Tuesday, 16 September 2008

weekend @ London.. agik

kotan ku glam gilak. beckam n posh pun kakan nak bergambar ngan aku!


Assalamualaikum,

yaaaahh tuan-tuan, puan-puan, entri ngegeh loba datang lagik! kitak org baca jak oo. hehe. weekend tok tek ku gi London.. agik. hehe. mmm mun ku mikir2 eh nang rasa sik cayak jak, pegi london. kadang2 ku rasa cam mimpi. honestly, aku nang sik pernah terpikir pande nyambong belaja obersea segala, jaoh sekali nak cuti2 d obersea. yalah aku tauk aku sapa. arap gaji ala2 ne lah mampu nak datng london segala nak. tp yalah. dah d takdir aku tok jadi perantau. kwn ku da madah nak mun urg ada taik lalat kat tapak kaki, maknanya org ya dtakdirkan jd perantau. ya ku madah nagn dak deng2 ku ctok, ira n salwa. cek2 tek nak, tiga2 mek urg ada taik lalat kat tapak kaki. amazinggg ooo. haruslah kitak org nagga tapak kaki tak org nak. ada sik kau jah?

neway weekend tok tek, mek urg jalan london, saja jak ngembak salwa nak balt msia, be4 nya balit, nak nagga tmpt2 lom d peginya. sungguhpun ku ada kerja lab pagi sabtu ya, harus gigih lekak abis labwork terus gi stesen nak gi london hehe. neway london ngan reading tok bukan jaoh pun, mun make train dlm 20 min jak, mun make keta dlm 40 min jak, kdk kuching ngan kampung sebandi bah jahhh. errk. so yalah mun boring2 gi london jakla. tp yalah mun dah selalu gilak, angol juak palak nak. very hectic london ya, urg pelik2 jak.

so kmk org pun pegilah madame tussaud, ko tauk apa ya?? ya tmpt patung2 lilin tmpt celebriti. yaahh waktu ya lah ko nangga sine bana jlo, tebal ne bibir angelina, berapa igek bulu ketiak beyonce. ko nak melok2 cium2 patung ya pun xpa. tp nak, ya ampun bersusun masok dlm ya nang lamakkkk. sejam lebih mek 3 berbaris, nang ramei urg, aku dah nak give up dah. kepak nyawa ku. dah la tiket mahal antapss 25 GBP = RM 150 gia lah. tp nak worth it! best jak rasa nagga patung2 kedak real (k nyaman ati dikpun lekak mayar mahal gia bah). puas nyawa jak ku mulei nen*n nicole kidman.. larikkkk. bukan setakat patung, ada rumah antu juak, nang seram!! ko nagga aku terkeiak kaong, sik kuduli urg kirik kanan. dahla antu ya pande ngepong urg indah, make up nang real! tp heran ku hantu ya, maka ada duak urg ompuan belakang aku, ttp aku juak dkaco, abg antu ni tauuuu. suker jerr. ya tek nya duak ya nang berkukut jak ngan aku, rubak jak baju aku kenak tarit. sik nya duak tauk aku tok lagik cuak. tp basically best la juak tmpt ya. a must see rasaku mun gi london. sekali jakla, mun dah duak kali sik best dah. mun ktk org nak dtg sitok, ktk org masok jak k, aku sik masok la hehe. aku nuggu luar.


jlo ni tau suka nonggeng burit ngan aku. bulan posa tok deng!

ooh my nicole!

rindok ati kiera, oon nyium nya hehe.


yerdeh, sukla leonardo dpt bergamba ngan aku

legend breakfast ngan legend at tiffany's


sukaaa aisywarya bertandak ngan aku

naomi tok suka molah pose bibirku

with uncle george

i know this guy got something to do with football, sapa nya tok oo hehe


so balit dari ya kmk org gi la Bond Street. ko tauk apa Bond Street! apa ko ingat petaling street, indestrit segala! Bond Street tok tmpt paling up n posh kat london tok, semua butik2 hebat2 sitok. Chanel, Prada, Burberry, Ferragamo, LV ehh cam2 gikla. kira kedak Champs Elysees in Paris. mun lagik starhill ya, sikpat celen. sbb nya bukan dlm building, nya tepi jeraya jak. aku terus feeling2 becky bloomwood, berjalan ngegeh2 sia. mula2 malu2 pusak juak mek urg nak masok, yalah, nagga nama gik ku dah takut. sungguh aku legend nak. hormat juak aku ngan legend2 yg lebih senior dr aku, Mak Chanel, Udak Prada, Auntie Dior, Anjang Bvlgari.

