Tuesday, 24 March 2009

bbq

Assalamualaikum,

bonjour! yahhh bonjour katannyaaa, ari nek tok makin ari dah beransor panas dah, rindok ari gtok kohh, bok la asa nyaman kerja (yer mun jak mun, sak jak  tetap ngando sampe kol 10 nakkk). ari pansas gtok ramei lah kita  nagga dak omputeh mengarei nerap tas rumput koh, jdi oon pun sik mok ketinggalan, maok juak aihhh. pose2 bersimpoh tas rumput nakk. bok ku paham kenak omputeh suka panas, suka sun bathing. sungguh kat malaysia ku salu ngerepak, tp dah kuar matahari warm2 lite gtok, rindok koh, ceria suasana hari raya jak. tp mun panas d malaysia cuaca khatulistiwa ya nang kakan gilak lah, tetap juak ku ngerepak la, perlu nak nerap rah padang sentral.

neway di hari bagus gtok, aku n geng2 serumah plan lah  molah bbq kat taman belakang rumah, rindok juak sekali sekala nak. so weekend ya tek jadi lah. nyemput some friends juakla. aku molah bbq manok n kambin uolsss, yahhhh msakan ala2 tema mediteranean, bang pana ngaja ku, senang jak, marinate manok ngan olive oil, garam (pake garam kasar), coarse black pepper n garlic paste. nyemmm.  mendapat pujian ramai occayyyy. selain ya ada ikan, sotong, greek salad etc. puas ati juakla together-gether.

IMG_2195 abang pana tensionrina nunggu pandok sik idup2

IMG_2202 menu ari ya (boh riso cik sar n cik anah, sik kmk palau kohhh)

IMG_2210 antara tetamu yang hadir. baju oren ya supervisor bang pana

IMG_2197 OMG!!  luguk aku nang sikpat dtapok kohh

IMG_2207 bang xiran, kak jill n kak anya sungguh gigih melahap

IMG_2205maokkkk juak ku nunok, sak jak belukuk sik tauk manok masak kah sik

IMG_2216 belakang rumah ku. view from my room

sedih juak rasa mun ninggal sidak tok kelak koh, yalah bulan 9 klk maybe aku nak pindah ngan geng2 malaysia kelak. dah setahun diam ngan sidak tok, bukan senang juak nak carik kwn foreigners yg paham budaya n agama kita, especially pana, very tolerant, mun nya bermasak, nang susah payah jak berbeli manok halal ngan aku, dak pisok, kuali semuanya berkira, terharu juak ku.  anyway it was good to know them. bila gik nak berkwn ngan bangsa lain nak. klah. chiao bella. yaaahh chiao bella katanyaaaa.

Wassalam.

21 comments:

farah.loren said...

yah kamek gik dolok. nang cun time nyengok intenet ada apdet. pesen detector agik. CK gik ahhhhhhh. malas ku... nang kaya CK lamak tokkk...

yalah mena eh susah nak nemu nak paham. dak flatmates kamek tok sik paham2. bemasak dak bacon sebelah kamek masak kari ikan koh neng. alu mual mual buak buak jak rasa nyawa. tutup jak periok alu sik jadi bemasak kamek koh.

tp nak, bagus gik diam ngn foreigners, dpt diat olahan org lain2 bah. org meleisia. hmmph. 20 taun dah diam ngn org meleisia. wakakka

Rudy said...

hehe..i'm 2nd..anyway, nang kira untung nemu foreigner yang benar2 paham budaya n agama camya...kira lucky la..

aie..bepindah ngan geng2 mesia ah...heheheh

farah nang sentiasa 1st la owh..hehehehe

khairul onggon said...

bounjour sup bunjut oon... Aiyih.. nyum sekals ku nangga bbq takurg.. nang happening owh..

Yalah mun sesekals ngan geng2 mesti syiookk bah.. NGan omputeh dak foreigner semua pun mun bergaul urg madah dapat byk pengalaman..

Di sinun coca nang heaven owh.. panas sik kata panas, sejuk sik kata sejuk.. Tp di malaysia tok coca sik menentu, time ujan nang melobo jak ujan, nektok dah start musin panas (summer time!) yerrr.. Tp kat umah ku sentiasa musim salju koh... kekekeke... on aircond jak...

Pasal palak luguk, ku nak pomot blog adikku baruk jak nya mengemei diriknya rah lumpur2 kotoran blog arus perdana .... http://amirluguk.blogspot.com hehehehe....

WhiteTulip said...

best nyaaa.....lamak dah sik bbq..dah nunok kambin gikk....*guLp*

lea said...

bestnya.. bbq.lamak dah sik molah bbq. kira untung kitak nemu foreigner yang faham ngan agama kita. bagi kameklah kan walau cney kita g, mun kita bait & faham orang lain..kita akan dapat yang sama juaklah .

