Thursday, 11 September 2008

good luck farah!

Assalamualaikum,

aku tek blog hoping maca dr sigek blog ke blog lain, nyengok pa cerita anak2 ayam ku. tang ramei jak urg molah post babai ngan farah tok. oleh kerna ku sik mok kalah, aku mok post juak laaa. FYI miak nama farah tok akan berangkat ke london nyambong belaja, 3 thn, bidang biomedik. kelasss gitewww.

neway aku sebenarnya sikla kenal miak nama farah tok. baruk kenal juak since aku mukak blog tok. tp u know what farah, sebenarnya kmk lamak dah kenal kitak rasanya. tp mek rasa kitak sik ingat gik. kta pernah chat dolokkkk marek rasanya. masa ya ktk gik study kyupem ka. kmk masa ya gik angkat dara kata urg, gik kacak oiii ku masaya, byk jak urg nak minang aku, nang laku lah aku kt kpg no 3. dr kpg ajibah abol sampe kpg bintawa, urg gila ngan aku. k dah dah. bukan cita pasal aku tok. cita pasal farah hehe.

masa ya juak aku baruk kenal dunia frenster n berblog frenster sajorrrk (circa 2005). masa ya ku blom glam. zaman ya urg gago make baju feminin aiih. yalah blog frenster ya ala suam2 kuku. post pun dlm 2 bulan sekali. besanya ku post mun aku ngerepak, manas, sedih, emo2 ntah papa. ada sigek post ku tok aku nganok CT. its here. n aku kejut kwn ku madah, post ku ya masok lam forum PGX. chemm ni kaahhh. dah ku cek2 miak nama farah marzuki tok rupanya engkah hehehe. igt sik kitak. yaahh lepas ya la nama ku mula meniti dr bibir pengarah, wartawan waima makcik kantin sekalipun! so pas ya aku pun beralih ke blogspot. saja jak. lejuk dah aku berblog frenster. mala kenak anok jijah blog aku susah nak d bukak. kenak log in segala. mengenangkan peminat2 ku yg gigih mok maca karya agung aku yg ala2 merong mahawangsa ini, aku pun beralih arah. kakya chem ni kah farah tertemu gik blog ku yg rusak tok. sik lamak kakya kehidupan ku sebagai selebriti pun bermula (yaaahh kenak ku konfiden gilak oo). nang haruss kitak jd presiden fan club mek kohh (yaah loba ku oo ber fanclub2 segala!). nang arum bulak seluruh kuching blog ku d promote nya. suka-suka. klep-klep. bukan setakat presiden, kmk lantik kitak jd steno, bendahari, waima AJK kebersihan dan keceriaan sekalipun hehehe.

yalah farah, sugguh pun mek sik pernah jumpa ktk. kmk tauk kitak adalah insan yg baik hati, penyayang, berbudi pekerti luhur, macam kmk juak hahaha. kmk rasa kita boleh jd good fren mun kita kenal. dgn tok kmk rasa kitak la urg paling layak nerimak hadiah contest mek ria. hadiahnya, tiket penerbangan Kuching ke London! bukan kitak sorang, mak kitak juak, jgn lupak tiket ya 17 hb tok k. yaaah. klk mun ada rejeki kita berkaol sitok k. klk kita merampas takhta mak bet k, kitak jadi Queen klk. ku majine lok. klep-klep.




yaahh sungguh ku sik kenal farah tok, sedey juak rasaku. yalah setiap kita ada geng keras kita mpun nak, sedey mun berpisah ngan kwn2. oo tedah terselap ku ngan jijah, jaki, apis n sema. iboh kitak org rindok gilak d kuching. bak kata sema, kitak org mesti mengabdikan diri molah rasa sik best mun aku xda. mun aku sik hepi, kita org mesti sik leh hepi juak. mun aku hepi, kitak org sik hepi sikpahal. boh berkaol aku sikda oii. munsik aku murka! hahaha. keji kan aku.

so dear farah, I wish u good luck n all the best, study well k. sama2 kita nyaga sama dirik sitok. mun da problem, perlu papa, padah kmk k. to kwn2 farah. boh riso, klk kamek nagga olah si farah tok. mun nya tang pande rusak ngekot olah amy winehouse indah kelak ku ngeramus muka nya. hehe.

Wassalam.

6 comments:

Rudy said...

Farah tok glam sebenarny weh..

-top poster PGX.com.my
-one of the active member kamek.org
-chatters yang berjaya dalam Petrajaya DALNET


now she's on the way to LONDON UK. mengikut jejak langkahmu ke arena antarabangsa...

fuh idola kau tok bro...sampei farah mok gi UK melebarkan sayapnya..eheheehehe..

anyway to Farah, all the best..semoga ketemu dengan Miak Nama Oon di Reading Berkshire UK di sana...

edzura said...

Wah! sik sangka mek sampey ke blog Oon topic farah menjadi perbualan! Yalah oon..mek org sedih aie. Nasib mek amik video k tatapan kamek.org mun tang ada rindu ngannya kelak. Anyway, mek mok nangga blog ktk ada gambar takduak gik so dat mek tauk nya dah nemu ktk sinun! Sampey ke london nya encarik ktk oon. Nang die hard fan la farah tok ngan ktk oo..

doff said...

yahhh harusss presiden fc ko sampei ke sinun..harus molah pc lak mun dah di sinun..HARUSSS..anyway to farah..all the best in whatever u do..mun nemu sarol sinun..mbak nya g soping ;)

dukunlintah plk said...

kiyut.. belemak bekrim skali jak tetak ya... salam ngan dirik ahh..

eh rol, lamak ko sekda, sekda juak ku ngaro pasar.. patut juak la ko dilantik jd duta pakson sbl tok.. ada sik kerja kosong promoter di harrods nun.. cleaner pun sik pa.. rekomen ngan aku lok.

farah.marzuki said...

oh kim salam balit lintah! ergh oon. i donno wat to say lah. ah spiking indah. speechless bila nangga org sik penah di temu molah blog hal kamek. adeh eh oon. wah seharusnya kita tok bertemu kinek2...

hmmm. makseh nchia teket pakey kamek ngn mak kamek. tp duak2 kita sikda lutut nak di cium raya tok... uwaaa!!

oon said...

dear rudy,

duhal nang dah sedia femos miak tok tek paduuu,

dear edzura,

ne tauk klk ada rejeki dtg la ctok, sma kita berkaol hehe

dear doff,

yaaahhh. ngembaknya tok gi harrods klak, meli fridge magnet jaklah kumampu huhu

dear farah,

yaaaah. klak kita dua molah press conference ctok k hehe