tp yalah sedar kedirik ku, mati idup balit pun aku sik mampu nak berbeli brg sitok, mun mampu pun tisu nyakah, beg plastik bisin nya kah. huhu. tp aku sik lalek, ku masok jak, n cdak very the bait2, layan kita sik nagga ya jak rupa meher aku. mun d Malaysia tekkah. nang kenak jelin. cdak layan kita kedak macam ku nak meli jak. tp nak dah ku masok dlm2 butik2 ya to my surprise yg byk berbeli brg ialah urg cina! vangga juakla aku numpang urg asia. cdak omputeh yg dtg coma nagga2 jak kedak aku. yg bersusun kat kaunter mayar tek eh, ala2 makcik2 cina kebun lada hitam. vangga ku aih. rupa sik gine2, very down to earth, sukaku. ada sorang makcik tok eh, nya berkenan ngan beg Gucci sigek tok, old season lah dipadahla sales girl tok tek madah ya fashion lamak n ya mahal gik. tp makcik ya tek ala sik kisah nya mok juak katanya, k nya engkah telekung katanya. yaaaah hebat makcik itewwww.

tp yg ku sik rajin gilak kebanyakannya urg2 arab, or cdak paki lah i dunno. bukan apa, ku rasa cdak abit lawa n disrespectful. ada sorang tok nak. nya berbeli kasut LV. nya tek nuggu lah seat. tiba2 ala2 keak kaong, madah "is there anyone going to serve me!" yaaah diva sungguh dia. sik suka ku olah kedak ya. tp biarlah malasku nak beranok sapa2 ntah ya bulan posa tok.

kakya aku masok Chanel. aku rasa Chanel lah paling ultimate dlm semua2 label, bg aku la. da sigek tweed jacket ya, ko tauk berapa rega? GBP 6000 = RM 36,000!!. yahhhhh sik molah nak rasa munuh dirik kah. aku tek dah nagga rega cemya, puas jak nyawa ku ngeruei malit taik idong rah jacket ya.



dlm byk2 kedey, ku bagga kedey tok. sapa sangka, urg malaysia mampu engkah namanya sebaris ngan Chanel, LV. aii beskal ya lok, tetap mok parking depan Jimmy Choo, keji tau!!


so abis berjalan kat Bond Street, kmk org gilah Trafalgar Square, ehh tmpt moldah video clip amy mastura bah, cinta antara benua bahh. nak bayk burung2 merpati segala ya. mmm sikla gine2 sa ku besa2 jak. kat thong hin byk burong merpati, sik perlu nakkk. dah pasya mek org gi lah carik tmpt sungkei, mkan kat kedey msian, Satay House, kelas kali kedei tok. vangga ku urg melayu pun kedei camtok, tp of koz la mahal. satay empat cucok GBP 6 = RM 36, nasik ayam ku GBP 8 = RM 48 chemm n i tuukk. sikpalahhh. telan sajalah. rasa pun not bad juak. tp ttp ku rindok singapore chic rice kohh.




feeling2 cinta antara benua, azhar sulaiman n azah aziz keke


note the bendera malasysia atas ya. rupa2 nya depan trafalgar square ada opis tourism malaysia. vangga ku!

basically, kali tok aku dah tauk juak ckit2 jeraya kat london tok, kinek tok konfiden juak la aku nak berjalan sorang2 kat london ya. mun kitak urg dtang, senang ku mbak jalan.

Wassalam.

14 comments:

ernie said...

rol tapak kaki kananku ada juak taik lalat eh.. adakah aku akan ngekot jejak langkah ko jwk? aminnnn... wah best eh :))

oon said...

