Tuesday, 17 March 2009

spring

Assalamualaikum,

autumn in my heart... udah

winter sonata... udah

pa gik kakya?? spring adik-kakak!! apa?? ameng spring?? haruskah cinta bougenvilla (matilah aku tauk lagu ya)

yes, spring is in the air adik-kakak! kinek tok dunia tok sik la sejok gilak, kurang dah mek duak farah ngerepak sitok nak. rindok juak jalan2 gi uni nagga sang suria menyinar (terus belagu suria khatulistiwa dr francisca peter, seri-seri buana, ooh lala tropikaaa).

daun2 mula kuar, burung2 mula berkicauan, sang beruang mula keluar dr hibernasi, daffodil, tulip mula berputik, ko ada daffodil segala?? sik ada!! oo tedah, derjas jak la ohhh, huhu.

neway ari minggu ya tek aku ngabas london. besalah menjalankan tugas jd tour guide ngembak urg ngabs mak bet. actually sik kenal pun sidak tok, baruk first time jumpa. kwn kepada kwn. sorang miak melayu nama lin, sorang miak tambi nama.. mmm aihh lupak ku namannya koh, mm lakesh, lingesh, letchumi... ehh pia-pia lah bunyi nya.. tunggahnya aisywarya jak la ok.

so, besalah urg baruk dtg london, sinelah tuju gik nak. big ben, london eye, harrods, royal albert hall.. mm pia2 lah. mm kepak dah ku koh, boring juak ngembak tempat sama jak. ma, mun kitak urg dtg, ktk urg jalan dikpun jak k, ku merik map, ktk org jalan jak dikpun, hehehe.

neway pas kakya mek urg dinner kat malaysia hall. masok2 malaysian hall, aku terpana uoolss, dr jaoh ku nagga, sapa jak tang berias hebat makan malaysian hall tok?? dah ku nagga dekat.. artis uols!! ko tauk sapa???

KYLIE MINOGUE!!!

yahhhhh merasa kitak org kenak bulak oon, hahahaha. perlukah imagine kylie minogue makan nasik kearabu tempe segala nak hahaha.

aku nemu farah fauzana lah. hehe. terkejut ku nagga nya da sia. sik la tinggi ne nya koh. tinggi kau jak jah. bena, sik bulak, aku nang berdiri tepi nya, nang nyukat leh sik hehe. tp yg ku heran koh, makan msian hall yg bersamamu ya, nya berias, kan main hebat, mekap smokey eye, rambut permed salun sun-sun belakang electra, make trench coat fuschia (ku rasa beli kat kamdar, larikk), nang hebat la hias nya ya tek.

ku rasa mesti nya nang nak ngeso diriknya koh, jaik aku lok hehe. tp benabah, tang rupa ngeso drik jak tangga ku nya, kakar2 sama dirik,tp mata mala nyelin urang, urang tek alu sikda terus gago ngannya koh, tedah, dah kita tok warga uk nak, mesti la ala2 sale2 expensive nakk. tp si lin tek, kenja juak negor nya indah masa nya nak kuar, sak ati aku, aku tek alu molah2 sik tauk, typical lah urg swak pengingga ngan artis nak. alu suk la si farah ya tek kenak tegor urg, malasku (ada indah dengki).

sik lamak kakya, masok agik nya koh, meli teh tarik bungkus, heran ku. nak kata nyaman gilak teh tarik msian hall, sik la gne2 rasa ku nak, nak madah nya tek rindu gilak ngan teh tarik, sik perlu rasa aku nak, maka bok dtg london, paling lamak pun 2 minggu sitok, sikkan alu rindu nak, dah d kota london, ceriklah makan minum urg london nak. tok sik, mok juak nya masok agik meli teh tarik. malasku. memang ku rasa nya sik puas ati xda gilak urg negor nya koh. yajak makcik canteen malaysian hall, nang sik lalek terus nya farah fauzana koh, besa2 jak nya. yalah benajuak, dah mak cik ya tek diam 20 thn d london, sikla nya kenal farah fauzana nak, mun lagik zaiton sameon, zur eda bokla nya tauk.

tedah la aku ngan farah ya tek koh, gelik ati ada, ingga ada. tp kali nya nang benar entengok teh tarik kali bah, jaik aku lok suka propah, pa jak dosa farah fauzana ngan aku hahaha. tp ku rasa nak mmg nya terpana ngan oon, ya nya kuar masok msian hall, terkasima ngan rambut oon yg ikal mayang mengurai katanya. larikkkkkk.

