epot, apa kata kuar epot juak kakya hehehe, enjoros pegi oxford street hehe.

dear asma,

yahhh ko ingat aku tok anak ikan elton john kah, nak spon2 segala haha.

xda bah deng, nang lah harus ktk urg diam umah kmk, tp rumah aku sikla kedak rumah urg jalan bako ya, bilit pun kecik. sikpa mengarei jak kita tdo bah.

dear mama,

aok gialah queen mesan kmk, jgn sik dtg katanya.

dear renxo,

harussslah mer mer an tik jd legend!

haruss ko berambeh rah aku, tp rumah ku besa2 jak zari boh ko heran, bilit2 pun lite jak, ku gik tgh nak brskandal ngn queen elizabeth, dpt ku diam rah buckingham palace klk, senang ktk urg berambeh hehe

oon said...

dear najib,

yahhh haruss nabong k, london is calling!

izza said...

sapa deng???? sapa ya kck gik?? ktk dh da grk ka??? sapa bakal kakak ipar mek tek??? bait x??? pemurah x??? sbb kmk mk mintak cia...hehehe

oon said...

dear adek,

deng itu adalah leona lewis, matilahhh. malasku adikku tok, patutla selamak tok ku single, adik ku materialistik duhal.

juan affandi said...

oon...
nak rempuan bergambar ngan ktk embak paperbag zara ya nang gia ehh..
nya nang sekpat nengar nama london..
lalu lah nya..
ibarat kenak gerak time emergency...
lalu nak ngerebat...
wahahaha...
sorry farah... :D
semua org mok pegi 2010 ehh...
mek pegi time ktk graduate jak lah..
pat bergambar ngan kitak bersama jubah harry potter...
hahaha....
boleh???

juri said...

dear mil, iboh jelesss hehehehhe...tul x oon?

farabella said...

mis dr jaq so much!!