AMIN.. harusss non, ku nuggu tok. tp cek lok mena kah taik lalat ya, ne tauk taik cicak lekat larikkkk

Rudy said...

cuma ku mampu madah waaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!. X begambar ngan dak Albert Einstein tek?...

nok footballer icon ya x salah aku ya ex manager dak Chelsea Jose Maurinho sikalang sudahjadi Inter Milan manager..

jep said...

bestnye london!

dayang said...

woi.. guntin gik rambut ko ya.. unsar ansir jak rupa.. kedak apa jak. aku sik kenal indah jak tek.. rasa kedak urang 80-an posing..mun ko ngangkang, kak ya makei jeans ketat.. nang kedak rock ekamatra lah..

oon said...

aiii duehh haruskah ekamatra?? keji tauuuu

Rudy said...

wahahaha...geng sidak rock kapak duhal....xpat ku mejin, masuk dewan kuliah mbak style ekamatra ya..hehe


sorry la bro..ter over acting ku tok...

renxokuken said...

yah.. sik sia2 ko ngafal tarian dola re dola devdas kat unimas dolok nak, dpt juak at last ko berganding ngan aishwarya rai.. heheh...

nang best london.. rindok ati..jaket channel tek, nok 36K ya ada ko coba oon.. mun aku, ku coba jak, bila gik nak encerik makei nak.. haha.. sempat juak berpalit ke taik idong, batal posa berkorek idong ehh.. heheh..

owh.. sigek gik, perasan sik kesamaan muka kau ngan noami.. camnei tuk.. leona kau juak, noami kau juak, missy elliot pun kau juak kahh... hahehe

farah.marzuki said...

koreksen plis oon! bukan cinta antara benua!! salah crita ktk ya...
cinta korporat lahhhhh bok azah aziz blakonn! lagu amy mastura.... wuh nang bes juak crita ya oh. terselap kamek zaman ingus2 bok angkat dara nangga lep stori gia.

yerr bok sampe kota lunduk tok.. ju esok, oxford seterit plis. high strit kens kahh!! kedong lom ninjak utan surrey ya :'(

asma said...

deng bila ktk madah mun mekurg nak pegi madame tussaud kelak, ko sik maok masuk gik,nunggu di luar..alu teringat aku kesah kita tiga apis dulu kala..

ada sik kita sepatutnya nangga narnia sama, tapi tek tegal ko dah nangga alu tinggal mek duak apis ajak tek. sedangkan apis tek dah nangga sanggup nya neman aku! bena2 ku manas ngan kau malam ya!jadi kesimpulannya,aku sik heranla, edek rm150, rm9 pun tak berkira dengggggg!!!hehheheh..yajak tek..boh marah..:P

oon said...

dear rudy,

rock ala2 bon jovi mok jakku.

dear renxo,

aiii deng pecah lubang kau tok aku bertandak dola le dola segala! haha.

perlukah missy elliot, keji! ya asma hehe.

dear farah,

haha konpius mek deng, sukati jak ku. cinta antara benua ahmad idham ndak hehe.

klak kitak ngaro london k dengg.

dear asma,

dengg tmpt ya best skali jak masok, mun kali kedua sik best gik dah hehe.

bukan ku ku cokot, tapi berjimat, bukankah berjimat itu digalakkan dalam Islam. sekian sahaja tazkirah kita hari ini (sambil menabur butir2 tasbih).

ngegeh said...

sinei gk pegi ko weekend tok? ehh xko rindu nak round ke pasar dgn mekrang time nak raya tok? gi ncarik table runner sampei ke carpenter street..sak jak marek ku nangga ala mengarei jak benda alah ya..kakya..gi indestrit semata-mata nak carik kopok nyaman ya dgn rega murahan..kakya ala windo-soping ngulu jaki berbeli tapi nan ado jua sudahnya..yahhh xko kangen???

Nughol said...

suk oon begambar ngn patong ehhss.. keleesssssssss

piah said...

sharol.
terima kasih kerana menceriakan hidupku dgn blog2 yang mengasyikkan. rah ne nak nangga taik lalat ya, kat tapak kaki kah kat betis kah...enon, kira ok lah kau g UPM ya kira merantau juaklah. aok aku tok dah 10 tahun nyambut bday di rantauan (kira serdang n miri ya rantauan juak lah)