Monday, 2 March 2009

pelik-pelik

Assalaamulaikum,

aku heran koh. pelik-pelik jak omputeh sitok.

minggu ya tek aku balit dlm kol 10 mlm gia lah, abis kerja lab, nuggang beskal. dr jaoh ku nagga, ada sekumpulan miak bujang omputeh, dlm 5 org gia lah, kat depan aku. cdak dressing kedak urg nak pegi pub lah. so aku kayoh jakla. malas nak lalek, so melimpas lah cdak. lekak ku melimpas tek, tetiba ada sorang miak ya tek ngekot aku, ngepong aku, berekot d tepi, aiihh dueh lam ati ku tek pahal nyatok. diam jakla aku mals nak melayan. maybe nya nak berekot ke lain kali kah.

tp masih juak nya berekot tepi aku. nang nyetok nak nyakat aku. bujat juak nyetok lam ati ku tek. tengah2 aku berkayoh, nya berekot d tepi aku. sempat juak kakar.

omputeh: hi there mate! h0w are you?

aku: im fine thank you

omputeh: what are you doing, late night cycling?

aku: just got back from uni, going home now

omputeh: going home already? lets go for a drink!

aku: no thanx, im tired

omputeh: nooo, the night still young, were going to dune (nama pub pemos sitok) lets go together, it would be great!

aku: sorry mate, im really tired. got to go

omputeh: well im not gonna bother you anymore. if you change your mind, we'll be there.

aku: ok

omputeh: ok mate, safe journey home!

aku: ok, thanx

kakya baruk nya berenti. aku terus mecut laju.

heran ku, apajak lah cdak tok, sik paham ku, tok dah second time benda tok jadi kat aku, tgh ngayoh2 tetiba diirin. sik paham ku olahan bujat kedak ya eh.

pernah sekali aku kat asda (supermarket). tetiba miak omputeh ngagak aku. alu bersalam.

omputeh: hi mate! do you remember me!

aku: no sorry

omputeh: how could you, we had fun the other night!

aku: sorry, i dont remember you, bye.

terus ku lari. pelik2 jak daktok. sik paham ku. nang muka ku kedak orlando bloom gilak kah lalu semua mok berkwn, ngakuk adik kakak segala. larikkkk.

Wassalam

19 comments:

khairul onggon said...

Bahya ya oon.. kmk rasa nak mok muka ktk sama ngan dak strippers rah pub2 pemos di sinun kekekekeke.. ya kali sidak excited nangga dirik ya kekekekekeke... hati2 kaktuk kelak ada urg omputeh ya tetiba madah mcmtok.. "Hi mate.. i saw yur XXX movie.." kekekeke... puh kanan puhh kirek eh...

WhiteTulip said...

hahhaa....lom bang gogon yaaa...haha....XXX indahh..hahahhaa......maybe sidak just peramah kalii...bersangka bait lah k...

juan affandi said...

aie... ngutik di kepong gia... nasib nya sik nahan kitak pa ndah.. suroh stop... mun suroh stop, stop sik ktk??? hahaha... ada indah ngajak minum... ekot jak tek... nangga olahan sidak... hahaha... kakya blog kan!!! :))

edzura said...

kahkahkah...nang rami peminat oon tok. nama gik diva tek nak. berani ktk oon..tang ada kelak di stopnya kitak. jangan ktk berenti ok.

Rudy said...

have fun the other day..palaknya time gik High kali..

diva bah..mesti ditegur sidak fan...

AmirFX said...

Bahaya juak org sinun ehh... Mun kau d embak sidak minum mudah2 d injek ngn dadah kakya terus jadi mat dadah... Mun sik bak kata onggon jadi mat strippers bagi sidak... Bayar 500pound semalam.... Hati2 jak pok...

ross said...

menar ya Oon..bait2 kat negera urg ya.ney kita tauk ati perut sidaknya..biar kita ngelak join grup cdaknya..bak jak crita dikpun..takut pengaruh jaik bah..ada juak bagus kita pikir negatip sak slamat..mun kat negeri dikpun gik kita mok ati-ati juak..dekdek diam negeri urg..amal doa kay pendindin dirik siang mlm koh nakkkk....

