Monday, 8 September 2008

sungkei

Assalamualaikum,

hye denggg, kabare, xda papa gilak nak ku cita, aku nak cita pa pake ku sungkei sitok. Alhamdulillah juak la, xla terasa gilak, sikla makan nasik aik mata sitok, ada duak org rompuan ctok, ku rasa aku berbini duak org jak, ada ngasi makan minum aku hahaha. sorang masak sayur, sorang masak manok, sorang masak daging, sorang ngoreng ikan, aku kakya ngapp jakla. n then sik perlu gago berbasok ada urg berbasok hahaha. best eh. aku d rumah gik sik camya. bukan ku sik mok nolong, ada juak la nolong kit2, tp yalah nang cdak duak ya ladies abis, nang bermasak, berbasuk nang tekgin cdak. I okeyy jer. mun dah sampei masa sungkei, cdak kol, mun masa nak sahur, cdak kol. diva kan aku, very the putera raja. tp aku lah tukang beli2 dak brg makan, cdak berkirum akulah pg ke pasar, ala2 bapak2 gitu bah, training bah. errkk. nyalah syukur ada cdak duak tok, nyaman ku rasa posa ctok. dahla cdak nang pandey masak. nasib cdak dah kenak cop urg, mundak tek aku ngecop dolok. kekeke.

urg nyamu aku ngap jak la. ada piza, bbq chic n banana split segala!

neway ari sabtu ya tek, ingin la nak masak k sungkei ko. hehehe. masak apa ko tauk. masak laksa sarawak. yahhhh sik kelassss pa nama. gigih la aku merucei dak manok, ngupak dak udang, tauge segala, nasib la semua2 ya ada ctok. tp yalah bukan ku nak muji, nang ku nak muji juak (loba tauu). nyaman laksa ku deng. mun aku mukak kedey laksa d kuching harus tinot ngantong dirik haha. yalah bukannya susah pun, make jak perencah laksa, jadila nya. yalah si salwa tek baruk first time cerik laksa swak, teragik2 jak ompuan ya, alu mintak ajar k molah raya kelak. vangga aku deng!

k lah yajak dolok nong, jgn lupak terawih k.

sik sabar cdak duak tok nak merasa Laksa Sarawak Miak Nama Oon.

yahhh Laksa Sarawak di Kota London giteewwww. klep-klep.

Wassalam.

10 comments:

aOne said...

nyaman juak k sungke ngek? fuhh.. anta banana split ya kat aku lok.. keh keh.. k pos laju ah.. eh cnun da pos laju ka?? ahahaha

Rudy said...

aisehman..feeling makan pizza ah...

banggaku ada laksa swk di London eh..eheheheh...mun ko mukak branch sinun...aku reserve sigek VIP pun tempat dudok..

ehehe..asa bini 2 ah...abess kawanku tok..mok bini 2 upa gaya balit ke Swk tok.

edzura said...

wah oon! Laksa Sarawak di Kota London? Very rare..pi bangga siot ada Laksa Sarawak di sinun. Sine oleh perencahnya? Mak kitak kirumka? Waseh raya kelak open house polah laksa Sarawak berik omputeh makan mun sik berik mak ayam ktk nak ranggat ya. Mestinya bait ngan ktk kelak. Hehehe..selamat sungkey oon!!!

farid-iman said...

tks oon, tak include mek dlm listing tak ... mek curious tok, pasal pilih versi melaya ek? mek dah bekira2 nak nutup jak versi melaya ya, apa pendapatan ktk? heheheee..

oon said...

dear aone,

yaah klk ku nganta kau aah, nyamannn ngekk haha.

dear rudy,

klk ku mukak open ceremony ku nyemput kau k, harus front row.

dear edzura,

mak hayam ku x pande makan pedas ko, makin dtg antu nya kelak hehe. aok mak mek kirim prencah ya. sik la susah molah rupanya.

dear farid,

kmk sik tauk ktk ada versi swak, ya mek engkah versi melaya jak tek. biar jak versi melaya ya, tedah juak urg melaya nak maca blog glam bahh hahaha

aVe said...

eeeeeeee.. ngegeh ada jax nya tox eyhh..
amek kat kch tox gix blom mkn laksa swk sepjg posa tox...
muahahahaha..
:P

ngegeh said...

okay babe. AKU SURRENDER!!!!!

Nughol said...

yabii.. sampei ke london indah lok laksa srwk yaa.. rupa tang nyaman jak.. tapi rasa lom tauk gik nak? heheheheh.. oon nang hebat!! thumbs up!!!

renxokuken said...

yah.. bok ku kalak naggar ko masak laksa sawak.. besh ehh.. banggar ku ngan kau, bukan setakat blajar jak ko sinun, siap jd duta sarawak ke london gik ya.. bes bes.. hehehe

tp kenak lam gmbar ya, limo nya tang lain.. ko makei lemon ka deng hehhe

[ LADYKiKi] said...

nyaman jak laksa ya.. nyummm