Terompah Biru said...

nangga pic no.2 ya ngingat kmk ngan event2 yg kmk biasa tangga diopis tok ehh.. mengarei jak aik sejuk sidak ya ohh ;D

anyway.. kmk nak coba lak resipi marinate yg ktk mention sitok ya, sound simple & cam best jak... (tengah berkira-kira bila nak gather2 ngan sidak the wengs then molah BBQ agik) ~ sik mauk alah ehh ;p

zulkplyjoharis said...

salam,
memang susah juak nak jumpa dengan masyarakat yang toleran macam sidak ya ow onn.. best juak budaya sidak nya sebenarnya cuma kita jak sik mendalaminya

kema said...

waa...dah panjg rambut uuu..kalah kamek..hehe

f.i.e.z.a said...

baju CK ya kacak.hehhe

juan affandi said...

aie oon...
boh lah pindah...
tedah dak ya sekda diva gik di rumah sidak..
ahahahaha...
bes juak kwn ktk tek ohh...
carik manok halal segala...
very the memahami...
ahahaha...
dah improved koleksi baju nektok ohh..
ck jak memanjang!!!
hahahaha.....
keep it up!!

oon said...

dear farah,

ck, petaling street jer, sitok pun ada petaling street haha

yalah sukor juak, cdak paham, tp kitak mok juak paham cdak, mun sidak entengok nak makan ngot2, biarjakla, tp cdak tok sik berapa rajin juak mkan ngot2, jaga badan katanya

dear rudy,

tahniah! anda pengomen kedua hehe. yalah sukor juak daknya ok. terpaksa juak pindah klk, sbb masing2 dah nak balit negeri masing huhu

dear onggon,

masa tok coaca heaven juakla, tp mun winter dolok, ya ampunnn menangis air mata duyong jak, ngerepak ngan ari.

ooo blog adik kitak duhal, sama lah mek duak luguk, boh bimbang urg luguk destined to great!! erkk

dear white tulip,

nyemmmm kohhh

dear lea,

bena kata kitak, saling mok paham memahami n saling tolerant, cam mun sidak ya minum, kmk paham juak, kmk sikla kisah. budaya sidak kita hormat.

dear terompah,

aik zapple ya hahaha. harus ktk coba resipi ya, tp boh nunok lamak gilak, biar nya masoh moist2 gtu nyemmm

dear zul,

bena bah, kmk byk belaja dr sidak n sidak byk belaja dr kmk. abruk cdak tauk sik semua muslimk pengganas n exremist, ada juak yg loba2 ngegeh hehehe

dear kema,

nuggu sampe pinggang loks hehe

dear fieza,

hehe baju ck cop dikpun haha

dear juan,

yalah tedah juak ngenang, tp terpaksa juak bah, biarlah diba membawa diri koh.

neway mun tinggal sama msia, nantik senang juak mun ktk org dtg ada tempat diam, sbb klk nak carik rumah besar kit la

ur adik yg semakin kacc semenjak berisik abg kdk mus may... said...

da gik rambut mus may kohhhhhhh...

p/s: i wouldnt stop until u get a haircutttttt....

ngeeee said...

xpa luguk babe..asal JANGAN (1) STRETEN!! (2) MOLAH FRINGE!!! haha matilahhhhhhhhhh turn off..mun rempuan acceptable lah..ehh nggu lok..kau tek..laki kah..mpuan kah..erkkkkkkkk *tapok*

oon said...

dear adik lobarina,

malaskuuuu, ko nang dengkiiiii

dear ngeeee,

aoklahhh sik ku streten ko, lagikpun mahal sitok, streten kat salon sun sun belakang lektra jaklaaa.

aiihhh ne lah nak molah, dah rompuan suka, urg laki pun terliyorrrr. bukan salah i... haha

CoKeLaT-RaWkZ said...

Ooonnn.. bonjour messeurs...hahahha.. nang ada luguk juak dipadah cehh..hahaha.. steady nar juak BBQ ada Miss Stella sia hahahaha... weiisss.. tok memang penah main game Ciao Bella tok hahahaha..

Ida Athanazir said...

jauh jalan , byk pengalaman.

*bila lah gik nak bbq, paling best panggang ikan*

Lepri Felix said...

best aih pat bbq d garden kedak ya...

owh i can imagine it!!!

oon, shampoo apa ktk pakey, vouge nar rambut aih...

ranmbut mek sik panjang2, lamak nar nunggu...
kmk suka rambut kedak ya...

AmirFX said...

Yobihhh... jeles nangga garden kedak ya... Umah aku garden kedak ya dah jadi pat pakei engkah keta bersimen segala.....

oon said...

dear cokelat,

game apa ya?? tatau?? (sambil geleng2 kepala)

dear ida,

aokss, nyemmm manggang ikan oo, aihhh teringat ngn terubok kohhh

dear lepri,

suka kah?? kmk pun suka juak koh hehehe, boh d tunggu, makin ktk nuggu makin lamak rasanya. guner shampoo jer, shampoo zaiton, gunakan tanpa was-was occayyyy.hehe

dear amir,

yalah koh rindokkkk

Audio said...

sigek ya lah rindok diam n bekawan ngan lain bangsa XD

CoKeLaT-RaWkZ said...

isshhh.. ada bah Oon games Ciao Bella, aku siap meli indah makei kredit card.. $6.99 online hahahahah....