Terompah Biru said...

Berhati-hatilah walau dimana jua anda berada aiitt... sik kira la waktu berbasikal ka, waktu duduk2 menikmati kebab mahal ka, waktu nak masok tido ka (dah kunci sik pintu?) ;D

f.i.e.z.a said...

alu orlando bloom.hhhehehe.tp ngutik juak diirin gya eh oo..

mama belian n cengal said...

diva lah katakan... he he he

mama belian n cengal said...

diva lah katakan... he he he

tresville said...

berani kau.. awal ko make cawat besi bepropo wahahahaha.. baruk ko tauk.. sumpahan urang bujang kpg no 3 wahahaha..

Lepri Felix said...
This comment has been removed by the author.
Lepri Felix said...

harus awak hati-hati d cnun oon,

mun ada rezeki, beskal ya tambahkan "turbo engine" sak sik dapat nya maok ngejar ktk...

mwa hua hua hua hua hua hua!!!

muwn d supermarket ya terus jak embak kelakar bahasa kita ctok, kedak tok ktk nyawab nya oon:

omputeh: hi mate! do you remember me!

oon: muka ko diat!!!

omputeh: how could you, we had fun the other night!

oon: sorry, ya khawu ngan pusak aku.

=============THE END=============

*hua hua hua!!!*

Si Penconteng said...

Aok mena ta Onggon ya aih. Hehehe. Ne tauk bahhhh. Ekeke.

Audio said...

Haaa...ko mok tauk kenak miak ya ngepong ko? Coz once ko agree follow sidak gi pub, so memang hepi2 minum lah.. tapi ujong2.. ko paksa mayar suma lak ehek. In otherwords, mangsa pau laa ehek. Sometimes omputih tok, ada nok bagus nang memena bagus. And ada nok bagus buat2 bagus tapi ada motip tersendiri hehe XD

oon said...

dear onggon,

aihh encik onggon, boh padah urg lain k hehe

dear white tulip,

yalah koh, alhamdulillah stekat tok xda kenak nak pelik2

dear juan,

yahhh mun nya nyruh stop, nang terus nerais help me2 sora mariah carey agik haha

dear edzura,

yalah koh, sik mek berani nak beranti, perangei bujat gia koh, mun nak berkkwn ngan diba, harus berik slam dolok nak hoh

dear rudy,

yalah koh, susah2 jad diba

dear amir,

500 pound semalam, mmm menarik ganjaran ya hahaha

dear ross,

benar kt dirik, akan mek amal, doa pendidin dr segala jin, syaitan waima omputeh bujat

dear terompah,

tdo sik ngunci pintu, ne tauk masa tdo mem dtg kenja masok bilit, eksen sik tauk tek, paksa rela. larikkkk

dear fieza,

ne nak molah ko dara, susah2 berisik rupa kdk orlando hehe

dear mama,

hehehe diva biasa2 jak kmk koh huhu

dear tresville,

yahhh bilakah sumpahan org bujang kpg no 3 akan beraher...

dear lepri,

yalah koh, harus kmk tok berhati2, oon nak berkwn ngan omputeh low class??? ewww tidak mungkinn hehe

dear penconteng,

onggon tang tauk jak, mok pernah jd strippers kali hehehe, mesti meletupss.

dear audio,

nang benar kata anda, harus kah mengambil kesempatan terhadap oon yg lemah iniiii, mmg keji!

Kamil L said...

kali ada kawan nya yg serupa muka ngan kitak kali..hehe...

benda yg sama berlaku ngan kamek dolok, urang putih datang kat kamek, alu salam, bertepuk2 bahu gik..berkelaka macam dah kenal lamak..sedangkan bukan kamek kenal pun...layan jak, takut nya terasa hati mun sik dilayan..nang pelik urang putih tok eh..huhu....

aya_snooter said...

hahaha...ngutik lu jak. bleh gik brekot men kepong2 eh...branii kitakkkkk