Wassalam.

15 comments:

farah.loren said...

bench ak. hahhah temu farah fauzana je ker? kamek temu Ronan Keating ok. hahaha perlu ka tego farah fauzana? gus ktk negor farah marzuki koh!! wkekekkekeke. skati molah speku-meku. yalah eran org msia dtg sitok gago makan nak masak msia juak.. erannn kuuu!

bunga kelen-mem erkkk said...

heh!!! nang perlu ko ngkah namanya aishwarya? berik lah nama lain nak. shilpa shetty kah. kareena kapor kah. sridevi kah. kamal hassan kah.

ohhh tinggi (baca: rendah) aku jak farah ya tek? aok lah mun aku tek, xda ku gago nak negor juak. alang ku nemu amy ses peeeewit di klia gik ku ala eksen xkenal (walaupun dalam ati sukkk *kan aku tek minatnya nak)

bahhh gambar gik koh telentang tegeley kat dak bunga dafodil ya dgn rambut mayang mengurai sempu clear ko ya :D (rindu ku rambut ikal mayang sari ku ehhh)

AcHiKa said...

ehehehe~~ typical sarawakian sik duli ngan artist keh3~~ mena2~~ ahaha

f.i.e.z.a said...

urg swak nang pengingga.diat upa artis ya juak la.mun nya rupa frenly cam aishah sinclair xhal.bait ada jak dtego.amy search pun best juak.
tp mun dah eksen kedak fafau ya x juak mek mok nego eh.p maybe nya sik berniat gya.nya kntrol kali pan ktk koatan manis ikal mayang rambut ktk ya tek.aiseh!tauk ada.haha

Rudy said...

wakaka..tedah Fafau sik kenak tegor diva...spring hoh..xpa..ku da the spring sitok kei menikmati spring..aiee..spring juak bah...

WhiteTulip said...

mena kata rudy ya..sitok ada the spring...hihi...

wah! bunga tulip eyhh..coba tak ngambik gambar tak ngan tulip lokkk...suka eyhh ngan tulippppp!!!

mama belian n cengal said...

sale expensive juak... hi hi hi...

Audio said...

Ekekeke...mena kata ko Oon eh.. nang ingga nyawa bila nangga artis datang rah tempat urang..pas ya eksen2 up-up diriknya supaya urang perasan n negor nya.. maklom la..artis tek nak ekekeek...

MAMI_FARIS..... said...

ooo....tedah farah fauzana... glamer lah nya mun kenak comment lam blog tok... hehehhe

n i e z a said...

kmk pk kmk sorang jak ingga mun nemu artis ko, duhal nang mostly swkian gia o. hehe.. dolok kmk & kwn mek nemu zahid af di fcuk, kl. nya mala tediat2 mek org tp mek org x nuleh langsung. ngga skali jak alu polah x lalek, ngga ke lain. tang nya ngan kwn nya jak rasa best klaka & tetak nyerin2. cek2 x diduli mek org. haha..

AmirFX said...

Hahaa... Smp ke London pun urg Swk maseh asa ingga juak ngn artis Malaysia hoh??! Biasalah ngn artis tuk... Mudah nak lawa kedirik bila tmpt urg lain... Mun sama dirik sidak kelak sik juak giney2...

Felicia F. Ramzi said...

oh, ada dengar farahfau tok pergi london last weekend, ada keja ka apa ka..kali ya nya bermekap benar gilak kali..ada shooting maybe?
aa, sorang gik artis yang ok di tegur is Cheryl Samad, friendly person. i first like her sebab nya speakong kacak..

dukunlintah plk said...

mun pandei betemu mr. bean padah ngan nya ku kirum slm k ;p

asma said...

deng boh gago, kelak mekurg meli map dirik jak cnun. tapi ingat jak, mun ko balit kuching mekurg semua busy. ala2 semua alu keja overtime kakya hp tek sikda coverage..paham2 jakla owh..heheh

oon said...

dear all,

yalah kita tok urg swak nang pengginga oo, mun nagga artis minat, sak lelah eksen sik kenal, tp dah artis ya tek sik nagga, bok kejeron nagga haha

ma, aoklahh sik ngapa, klk mek kuar ngan 'best fren' ktk jak (sikperlu ku nyebut sapa nakkk) hahaha