Monday, 29 September 2008

sudden raya

Assalamualaikum,

ESOK RAYA!! aihhh chemmm ni tukk. esok raya kahh?? aihh sik pat ku nerimak. aii chemm ni lah, dak daging, manok, semua belom berbeli. ketupat belom beranyam. carpet belom d vacuum. lantai blom d mop. moto blom dcuci. kad raya blom dgantung. kuih biskut blom dsusun lam queen anne. lampu raya nak madot blom dtukar. aiiiihh chemm ni tukkk.

well chem yalah kali keadaan rumah ku d msia mun benar esok raya. dolok2 marek jak selalu jak sudden raya chamya. kinek tok xda gik. tapi sitok masih gik. nang benar sitok esok raya. tgh2 aku sungkei, kwn ku kol madah esok raya. baruk d umum dak msian hall. aku raya dolok dr kitak org lah oo. aku konpius. out of place. sik tauk nak rasa apa. sikpat ku nerimak esok raya. ehh benakah esok raya. sik posa gikla ku esok oo. adeehh pelik eh. mun di msia dah riuh dah mak aku. harus kenak rumbak mek urg duak beradik dkerah tenaga. di sitok. apa polah ku malam raya?? update blog!! apakah retii waaaaaa. bencikku. palah nak polah ku pg esok. semayang raya kah sik oo? make baju melayu kah sikk oo? chemm ni tukkk. this is the worst malam raya ever!

mmm klah ku nak tepon mak ku lok huhuhu.

Wassalam

13 comments:

Rudy said...

Selamat Hari Raya!..bebanyak bersabar. dan all the best !

siput bi(bahasa ingerris) said...

Salam,

Selamat hari Raya. pelik ndak negeri ya nya macam cerita fairy tale tapi x juak fairy tale mungkin chip n dale... or riverdale... aku dah madah ngan kau dolok. Anyway.. ucapan selamat hari raya lagi...maaf zahir batin...

siput bi said...

mek urang di sitok gik gago nok carik serei, manok, meli air freshner dan lain lain lagi.. besalah suka last minit..:). esok kau akan nengar takbir yang x menyedihkan..... besa besa jak......

edzura said...

Selamat Hari Raya Oon! Mintak maaf zahir dan batin mun kamek tersalah taep tersakit ati maca komen dlm blog and also segala macam ter lah. Even sik kenal pi kita tetap berkawan dalam blog kan. Jangan sedih k Oon...Be strong! Take care and happy eid mubarak!

juan affandi said...

waseh...
selamat hari raya oon...
harus queen anne di lap dolok..
digilap sak bekilat...
hahaha...
tapi di london ada queen elizabeth jak nak???
nakpa nak di gilap???
crown nya??
hahaha...
plentey jak oit...
kedong ktk di perantauan harus kita sik bersedeh nak???
have fun!!!

renxokuken said...

yah,, raya dah.. sikpa..update blog pun update lah.. boh lupak makei bj melayu lak... k ngeso ngan dak sinun bah, harus dah Gucci and LV ngambik ilham baju melayu ko jd the the next summer wedding collection daknya.. alu kau tek jadi model daknya.. nang asian look n very unique gik ya.. yahh.. best sik.. hahaha..

sik da lah, ilek2 jak k.. have fun ngan dak sinun, raya bebenar juak.. raya tok di mana2 pun raya juak.. dah ko bersalam bercium lutut ngan mak hayem sofia ko tek.. jgn dilupak restu ayah bonda k hehehe..

Slamat Hari Raya, sahabatku Shahrul.. mintak maaf dari ujung rambut ke hujung bulu k heheh..

oon said...

dear rudy,

selamat raya, maap zahir batin juak (berapa kali ndakkah aku dah wish kau tok hehe).

dear siput bee,

nang boring semayang raya sitok, benar kata kau.

dear edzura,

kmk maok mintak maap juak, terloba dlm blog. yalah kita ttp berkwn dlm dunia maya (sambil belagu bunga2 matahari) tok

dear juan,

aok gigih mek duak parah ngelap queen anne tok koh haha. thanx! happy raya 2 u 2!

dear renxo,

best imaginasi kau. kakya harus aku jadi muse, ikon k Gucci n LV, bukan setakat ya jak kakya dak dior, prada, chanel nang berebut ngambik aku jadi duta cdak. semua ngeluar collection baju melayu telok belangak, cekak musang pakei spring/summer 2009. harus FAH company laku kakya. kakya dah aku jadi duta tek. kotan laku gilak. aku pande jadi ceo indah, ngambik alih management. ehhh udah2 gek. kau ya ngulu cerita pebulak ku tok kohh. k dah2.

selamat raya juak!

ArchiVelOrE said...

selamat hari raya oon... sori sikpat nulis banyak sitok... nangga jak kad raya rah blog mek ya...

asma said...

onnn..bena sik ko berjalan raya cnun atau imiginasi ko ajak?? hehe..guro mek deng..dah sampe sik brg antar mek duak?? mun udah kongsi dgn kak sofia ko..saknya ko jadi anak ayam fav nya...:)

kamil said...

semayang raya sik tek :)
shah, selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin..jgn sedih2...semua ya dugaan :)

oon said...

dear archivelore,

selamat raya juak ngan kitak nongg.

dear asma,

yaaah mun sofia tauk namanya mala kenak sebut sitok. harusss dtg antu langit ke tujuh. matilahhh.

dear kamil,

semayang mek mil, dlm ujan, make kasut gik ya. huhu.

Anonymous said...

Hi, guantanamera121212

Anonymous said...

не факт